» »

ADSL visoka hitrost??

ADSL visoka hitrost??

mato22 ::

Včeraj sem pogledal kako mi kej downloada E-mule in bil zelo presenečen nad rezultatom, saj mi je dowmloadalo s hitrostjo 1100,9 kb/s. Naredil sem screenshot ki si ga lahko pogledate tukaj Mam pa komfortni paket. Tud danes probam downloadat in spet se mi je hitrost povečevala iz minute v minuto. Danes sem do zdele dosegel 1011 kb/s.
Kako je to mogoče? Seveda pa nimam nič proti.
  • spremenil: mato22 ()

mato22 ::

To vem da mam 2.048/384 ampak dejansko pri 2MB znaša download 256 kb/s. Se prav 2.048 je treba deliti z 8 in dobiš 256 kb/s downloada.
Kolikor jest vem je tko.

Klemenn ::

uau 8-O

globoko grlo ::

join the club

sm mel že 700 KB/s uploada na komfortnem pa 1400 DLja, pol se je pa mula kreširala8-)

Trupl0 ::

men pa mula dela sploh ne:'(
If you are going through Hell, keep going !

mato22 ::

Jest mam upload omejen na 25 kb/s tko da za upload še nisem sprobal kok bi šlo najhitreje.
Drgač pa dobr leti tale ADSL.

Iztirjenec ::

to je bug v muli... kaže da dela toliko, v resnici pa gre veliko manj. Vem, ko se je men to zgodlo je kazalo da tlk downloada, prenešeni megabajti pa so ostajali na istem...
Skratka to je posledica buga-hrošča

---------------------------------------------------------------------------------------------
Lepo je biti glup...

LeQuack ::

Res je.

mato22 ::

Ne vem za bug.
Morm rečt da je men tiste filme vse zdownloadu čist normalno.
Tri filme sem mel dol v dobre pol ure, vsi filmi pa delajo čist normalno, tko da ne vem men je vse zdownloadal in vse dela.

Iztirjenec ::

Že od zgodnjih verzij se to dogaja, se je že dosti o tem diskutiralo. Najprej so bili na udaro razne verzije (tarod, umod, itd). Kot programerju mi ni dalo mira, ko sem to isto opazil pri meni, in sem si dol potegnil source codo, in jo dodobra preučil. Za zdaj še nisem našel kakšne napake, tk da se mi ne da več analizirat, ker je preveč dela za enega. Lahko pa mi verjameš, da je to res hrošč. Nabavi si kak d/u meter, pa ko ti bo mula naslednič pisal da download z xxxxkB/s poglej tja pa boš videl resnico. Sj finta je v tem da ti mula ne frizne, zgleda kot da ti downloada tlko, v resnici pa ti downloada normalno z 0-maxkB/s odvisno od povezave.

Tr0n ::

eMule bug.

Hux ::

res je to je bugy bug samo. Mene zanima kolk turbo paket nese la kaj je ze tisto 4 meega sraje. Bom vido nasledni teden :D

BaRtMaN ::

Težko ga boš do konca izkoristu (imenuje se pa Prestiž, 4 Mb/s = 512 kB/s teoretično, kar pomeni slabega pol megabajta).
Pomemben je upload: več daš, hitrej maš.

Hux ::

Aha teoreticno praksa bo pa kaksna :)? ziher kakih 40kB/s + izgub. Nebi rkeo da gre preko 450kB/s. Sicer pa upload je tisto kaj nucam download tak ze ces tece. Mam piskre okol telefonske fticnice postavlene.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

zile ::

LOL, dream on man :D . Poglej pri filmu The Tuxedo. Film bi moral biti po tvoje bistvu že posnet, kaže ti pa še 4:15h do konca. Pa tudi na grafu se vidi da ti ga je posnel slabo tretjino. Očiten Bug v verziji 0.25a.

Tr0n ::

Ja, 0.25a ima nekaj umazanih bugov. Zato je zunaj ze 0.25b.

mato22 ::

Ja verzija 0.25a včasih noče zaključt filma. Vseen pa fajl ni bil izgubljen in sem ga vseen pol zrihtu tko da je bil cel.

