» »

Motorji, skuterji

Motorji, skuterji

««
2 / 14
»»

Tomi ::

R0K: sicer tole ni primerna tema, ampak ker si včasih prav pošteno tečen, ti bom odgovoril.
Prvič, nisem razvajen in nisem zakompleksan. Dejstvo, da imam prenosnik, ni posledica tega, da ne bi vedel, kam s (tujim) denarjem, ampak razmisleka, da mi dejansko pride prav. Sama dinamika mojega študija in moje obveznosti mi narekujejo delo v marsikateri situaciji, in marsikatero situacijo sem že rešil s tem, da sem imel prenosnik na pravem mestu ob pravem času. In pa, prenosnik je moj primarni računalnik. Domačega imam zgolj kot router (ker nisem veliko doma), ga pa ima bolj mama (in, čeprav je star koliko kot DDV, ga ne mislim menjati)

Saj imaš doma/študenski dom/punca/kolegi računalnik.
No, bi te pa res rad videl, kako bi se sam znašel v podobni situaciji, če bi bil vanjo postavljen. In še nekaj, mislelnost, da je računalnik luksuz, in ne potreba, je seveda zgrešena. Samo ti tega ne vidiš.

U šoli ga ne rabiš.
Več, kot si lahko misliš. Pa sploh ne pretirano striktno v šoli.


Sicer pa, s tabo se bom enakovredno pogovarjal, ko boš vsaj približno imel toliko izkušenj in opravljenega dela kot jaz. Kot srednješolec pa po moje še nimaš dovolj znanja, da bi lahko sodil o zadevah, ki jih ne poznaš. Na žalost.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

Klemenn ::

ok, da ti jaz vrnem in upam da ta post ne bo birsan, tako kot prejšnji trije ;

in zakaj je tebi na pamet prišlo, da jaz skuterja ne rabim? si mogoče pomislil, da živimo v rovtah in da imam do šole 10km hoje in mi skuter zelo prav pride? in da bom kmalu zamenjal to šolo, za še bolj oddaljeno, torej ga bom rabu še bolj? in si pomislu, da moram tut jzst včasih kam skočit? matr, kr neki ej :\ ;(

Tomi ::

Zbrisana sta bila dva posta.
Posta pa niti ne bom komentiral, ker so si lahko sodelujoči v temi ustvarili svoje mnenje. Tudi jaz, in to iz ene teme, da ne omenjam celotnega tvojega "udejstvovanja" na forumu.
metrodusa.blogspot.com

Klemenn ::

ok, zakaj po tvojem jaz skuterja NE BI smel dobit, oz ga ne rabim?

R0K ::

Kdo je zdaj tu tečen, jaz ali ti, je relativno.

Da si razvajen in zakompleksan ni bilo mišljeno dobesedno, ker te v RL niti ne poznam - niti nimam želje.

Nevem pa, kje Ti pobiraš cvetke, da skuter ni uporabno in koristno sredstvo. To ti je tako kot avtomobil. bodi ti nekaj časa brez njega, se vozi z lokalnim prometo in ob vikendih ostani doma, ker se ne moreš odpeljat v mesto, da bi šli s koelgi ven. Ja, celo takšne in podobne stvari se da delat s skuterji. Eni se celo z njimi vozimo v šolo. Te pride pol ceneje kot pa vlak/bus. Ali pa si mu preprosto fauš, ker ga on ima, ti pa ne?

Pa ko že glih govoriš o razmetavnju denarja. Zakaj si si potem kupil laptopa za 500k sit? Sam veš, da bi lahko ekvivalentnega dobil že za 150k sit manj. Potem si vrgel 150k v koš. Hmm, tolko o razmetavanju.

Tako, da prosim te, da se ne spuščaš v teme, na ktire se ne spoznaš. Tudi jaz ti nikoli ne težim v kakšnih 'težjih' temah, ko se ti ubadaš s kemičnimi problemi, medicino or whatever za kar mene kratko malo boli đo.

