» »

fitness forumi pri nas

fitness forumi pri nas

Alen T 1978 ::

imamo pri nas kake fitness forume. rad bi vprašal kako pridet do total gym naprave. mislim, kako jo kupit. kje pa to. ebay, kao, če se ne motim, največji, ima v co.uk izvedbi neke bedne stare osnovne modele (jaz imam mal več kil) pri amerikancih pa imajo tud podobno zadevo.

pozna sploh kdo total gym? čak noris nastopa v reklami, hehe. pol veste, da je THE naprava.

tkole to izgleda:



sam fora je v tem, da novi modeli so zelo dragi. rabljenga bi kupil. zato ebay. oziroma, če kdo ve kje drugje.

MeGreat ::

imamo fitnes forumov kolikor jih hočeš.. maxximum, naturalmusclezone, the nutrition pa še ziher ene 5 jih je :)

Če bi rad doma treniral rabiš bench, palico, stojalo, ročke in uteži...

drola ::

Ne nasedaj dragim napravam. Oblika tvojega telesa bo odvisna od tvojega truda pri treningu, ne pa od kvazirevolucionarne opreme. Kljub temu, da je Chuck Noriss v reklami, je on verjetno to napravo prvič in zadnjič uporabljal tistih par ur, ko so snemali spot.
https://drola.si

Furbo ::

Ne rabiš nobene naprave, samo voljo.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Alen T 1978 ::

... kar je pet milijonov evrov. hehe.

Chuck Norris je THE man! ne nasedaj drugim tipom ala Bruce Lee, ki ga je z lahkoto premagal.

volje je. če je pa ni jo pa dobimo!

ta naprava je nova, novi model, res predraga. stane 2500$. wtf... skoraj kot da nima smisla kupovat. rabljeno bi pa kupil.
jah, sej najbrž maš MeGreat prav da potrebuješ samo tistih pet stvari, ki si jih naštel. sam to najbrž pride v poštev samo za zdravega suhega človeka. ... pri tem total gym uravnavaš težkost vaj s tem ko spuščaš ali dviguješ naklon klopi, ki se pelje gor pa dol ko vlečeš una dva vzvoda. ko ti je pa enkrat max naklon premalo pa dodajaš uteži na klop.

Dr. YouGreat, koliko pa pride en set telih naprav, ki si jih naštel: benč, palica, stojalo, ročke in uteži? tko, srednja kvaliteta.

jaz sem zasledil da na ebay.com prodajajo eni rabljenga kar opasnega modela total gym za 600$, kar sploh ni tako veliko. edin problem bi znalo bit okol carine.

drola ::

Če nisi zdrav in/ali imaš prekomerno telesno težo, začni najprej z zdravniškim pregledom, pozanimaj se kaj od športa lahko in česa ne. Če imaš prekomerno telesno težo, ti kot prvo investicijo priporočam par ustreznih superg. Tekaška sezona je na vrhuncu. S tekom boš izgubil odvečne kilograme, blagodejno bo vplival na srce (tu pazi, če imaš kake zdravstvene omejitve!) in tudi na duha. Če si v Ljubljani, je na Golovcu in v bližini živalskega vrta urejen improviziran fitnes (štanga med drevesi, klopce).

Osnovna fitnes oprema (benč, palica, stojalo, ročke, uteži) je dokaj poceni. Drage naprave so pa kletka za počepe, Smithova naprava in ostale malo bolj specialne zadeve, ki pa jih niti ne rabiš. Ne pade mi na pamet nobena pomembnejša mišica, ki je ne bi mogel trenirati z ročkami, klopco, drogom in utežmi.
https://drola.si

Hayabusa ::

Raje plavanje kot tek, najmanj obremenjuje telo.
Kupovati fitness opremo je bv, nikoli je ne boš amortiziral.

Na youtube išči pod Street Fitness/workout za ideje naprav/vaj.

Alen T 1978 ::

aha. youtube: street fitness/workout? bom pogledal.

ya, pa to ni to, no. hehe. nisem tolk močen.
fora tega total gym je v tem da z naklonom reguliraš težavnost vaje.

