» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
37 / 168
»»

DixieFlatline ::

Je težko najdet dead pixel na lcd zaslonu?
Na kak način se ga najlaže najde v štacuni(čisto bela stran mogoče)?
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

Keyser Soze ::

PP slide show z petimi slajdi, katerim ozadje spremeniš v čisto belo, naslednjemu čisto črno, nato rdečo, zeleno in modro.

V RGB načinu torej:

-255,255,255
- 0, 0, 0
-255, 0, 0
- 0,255, 0
- 0, 0,255

Na takšnih podlagah ti noben mrtev pixel ne uide. Še tako na pol mrtev ne. Razen če si slep ko kura. Potem jiih pa tako ali tako ni. Mrtvih pixlov namreč. če verjameš

duxter ::

;) KLIK 2kateri je boljši LCD monitor v comtronu tale LG LCD TV L173ST

KLIK
ali tale LG LCD L1720P

in zakaj.

lp

DixieFlatline ::

Tnx. Soze, sm zdej sm pa najdu en koristn testn programček ki ma en tak slideshow vgrajen plus še teste za kontraste in odzivnost pixlov.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

matk ::

In ta program je ...

DarkSite ::

LCD zaslon Neovo F419

Anni ::: 99.999 SIT

Velikost 19"
Ločljivost 1280x1024
Odzivnost 15/10 ms
Osvetlitev 300 cd/m2
Kontrast 700:1
Velikost pike 0,294
Vidni kot H:170 V:170
Barve 16,7 MIO
Priključki Analogni DVI
Garancija 3 leta

Torej zanima me, če ga že kdo ima doma? Komentar(barve, mrtve pike, ghosting)
Kaksna alternativa?

ajd

DixieFlatline ::

Evo link za testni program "monitor test 2.1"(na spodnjem delu strani):

Klik
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

marnit ::

Nekaj me zanima: kako pomemben je pravzaprav dvi priključek na lcdju? Kupujem namreš enega philipsa 19", ki mi je izjemno všeč a ima le vga. Ali sploh potrebujem dvi???

Aja še neki... a kdo ve kje bi se dal dobit model philipsa, podobnega PHILIPS 190S5FS TCO03 samo da ima dvi izhod. Septembra je bil v H.Normanu 160k sedaj pa ga ni več - niti na philipsovi uradni strani. ;(

JACK1 ::

Kateri LCD monitor mi priporočate za igranje igric,gledanje filmov,...
Cena naj bi bila do 100k. In velikost 19.

oscar ::

Zivjo, ze dolgo casa berem ta del foruma (od tistega Compaqa 18..ne spomnem se vec, naprej) in moram reci da mi je pomogel pri odlocitvi, kaksen LCD kupit.
Skratka kupil sem samsunga 193P v Bof-u. Pred tem sem poiskal programcek na internetu, da lahko z njim spreminjas podlage v vseh barvah na monitorju, kako bi videl, ce obstajajo dead pixli. Takrat so v Bofu imeli samo dva (sebrena) kosa, eden na polici in eden neotpakiran. Odprla sva ta druzgega in pognala programcek. Na beli podlagi gor levo je bil takoj viden eden DP (mislim da je bil kompletno mrtev ker je dost velik bil). Ni b druge, uzela sva tistega z police...vse barve podlage sva dala skozi, detaljno pogledal, in bingo, ni bilo mrtvih...Placal z gotovino (se 3% popusta dobil, tako da je prislo cca 157k SIT) in hitro domov. Priklopil ga na digi izhod in se enkrat pregledal ce so DP. Ni jih bilo. Ko sem na XP na desktopu dal eno sliko katera je imela dost' temno rjavih delov....otkril sem ga. Skoraj na sredini ekrana je, ugibam, en del enega pixla mrtev. Na crni podlagi, velikosti, vrha sivanke, zelene barve. Ce ne ves kje je in ce ni tamno rjave ali crne podlage , ga sploh opazis ne. Torej, ce ni poponoma mrtev tesko ga bos najdo kljub programcku.
Kaj reci za monitor...jaz mislim, da za ta denar, takrat dva meseca nazaj, ni bilo boljsega. (moje mnenje).
Ce koga se kaksni detalji zanimajo, bom odgovoril....
LP O

marnit ::

Že zgoraj omenjeni philipsov lcd je pomoje zelo primeren za špilat igrce saj ima odzivni čas 12 ms stane pa 109k. LG L1930P sicer stane 120k, vendar pa dobiš zraven še dvi (sicer res 25ms, ampak pomoje še vseeno dovolj za normalno igranje večine špilov).