Tomi ::

Jebediah: malo beri med vrsticami, pa boš mogoče celo videl, kaj sem želel povedati.
Naj ti dam namig, nisem napisal, da ga ne rabiš, samo...
R0K: saj bi ti lahko napisal en dolg post, samo je moj čas veliko preveč dragocen, da bi se ukvarjal z banalnostmi. Zato se raje umikam iz te neplodne razprave.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

Klemenn ::

kaj si se sploh ``primaknil´´ :\

Anzi ::

OK..mene pa zanima še nekaj drugega. Mam skuter Yamaha SPY 50, s katerim se poleti, ko je vroče peljem tudi na daljše proge. 60km/h, ki jih zmore skuter mi je premalo in odločil sem se za železni kit Polini, model 166.0074, za cca. 23k SIT + montaža. Zanima me, kam naj si grem zmontirat tak kit v okolici Kranja ali LJubljane? Skuter vozim na servis k Šternu v Kranj, ampak ne vem če so tam usposobljeni tudi za montažo takih kitov. Kaj pa MikMehanik iz ljubljane, kjer lahko Polini dele tudi kupim? Ima kdo kakšne izkušnje?

Klemenn ::

humm, najbolje da pelješ k pooblaščeneu serviserju, pa mu rečeš da bi ga pač rad oblokiral, pa do kolk naj bi šeu, pa ti bo on najbolj povedal kateri kit oz če bi ga sploh dajal notr, pa tako :\

Jok3r ::

Polini kit si lahko sam zmontiraš na motor. Ni kaj preveč zakomplicirano:8) samo imeti moraš pravo orodje:) . Polini kite sem pa enkrat našel eno slovensko starn, ki so jih prodajali in montirali sam se zdele ne spomnem.

Jok3r ::

Spomnil sem se že tole in tole

R0K ::

Mikmehanik je itak eden najboljših servisov daleč okoli. Pa ne samo za skuterje. Tam servisirajo vse navadnih mopedov do pravih zverin katere potem vozijo profesionalci na tekmah.

Tako, da u kvaliteto ni za dvomit. Mene edin malo cena moti. Kok sm zvedu majo 8k sit/ura. Za kit nevem kolko bi rabu ampak jest ga doma sam zmontiram, če bi mel na kupo vse orodje, voljo in že od prej 8590 drugih sestavljen kitov izkušnje, ziher v manj kot eni uri. Tako da računaj okol 30k sit vse skupaj.

Je pa ta kit zlo uredu. Hvaljen. Ziher ne boš razočaran.

Ma pa mikmehanik tut ful prijazno osebje..vsej jest mam take izkušnje z njimi..radi pomagajo pa ti kej tut razložijo..tako da bolje, da peleš k njim..

Aja še to. Vrjetno že veš kak je treba delat z novim kitom ane? prvih 500km brez gonjenja..mašino pred vsakim štartom fajn zagret, gas sam do polovice..da se fino ulaufa..pol ti lohk dela tudi 30k km BP.

Anzi ::

Rok, hvala za informativen odgovor. Skuter bom res peljal kar v Mikmehanik.

Anzi ::

Zanima me še nekaj:
Meni ob zdejšnji konfuguraciji skuter ne gre čez 60km/h tudi če se spuščam po 20 stopinjskem klancu...enostavno so obrati na višku, variator pa tut zgleda do konca odvit. Ali bo potem menjava kita sploh kaj dodala na končni, ali bo potrebno menjati še variator? Ali se mogoče da variator kako nastaviti za višjo končno?
Drugače mi delovanje tegale variatorja ni čist jasno..upam da nisem kakšnega kozla ustrelu :\

R0K ::

Nevem kako si mislu, da ne veš če je variator do konca odvit ( tole ) )? nisem še slišal kako ga odviješ lahko pa v njem menjaš recimo valčke. Kar vidiš na uni slikci tam zram. To se vstavi v variator in lažji kot so le-ti, hitrejše bo ime skuter pospeške in manjšo končno. Pri težjih pa lih obratno. To je neka teorija, ki v veliki večini primerov deluje.

Variator drugače najdeš čisto na konci variomata (to je pa tista velka ovalna reč, k jo najdeš med zadnjim kolesom in motorjem skuterja). Zdej nevem. mogoče bi lahko z težjimi valčki pridobim kak kilometer, dva ampak se nebo tolk poznalo dokler ne boš dal notri kita.

tko da se nč ne bat za variator. Ta bo opravu svojo nalogo BP. Menjava jepoterbna sam pri bolj resnih primerih. Ko se za večje stvari, kjer je pa treba itak skor celo mašino menjat).

Ti samo nabavi kit, polini železnega 70 (tak ko si sam reku) in boš mel s tem okol 9KM. Težko povem, kolk ti bo zdej šol skuter. Me samo zanima če še misliš menjat tut izpuh oz če si ga že? S menjavo kita ti bo pa pomojem šol 90 Realnih. Pa nej te ne zanima folk k se hval okol z Gileram Runner k je dal sam blokade ven pa mu gre 115km/h. to so zgodbi brata tata, ker števci runnerce lažejo pri 100km/h že ziher za 20km/h.