Zgodovina sprememb…

Sriple Tix ::

Približno 8 let nazaj sem si uredil fitness v zato vnaprej namenjenem prostoru v hiši, vanj investiral za okrog 4000€ pripomočkov ter jih kasneje seveda tudi dopolnjeval/zamenjeval/odstranjeval ... in recimo, da sem v osmih letih vanj investiral 5000€. Elektrika in kurjava nista omembe vredna, kajti prostor bi bil ogrevan tako ali tako, svetloba je dnevna in tista ura in pol delovanja televizije, medtem ko se pozimi dvakrat tedensko trudim na sobnem kolesu, je zanemarljiva.

Malce sem pogledal članarine in vzel srednjo vrednost 60€, kar znese v osmih letih 60x12x8=5760€. Moram priznati, da sem še sam presenečen nad zneskom, kajti do danes nisem tega nikdar računal. No, potem je tukaj še gorivo in čas, ki bi ga prebil v avtu na poti do fitnessa in še kaj bi se našlo.

Spet bom napisal kakor komu, ampak jaz sem že zgolj finančno precej v plusu, da ne omenjam miru, ki ga imam v svoji telovadnici, nobenega čakanja na proste uteži ali naprave ter seveda možnost obiska fitnessa ob sleherni uri, ki mi ustreza. O motivaciji pa nikar, nimam težav s tem :).

Hayabusa ::

Če nisi ravno sredi največjih rovt imaš do njega max pol ure, greš max 3x na teden (problem pretreniranosti).
In v tem času se ti ni nobena naprava pokvarila ? Če je potrebno kaj zavariti potrebuješ spet ustrezno opremo in znanje (beri €€).
Recimo da si imel prvotno opremo 4 leta, v drugih polovici si dokupil za celih 1000 opreme ? Ne kupim, eni zmečejo toliko samo za hrano, whey in podobne zadeve.
Poleg tega vsi nimajo možnosti doma si narediti fitness.

Sriple Tix ::

No, zakaj pa zdaj neko čudno utemeljevanje in teorije?
Za hrano zmečeš tu ali tam, to nima nobene veze s tistim, kar sem napisal zgoraj, mesečna karta za fitnese v Sloveniji pride povprečno 60€, če grem tja enkrat ali tridesetkrat (ker sem nekoč na DIFu opravil neke izpite, ki se tičejo prav fitnessa, me za količino in kvaliteto lastnega treninga ne skrbi) in kvalitetne mašine se pri uporabi zgolj enega človeka in pol ne kvarijo, temveč jih zgolj vzdržuješ, morda zamenjaš kakšno pletenico, kar sem storil do zdaj celo enkrat.

Vem, da nimajo vsi možnosti imeti doma fitness, ampak to spet ni tema mojega pisanja malce višje.

thramos ::

Mesečne so res drage, ampak z letnimi kartami in popusti nanje ter predvsem v zadnjem času cenejšimi fitnesi (npr tale, za 20€ na mesec) v praksi na leto težko daš več kot 250, 300 €. Skratka, daleč od 60 € na mesec.

Sriple Tix ::

Najbrž obstaja na Poljskem kakšen fitness, ki ima še cenejšo mesečno članarino, ampak meni to ne koristi prav veliko in izmed izbire teh studiev sta mi najbližje Celovec in Beljak, vendar mi zdrava pamet narekuje, da se tja petkrat tedensko ne bom vozil v telovadnico :).

Torej, seveda obstajajo fitnessi z nižjo članarino, vendar sem jaz v obzir vzel tiste v svoji okolici, ki mi dejansko ponazarjajo, se mi je izplačalo investirati v svoj prostor ali ne, kar je bil tudi temelj mojega prvega prispevka v tej temi.

thramos ::

Celovec, Beljak? V Ljubljani imaš množico fitnesev, zgoraj omenjeni FitInn (20 €), za 20, 25 € na mesec, letne karte. Za Kranj, Celje, vem da je podobno ... a drugje po Sloveniji so pa samo po 60?