Poglej še malo samsung pa nec.

ps: 1"ProView pl976 ima dvi prikluček, pa 16ms odzivni čas pa stane le 95k. Sam meni oblika ni všeč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: marnit ()

SleepLess ::

Tudi sam se bom spustil v nakuk lcd-ja, zanima pa me, kako se vam zdi tale mimovrste, oziroma kerega bi priporocali (ki ima cim majn ghostinga in lepo sliko.)

Clone ::

SleepLess za točno 100K sit dobiš v akciji Samsunga 710T v BOF-u, preglej si pa obvezno še LG-jeve modele, na TomsHardwareso se zelo izkazali.

OmegaM ::

Pozdravljeni!
Tudi jaz si nameravam nabaviti LCD-ja vendar enega izmed LG-jevih vrst.Zanimam se namrec za 1730S in 1915S.Ne vem kateri se mi bolj izplaca.Vem samo da je 20 jurjev razlike,da je odzivni cas dober pa da lahko dobim dobim na obroke.

Jaz se v lcd-je ne razumem najbolje.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

hrcek ::

Pozdravljeni!
Tale akcija v BOF-u za 100k 710T je kr dobra! monitor je za tiste ki ga uporabljajo za vsake stvari po malo! pa tut za igre je full dobr tok da kr hitr v bofa jst bom su tut tega iskat!

LP
->hrcek

drejc ::

Prosim za link do programa, katerga bom nesu v štacuno in z njim preveru na LCDju dead pixle in ghosting.

HVALA!

p.s.: a ma kdo Neovo F419? Ma native 16M barv al z ditheringom?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drejc ()

braneg ::

Prosim za pomoč pri nakupu LCD monitorja, ki ga nameravam kupiti v naslednjem tednu. Gre za 17'' monitorje, ki so vsi dobrih karakteristik (svetilnost, kontrast, odzivni čas, vsi (razen Neovo) tudi DVI), vsi dobro ocenjeni v različnih medijih ter stanejo podobno. Sicer si jih nameravam tudi osebno ogledati, toda ne delam si iluzij, da bom po petih minutah gledanja v ekran (pa še v istih trgovinah jih ne prodajajo) ugotovil kateri ima lepšo sliko. Zato prosim vsakogar, ki ima izkušnje, da pove svoje mnenje, kateri monitor je po njegovem najboljši nakup:
1. Neovo E-17A (z Neo-Vision tehnologijo, prejemnik nekaj nagrad za »Best Buy«, ogledal sem si ga v živo - sliko ima odlično, če bi imel DVI, bi ga sigurno kupil) – cena 95 tisoč SIT
2. Samsung 710T (odlični testi na internetu) – cena 98 tisoč SIT
3. LG 1730P (najbolje ocenjen v testih monitorjev v reviji Monitor ta mesec) ali LG 1720P (prodajalec v Comtronu mi je rekel, da so ju primerjali in da menijo, da ima še lepšo sliko od 1730P) – oba staneta 92 tisoč SIT

Vaše mnenje? Razlika v navedni ceni ne dela nobene vloge, rad bi monitor z najlepšo sliko.
-

PhotoBlaz ::

Ja, imam Neovo F-419.....barve so extra,...vcasih kontrast se premocen ;)
Sem sprobal z analognim in DVI prikljuckom in je slika tudi pri analognem hudo ostra, skor ni razlike, razn zdi se mi da je response time mal manjsi pri DVI-ju....a je to mogoce sploh al se mi samo zdi?

V BOF-u si ga lahko stestiras...pa pri uvozniku ANNI.
Mrtvih pik nima se (1 mesec je star).

JACK1 ::

Ali je velika razlika v sliki med priključkoma dvi in vga?:\

marnit ::

Eni pravijo da ni eni pa da je. Na eni nagleški strani sem zasledil da sta dvi in vga kot "night and day". Pomoje je tudi odvisno od modela samega.

crusader ::

Pa tudi od grafične kartice.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: crusader ()

AtaStrumf ::

Ravno sem sprobaval Samsunga 710V na VGA in moram reči, da sem kar impresioniran. Odzivni čas je super (Halo, ST, razni filmčki, fotke) v bistvu je vse OK edino en Divx je bil pa obupne kvalitete. Tako, če ne še slabš, je zgledal kot so včasih igre, še zelo dobro se spomnim Kvake 3 na 16-bitnih barvah. To bo treba še mal bolj proučiti, samo kdaj drugič, zdaj mali že spi :D.

stoki ::

Ojla js sm now u tej debati

Zanima me - povejte je kaj res narobe z samsungom 172x. Videl sem ga na Mimovrste pa ga ocitno tukaj ne omenjate kaj dosti. Kaj je torej s tem monitorjem??

