» »

Nadležne telefonske ankete

Nadležne telefonske ankete

svizec1 ::

Dobra 4 leta nazaj smo doma prešli na ip telefonijo in pri tem dobili novo tel. številko pri Siolu/Telekomu. Ta ševilka nikoli ni bila vpisana v telefonski imenik, kljub temu pa sem v tem času prejel nekaj telefonskih klicev z anketami s strani podjetij Valicon in Epis center. Vsakič sem jih ob klicu popvprašal od kje jim številka in vedno mi zatrjujejo da iz imenika, kar pa seveda ne more biti res, in jim v grobem tonu zagrozil naj me ne kličejo nikoli več. Žal neuspešno. Sedaj me zanima, kako naj se lotim teh spamarskih barab, ker nedvomno je nekje v ozadju preprodaja podatkov.

LP

opeter ::

A vaša stara številka pa ne deluje?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

St235 ::

Prijava informacijski pooblaščenki. Navedi točne datume kdaj so te klical, da si zahteval naj prenehajo in te ne upoštevajo ter da tvoja številka ni v imeniku in, da ti na tvojo zahtevo niso želeli posredovat resničnih podatkov o temu kje so dobili številko.

floyd1 ::

Ko sva dala staro številko iz imenika, je še vedno trajalo kaka 3-4 leta, da so nehali klicarit. Na začetku sem bil prijazen in odgovarjal na te ankete (jebat ga, tudi oni si morajo kruh zaslužit ;)), potem pa je bilo tega vedno več (gotovo gre tu za "izmenjavo informacij" med anketarji, a tega seveda nihče ne prizna) in sva dala številko ven. Na začetku (kot sem rekel - za nekaj let) neuspešno. In tudi nama so vsi rekli, da je št. iz imenika (dvomim pa, da bi uporabljali nekaj let star imenik).

St235 ::

Če je bila številka kdaj objavljena v imenuku potem jo imajo oni lahko v svoji evidenci tudi, eč se v kasnejših izdajah imenika ni pojavila. Seveda jo morajo odstranit če to zahtevaš.

wini ::

No moje številke tudi ni v imeniku pa se mi je lani zgodilo da me je klicala iz ene zavarovalnice neka gospa (nič nimam pri njih) pa mi hotela delat neko povpraševanje.
Sem takoj prekinil in zahteval da mi pove kje je dobila to številko (ko sem se javil je vprašala po imenu če sem to jaz).
Ona je imela cifro v bazi podatkov ... kako je prišla tja pa se ne ve ... no skratka pogovor se je zaključil da nej pobriše moje ime vn iz te baze kakor ji paše oz zna. Konec debate amen! Pa me ni več nikoli nobeden klical.

RejZoR ::

Ista fora, "baza podatkov". Kera baza že? Sam spel se mi pa ne klič več.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

floyd1 ::

Če je bila številka kdaj objavljena v imenuku potem jo imajo oni lahko v svoji evidenci tudi, eč se v kasnejših izdajah imenika ni pojavila. Seveda jo morajo odstranit če to zahtevaš.

Ja, to se strinjam. A vsi so mi trdili, da so dobili št. iz imenika (in nihče ni rekel, da je to iz njihove "arhive"). Po mojem je pri njih obstajal kak seznam številk, kjer so lahko "za ziher" naredili anketo in so jih pač klicali pogosteje. Ampak nič več :|. Eno leto, ko sva prišla iz morja, so me samo tisti vikend klicali 3x, kar se mi ni zdelo normalno. Človek hoče biti prijazen, potem pa si ves čas na tapeti.

Na začetku sem še prosil, da me več ne klicarijo (včasih so klicali tudi okrog 21.00, ko je dojenček že zdavnaj spal), potem sem odnehal - na srečo so tudi oni (počasi) izgubili voljo.

St235 ::

Za takšne stvari imamo IP, se zadeve dosti hitro uredijo, ko dobijo uraden dopis in položnico, če ga ne upoštevajo. Pri nas vem, da so bli tako težki z neke Prešernove založbe al neki tazga.

floyd1 ::

Tako daleč takrat nisem šel. Je pa bilo zanimivo - na začetku niti 1 anketa na mesec, potem počasi že vsaj 1 na teden...

Sem pa zaradi Bofrosta (zamrznjena hrana - včasih sva vsak mesec tam kupila kako "malenkost") že klical na Simobil in vprašal, kaj lahko naredim, ker tako nadležni kot pa so bili oni...
Kljub temu, da sem jasno povedal (in to večkrat), da ne bom več nič kupoval, so me vsake toliko "našli" in potem klicali kak dan od jutra do večera (veliko klicev na dan (tudi 6-7), včasih vsako uro popoldan 8-O) Seveda jim nisem več dvigoval telefona. Potem klic na Simobil in ob naslednjem Bofrostovem klicu sem povedal ime in priimek človeka, ki jim bo "zrihtal" blokado tel. številk in kazen, če ne bodo nehali. Nikoli nobenega klica več ;).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Seznam blokiranih tel. številk. (prodaja in pod.)

Oddelek: Mobilne tehnologije
1717610 (16946) jurre
»

Tušmobil DA/NE? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
16527536 (17151) Reycis
»

Dvojnik moje mobilne številke?

Oddelek: Mobilne tehnologije
103618 (3362) ahac
»

tezenje zavarovalnic in anketarjev po telefonu !!!

Oddelek: Loža
212856 (2253) nokia6310
»

Skrivanje telefonskih številk (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6711895 (10142) V-i-p

Več podobnih tem