Sriple Tix ::

Ne vem, kje se ne razumeva. Izmed izbire na tvojem linku, sta mi najbližja fitness centra v omenjenih mestih. Da, pri nas sta fitnessa omenjene firme v Ljubljani in Mariboru, vendar sta mi bolj od rok kot avstrijska. V nekaj slovenskih fitnessih, ki sem jih naključno pogooglal in bi prišli v obzir glede oddaljenosti (že prej omenjena cena goriva/čas vožnje), so mesečne karte v razponu od 50 do 70€, zato sem za izračun vzel srednjo vrednost 60€. Saj se razumemo, da mesečna karta ni edini strošek, ki ga imaš z obiskovanjem javnega fitnessa, kajne?

Zatorej, v svojem prvem postu sem negiral trditev, da se investicija v lasten fitness nikdar ne amortizira, zato sem opisal svoj primer, kjer mi izračun kaže ravno nasprotno.
Seveda mi bodo teoretiki, ki morda sploh ne obiskujejo fitnessa, še manj si lastijo svojega na vsak način želeli dokazati, da se motim in če si bodo s tem polepšali dan, sem za njih zadovoljen tudi jaz.

thramos ::

Ne razumem zakaj za ceno rednega obiskovanja fitnesa upoštevati najdražjo možnost - mesečno karto. Prav tako težko verjamem, da so v Sloveniji fitnesi tako dragi, če so v prestolnici, ki je ponavadi najdražja več kot 50 % cenejši kot tvoja ocena. Ampak ok, očitno so razmere drugje drastično drugačne.

No in seveda - tvoj denar, počni z njim kar hočeš.

Za vse ostale, cene fitnesev ponavadi niso tako visoke, kot piše Sriple Tix, kar je treba upoštevati pri izračunih.

Po drugi strani pa - za kvaliteten trening niti približno ne rabiš dragih naprav, v osnovi je vse kar rabiš kvalitetna kletka, klop in nekaj palic ter dovolj uteži. Kar se da dobiti razmeroma poceni.

Alen T 1978 ::

Porka la pinčič...

Lion29 ::

hehe

Alen: tvoja teza nima nobene veze....

rocke, klopca in stanga povsem zadoscajo.. ne glede na tezo... vse lahko reguliras

za zacetek bi priporocal:

dolgo stango
kratko, zavito stango
2x rocki

utezi:
4x 10kg
2x 5kg
4x 2,5

navaden bench, kjer se da spreminjat naklon

to ti je ziher zadosti za 6 mesecev redne vadbe (3x na teden).
Ko bos zadosti mocen, si nabavis se 2x 20kg (in potem samo dokupujes) in ledveni pas..

priporocil bi tudi prirocne kettlebell uteži...niso nuja, so pa precej praktične


ničesar drugega ne rabiš. verjemi... vse drugo je metanja denarja stran...

na YT pa najdeš ogroooooomno vaj in tutorialov, kako uporabit te uteži
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

flbroker ::

Za maso sploh ne rabiš naprav ali uteži, sploh pa ne začetnik (!). Prihrani denar za kaj drugega in delaj vaje s lastno težo in za celotno telo + dead lift (najboljša vaja ki obstaja za bulkanje mase celotnega telea), ne za posamezne mišične skupine na trening. To je velika napaka ki jo ljudje delajo ko se podajajo v bodybuilding. Če bi rad "nabildal" ne delaj hitro ampak počasi ali 4-4-4 pravilo. Večja intenzivnost = success! Skleci, dvigovanje trupa, dead lift, squat, dips(noge v zraku) in trebušnjaki so vse vaje ki jih rabiš za oblikovanje telesa. Začneš pa seveda z dieto.

Lion29 ::

@flbroker: kako pa delas ti deadlift s svojo lastno tezo?
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

flbroker ::

Zato pa piše + deadlift.

k--p ::

+1 za kar je Lion29 napisal pa jaz bi še dodal drog za pull ups/chin ups.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup fitnes naprave

Oddelek: Loža
4913748 (2662) IcyFox
»

Fitnes naprava (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
527138 (5853) cordoba
»

Fitnes v Lj in okolici

Oddelek: Šport
267852 (6841) Liniss
»

Fitnes naprava (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13921280 (18260) BlueBerry
»

Poceni fitness oprema (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6812542 (8530) Heisenberg

Več podobnih tem