LP

Gandalfar ::

Vsekakor me je 193P razocaral. Kljub perfektni sliki in neverjetnim karakteristikam ima edino SW upravljanje! In se to za winse.

Veliko razocaranje :(((

Prav tako ne vidim preprostega nacina za preklapljanje med vga in dvi kablom. Velik korak nazaj od casov 171P.

Zgodovina sprememb…

drejc ::

@model: Zanimajo me se nasledne zadeve glede F-419:
-kako se vidijo filmi...a je kej "zamazanja" pri hitrih scenah (matrix&co.)
-Kako se igrajo igre... opazis kaj razlike med lcd in crt?
-Koliko je opazen ghosting v winsih, ce recimo scroolas
-A loh pogledas v navodila kolk barv ma brez ditheringa (256k, 16M ?)

10x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drejc ()

Keyser Soze ::

Hm, čudno Gandalfar. Jaz pa ne bi rekel korak nazaj, temveč naprej. Odprtokodni programi so pa pač odprtokodni. Bo treba pa napisat ene drajverje ne? Sej tu je ves point tega ne?

Drugače pa. Ne boš verjel. Jaz na XPjih nimam drajverjev od 193P pa vseeno lahko delam na njem. Namreč, ne potrebuje neke blazne kalibracije. Kar se tiče pa preklopa signala...

Ga pa ne uporabljam..:P

morphling1 ::

Gandalfar :) napisat, da je monitor veliko razočaranje, zato ker ima sicer perfektno sliko, nima pa Linux gonilnikov je pa malo mimo.
Btw na dvi se ti ni treba prav nič zezati z nastavitvami, če se pa že moraš, imaš zato gonilnike grafične kartice, ki ti omogočajo vse kar je važnega za nastavitev slike .
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

carota ::

Gandalfar: mislim, da je za enostaven preklop med DVI in VGA vhodom dovolj dotik stikala. Nisem preveril.

LP,
Martins

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: carota ()

destiny ::

Mal dalj časa morš power button držat, pa preklopi med dvi in dsub...

Alexius Heristalski ::

Tist test v Monitorju je bolj tako tako. Ag-Neovo niso testirali, so pa imeli nekaj bednih znamk (npr. Relisys). Manjkali so zanimivejsi Samsungovi modeli - npr. 710T in celo 193P!
Pri vsakem monitorju je bil kratek opis, v katerem ni bilo niti besede o tem, kako se obnese v igrah in filmih.
Skratka, skoraj neuporabno.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

PhotoBlaz ::

Drejc: Glede Neovo F-419. Lej, valda se opazi razliko pri igranju iger z LCD-jem....samo ta razlika ni grozna, je cist fajn,sam vids da ni cist smooth. Kot sem opazil jaz ma najvecji problem pri prehodu sivega v crno, oziroma obratno.

Pri scrolanju v winsih ni opaznega nicesar, na slotechu je blo opazno prej ko nisem imel na DVI (zdaj se mi zdi da ni vec).

Filme se cist fajn gleda, Matrixa ravn nism preskusal,...samo urandi filmi se vidijo cist fajn,...kar pa z domaco kamero posnames, je pa mal slabs, ker kamera ni staticna in skos neki drma ;)
Ghostinga kot tko da bi cele lise puscal za sabo pa nikjer se nisem opazil.

barv kokr js vem je 16M in so tudi po mojem ocesu perfektne,...mnogo boljse kot CRT, sploh pa ostrina,..ni primerjave.
Bela je prava blea...nobenih pripomb.
Zdi se mi fajn nakup, jaz sem zelo zadovoljen!

freserovski ::

z preklopom dvi vga je verjetno isto kot pri 173p, gumb morš držat kaki 2 sekundi in preklopi..., da se pa tudi v Magictune(tisti program, ki ga dobiš zraven) Mene to ne moti, da je za windows only, saj ga lahko v linuxu tudi uporabljam, se v tistem okolju ne ukvarjam s kakimi grafičnimi programi, da bi potreboval perfektno nastavitev...
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

spektrum ::

Hi,
Tudi jaz sem nov tukaj. LCD 19 kupujem.
Po vseh pohvalah na račun F419 (še posebej pdf na http://www.pcpro.co.uk/labs/52673/ag-ne...
ga že skoraj kupim, danes pa odkrivam tole:

Iiyama ProLite E485S-B
19''
20 ms (10ms rise + 10ms fall)
300 cd/qm
800:1
170°
D-Sub + DVI-D
vgrajena zvočnika

Cena v tujini že od ca. 400 Euro.
Baje neki novi model Iiyame? Ga poznate?
Cena se mi zdi kar konkurenčna za 20ms?

