» »

Podpirate vstop Slovenije v EU in NATO?

Podpirate vstop Slovenije v EU in NATO?

««
5 / 10
»»

MUC ::

Ker pri nas živi kar nekaj Srbov, bi se komu spet lahko zahotela Velika Srbija. Res, malo verjetno, ni pa nemogoče.

To, da je bila vojna tako kratka, ni zasluga naše vojske, ampak naše diplomacije.

Bumbar ::

Velika Srbija....ne malo verjetno ampak nemogoče. Močno dvomim da bi katerikoli slovenski srb sploh pomislil na to. Spoznal sem dosti 'velikih srbov' pa ni nobenega mikalo iti živeti u jugo v takšnem stanju kot je tadnjih let.

Vlady ::

Pa kakšni Srbi??? Skoraj vsa industrija bivše Jugoslavije je bila tukaj v Sloveniji!!! Oni so hotl to dobit. In premagal smo jih, in plačal lepo ceno za to... So nas bombardiral pa to.. če se ne spomnete... pa par radijskih anten sesul, pa hiš!!! Pa itak niso oni sposobni nikogar napadat, ker si še od gospodarskih ukrepov niso opomogl! 1 štruca kruha... 5 milijard dinarjev :D hahahahaha Kolk bi dal šele za naboje >:D
Glejte 1x1 je da nas ne bo noben napadu. Zakaj nočte tega priznat? Zato ker ste se vsi po vrsti zaljubil v ta Nato.

Bumbar ::

Pa še nekaj: če me spomin ne vara so bile ZDA proti razpadu jugoslavije...
ZDA=NATO

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bumbar ()

MUC ::

še 1x:

Vojsko bomo imeli, to referendum sploh ne odloča.

Ali bomo imeli svojo, drago, neučinkovito ali skupno, povecni, učinkovito. To je debata in ne tvoje vedeževanje kdo, kdaj, zakaj

undefined ::

Tukaj se žal motiš, Vlady. Če bi prišla prava oborožena vojska iz Srbije, bi nas pohodili v parih dneh. Ampak so poslali gor le mulce v vojaških uniformah, ki so bli vsi posrani, ko so prišli na fronto. :)

Vlady ::

IceMan... mulci? Oglej si posnetke!

MUC ::

Slovenijo so napadli naborniki JLA. Ugotoviti starost tako ni prevelika znanost. Poglej pa si tudi posnetke ja :)

Bumbar ::

Itak da nas lahko vsak pohodi. Kakšno vojsko pa imamo...
KLIK!!!
Preberite si odgovore pa se zamislite.

MUC ::

LOL .. vse res.

Nihče ne bi bil vojak, NATA pa nočejo. Paradox? :)

Vlady ::

Letalski napadi z naborniki??? Od kdaj pa nabornike v letalstvo sprejemajo? :D Res da vojska ni bila številčna, ampak so jih dobil po grbi!

undefined ::

> Nihče ne bi bil vojak, NATA pa nočejo. Paradox? :)

Ne, ampak nehinavčnost. Sami ne bomo pobijali, drugim pa tudi ne bomo dovolili pobijat na naš račun. Ali da bi celo pustili našim (tistih nekaj) vojakom pobijat na tuj račun. :)

MUC ::

z NATOM se samo obvežemo, da bomo pomagali branili svoje prijatelje v NATU, oni pa nas.

Naj ponovim, da NATO ne napada Iraka. Irak napadajo v solo akciji ZDA, VB, Avstralija.

MUC ::

PS: Referendum ni o nevtralnosti ali ne.

Referendum gre o načinu obrambe. Te debate so zato brez smisla!

undefined ::

> Letalski napadi z naborniki??? Od kdaj pa nabornike v letalstvo sprejemajo?