Poleg tega pa poznam enega k ma taki skuter ko ti pa tudi s kito pa mu ful leti...sam on ma še menjan izpuh in večji frgazer (če bi menjal še to dvoje, bi te prišlo še kr enih 50k sit, končna pa bi se povečala za ene 20km/h recimo).

OrkAA ::

Jest bi sam nekej zravn pripomnu. Ne lažejo vsi števci skuterjih enako. Vidu sm de ste napisal, da gilerini števci lažejo tut do 10 km/h. Jest mam recimo gilero stalker in mi števec laže samo za 3 km/h (preverjeno na vseh mogočih vozilih in napravah), tko da ni nujn de bo lagal na vsaki aprilii enako, lahko bo tvoja recimo zelo točna, tko de nevem če je pametn vzemat une hitrosti na števcu z rezervo:D .

Pa še nekej : čudn se mi zdi, da gresta dva skuterja mal višje samo 60 km/h, ker moj je samo brez blokad pa gre 75 km/h, pa mislm de je yamaha spy nekje v rangu gilere stalker.

OrkAA ::

Pa še eno vprašanje mam za ROKa, ker vidim da obvlada:D A pašejo na gilero stalker isti dodatki(auspuh, 70ccm kit) kot na piagio typhoon, ker sta si motorja po zgradbi zelo podobna ?

R0K ::

Glede tvojega prvega posta : čisto možno, da Stalkerca ne laže skor nič. Jest še nimam izkušenj z njo, tko da ne vem. Vem samo, da Runnerce niso nevem kak točne.

Glede stalkerja in typhoona. Se konbinirata ja. Vse kar gre na enga gre na druzga, ker to sta ubistvu skor eneka motorja. Stalker ma le drgačn zic, druge števc pa ene par plastik več. motor je isti, pa vse druga tut.

malinavc ::

hehe...na runnerjih števc res laže zlo...men je kazal pod hrib (pa ni bil posebi hud) reci in piši 120kmh :))), realno pa vem de še 100 ni šov...je pa po ravnini šov 115 ja...leti to ja...hehe
...odvisno s katere perspektive gledamo...

Klemenn ::

mi smo zdejle domov pripeljali zgornjo mašino ; povem jutri kolk gre max, ko ga registriram, potem pa na obvoznico :D

|_CoBrA_| ::

Jebediah a si le kupil Runerja, ne pa tisti k**** od Aprilie

Jaz mam tudi Gilerco ampak endurca. Zadovoljen za zdaj
AMD Athlon (BArton core) 2600+@11,5*185, Abit NF7-S, 2x 256MiB Samsung TCCC,
Gigabyte Maya Radeon 9000Pro 275/550@325/640, Maxtor 160GiB SATA,
Nec 3500, LiteOn DVD, Plextor 52/24/52A, all in Chieftec Midi Tower Black

R0K ::

Kiro mašino? Jest nobene slikce v tvojem postu ne vidm? Al spet mozilla zeza...

OrkAA ::

Jaz bi še nekaj pripomnil:D. Vsi tisti, ki pravite, da skuterji niso okretni, da niso stabilni...... si raje oglejte začetek filma TAXI 1 in videli boste česa je skuter zmožen:P :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OrkAA ()

Klemenn ::




this!

komi čakam da ga danes zgonim :D

Klemenn ::

matr, dans sem še neki ugotovu; zadeva nima kurblna! oz ročnega začanjača!

grem jutri pogledat, če se to da kak gor dat :\

R0K ::

O čem zdej ti? Čega nimaŠ? Kurbnla al ročnega zaganjača. Ročnega maš ziher. To je un na krmilu. možno da nimaš nožnega samo nevem zakaj ga ne bi mel..mogu bi bit..mogoč so ga dol uzel..

