» »

Hercules 3D Prophet All in Wonder 8500 DV - slika na dveh monitorjih

Hercules 3D Prophet All in Wonder 8500 DV - slika na dveh monitorjih

MALJUTKA ::

Torej,imam doticno kartico in me zanima,ce je mozno sliko gledati na dveh monitorjih. V navodilih sicer pise,da lahko gledas sliko na enem monitorju in na TV istocasno ( klon in razlicno sliko! ) , nikjer pa nisem zasledil,da je mozna kombinacija slike na dveh monitorjih. Kartica ima en DVI-I/VGA izhod,S-Video IN/OUT,Composite Video IN/OUT,Stereo Audio Line IN/OUT,Digital Audio OUT(S-PDIF) in 1394 FireWire/DV IN/OUT (Digital Video). Torej muchos izhodov! Ali obstaja kakrsnakoli varianta priklopa za sliko na dveh monitorjih? Lepo prosim za vsakrsno pomoc.
LP

kuglvinkl ::

Rabiš dva izhoda za monitor. To je vse. Ker dvomim, da je to poštelano tako kot pri Matroxu, kjer lahko na en DVI obesiš dva monitorja. Ali pač?
Your focus determines your reallity

MALJUTKA ::

Hm..dobro, pol ta varianta z dvema monitorjema odpade.A si ziher, ker mi doma lezi brezveze se en 19" monitor,pa ne vem kam z njim,imam pa na graficni tudi TV tuner,tak da bi lahko marsikaj kombiniral...
Anyway,kaj pa TV? Kateri izhod in kaksen kabel pa naj uporabim za gledat sliko se na TV (zraven enega monitorja)? Mislim da bi bila slika na TV cimbolj kvalitetna?
HVALA za trud,
LP

kuglvinkl ::

Glede TV, TV-OUTa, ti zelo težko pomagam.

Glede Dual Monitor setupa pa verjetno zelo :)

OK, pogruntala sva, da s tvojo karto, to ne bo šlo. In zdej? NP, rukneš, nikakor v prvi PCI pod AGPjem še eno grafično karto in nanjo priklopiš drugi monitor. Res škoda bi blo, da tega ne bi okusil :)

Če češ ti dam o tem osnovno temo.
Your focus determines your reallity

MALJUTKA ::

A to tud gre? Super! Kaksno PCI grafiko pa mi potem priporocas? A lahko prosim kaj vec o tem poves,ker mislim,da bo to moj novi mali projekt. ´Pa kako je potem z driverji oz. z Hydravision podporo,pa a je mozno razsirjeno namizje,klon slika ali celo dve razlicni sliki... Ma ful bi mi pomagal ce bi mi to malo bolj razlozil. Hvala vnaprej

kuglvinkl ::

S Hydravision ne vem kako je. Sem pa imel svoj čas poleg Geforca notri še eno ATijevo karto in so delale vse takratne funkcije nView-ja (ki je kot veš nVidiin ekvivalnet HV).

Od Win98 dalje, Winsi native podpirajo Mulitonitor konfiguracijo. + imaš Ultramon program kot utility.

Ok, preberi si tole temo, potem pa le z vprašanji na dan! Klik
Your focus determines your reallity

MALJUTKA ::

BOK !
Daj mi prosim povej, katero PCI (novo in poceni) grafiko na dva izhoda naj vzamem (po moznosti od ATI),saj bi rad imel sliko na treh monitorjih (ja, tri monitorje imam, in ne dva, kot sem rekel vceraj) .
LP

kuglvinkl ::

Na bivši Viaarena (zdej sudhian) je bil pred kakšnim mesecm objavljen članek o up-to-date kartah na PCIju. Da se celo dobiti R9000 na tem vodilu, če pa pri nas, pa težko rečem. Poglej na ATIjevi strani, če obstaja R7500 oz., če se še prodaja. Folk večinoma jamra nad Radeonom VE (drugi RAMDAC je baje prece ubog in flitri so slabe: motna slika na drugem monitorju).

Tudi Matrox ima G450 in 550 na PCIju, nVidia prav tako.

