» »

Pekac LG GCE-8520B

Pekac LG GCE-8520B

Zako ::

Kupujem pekaca, pa me zanima ce mi bo vse dobr pohal (snemal in bral)
pekac=LG GCE-8520B, imam pa PIII 450 MHz, 64 MB ram, 8 GB disk.
Zanima me ce bo vse laufal kot treba, da ne bi mogoce mogel pekac snemat na max speed (52x)

In prosim se za vase mnenje o pekacu LG GCE-8520B (52/24/52)
Zako je zakon!!!
  • premaknil: V-i-p ()

rap3r ::

LG pekači so res uredu vredni svojga dnarja!
Hm ti mislš na 8Gb disku z 450Mhz compom in CELIH 64Mb rama pečt z 52 kratno hitrostjo?
No nej ti tkole odgovorim frend je meu 10Gb disk, čeprov tle je hitrost pomembna ne kapaciteta, in 500Mhz CPU in pa 256 rama pa mu je pri 24 kratniku pri enmu cdju ko ga je posnel uporabl buffer underrun zaščito celih 180x! Tko da na tvoji mašini bod veseu če ti bo snemal z 10x...sej boš lahko dou snemat 52kratno sam kaj k se ti bo skoz zaščita uklaplala in ti bo en cd snemal 12-15min... odločitev je tvoja
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

BigHugo ::

rap3r: daj ne govori takih neumnosti, da bo lahko pekel samo z 10× hitrostjo.
zako: tebi pa priporočam, da si zraven pekača še dokupiš nekaj Rama. Boš videl, kako boš potem zadovoljen.

BTW: kakšno pa imaš plato oz. čipset na njej?
LP BigHugo

rap3r ::

P**** a si slep? Sej sm napisu da bo lahko peku z 52kratno če bo hotu, sam v tem primeru se bo skoz burnproof ukloplu in ker ko se enkrat prekine dotok podatkov se NIKOL zapisovanje ne nadaljuje na ČIST istem mestu ampak so vedno odstopanja in zato je bolš da se burnproof čimmanjkrat uklop čene majo lahko starejči cd-romi probleme z branjem in če bo hotu da se burn proof ne bo uklaplu bo lahko največ z 10x hitrostjo brou!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()

BigHugo ::

rap3r: Daj se malo umiri in ne preklinjaj po forumu. S tem samo dokazuješ svojo nezrelost. In zakaj bi se po tvojem skoz vklapljal BurnProof. Saj je pretok podatkov odvisen od prepustnosti IDE vodila, v tem primeru pa UDMA 33 čisto vredu opravlja svojo nalogo. Problem lahko nastopi le pri starejših platah z VIA čipovji.
LP BigHugo

rap3r ::

Kaj ti pomaga prepustnost vodila? Na eni strani maš LGja ki nepozna DMAja sam ok ma ATA33 prepustnost in na drugi strani maš disk ki ima tudi ATA33 prepustnost. To maš prov sam prosm te pretok podatkov je odvisn od tega? A res? Premisl še enkrat kaj ti pomaga taka prepustnost če ti vir v tem primeru disk ne more tako hitro dovajati podatkov, kukr jih LG rabi pri peki z 52x hitrostjo?
Zato se mu bo skoz uklaplu burnprooof aja pa zako ti kr uzem to pečko k boš pa nov comp kupu jo pa prestav v novga ker pečka je zlo uredu vrjem...
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()

Zako ::

Plato mam ABIT VA6, cipset je pa VIA APOLLO 133, brez A (se prav AGP 2x), ATA 66.
Kaj res da LG ne podpira DMA?

Trenutno sm v soli:) pa ko pridm domov mi bo frend posodil TEAC 48/16/48; samo njemu nekaj sreje upam da meni ne bo. Kaj menite o tem pekacu=TEAC 48/16/48 CD-W548E
A res ne bo novega firmwarea???

RAM pa moram tak ali tak kupiti!
Zako je zakon!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zako ()

M4TECH ::

Zako:
Kupi Teac 40-kraten pa bo.>:D

Boky ::

Jaz sem z teacom 40X (Firmware Version 1.05) na masini z k6III 450 (plata luckystar 5mvp3 z via chipetom) in maxtorjem 40Gb zapekel 74 min cd v 2.36min. Ce LG ne podpira DMA-ja(kar se mi zdi malo verjetno) pol na nobeni masini ne bos mogle pecti z 52X. Lahko se ti edino zgodi, da zaradi kakih nekomaptibilnosti med plato in rekorderjem DMA-ja na rekorderju ne bos mogel vklopiti.
Zako, ce imas na disku in rekorderju vklopljen dma, ter sta vsak na svojem kablu, mislim da nebi smelo biti problemov(mogoce se bo proti koncu peke vklopil kak burn proof, ce bos pekel na najvisji hitrosti).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()

Predator ::

najprej : rap3r, spremeni ton, če ne ga bom jaz

----------------
dma podpira že moj 8kratnik, tako da brezveze sploh govorit o tem ali ga nov rekorder popira al ne, stvar je tako kot cd-text samoumevna

Zako: če bi bil rad sigurn če boš lahko snemal z 52x hitrostjo si downloadaj en program za testirat hitrost branja z diska ( hdtach,sisoft sandra...) pa naredi test pa boš videl

BigHugo ::

