» »

Motorji, skuterji

Motorji, skuterji

««
4 / 14
»»

jjohny ::

A poznaš kakšno stran v angleščini, ker jaz ne znam nemško.

lp, jani:D 8-O :D 8-O

SleepLess ::

Okey bom jaz še povedo svojo zgodbo.
Kupil sem speedfighta1 rabljenega, zelozelo poceni z leo vinchi izpuhom. Šel je malo čez sto z bokadami vuni in leovinci izpuh. MERJENO Z AVTOMOBILSKIM ŠTEVCEM. Itak je foter težil in grema takoj pelat na servis, da dajo blokade not. Reče foter da more letet 50km/h in nič več. Prijema nazaj, ovi reče ki je malo mašina v pi*** pa to pa se zmenimo za servis. OK, reče pa tudi da moped sedaj gre okoli 50-52. Vse lepo in prav. Se pelam domov na števcu 50 gre dalje. Na števcu 60 gre dalje. Se končo števec ustavi pri 70 (btw: števec je zelo točen) in jaz celi happy ker mi vreji leti. Ampak kako pa bom registriral???

Pa še dve vprašanji.
Zakaj mi tako zelo porabi bencina da samo 8-O 8-O ?
Zakaj mi ne vžge elektronsko (moram kurblat), je novi akumolator, pa se samo lučka za olje prižge pa malo neke klkl nareedi pa neče zagnat??



Klemenn ::

hmm..če še ni tri leta star, potem ne skrbi saj do 3 let ne rabiš tehničnega...
če je star, daj med auspuh in bat eno podložko z zelo majhno luknjo..tak bo šel ful počas

ja ne vem, lahk da je večji frgazar notr, pa zato porab več bencina:
za to je pa možno da kje na akumulatorju nima stika, pa tekočino preglej,,

SleepLess ::

Ja fergazer je isti, pa res ful požere, na 70km/7l :((
Jebediah kolko si ti sploh star ?

R0K ::

Požere ti tolko zaradi tega, ker ga ti goniš do konca notri pa so še blokade. Plus to, pa motor še matra ker so notri blokade in se ne zvrti do konca. To je zelo slabo za motor. Tako da ti to samo reg. pa daj blokade ven.

Te nima bit kej strah policaje pa tega. Pač k vidiš škife, se pelješ 50mimo njih and story is over.

Če ti noče vžgat je vrjetno šol anlaser oz zaganjač al kk se prov reče.

Drgač pa slotecovec jrk0 speedfajta enko pa bo povedal kje pa kire blokade ima not. jest ne vem točno za ta skuter.

Je pa res, da ti spije OGROMNO preveč če res drži 70km/7l. Tolko spijejo skuterji ki so pripravljeni za dirke, in morejo met dodatno hlajenje, sam moreš delat pravo mešanico plus to pa imajo takšne pospeške da te bodo vsi z nevem kako hudimi avtomobili gledali samo v rit :) (po pospeških seveda. končna se konča pri 140-150 ampak to niti ni tok pomembno, ker je stvar narjena za pospeške).

R0K ::

Aja, je pa nekaj možno. Če ti je letel 100km/h po števcu merjenem v avtomobilu, ti garantiram da imaš vgrajen še kakšen kit v tvojem primeru bi celo rekel da imaš večji frgazer not - zarad tega ti mogoče popije tolk velik. možno da je dal kdo prej notr 19' frgazer pa ti sploh ni povedal, ker met tak frgazer, joj prej joj. Potem bolje da imaš v lasti nekaj delnic Petrola. :)

Klemenn ::

in kaj sem mu jzst reku??? :D

jzst sem 14

aja, /me ma 11 petrolovih delnic ;D

štarter, zaganjač..itd ;D

SleepLess ::

Zakaj pa so mi na sevisu rekli, da je samo izpuh zamenjan drugo pa orginal:\ Saj bi tudi sam rekel. da imam večji feergazer, ker me lahko vsi z avti res samo odzadi gledajo. Pa še nekaj, mislim sem da bi sam vzel blokado iz izpuha ven, ker so mi eno tam na začetku not dali. Mislite da bo to šlo?

Klemenn ::

hmm. SIGURNO imaš še kej predelanega kot samo aupuh..se ne bi drgač toliko poznalo :\

drgač pa..odpelji se malo iz mesta k kakemu mehaniku..pa ti ga bo predelal, da bo spet 100 letel...za borih 5k po moje..bo vredno..aja za auspuh..hmm..prašanje kak so jo dal..če moraš sm razšraufat pa to..potem ja..drgač ne

SleepLess ::

Prvo bom šel rečt, da naj mi nekaj naredijo, da ne bo toliko bencina pilo. Danes sem se celi dan vozil tak na malo naokrog, pa sploh ni bilo dosti kilometrov, tank prazen8-O ;(( . Drugač pa sem kar dobrega skutera dobil za ta denar.
Pa če kdo slučajno ve, kak je s temi dirkami s skuterji na karting stezah. Kaj to moraš biti v kakšnem moštvu ali kaj?