Če je ne boš dobil, bo dobra začasna rešitev tudi tri karte naenkrat v kišti (1× AGp, 2× PCI), če imaš seveda še dovolj slotov prostih.
Your focus determines your reallity

MALJUTKA ::

Ma slotov imam dovolj prostih, samo ali ni to drazja varianta(tri kartice), kot pa varianta z eno AGP in eno - pac malo boljso PCI ? Kaj bi recimo ti naredil na mojem mestu ?
Aja, se moja konfiguracija:
- MSI K7T 266 Pro 2 RU
- Athlon XP 1800+Palomino @ 1690 MhZ
- sedaj se 300W napajalnik,ravno jutri pa dobim Enermaxa 465 W
- 256 MB 333MhZ
- DVD 106 S (slot)
- Plextor 24-12-40
- Hercules Radeon 8500 DV (TV tuner)
- Live! 5.1
- mrezna
- Chieftek full tower
- NewQ Platinum PC Audio
- itd.

kuglvinkl ::

Čisto odvisno za kolk denarja lahko dobiš spodobno DualHead PCI karto. In pa to, kaj kaniš s tremi monitorji početi. Za običajno uporabo lahko pogledaš na Bolhi za 16MB PCI karte, so redke ampak se jih da zvohat.

Aha, lahko pogleaš tudi za karte zgrajene okrog NV17 (GeF MX 4×0), samo da imajo oba izhoda (VGA+DVI-I). Te so verjetno najlažje dobavljive v RS. Ker Radeona 9000 na PCIju še nisem zasledil v KOkoški.
Your focus determines your reallity

MALJUTKA ::

A bi bil tako dober in si prebral review od moje AGP kartice - http://www.hothardware.com/hh_files/S&V...
in mi potem povedal kaksne moznosti priklopa pa sploh imam, saj ta karta omogoca ZELO dosti kombinacij, sam pa se prevec ne spoznam na doticne zadeve in sem ti v prejsnjem opisu kartice celo pozabil (ali pa sploh ne vem za vse moznosti) napisati vse variante priklopa. Morda pa celo podpira dual monitor display (to bi bilo carsko).
Lepo prosim , saj vem da bos test kartice samo preletel, pa bos ze vedel, kako je na stvari. HVALA

kuglvinkl ::

Grem brat.
Your focus determines your reallity

kuglvinkl ::

iz ATIjeve strani: Dual display technology

* Connect to a TV and a monitor (VGA or DVI) simultaneously

Tako kot sem domneval. Torej varianta kot je mogoča pri Matroxu tu ni.


Če želiš obdržat karto in uporabiti dva dodatna monitorja, boš moral po nakupe.
Your focus determines your reallity

MALJUTKA ::

Dobro, to je sedaj dokoncno razcisceno (muchos gracias) . Torej nakup, kateri sam po sebi sploh ni problem, problem se pojavi, ko se vprasam kaj, koliko in za koliko, da se ne bi se enkrat nate..nil. Ma lova tudi ni taksen problem, rad bi samo popolnoma izkoristil TV tuner in tri monitorje. Po moznosti tako, da mi na enem laufa ali kaksen spil, ali word, ali internet, na drugih dveh pa ali dva razlicna TV programa, ali pa na enem TV, na drugem(tretjem) pa DVD movie. Ali bi slo, in kako oz.s katerimi zadevami(beri PCI karticami) bi ti to porihtal?
Obljubim, da te potem ne bom vec moril, edino, ce hoces, ti bom potem porocal, kako sem uslihtal zadeve.
LP

kuglvinkl ::

Sej me ne moriš :) Z veselejm pomagam vsakemu, če le imam pravi odgovor.

Ma lova tudi ni taksen problem

Odvisno kolk dobesedno lahko razumem ta stavek. v končni fazi si lahko iz tujine naročiš R9000 na PCIju.

Po moznosti tako, da mi na enem laufa ali kaksen spil, ali word, ali internet, na drugih dveh pa ali dva razlicna TV programa, ali pa na enem TV, na drugem(tretjem) pa DVD movie.

Na to ni splošnega odgovora, področje se izjemno hitro razvijo, samo tako daleč še nismo. Igre navadno zahtevajo, da laufajo na enem monitorju, ostali pa morajo biti izključeni. Za to imaš recimo UltraMon.