Zako, ti si kar nabavi pekača. Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da Traxdatin CD-RW (52-24-52) zelo lepo dela na mašini z Celeronom 300A, Intel BX čipset, ki podpira samo ATA 33. 700 MB CD speče v cca. 3 minutah.
Upam, da boš zraven še dokupil kaj Rama. Obilo užitkov pri peki.
LP BigHugo

rap3r ::

@predator: a se ti nezdi da bi mogu nesmiselne odgovore pač spremenit ali ne objavt? In zadeva ne podpira UDMA ja! Vem da se nesmiselno sliš sam poglejte si teste in sej sm biu pol leta serviser pri uvozniku LGjev tko da sm jih velik skoz dou in noben ne podpira UDMAja zato mu tud buffer skoz skače in pada...tko čudn zgleda sam je ql nikol ne pride do nule le če je disk dost hitr

@usi: LG pečke za kere lahko 100% trdim da ne podpirajo UDMA so 32x, 40x in 48x za 52x nebom trdu sam vem da une nimajo UDMAja in to lahko trdim 100% majo multi word DMA kar je pa sam softwrska emulacija! Če je kdo prepričan v naprotno gremo stavt za kkšno pivo!

@boky: ja tvoj disk je 40gb in kot tak je že velik hitrejši kukr 8gb disk zato nimaš problemov da dohaja pečko

@zako: teac je tud zlo kwalitetn sam mislm da ne upravič tok višje cene na trdu so samo zelo dobre pečke (plextor) srednji razred je uglavnem tud zlo uredu in pa sranje ala fhilips...

@bighugo:
wrote: Zako, ti si kar nabavi pekača. Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da Traxdatin CD-RW (52-24-52) zelo lepo dela na mašini z Celeronom 300A, Intel BX čipset, ki podpira samo ATA 33....

Mislm bighugo kolkrat sm ti že povedu da ATA33 nima nč pri tem če nimaš dost hitrga diska in grem stavt da njegov 8gb disk je prepočasn da bi zmogu 6Mb/s! Za to se gre predusem sej ostalo je use ql razn ram kukr si reku sam disk mu nebo sfolgu!

Zako nalož si sisoft sandro pa zažen file system benchmark pa povej kakšn dobiš rezultat! Ko pa boš stestiru z 48x pečko pa povej a ti je disk zdržu da je pri 48x hitrosti lahko peku brez da bi buffer padu na nulo?
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

BigHugo ::

rapr: daj, preberi si specifikacije na njihovi uradni strani, pol pa trdi nekaj, za kar ne veš in nisi prepričan. Če si bil serviser pri uvozniku LGjev, bi moral te stvari poznati. Mogoče pa si bil serviser samo pol leta zato, ker si nisi hotel pogledati specifikacij in si se kregal z nadrejenimi, kot to počneš tukaj, na tem forumu.
Pa brez zamere.

BTW: glede hitrosti 8 GB diska se strinjam s teboj, sicer pa si bo fant slej ko prej omislil še večji disk, ki bo tudi hitrejši. Pekel pa bo še vedno s spodobno hitrostjo.

Tukaj pa je še en test pečke.
LP BigHugo

morphling1 ::

BigHugo, ta pekač ima transfer rate 16.7 MB/s, ima pa burst rate 33.3 MB/s , samo z burstom zadeva ne more teči, to je maximalno, ki se doseže v enem trenutku tudi s pomočjo bufferja.
Tema je malo zašla, gre pa zato kar je Zako spraševal in to je, če bo lahko s tem pekačom pekel na max speedu s svojim sistemom. Jaz pravim utopija, lahko bo sicer nastavil 52x samo kot je rekel rap3r bo zadeva takoj porabila svoj buffer, potem bo pa samo še neki štekal in vprašanje če bo cd uporaben. Pri taki hitrosti peke rabiš predvsem zelo hiter disk, sicer zadeva ne piše konstanto z 52x, ampak zunanji del cd-ja pa sigurno in tud če mu znotraj recimo začne z 20x bo imel še vedno prepočasen disk, pa ne gledat sandra test. Proba naj skopirat kako večjo datoteko iz enega konca na drugi in čas pa štopa, rezultat je read/write prenos, ki ga lahko množiš z dva da dobiš približen prenos podatkov, ki ga je sposoben disk. Vse nadaljne debatiranje je po tem brezveze.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

rap3r ::

Ah bighugo prebereš tist sam k kar ti je ušeč! Če bi dobr prebrou bi vidu da sm reku da ne trdim da 52x nima UDMAja da ostali modeli od 32x naprej ga pa nimajo 100% pa neboš mi solil pameti da se nism pozanimu a ga ma al nima...sej ti pravm preberi tist kar napišem ne pa prebrat tko da bo teb ušeč.
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

rap3r ::

Da boš videl o čem ti govorim, da neboš mislu da ti pamet solim, pa zapomen si kar je res pol lahko trdim!!!
48x LG
32x LG
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Teac vs Liteon

Oddelek: Strojna oprema
241268 (973) Caligula
»

MSI pekac

Oddelek: Strojna oprema
281324 (1081) HroSCeK
»

best buy pekac (kakovost/cena) po vasem (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
513873 (3253) krucymucy
»

CD-R do 52X !? - Kater !?

Oddelek: Kaj kupiti
91161 (978) frenk
»

Kateri CD-RW Pekač?

Oddelek: Kaj kupiti
121388 (1263) mrFREUD

Več podobnih tem