Drgač..kok si kej zadovoln z njim?

|_CoBrA_| ::

Kupil si jajca:D
Me prav zanima kolko ti bo šponal čez 2 meseca>:D


Pa ne zamert
AMD Athlon (BArton core) 2600+@11,5*185, Abit NF7-S, 2x 256MiB Samsung TCCC,
Gigabyte Maya Radeon 9000Pro 275/550@325/640, Maxtor 160GiB SATA,
Nec 3500, LiteOn DVD, Plextor 52/24/52A, all in Chieftec Midi Tower Black

Klemenn ::

rok: tega nožnega nimam, sej grem dans k dobim vse papirje o registraciji na servis pa mi bodo povedal


drgač pa nisem kupil jajc, pa ne govort, če motorja niste vil, se vozil z njim...itd ;

drgač pa motor je ful v redi, ful dobr potegne (hitrosti nisem sprobal saj imamo samo 100m dvorišča), sm mal težak je ; 110kb ; lahk da je tut lahak, sm naproti frčotu :D

zdej se moram sm še na eno stvar navadit; recimo da stojim na rampah v koloni s frčotom, pač se premaknemo za 20cm, dam gas do konca in tista jajca se počas premaknejo, pri skuterju je pa mal težji; če dam premal gasa ne gre nikamor, če dam preveč mi pa skoči naprej :D se bo treba mal navadit :\

Klemenn ::

rok; nej ti odgovorim še kak se obnese ;

motor ima zelo dobro vodljivost in je zelo stabilen
pospeški so d best, prav tako hitrost

motijo me naslednje stvari:

ni kurbla (imam namreč pumpo za gorivo, in te dve stvari (očitno) ne moreš spravt skupaj, oz kurbl ne bi deloval

stvar nima dolgih luči!!! nisem našel, tm kjer bi mogle bit, JIH NI! pa še to ,da ni kakih zvočnih siren, ko maš žmigavce vklopljene

vse te malenkost bom, upam, lahk jutr popravu, pri serviserju :D

R0K ::

Za kurbl nevem. Lohk pa preverm če bi mogu bit original gor.

Glede dolge luči te morem razočarat. Aprilia SR majo že od nekdaj samo eno luč. In ta je kratka. Tako da lohk maš samo to...

Pa še glede žmigavcev. Nevem, kolko se spomnim, nič ne piska ko je žmigavec priklopljen..vsej tak se spomnem ko sm se nazadnje pelal s kako SRko...

Pač take hibe moreš pri vsakem skuterju uzet u zakup..naben ni popoln..

Klemenn ::

nene, kurbla sploh ne more bit gor, ker ne bi mel učinka ;

kurbl imajo motorji, ki nimajo pumpe ; s tem ko ti zakurblaš ti premakneš bat, in ta potegne gorivo in pote vemo kak gre to naprej..

ko bi pa ti zakurblal bat na skuterju z pumpo bi se bat pač premaknil in obstal, saj ne bi dobil goriva :\

jah, to vem ja, za žmigavce, ampak sem enkrat ne eni črpalki vido, da vgradiš med žice na žmigavcih neko trobljo takorekoč, pa ti polj mal brenclja ko so vklopljeni :\

Klemenn ::

aja pa še to, kolk je lahko prva luč največ močna?* ker mi sveti nekam jako šibko, sm najbrž da več sploh ne smem dajat, a? :\

|_CoBrA_| ::

Jebediah a imaš manualse??
Preberi si jih:D

Drugače pa pokliči na avto triglav in prosi naj ti pošljejo manualse od sesalca>:D
AMD Athlon (BArton core) 2600+@11,5*185, Abit NF7-S, 2x 256MiB Samsung TCCC,
Gigabyte Maya Radeon 9000Pro 275/550@325/640, Maxtor 160GiB SATA,
Nec 3500, LiteOn DVD, Plextor 52/24/52A, all in Chieftec Midi Tower Black

R0K ::

Itak ja. My bad. Valda da nima kurbla. K je že ajnšpric. Sm pozabu :)

Drgač vrjamem, da je slaba luč, mogoč pol bolje sveti, ko se pelješ ne 50-60km/h..ko motor bolj fila akumolator..mogoče. čene pa ne vem, kaj bi še lahko naredu..

Glede žarnice pa tega sm pa tudi iskal na aprilia strani pa nism nč najdu. pomoje če pokličeš onega ko ti je to prodal pa reč če še ima to knjižico, k jo je dobo zram ko je novega kupo (vsej jest sm jo). in notr čist vse piše...

Klemenn ::

sej mam knjižco, sm bom šeu dans raj na servis to prašat, ker prašanje kako je s te ; bo premočna žarnica pa mi kej druzga ne bo delalo...itd..ker to je več ali manj vse v sorazmerju :\

jRk0 ::

spredna luc valda, da ti ne bo svetla kot ksenonke na audiju:)
ponoci se ni fajn s skuterom okoli vozit, razen ce mas kako 125ko ali vec. tam so ze mocnejse luci. sploh pa je najslabse, ko ti kdo z avtom posveti in ama nista ne vidis, pol postane kar nevarno. zato zelo sovrazim nocne voznje s skuterjem, ceprav jih moram dostikrat prakticirat.
You fuck up once, you loose two teeth.