In kaj so pri nas zbombandirali? A so kakšenag Miga morda sesuli, ko praviš, da smo se uspešno borili proti letalstvu? Daj no. Še zdaj se spomnim, ko sem bil v nedeljo pri maši, babice ob sireni takoj letele domov, jaz pa po koncu maše vzel počasen sproščen sprehod domov. Pa nikjer ni bilo nič, ever. Sosedje pa so že zbirali blazine in bežali v garaže/kleti. Oh ja, to so bili zabavni časi... bolje kot komedija na TV. :D

Vlady ::

Zda in VB pa sta del Nata, in to pomeni, da jim bomo mogli okt zavezniki pomagat na nek način. Če ne drugače pa z denarjem!
Jaz ne mislim plačevati za pobijanje ljudi in za to, da bodo pol dražil nafto ko budale!

Bumbar ::

Ja vlady napadle so nas eskadrilje letal. Kolikor vem je bila večina vojakov na zemlji in ne u zraku. Normalno da ni bilo pilotov nabornikov. Pozabljaš da se je v jugi hodilo z 18 imi leti v vojsko. Koliko pilotov poznaš ki bi leteli z 18 imi? (razen di capria:\ )

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bumbar ()

MUC ::

V NATU ni nič nujno, razen pomoč pri obrambi ostalih NATO držav.

NIhče ne bo dal 0 $$$. Če ne verjameš, pokliči v Nemčijo, pa jih vprašaj, koliko so dali :)
Oni so proti, pa ne bodo dali 0 $$$. To je demokratič na zveza. A je to težko razumet?

Vlady ::

Eni pa res še verjamejo v Božička :D Seceda smo vsi plačal za napad na Irak... če ne drugač, pa pr nafti! Ko lepo cene navijajo. Zadnje tri mesce je šla gor skoraj za 5 dolarjev na sodček!!!

Bumbar ::

Seveda, samo da so Američani malo bolj demokratični od ostalih...

MUC ::

NAfto plačujemo ne Ameriki, ampak Iraku, Venezueli, Saudski Arabiji .. kdo ve, kaj počenjajo s tem denarjem, ko tako naijajo cene ja?!

Hmm.. upam, da Sadam ne kupuje orožja :)

Vlady ::

Lej američani navijajo svetne cene nafte. Sej majo oni borzo! :)

c3R4R ::

američani so itak egojisti... kakorkoli obrnemo položaj, v katerem se znajdejo....

PROTI NATU!!!!

MUC ::

HAHAHAHA ... LOL

Imajo borzo ja, kdo je pa nima? :))

Vlady ::

MUC sam nimamo Wall Street-a!!! Mi ne moremo vplivat na ceno nafte. Oni pa lahko.

MUC ::

V tržnem gospodarstvu določa ceno nafte trg oz povpraševanje in ponudba.. ne pa Wall Street. LOL

Če države premalo načrpajo, dvigujejo ceno. Koliko kdo načrpa pa ne odločajo v ZDA, niti ne zaslužijo z njo. Zaslučejo tisti, ki črpajo -> Venezuela, Norveška, Rusija, Irak, Sudska Arabija, Iran..

Vlady ::

Del pa lepo ZDA pobaše v svoj žep...

MUC ::

ZDA kupujejo nafto zase, ne za preprodajo, ker vsak kupuje nafto na naftnem trgu oz baje obstaja celo naftna borza .. nevem :))

Vlady ::

MUC, glej.. amerika lepo pobaše neki keša zase... zato vsi govorijo, koliko je vredna nafta na ameriški borzi in ne na nekateri drugi. Drugo, pa oni nebi bla taka velesila, če nebi keša pobiral tuki... Znajd se... pravjo. Oni so se.

MUC ::

To je zgolj podatek, koliko Američani dajejo za nafto.

Zakaj ravno Američani. Ker dražja nafta v Ameriki ima velike posledice na ameriško gospodarstvo, ker je tako veliko, pa s tem posredno tudi na Evropsko in svetovno gospodarstvo.

Tko je to ja, mladi mož :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

Tr0n ::

"TrOn... vse se da nardit, če je folk za. Če bi vsi ljudje na svetu bli za to da mamo peace pa food pa to... bi to povedal in naredl. Ampak nam | usodo krojijo tisti ki imajo že tako preveč denarja. Kater bogataš, pa bi dal denar za neke reveže v afriki? Poznaš koga?"

Heh, ravno tukaj je problem. Clovestvo kot celota ne bo nikoli istega mnenja. Zato pa nastajajo unije, kot npr. EU in Nato, kjer se isto misleci ljudje zdruzujejo in tako dosezejo visji standard, napredek,.... V slogi je pac moc.