Je pa res, da nekatere podpirajo več zaslonov naenkrat, recimo Fligh Simulator (videl sem sisteme tudi že z 10+ monitorji :)) Da se špilat recimo Unreal prek dveh onitorjev (čeprav to ni najbolj smiselno), vendar z omejitvami.

glede tovrstnega igranja ti priporočam site, katerega avtor se ukvarja točno s tem. Če se ne motim, najdeš link do tega site na linku, ki sem ti ga dal zgoraj. Če ga ne najdeš, pojdi na stran realtimesoft.com, ker je forum namenjen prav takim debatam, kot jih imava midva zdele. Jaz ti npr. ne morem pomagati z vprašanji, ki se tučejo TV, ker ga sam nimam.

Je pa poplnoma izvedljivo, recimo Word na enem, film na drugem. Se pa tudi tle zaplete, namreč pri kartah, ki podpirajo dva izhoda, vsaj zaenkrat, razen Parhelie ni overlaya na drugem monitorju, tko da ti npr. BSPlayer šalta na RGB mode (slabša kvaliteta). Če pa imaš dve spodobni karti, pa ta težava odpade.

Zdej, za vsakršna vprašanja sem ti zelo na voljo. Priporočam ogled strani realtimesoft.com. Preberi si Guide, HowToje, Forum (velik za 1% našega, ampaj je pač izjemno specializiran).

Potem pa vprašaj kakrkoli te bo zanimalo.

In ja, čem zvedet, kako si poštimal. :)
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

kuglvinkl ::

Samo, da se rešim določenih zadev, ziher spišem članek na to temo. Do takrat pa le sprašuj v Forumu.
Your focus determines your reallity

MALJUTKA ::

Tako bom rekel : Kar se tice mojega problema, se ti lepo zahvaljujem za ves trud in cas,ki si mi ga namenil; Sicer se nisem cisto sur, kako bom stvar skompletiral (definitivno jo bom), si mi pa ZELO olajsal vso zadevo.
Kar se pa tice ST foruma na splosno, bi pa rekel samo tole: Ce ste vsi na tem forumu tako "usluzni", pripravljeni pomagat in zato tudi zrtvovat svoj cas, potem svaka vam cast ! Ce pa sem samo imel sreco, da sem naletel ravno nate (namrec kot sam vidis, sem tukaj se cisto na frisno), potem pa samo upam da si drugi jemljejo vzglede po tebi in tebi podobnih.
Upam, da ni hudo narobe, ce sem zadnje tri stavke napisal kar v tej temi, saj nimajo z njo nic skupnega, me je pa to toliko impresioniralo, da sem moral napisati svoje misli.
Hvala in
LP
Aja, ti porocam, ko bom ustimal sliko na ( upam ) vse tri monitorje.

kuglvinkl ::

Tvoja pohvala mi zelo laska. Hvala :)
Your focus determines your reallity

MALJUTKA ::

Zdravo. Imam se eno vprasanje: A bi bila Voodoo 2 (PCI vodilo) dovolj dobra ? Dobim jo namrec za 2.5 K . Bo ?

kuglvinkl ::

Khm s temi Voodooji še zdej ne vem. IIRC je bilo pri enki in dvojki tako, da je bila karta samo pospeševalnik, za prikaz na monitorju pa si še vedno potreboval "pravo" grafično karto. Tko da ti bo moral povedat kdo, kako je s tem. To je prva zadeva.

Druga. Če je to povsem običajna PCI karta, moraš paziti na naslednje stvari. Driver support. Če imaš WinXp, se menda dobijo spodobni driverji. Dalje, ne vem, kakšna je kvaliteta 2D slike.

Če to to odvrača, priporočam nakup ATIjeve karte na PCIju, z vsaj 8 MB RAMa. Sam ima denimo eno prastaro ATIjevo (Rage3D) in ima odlično sliko.

Pa še to, zelo pomebno kakšno resolucijo misliš gonit na dodatnih monitorjih. Tu moraš navest podatek, na kolk laufa RAMDAC. Moraš vedet, da se stare karte na več kot 1024×768 obnašajo zelo slabo in je slika zelo motna. Tudi zaradi tega, ker ne moreš nastavit dovolj visoke frekvenca osveževanja.

In upam, da si si prebral nastavitve v BIOSu, če imaš starejšo karto, namreč, sistem moraš dvignt iz PCIja, ne iz AGPja.

Še vpraš!
Your focus determines your reallity

kuglvinkl ::

Tu imaš database po katerem lahko iščeš poljubne kombinacije dual, triple, ... konfiguracij.

tkole, to so konfiguracije, pri katerih je uporabljena tvoja karta.

Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

MALJUTKA ::

A nastane kaksen problem, ce nastavim, da se mi sistem dviguje iz PCI - ja ? BIOS mi namrec to lepo omogoca . Koliko pa sem gledal DATABASE (hvala za link), pa vidim, da jih 3/4 pise "no problem" . A je za probat in ce je, na kaj naj bom posebej pozoren pri instalaciji ?

Senitel ::

Če se sistem dvigne s PCI grafično to pomeni samo to, da se bo pač do vstopa v windowse (ko se inicializirajo še ostale grafične) slika prikazovala samo na PCI grafični kartici.

Voodoo 1 in Voodoo 2 sta izključno 3D kartici in še vedno potrebuješ "2D" kartico, ki generira sliko-signal (Voodooja 1 in 2 namreč priklopiš na 2D kartico in na monitor). Torej bo z Voodoojem bol malo muzike.

Drugače pa kartice z večimi izhodi omogočajo "široke" in "visoke" resulucije v igrah (naprimer 2048x768). Če imaš več kartic in bi rad igral igro na večih zaslonih pa mora igra to eksplicitno podpirat. Če tega namreč ne podpira boš moral igro poganjat v okenskem načinu preko software-a. V običajnem okenskem načinu pa lahko počneš kar ti paše.

MALJUTKA ::

Torej katero ? A je lahko nekdo malo bolj konkreten? Recimo Radeona 9000 na PCI vodilu dobim preverjeno samo v tujini, ampak ce je to to, bom pac narocil iz tujine. Aja, pa se to: je boljse vzet isto firmo (ATI), ali kaksno drugo? A se iste firme "tepejo" med seboj?

Senitel ::

Glede na to, da imaš več 19" monitorjev vzemi pač nekaj novejšega, kar pač lahko dobiš na PCI. Radeon 9000 je definitivno cool. Lahko pa si omisliš praktično katero koli sodobnejšo kartic, ki jo še lahko dobiš na PCI-ju.
Firme se ne tepejo med seboj (razen morda če imaš slabe - stare driverje za eno izmed kartic).

MALJUTKA ::

A lahko na R9K dam oba dodatna (drugega in tretjega), in a narocim pro ali nepro verzijo (sploh obstaja pro na PCI?) ?

MALJUTKA ::

Ja vem..., sorry, sem ze sam nasel in ugotovil, da zaenkrat R 9K Pro NE obstaja. Me pa se vedno zanima, ce bom nanj lahko obesil obe devetnajstki ? Vem da po defaultu (kot primarna AGP karta) to gre. Kaj pa v mojem primeru ?

kuglvinkl ::






tista spodaj je Hecrulesova 9000 na PCIju, ki ima oba izhoda, ki ih potrebuješ. Ni pa PRO, samo to te ne moti, vsaj v tej dobi driverjev. Čez leta morda... :)

Kot pravim, lahko pogledaš še za GeF 4 MX 4X0 na PCIju in pa za Matroxom G450 ali 550. Včasih so se dobilipri Rolan.si.

Ja lahko obesiš dve devetnajstki (IIRC RAMDACa tečeta na 400 MHz, če ne pa ziher na 350 in to oba!). Rabiš samo DVI-VGA adapter, katerega boš verjetno dobil zraven, če ne ga pa kupiš, 2k SIT.
Your focus determines your reallity

MALJUTKA ::

Samo se to mi reci: sedaj se odlocam med matrox Millenium G 450 PCI 32 MB DUAL Head in med Hercules 3D Prophet 9000 PCI 64 MB DDR. Kaj svetujes?

Senitel ::

Radeon 9000.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dva monitorja na eni kišti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19318283 (11799) Ursus
»

Sistem s štririmi monitorji

Oddelek: Strojna oprema
141699 (1354) mtosev
»

priklopitev dveh crt monitorjev (ati radeon 9100 agp)

Oddelek: Strojna oprema
121618 (1472) monaghz
»

Ko rač. starta iz hibernacije ni slike (Dual Monitor)

Oddelek: Pomoč in nasveti
412195 (1847) ali3n
»

nView in Hydravision

Oddelek: Strojna oprema
71154 (1044) Senitel

Več podobnih tem