Klemenn ::

ja vem ja, še posebno to k ni dolgih luči, na frčaku ko mi je kdo posvetil z dolgimi v fris, sem tudi jaz vklopil dolge in 90% je dolge izključilo :D drgač pa, ja vem da niso kake ful močne, sm, močnejše bi pa lahk ble

dans sem ugotovu da mi je najbrž senzor za temp vode mert šeu, k se mi temp vode sploh ni dvignu iz min. se sploh premaknu ni! grem prašat na servis v pon :\

3L33T ::

Ti maš pa res same probleme ej. Kolkrat na teden si v srevisu???
Danes živimo za jutri, ker jutri ne bomo živeli za danes!

R0K ::

Če se ti kdo s dolgimi prpele naprot mu sam fakiča stisni. Al pa si zapomni reg. pa ga mi enkrat dobimo pa pretepemo :))

K jest sm že tut 1x skor mel nesrečo, ko mi je en v ovinku prletu z dolgimi..pa še mokro je blo..k se pol ful blešči..jao jao..

Glede števca še 1x poglej. Mal potrkaj po njem. mogoč so samo slabi kontakti..pa po 1min se še voda ne zagreje tak da ga mal dlje laufaj..če pa še pol ne bo, pa ne vem. lohk bi doma sam odprl tisto plastiko ki je čez krmilo. pa poglej če je mogoče kakšen kabel samo se iztaknu. zjebat itak nimaš kaj. sam poglej ane. da te ne bodo na servisu zdej za vsako malenkost obral za 5jurjev.

Klemenn ::

ja sem probal že trkat, nič, in tut mal dlje se vozim, recimo po obvoznici ene 2krat pa nix! drgač pa na servis bom šeu, pa prašau kolk računajo, oz za ``predračun´´ ; če bo hotu kake velike keše bom še mal pogledal :\

drgač pa jeršin je reku, da je najbrž ta merilnik šeu k vragu :\

Klemenn ::

aja pa na servisu sem bil samo enkrat do zdej, ko sem kupoval ledvični pas :D

Jok3r ::

Pa kaj ti je!!! Če je vzunaj svinsko mrzlo;) in ti se boš plejal kak kilometer se ti ne bo vzdignal merilnik za temparaturo vode (mogoče čisto malo)! Skuterji nimajo regulacije tempoarature tako kot pri avtomobilih ki ti konstantno:P drži 90*C .

R0K ::

Je kr res ja, kar je reku Joker. Pa skuterji se tut precej manj grejejo kot avto, ker so ful bolj prezračeni. Motor v avtomobilu poleg kilerja in parih rež niti ne dobi velik lufta, pri skuterji pa bolj. Vsej večina jih ma prece zračnikov napeljanih da pihajo na motor...in seveda da hladijo kiler...

Klemenn ::

težko verjamem, da bi po 30km motor bil še vedno pooplnoma mrzel :\

fack, dans mi je kazalo na tanku da je čist prazno ; grem tankat in dobim notri cele 2 litra! v 10l praznem tanku! :\

eh, važen da gre :D

MI_KO ::

A brez praske je praviš?:D :D :D :D

Klemenn ::

ja :D

sasox ::

Ko smo ravno pri skuterjih...

Ce koga zanima piaggio quartz s polini evolution frizuro, bitubo amortizerji,...

Glede ohranjenosti ne bom pisu tle nic, ker bo kaksen spet pametn™ tko da nej si pride sam pogledat :)

vprasanja @ mail

Klemenn ::

Jok3r ::

Koliko ti leti;) ? Zadaj bi lahko blatnik malo skrajšal:P ker ful grd:8) zgleda!!!

Klemenn ::

100 po ravnini in ne :D
««
2 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup scooterja (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8417781 (9667) tech level
»

mf power (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9710317 (5589) Blinder
»

4-taktni, 2-taktni?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5132185 (3824) gapLLL
»

Je bil že kdo na celjskem sejmu?, neki me zanima

Oddelek: Loža
281635 (1155) Tomi
»

Motor

Oddelek: Loža
184374 (4125) BlazP

Več podobnih tem