R0K ::

Zdej odvisno kireka Leovincejo imaš gor.

Če imaš recimo model ZX, in so ti rekli da ti bodo dali not blokado, so te najebal. Ti izpuhi so brez blokad in se jih ne da tko zablokirat kot recimo te standardne k so na novih skuterjih. Vrjetno so ti dali samo ozko podloško. tko da odšraufej dol izpuh in jo preprosto uzem ven in daj not večjo. To ti je 200sit.

drgač pa kam si ti to peljal na pregled oz da so 'ti dal blokade not'? Da ni bil kak lame servis. k vrjetno sploh inso pogledal kak je z motorjem ampak dal sam ozko podložko not, ki bi sicer morala zadostovati.

da imaš kaj predelano pa oni niso opazli je pa veliko stvari. mogoč se gledal samo kubaturo ampak se da dobit tut recimo 50ccm kite, ki izboljšajo performanse vsej za polovico...

Glede dirkanja na stezah. nevem kaj točno si misli, a bi rad profesionalno dirkal al sam kdaj se kako nedeljo mal popeljal gor? če bi rad pro. moreš it v en kljub, dobit dovoljenje in valda imet skuter. sezona se bo pa glih zdej začela. sam pazi, to ni izipizi. treba obladat :)
drgač kr tko za kako vožnjo kdaj pa lohk greš recimo na ljubečno (celje) ali pa hajdoše (ptuj) in se malo furaš po njem. zdej jest vem sam za ta dva poligona, k sm štajerc za druga pa nevem.

OrkAA ::

Spet se jest oglašam :D Moj prijatelj je danes dobil peugeota speedfighta 206 wrc. Huda mašinca :D :D Torej, še enkrat sem šel preizkušat teorijo lažnivih števcev (gilerini lažejo, peugeotovi ne). Peljala sva se po cesti točno 50 po števcu in oba sva šla enako hitro. Čist isto. Torej zgleda da števci lažejo samo na starejših modelih skuterjev!

OrkAA ::

še nekej me zanima. Kolk bi jest pridobil z zamenjavo gum (na porabi bencina), če bi dal gor cestne gume? Sedaj imam terenske:P

Klemenn ::

najbrž nič :\

Jok3r ::

glasnost motorja se je znižala :D :D :D

SleepLess ::

ROK, za hajdoše itak vem, sem se zadnjič tam skoro razsipo:D :D Sem itak samo par km stran doma. Za tisto podložko na izpuhi, sem bil poleg, ko je neko gumo not v izpuh naštimo, prej ni bilo nobene gume tam.

R0K ::

Lega na asfaltu bi bla ziher pol boljša. Poraba pa vrjetno malenkost manjša pa vrjetno se je bolj elegantno peljat s cestnimi kot pa s 'enduro' gumami ... predvsem vibracije :>

jan: tist je ena podloška, ki zmanjšuje pretok zraka skoz izpuh. Oz ga ne zmanjšuje ampak ga samo ovira, pri tem se pa motor 'duši' in vlada gre zato tut manj. Če boš tisto ven vzel, bo delalo tak ko prej - pa še boljše za motor bo. Ker ti ko je zablokiran držiš do konca gas in gre 50, pa še motor se jebe s tem, ko je zablokiran, brez blokad pa daš samo pol gasa in maš 50 not. Tko da se zmanjša poraba pa tut obraba motorja...

Klemenn ::

aja..kake valjčke nej dam v aprilio..da bo močnejš in enako hitra? lažje..težje?

Jok3r ::

Enako hitra ne bo pod nobenim pogojem:D ! Če vzameš težje ===> slabši pospeški in višja končna hitrost pri lažjih pa glih obratno.

jRk0 ::

v bistvu je tako, da speedfighti 2 eni lazejo...enke pa niti ne tak (majo razlicne stevce btw...)

pol pa ce tebi leti prek 100 speedfight z leovincijem samo gor:

al mas tak tezke valjcke, da mas nikakve pospeske
neke mas se ziher zamenjano
pa se kaki kurac, bogve kaj nareto:)

jaz mam speedfighta kar precej predelanega (70 zelezni kit, prenosi, leovinci zx, fergazer, variomat) pa mi gre okoli 110-115... ce se dol naredim;)

in nikakor ni mogoce, da bi me ti se pico po moznosti oz, da bi mi sledil v zavetrju... ker sem prehitel do zaj ze veliko skuterjev sfriziranih in moj kar dobro gre...
You fuck up once, you loose two teeth.