Glede na tvoje vprasanje. Veliko je bogatasev (Bill Gates npr.), znanih osebnosti in zvezdnikov ki so ogromno prispevali raznim clovekoljubnim organizacijam.

In pa, ljudje si sami krojimo usodo. Demokraticnost, volitve, itd...

ksmith ::

vlady: v tvojih postih vidim veliko neresnic in neargumentiranih trditev. Npr ta trditev: "Lej američani navijajo svetne cene nafte. Sej majo oni borzo! " To je čista izmišljotina. Sploh ne veš kako nastane cena nafte in ti kar naprtiš krivdo za porast nafte ZDA, ker ti pač to paše. Ta primer sem vzel ker je najbolj očiten.
Z Muc-om sva očitno najbolj zagreta pro Natovca. Oba se trudiva prikazat lastne vidike in prednosti Nata in jih tudi z dejstvi ARGUMENTIRATI!!!! Večkrat se je tudi že zgodilo, da smo katero od slabosti Nata, ki ste jo navedli, z ARGUMENTI dokazali za neresnično. Nadaljevali ste z drugimi slabostmi, katere smo prediskutirali. Vi pa ste se potem vrnili spet s starimi za katere smo že ugotovili, da niso resnične. In ta igra gre naprej in naprej...že od začetka.
Tebe in vse, ki ste proti Natu lepo prosim naslednje:
napišite mi, jasno in glasno, 4 glavne točke zakaj ste proti Natu!

Tukaj je pa link, ki govori o zbliževanju Rusije z Natom.

Vlady ::

Mocio... zakaj pa pol vedno kadar govorijo o ceni nafte, govorijo o ameriški borzi? Vedno je vse v dolarjih in na Wall Street-u. ker se tm nafta prodaja. Tam vsa podjetja odkupujejo nafto. In tam američani postavjo ceno. S tem tud posredno odločajo koliko naftemorajo načrpat na vzhodu. Če oni tega (n avzhodu) ne naredijo, gre nafta gor. Nafta ne pluje v ameriko, samo trgujejo tam z njo. Ker drugače bi imel tudi evropske cene nafte! DDDD

ksmith ::

vlady: to kar si zdej napisal je še dodaten dokaz, da si stvari izimšljuješ. Če še nisi slišal za OPEC si poglej tale link. Dodaten razlog, da tvojih postov ne bom več jemal resno je tudi to, da ne bereš kar jast pišem.

p.s. s FAQ-ja na strani od OPEC-a sem prepisal to:
What is OPEC?
OPEC is an international Organization of 11 oil-exporting developing nations that co-ordinates and unifies the petroleum policies of its Member Countries. . The current Members are Algeria, Indonesia, Iran, Iraq, Kuwait, Libya, Nigeria, Qatar, Saudi Arabia, the United Arab Emirates and Venezuela.

OPEC's oil exports represent about 55 per cent of the oil traded internationally. Therefore, OPEC can have a strong influence on the oil market, especially if it decides to reduce or increase its level of production.

OPEC seeks stability in the oil market and endeavours to deliver steady supplies of oil to consumers at fair and reasonable prices. The Organization has achieved this in a number of ways: sometimes by voluntarily producing less oil, sometimes by producing more when there is a shortfall in supplies (such as during the Gulf Crisis in 1990, when several million barrels of oil per day were suddenly removed from the market).



Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ksmith ()

DavidJ ::

>> In kaj so pri nas zbombandirali? A so kakšenag Miga morda sesuli, ko praviš, da smo se uspešno borili proti letalstvu? Daj no.

Svetujem Janševi knjigi: Premiki in Okopi.

Takrat je bil obrambni minister in lepo razloži noter takratno strategijo slovenske obrambe. Pročila bojev, kot je bil tisti na Šentilju, so zelo zanimiva.

In da, Slovenska TO je sklatila več helikopterjev, npr. v dolini Sopote je lovec s šibrovko streljal na helikopter in zadel pilota, tako da je moral pilot zasilno pristati.