Hux ::

ko spilam neki spil pa se film konca med tem ga nikol nece zaklucit pol pa disk srota celi cajt. Ko grem ven iz spila pocakam malo pa se zakljuci. V cem tu fora?

Mr.B ::

Joj ? Ja mogoče pa igrica kej še zraven dela , pa ....

V glavem fantje pojdite na microsoftovo stran , poiščite service pack za XP. izberite mrežno inštalacijo , začnite z DL-jem , in če po minuti DL ne kaže kakih 10k manj od maximuma glede na vaš paket , potem pokliči 0801000 , in začni pizdit. Seveda prej naj ti nelaufa še kak emule in podobno.
Predvem je zanimivo za tiste ki imajo 4M paket , meni je samo kak teden vleklo polno sedaj pa če imam srečo mi vleče 300k dol. Kot referenco pa imam optiko , ker mi vleče tudi po 700k dol. Pa naj rečejo da SIOL&Telekom nima obremenjenih linij ! Drugače pa teh težav nimam doma na 2M paketu , je pa res da sem zračno kak kilometer in manj od Siola&telekom bajte.
Se bo tudi pri ADSL-ju začelo uno kot je pri kablu DO. Tako da tisti, ki ste blizu glavne bajte neboste imeli težav , tisti malo dlje pa ja.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

bodom ::

mato22: to kar si ti dozivu oz. se dozivljas je bug v emuli...sm mel jst 1x tud ze mislm da 5000kb/s DL-ja. to se recimo zgodi, ko nekdo ima kak pokvarjen del pa pol se emuli mal strze:D
bi bil pa seveda vesel, ce bi slo z 1 MB/s skoz. meni recimo zdej ko mam 1Mbit ADSL gre ze vec 24h non-stop med 115 in 125 kb/s.

LP

Hux ::

Mr.B: kaj niti z siolove strani nimas blizu puno na 4Mbit? Kolk sem gledo kaj ove teste tam na DSL reportu so okol 2.9Mbit. Samo vprasanje je ce so tweakjeni za hitrost. Ko sem jaz kr z default 2Mbit sel tja mi je kazal tudi cudno slabo pod 1Mbit ko sem ga pa tweakno pa je sel 1.9 pa nekaj. Menda se vedno drzim rekod v 2M kategoriji. Bom se poskuso pol v 4Mbit :D

Mr.B ::

Hux2 ; sorry , ampak je meni vleklo 400k konstantno dol SP1 za XP , doma pa tam 239k na 2M paketu. ČE so pa povezave med centralami, tistimi , za tretjim hribom, slabe pa jaz to ne morem pomagat. Drugače sem videl zadevo delati na konkretnih 8MB z ADSL-jem , ampak ne v Sloveniji .
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Hux ::

Kaj sorry? Mislim da psloh nisi kapiro kaj sem reko!

BigFoot ::

folk, tisti ki vas zajebava eMule, dejte prešaltat na eMule Plus. zadeva rula
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Tr0n ::

Ma kaj boste samo leechali. eMule je sharing skupnost. To pomeni, da gre za izmenjavo datotek in ne za cisti l33ch. Ce hocete l33ch ne boste uporabljali eMule ampak si boste poiskali druge, boljse source.

Vec je l33cherjev na eMule, pocasnejsi je download, manj sources etc...

BaRtMaN ::

Za njih (in mene občasno) je IRC, ima pa ed2k omrežje veeeliko več fajlov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co. (strani: 1 2 3 469 70 71 72 )

Oddelek: Omrežja in internet
3558422682 (5966) Freakylion
»

eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
559504 (7974) Eru
»

eMule (pa tudi Kazaa in vse ostalo) - POČASEN PRENOS NA ADSL!

Oddelek: Omrežja in internet
161798 (1293) Tr0n
»

neverjetno a resnično: 900kb/s download

Oddelek: Omrežja in internet
191691 (1344) Tomi
»

ADSL iz 512/128 na 1024/128 (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Omrežja in internet
60734258 (17340) RedOS

Več podobnih tem