» »

Razlika med potopno in pretočno pumpo?

Razlika med potopno in pretočno pumpo?

Blup ::

Zanimajo me vaše izkušnje... v čem so prednosti ene in druge...

Blup
:\

Roxi_AR ::

Ja ne. Ena full velka razlika je v tem da se potopno pumpo veliko manj sliši, tako da je kompjuter full tišji. Kar se tiče pretoka vode je čist odvisno od pumpe, res da se potopna tut manj greje zato ker se hladi z vodo ker je potopljena vanjo, fora pa je da se zato voda nekoliko bolj segreva. Ja pa še ena stvar je prostora manj zavzame ker je potopljena v vodo, tako da rabiš najdet samo plac za posodo in ne še za pumpo. Jaz osebno bi ti priporočal potopno s tem da moraš pol nekako vodo hladit kar pa je dobro tudi v primeru da uporabljaš zunanjo varjanto pumpe. :))

morphling1 ::

Mal si kiksnil.
Poglej kot prvo vsaka pretočna pumpa je lahko potopna, obratno pa ne. Da je pumpa lahko tudi pretočna jo spoznaš po tem da ima vidne priključke za vhod in izhod vode, potopna namreč nima vhodnega priključka ampak običajno samo eno odprtino kjer sesa vodo.
Naprej, magnetno gnane pumpe (večina) so tiste kjer se propelerčke vrti v magnetnem polju, zaradi tega je delovanje skoraj neslišno in tudi praktično ne more crknit. Edini hrup, ki obstaja je hrup od vibracij pumpe, Vibrirajo čisto vse pumpe, je pa po večini čisto dovolj da je pumpa pritrjena na gumujaste vakumske nastavke, ki jih dobiš zraven.
Prednost potopne pumpe je samo in samo v tem da se sistem v trenutku odzrači. Vse ostalo so minusi v primerjavi s pretočno.
Prednosti pretočne so: manj zavzetega prostora v ohišju (dosti), bolj varen sistem saj, ob zaprtju polnilne cevi po odzračevanju, ne more priti do razlitja tudi če skoraj premetavaš ohišje (pogoj seveda varno pritrjene cevi na vsako komponento hladilnega sistema) ter zadnjič manjše segrevanje vode to v primeru močnejših pump sploh ni zanemarljivo.

Pretočno-> good
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Blup ::

OK, hvala za te odgovore... sej men je že dostn razlog, da se odločm za nepotopno pumpo ta, da mimaš posode z vodo... je pač treba neki poštimat za odzračevanje... to je pa itak najmanjši problem...

Blup
:\

Phoebus ::

Madona ko sem bral topic sem videl "pazlika med potopno in pretocno PUNCO" :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Test črpalk Maxi-Jet MJ 750, Hydor LS 20 in Hydor LS 30 (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
838876 (6588) Jackass
»

Dober radiator in pumpa?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
331571 (1287) Fury
»

Vodna črpalka

Oddelek: Kaj kupiti
322486 (1887) Tic
»

Vodna črpalka

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
473811 (2959) TESKAn
»

Nakup pretočne črpalke

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
133856 (3562) Nico

Več podobnih tem