>:D
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Vlady ::

Mocio... na ceno nafte najbolj vpliva amerika. Vse večje količine, se prodajajo in kupujejo na Wall Street-u Cena nafte je odvisna od cene na Wall Street-u. Torej nafta, ki jo plačujemo vsebuje:
-denar, ki ga plačaš originalni državi porekla nafte (torej Irak, Saudska arabija...)
-denar za trgovanje (nekaj poberejo že sami trgovci!!!) (ta denar ostane na Wall Street-u)
-denar za prevoz nafte
-denar za carino-denar za rafiniranje (če kupuješ bencin in ne nafte)
-denar, ki ga plačaš državi (davek)
-denar - marža, ki ga plačaš naši slovenski naftni družbi
OPEC sam posredno vpliva na ceno (saj vplivajo samo na količino načrpane nafte ne pa na povpraševanje), nikakor pa ne more vplivat na kupovanje nafte. (povpraševanje na Wall Street-u pa neposredno vpliva na ceno nafte!)
Zato tud tolk folka v tem poslu, ker je pošteno donosen, in zato so vsi bogati, ki se ukvarjajo s prodajo nafte. Tudi tukaj ima amerika veliko možnost zaslužka, kar pošteno izkorišča. In sam zarad tega, ker je glavni trg z nafto v ameriki in ne drugje, imajo oni že skoraj "monopol" nad nafto. Z napadom Irak-a bi dobil večinski delež načrpane nafte, s čimer bi jo lahko podražili za 50%, kar bi pomenilo skoraj 80% podražitev pri nas.
Nafta, ki jo kupujejo ne gre najprej v ameriko in potem nazaj v evropo... samo posel je sklenjen v ameriki. Resda pa da naše naftne družbe kupujejo tudi od evropskih dobivateljev, kar včasih prinese nižjo ceno. Samo glavni krivec za podražitve je ameriška borza z nafto, zatem takoj pa proizvodnja nafte.

TESKAn ::

Če bi OPEC in drugi začeli črpat ko nori, bi cena zelo hitro padla - pač zasičenost trga. Če nečesa je preveč, cena pade - če nečesa ni dovolj, cena naraste. In tu lahko vplivajo samo tisti, ki nafto črpajo. Nikakor pa se ne more zgodit, da bi črpali na dan 50% več nafte, na wall streetu pa bi rekli da bo cena za 50% višja. Ceno spreminjajo le in samo tisti, ki jo črpajo. Sej Vlady če se spomniš pred nekaj časa, ko se je nafta zelo podražila - kaj misliš, da je bil vzrok? OPEC se je odločil, da bo zmanjšal proizvodnjo. In cena je šla gor. Če bi jo povečali - bi šla dol. Easy as that.

Pa še to. Tudi če se prodaja na wall streetu - kaj misliš, da je tam nek uradnik, ki lahko poljubno spreminja ceno nafte? Ne, cena tam se spreminja glede na ponudbo in povpraševanje. Ponudba pa je odvisna le od tistih, ki nafto črpajo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

Da ne bi res kdo Vladyja resno jemal!

Tale njegova naftarska štorija je totalno ... naivna.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

goba ::

Odlocno proti vstopu Slovenije v NATO!

Vlady ::

Od kje pa američanom 400 miljonov al celo milijard dolarjev za vojsko??? Od kje jim denar za zadne davčne olajšave za folk? Mislte da Bush pobira keš iz proračuna al pa da je na lotu zadel? :D Če ne se mu nebi šlo tolk za Irak. Lepo je podkupu folk, in misl da bojo zdej vsi za njem hodil ko kužki, če jim je mal keša dal.
Drgač pa OPEC črpa nafto glede na povpraševanje na Wall Street-u. Drgač je pa že tako bilo veliko "nesporazumov" med OPEC-om in Wall street-om (razne podražitve). Nism reku da lahko en uradnik vpliva na ceno, lahko pa zaradi povpraševanja cena naraste ali pade.
(Nekaj denarja pa seveda pobašejo trgovci zase...) Itak je pa vse to ena velika igra, ki jo igrajo američani, in sami postavljajo pravila. Itak pa upam da bojo Iračani fental naftne ploščadi kot pa bi jih američanom predal! Ker edin tko jim bojo pokazal kaki debili so, in da se brez veze grejo tm k jih čist nč ne briga niti ne ogroža! Itak pa... niso krivi američani ampak njihova politka.. zato... govorim o njihovi politiki!!!
Zarad česa mislte so nemci napad Sovjetsko zvezo tolk na jugu? Nafta...
In če mi ZDA imele nadzor nad ploščadmi v Irak-u, bi pomenil da nebi ble več pod polnim nadzorom OPEC-a, kar bi pomenil nastavljanje cene po mili volji. Če pa tega ne razumete... pa pejte raj cajtnge brat!