R0K ::

Tako kot je reku Joker. Sicer pa komplet težkih in lahkih (jih je pač okol 6-8 pač različnih tež) te pride okol 2k sit in lohk mile volje probavaš kokr želiš (komot lohk menjaš doma) in boš vidu kaj ti najbolje ustreza. Sam imam raje raje 'ultra light serijo' :). Končno hitrost sam redkokdaj sploh probam, ker takrat motor največ pije in se najbolj vrjeti pa ga nočem mučit. Imam raje da pustim vse fugije po pošekih v mestu (kjer pridejo najbolj do izraza) zadaj :)

Sicer pa ni čist vedno tako, lahki bolj bo imel motor pospeške. Je pa nekak to nenapisano pravilo. Ampak kdo ti bo zagotavljal da bo šol motor men ko bo imel isti kit not, enako kot sosedu kot bo imel popolnoma enak motor in kit? noben. razlika je lahko tudi po dobrih 5km/h. jebi ga. tut mal sreče rabiš ko kupiš motor. nekterim tut zdrži po 40k km brez problemov, en bo mel pa generalno že prid 15k km. tak je pač to...

jRk0 ::

jan9xxx: ce si blizu hajdos doma, pol pa se lahko enkrat dobima, da vidim to makino;)

jaz sem s podlehnika, drugace pa na ptuj hodim v solo vsaki dan.

mogoce si ze vido...crni speedfight 1 (zadnji del od 2ke), crni zmigavci, zadnja luc prerihtana pa puna se dere:)
You fuck up once, you loose two teeth.

jRk0 ::

pa se o valjcih:

2k sit pride komplet samo enih valjckov navadno... ena teza...

pa fitna je v valjckih v tem pac, da z njimi dosezes, da motor dela z najvecjo mocjo in navorom, ki jo ma...

to pomeni: ce das prelahke, bo mel ful obratov in se vo dr ko svinja, sou pa ne bo nikamor. ce das pretezke bo mel premalo obratov in bo zopet zelo slabo sel. moras pac trofit tiste prave, da ti pr pravih obratih dela motor nonstop, pol pa mogoce cisto male tezne razlike za kaki prid v pospeske ali hitrost...
You fuck up once, you loose two teeth.

perci ::

Pa zakaj zavraga ti mora it skuter 110? A se po avtocesti voziš z njim? Pa se dere se ko sam hudič. Moj speedfight gre 80, pa je cist dovolj za po mestu, pa še ne dere se tolk.

Klemenn ::

uuu..perci ma skuterja ;D

ja mora jit 110 ; rabm za po obvoznici ko grem ;D

drgač pa..enkrat ko bo mal toplejše ga bom pelal v krško na servis, ne vem pa še na redni - 4000 je redni..mam ji 2500- al se bomo sm s kolegi gor zapelal..pa nej porihtajo :D

jrk0: speedfight 1,5 :D

perci ::

Ja, mam skuter, ampak samo zato, ker je praktičen za po mestu, ne zaradi tega ker bi nevemkolk užival v vožnji z njim.
Glede na to, da imam izpit za A, se za užitek raje usedem na kako endurco z ornk kubaturo - mogoče si bom enkrat celo kupu kej takega.

Klemenn ::

perci..k si glih tle:

Aja, enega moderatorja bi prosu če temi spremeni ime ; Motorji, skuterji


[perci.......done]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

jRk0 ::

jah, jaz se vsak dan vozim 20 km v solo s skuterjem in mi je tecno nonstop poln gas tisat, da mi gre 85... rajsi se lepo s pol gasa tolko peljem in se lepo peljem, pa prehitim kaki avto komot pa tak...

sicer pa ljudje, koncna v skuterju ni vse, morajo bit tudi pospeski:) ce mas pospeske na psu pa ti gre 100 je to bolj bogi skuter;)
You fuck up once, you loose two teeth.

SleepLess ::

@jRkO - sedaj meni skuter ne gre več nikam. mogoče 70 pa še to se dere tak kot formula. Saj sem zgoraj napisal, da sem moral dat vse blokade not.