LP

P.S.
An excellent contrast ratio of 800:1 and a 20ms response time make the Iiyama ProLite E485S stand out from the crowd. Ideal for image processing (broadcasting, videos, photos) and for games. The monitor boasts an MVA matrix and its dual inputs offer VGA and DVI connectivity. Integrated speakers and VESA wall mount compatibility mean you can use it anywhere, and Gamma and sRGB correction

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: spektrum ()

Hehe ::

zanimivo...

povezava

19", 16ms, 176/176,134k

--------------------
skrajšal sem ti link, ker razširi forum - P.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()

drejc ::

Dele sm dobro uro testiru neovota f-419 in sm mešanga mnenja...

...barve so špica, svetilnost tudi, edinole v 3dmarku se je mal pokazal, da hitrih scen v špilih ne prebavla dobr.

ju3 se odločm al ga kupim al ne. LCD se zmeri niso CRT like.

drejc ::

spektrum: mas kako stacuna v avstriji, kjer ga prodajajo?

spektrum ::

Drejc
Zgleda, da je stvar tako nova, da še ni zalog.
Na ceniku ga imajo tudi v Celovcu:
http://www.birg.at/?PartnerID=geizhals&...
Ko bo zaloga, se bom kar gor odpeljal.
Dvomim pa, da bi kupil LCD brez testiranja, torej na daljavo.

Sicer pa:
http://www.iiyama.de/default.asp?SID=&N...
http://www.geizhals.at/eu/a131142.html

vtipkaj v google: IIYAMA E485S euro
Nekaj zadetkov:
http://www.pcgames.de/?article_id=338420
http://www.hartware.de/news_37456.html
http://www.computerbase.de/news/hardwar...
http://www.it-business.net/srvinclude/2...

Če prav vem je veliko 19-ic v prodaji že od poletja 03, ta iiyama pa gre v prodajo v sredini decembra. Menda se je tehnologija kaj izboljšala. Sicer pa berem, da Japonci, Korejci in Tajvanci na veliko gradijo najmodernejše hale za proizvodnjo LCD panelov.
Trenutno je ponudba večja od povpraševanja, mislim da bojo cene še malo padle (čeprav so že zlo), tko da se jest ne bom zaletaval.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: spektrum ()

drejc ::

Prosu bi za skrinšote lastnikov LCDjev oziroma samo odgovor, al se vam objekti v temu programu kaj "trgajo", al so "celi". S tem mislm na zastavice in kvadratke, ki se scroolajo. Prosu bi tut, da napisete, kak respons time ma deklariran vas LCD.

HVALA!

spektrum ::

Tudi hiter in konkurenčen:
http://exacomp.at/product_info.php/cPat...
http://www.benq.co.uk/Products/LCD/inde...

reuters:
LG-Philips joint-venture managers are expecting 10 to 20% LCD screens price cuts during the first quarter 2005. This price reduction would follow the 25% price cut already observed during the fourth quarter 2004.

http://www.behardware.com/html/news/cat...
http://www.behardware.com/articles/534/...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: spektrum ()

Cofko Cof ::

Na mimovrste majo en nov samsungov model:
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

Ve kdo kaj več o tem monitorju?
Ars longa,vita brevis.

Gandalfar ::

morphling1: moti me, da ne morem nastavljat svetlosti monitorja, ker so mi samsungovi LCD-ji veliko presvetli in imam tudi pri 171P svetlost nastavljeno na 0.

Se strinjam, da se da z gonilniki graficne kartice svetlost zmanjasat vendar imam se zmeraj slab priokus, da monitor svetlelje sveti ampak graficna posilja 'manj svetle' podatke.

Zgodovina sprememb…

TribesMan ::

Gandalfar, kaj pa če bi monitor priklopil na windows mašino in nastavil svetlost... pol pa dal nazaj na linux... monitorji si nastavitve zapomnijo... tko da to bi moglo delat...