Thomas ::

Tle je imu MUC en utemeljen post, ki je pa nekam izginu.

Brez potrebe.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MUC ::

Pač neobjektivnost moderatorjev.

Icemanove žaljivke meni so recimo ostale.

MUC ::

Če Japonec od Irana kupuje nafto ne gre ponjo v ZDA in je tudi ne kupi po ceni, ki je v ZDA.

Lahko to razumeš?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

Vlady ::

MUC nism reku da gre ponjo v ZDA. Kupi jo na ameriški borzi, če kupuje večjo količino (par tisoč sodčkov), drugače, jo pa kupi pri japonski naftni družbi! Lahko ti to razumeš? Ni mu treba sklepat posla z Iran-om.
Pa itak, da cena v ameriki določa ceno po svetu. Sej od tega američani dobijo največji dohodek. Lahko to razumeš? Al so te američani zate vseen bogovi?

OwcA ::

@Thomas. MUC: Kolikor mi je v užitek brati kako nekdo demantira nekga v debati, toliko ne maram, da je pod vprašaj postavljen razum posameznika namesto (ne)razumnost nejgovih prepričanj. Ne gre pa samo za estetiko, iz mojega stališča je brasanje takšnih replik tudi (predvsem) pragmatično. Ko se debata spusti na stopnjo "ti", se lahko nadejam obilice klikanja.

P.S. če se komu zdi kak odgovor (ki še ni bil deležen moje pozornosti) žaljiv, naj opozori. Ne pa tega izkoriščati; trpela bo le vaša verodostojnost.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

MUC ::

Vlady: Zakaj gre Japonec v Ameriko kupit nafto oz. na WallStreet.. (to je še hujša fora, ker Wall Street je borza, kjer poslujejo z vrednostimi papirji, ne z nafto.. ok, vseeeno.. nej bo Wall Street, Vlady :))) ... ok, zakaj gre Japonec na "Wall Street" kupit nafto, ki je veliko dražja od tiste drugod, če ZDA navijajo cene oz. jo samo preprodajajo? Lahko to razložiš?

Zakaj ne gre direkt v Iran, kjer je cenejša, oz. jo kupi direktno pri OPECu.


Trdiš tole. Tvoj sosed pri Merkatorju kupuje kruh, zdej pa vsi v tvoji ulici kupujejo kruh pri tvojem sosedu, ker ne vem zakaj ne gredo direkt v Merkator, kjer je cenejši. Sosed sedaj svinjsko služi :))

Če je to res, potem ni kriv sosed, ampak so krivi in neumni tisti, ki pri njem kupujejo.

Vlady ::

Večje količine nafte se trgujejo na Wall Street-u, ker je tm trgovina s tem. Lahko gre Japonec kupit nafto v Iran, vendar jo bo dobil po itsti ceni kot v ameriki. Wall Street je samo mesto kjer je vse trgovanje na kupu. Tam trgujejo večja podjetja, kot so Shell, itd. Recimo Petrol in Istrabenz kupujejo od evropskih velikih ponudnikov. Vendar po ceni na Wall Street-u. Ti zgleda ne štekaš. Wall Street je samo kot veleblagovnica. Obstajajo manjše trgovine, vendar je cena enaka kot v veleblagovnici! Štekaš to? Drgač pa same velike firme ne kupujejo direktno od črpališča, saj je tam niti ne moreš kupit. Sami ponudniki, pa grejo raj na mesto, kjer lahko izbarantajo malce višjo ali nižjo ceno (pri veliki količini se že 1 cent na sodček pozna!)
Manjše firme kupujejo nafto od večjih. Samo glavni trg je v ameriki in ne na črpališčih. Pa itak se ne mislem več s tabo dajat, k vidm da je brez veze da nč ne razumeš.