BTW: kak boš ti registriral, če ti gre 110 :))

Klemenn ::

ok,ok..dont kill me ;D

Klemenn ::

potem je pa še kej notr :\

drgač pa..odpelji se malo iz mesta k kakemu mehaniku..pa ti ga bo predelal, da bo spet 100 letel...za borih 5k po moje..bo vredno..aja za auspuh..hmm..prašanje kak so jo dal..če moraš sm razšraufat pa to..potem ja..drgač ne

jRk0 ::

ne obremenjujem se s tem. jaz sem tak na izi clovek...ko bo priso cas bom ze kaj pogrunto.

sicer pa bi itak mogo velat tehnicni do 2005, cesar na ptuju niso lani povedali in jim bom kar lepo zakon neso tja pa naj pogledajo in mi napisejo novo prometno...
You fuck up once, you loose two teeth.

jRk0 ::

btw

jan: lahko k meni pripeljes pa grema h kolegu, ko ma kompresor doma, ti blokado takoj ven vzamemo:)

ce mas pa doma kaki kompresor pa lahko kar pr tebi:)

placo bos pa ze za kako pivo;)
You fuck up once, you loose two teeth.

SleepLess ::

hehe:D
bomo se za en race zmenli na hajdošah, ko bom mel blokade vun:))), pa še kaj prerihtano >:D

Zgodovina sprememb…

Klemenn ::

;D

jrko..kolk je frgazer? :\

perci ::

Kaj pa blokade notri dati? Je to kej bolj zapleteno? Mislim, da ne bi za velke pare na servis vozu.

Klemenn ::

preberi vse..sm med cilinder pa auspuh daš železo z zelo mejhno luknjico..pa potem ne gre nikamor!

SleepLess ::

jap, to sem jaz že sprobaval :)

jRk0 ::

perci:valjda da ni nic zapleteno bolj kot noter dat:)

odpres oni dekl pri zadnji koli
odsraufas variomat dol
das jermen dol
odpres variomat
namestis noter ploscico (blokado), ki jo pa rabis, ja:)
zapres vario, pazis da so valjcki lepo notri
prsraufas nazaj kot je blo vse:)

to je tak poenostavljeno naprimer:)
You fuck up once, you loose two teeth.

Klemenn ::

jrko; kolk je frgazar?

Jok3r ::

Kaj naj bi pa tole bilo... mogoče turbina

perci ::

jRkO: Zajeban je sam to, da mi niso dal blokad nazaj, ko so mi jih ven vzeli :\ - mah, sej je ne rabm ;). Ko sem delal tehničnega, je samo pogledal tko na oko, če bremze delajo, svetlobna telesa je preveru in mi reku, da rabim naslednjič tudi Prvo pomoč. To je blo to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

jRk0 ::

joker:to je ocitno res neke vrste turbina al kaj:) blower? v glavnem, piha zrak nekam:)

ma naprimer peugeot jetforce 125 pa kompresor notri:)

perci:ma saj, ne rabis itak blokad, meni je tudi lani samo pogledal:)
edino letos je problem, da majo valje in ti hitrost zmerijo:)

pa valji so do 70kmh kao nareti, me zanima kaj bi blo ce mu dam moj skuer tja. bi mu razneslo masino?:DD
You fuck up once, you loose two teeth.

SleepLess ::

zAJ glih sem dekl dol šrafu, pa kero je variomat?

Jok3r ::

KAj majo vsepovsod valj za izmert hitrosti? LAnsko leto ko sem bil na registraciji ( Celjskem AMZS ) ni bilo nič sam gume je pogledal če imajo dosti profila in mi je prilepil gor nalepko in to je bilo tudi že vse:D .

jRk0 ::

variomat je levi, tisto ko ma take zareze ven... pr kolesu zadnjem pa je kuplunga, ko so take lukne notri pa zazgana cela verjetno:))

joker:lani je blo to tak ja, letos pa niti ne vec...
You fuck up once, you loose two teeth.

R0K ::

Damn jest se že celi tedn fukam na roke odšraufat variomat pa mi ne rata. nimam kompresorske pištole doma :(

SleepLess ::

Zdaj sem še neke zjebo, se zadi sploh zakurblat več neda;(( :8)

Klemenn ::

še tretjič

jrko, kolk je frgazar???

R0K ::

vrjetno se je fendra odvila alpa dol skočla, k ti nazaj gor tisto ročko za zakurblat nabije...možno

frgazer ma jrko 19'...kork vem
««
4 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup scooterja (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8417775 (9661) tech level
»

mf power (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9710316 (5588) Blinder
»

4-taktni, 2-taktni?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5132185 (3824) gapLLL
»

Je bil že kdo na celjskem sejmu?, neki me zanima

Oddelek: Loža
281635 (1155) Tomi
»

Motor

Oddelek: Loža
184374 (4125) BlazP

Več podobnih tem