Mam doma enga Phillipsovga CRTja ki ima isto sam iz winsov konfiguracijo... pa vedno shrani nastavitve če to naredim.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Phoebus ::

Jah, meni tudi ni všeč da P nima gumbov- nej jih skrijejo, ne pa ukinejo. Sicer imam T (193) in sem zadovoljen (zelo >:D )

drejc ::

Tisti monitorji, kjer piše da imajo 16.2M barv majo to z ditheringom?

jerry2000 ::

Kar nekaj trgovin prodaja LG 2010P 20.1" model z ločljivostjo 1600 X 1200 za dobrih 200 jurjev. Ga morda kdo ima? Nobenih testov ni nikjer :-(

Jerry
Jerry and Tom

AtaStrumf ::

Evo moj update o Samsungu 710V - 17", VGA/DSUB only.

Stvar je odlična! Sem ga sprobal na moji mašini vzporedno z mojim CRT-jem Samsung-om 959 NF in moram reči, da v parih stvareh moj CRT nima za 5 dkg kvasa. Recimo 2D slika z izjemo fotografij, kjer je na LCD-ju preveč kontrastna/premalo odtenkov iste barve in se razni kompresijski artefakti preveč opazijo, je na LCD-ju 1000x boljša. Ostrina recimo je ubitačna, bela/črna sta fenomenalni (celozaslonska črna ni glih enakomerna, ker je luč spodaj, tudi celozaslonska bela se vidi, da izgubi na moči proti vrhu, ampak to je redka situacija), odzivni čas je presenetljivo dober (bela miška na črni podlagi se NIČ ne vleče), tudi slo-tech se scroll-a čist OK, utripanja NI. Špili (Half-Life 2, Doom 3, Halo, Painkiller) laufajo odlično - ko primerjaš s CRT-jem side by side, zgleda CRT kot en POS terminal :D - barve so izprane, ostrina je bolj tako, tako, kontrast je sicer manjši, a to je bolje, ker ni takih razlik v vidnosti med svetlimi in temnimi področji), filmi so na LCD-ju zadovoljivi, čeprav zaradi prevelike ostrine in kontrasta in slabše vidnih temnih prizorov izgledajo slabše kot na CRT-ju.

Končna ocena 8/10.

DOBRO:

  • ostrina

  • odzivni čas

  • ni utripanja

  • lepe/močne barve

  • špili zgledajo ODLIČNO - malo slabše zelo temni prostori, kjer se zgubijo detajli - use flashlight :D

  • vrtenje okoli x in y osi je dovolj dobro, za nastavit optimalni kot gledanja



SLABO:

  • prevelik kontrast/premalo število barv naredi fotografije slabše - v dost kvalitetnem jpg-ju zelo hitro opaziš artefakte, ki jih na CRT-ju ne bi

  • isto velja za filme, poleg tega črna zgleda čudno -- detajli niso vidni, recimo v temno rjavi žametni obleki ne vidiš texture blaga, opazil sem da če pogledaš bolj od strani je malo bolje - čudno

  • vidni kot je dost pomemben, a če si sam pred monitorjem ni krize

PhotoBlaz ::

To sem mel ze dlje casa namen vprasati: Zakaj se na LCD-jih veliko bolj opazijo artefakti kompresije(predvsem na temnejsih podrocjih), tako pri slikah kot filmu?

GoUp ::

Mam jst tud namen zamenjat monitor in preiti na LCD. Sam zdej ko tole berem me kr malo mine.
Sicer nisem ne vem kako zahteven uporabnik - od špilov špilam le strategije in pa Football Manager, osebne streljačine zelo redko. Filme gledam itak prek TV-out na TV. Uporabljam pa pogosteje Excell, seveda internet - in pol prečitam da ni OK zarad scrolanja.
Sem kar malo skeptičen glede vsega.
Mi zdej lahko poveste zakaj ga nekateri odsvetujete - le zaradi ghostinga v streljačinah, pa dead pixlov al še kej drucga.

Mam pa ogledanga 193p v BOF (149k je cena). Zdej ko sem prebral tole od AtaStrumfa me zanima če ma 710V tud naslednika na 19 colskih monitorjih in kako se obnese.

PhotoBlaz ::

Ej ni panike za scroolanje, se nikjer drugje nisem opazil problemov razn na Slo-Techu (ko nisem imel na DVI priklopljen)
Neovo F-419

AtaStrumf ::

GoUp brez panike. Največji problem LCD-jev, ki ga jaz vidim so SLIKE in FILMI. Če imaš ti TV za Filme in slik nisi niti imenil, mislim, da boš z dobrim LCD-jem zelo zadovoljen.
««
37 / 168
»»