MUC ::

Torej se strinjaš, da je cena nafte enaka, če gre kdo v ZDA ali direkt v Iran?

Če to potrdiš, potem potrdiš, da ZDA ne služijo z nafto, ki jo Japonska kupi od Irana. Zakaj bi sicer kupovali dražje?

>Pa itak se ne mislem več s tabo dajat, k vidm da je brez veze da nč ne razumeš.
:) :) Pomagaj mi razumet, pa mi razloži, zakaj kupvat v ZDA dražjo nafto, če je v Iranu cenejša?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

Vlady ::

MUC ni enaka cena, kukr vidš, nafto v Irak-u lepo polivajo po tleh. >:D Če bi bla tolk kot v ameriki in drugodje nebi :D Drugače pa sm ti že povedu, kaj sestavlja ceno nafte pri nas... preber si gor. Osnovno ceno nafte diktirajo američani, če pa hočeš poceni nafto, pa le pojdi sam s kantico u Irak ponjo. :D Japonska kupi nafto od Irak-a ampak posel sklene na Wall Street-u, nafta pa potuje direktivno iz Irak-a na Japonsko. Zakaj kupovat nafto v ZDA? Preprosto, a bomo hodil v Irak ponjo? Glej na Watt Street-u ne trgujejo posamezniki z nafto ampak naftne družbe, Shell,... (velike družbe) Te družbe prodajo nafto manjšim (Petrol, Istrabenz..) Drugače ne prideš do nafte. Če pa hočeš cenejšo varianto, pa kot sm reku.. kantico pa veselo na pot. Nihče ti ne brani! >:D Itak pa cena nafte na Wall Street-u posredno vpliva tudi na vrednost dolarja... Če še nisi pokapiral. Pač američanom se tresejo hlače :P Rabijo nafto, in ker je ne smejo črpat na Alaski (zaradi okoljevarstvenikov) jo bojo v Irak-u. Za vzrok za vojno pa so najdl "orožje za množično uničevanje", ki ga je Irak začel uničevati, vendar američani nočejo odnehat. Tuki se jasno vid, da se američanom ne gre za uničenje orožja, ampak zavzetja nafte. Open your eyes! Nekateri si pa res nočte resnice priznat :) c c c

MUC ::

Hahaha ... hoho :))

Recimo, iz Rusije imamo mi plinovod, mislim da tudi naftovod do Lendave. Torej, gredo pol Rusi in Slovenci v ZDA, da sklenejo posel za nafto in plin.Hkrati plačajo ogromne denarje ZDA, ki s tem denarjem plačuje vojno v Iraku.

Mi znaš razložit, kaj je v ZDA, da moramo Rusi in SLovenci prav tja podpisat sporazum in pogodbo in kaj nas sili, da plačujemo "mastn denarje" ZDA ? :) :)

Ponavljam KDO ali KAJ. Ne spet pisat 30 stavkov brez repa in glave. Odgovori v 2 stavkih. KDO ali KAJ nas sili v ZDA plačevat velike denarje. Kantica ni problem, ker nafta in plin tečeta direkt. V ZDA gremo samo plačat Američanom in podpisat al kako?

Pa še to. Kakšen vir imaš za svoje podatke, ko trdiš, da Wall Street diktira ceno nafte. Prej je nekdo ti postal, da je med drugimi tudi OPEC tisti. Podatki iz njihove uradne strani.

Ti trdiš, da to ni res, zato me zanima , KDO ali KAJ je tvoj vir podatkov, da si še sam preberem.
««
5 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

rezultati referenduma (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1136893 (5456) Sandi79
»

Slovenski NATO lažnivci (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
58522631 (16566) OwcA
»

NATO - we are on! (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
67426074 (19268) Pepe
»

NATO pro et contra (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34314892 (10846) rh^
»

NATO-pro,contra (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1117970 (6511) freserovski

Več podobnih tem