» »

www.udba.net

www.udba.net

««
10 / 13
»»

DSmidgy ::

Pomoje oni dobro vejo da z vsakim letom zgubljajo volilce. Zato se pa takih rešilnih bilk oklepajo, kot je afera udba. Je skoraj vsak slovenec vedu že prej da so bili skoraj vsi politiki v udbi. Tako da ta afera en bo u bistvu nič spremenila.
Barbara je pa pomoje tolk glasov dobila, ker se je distancirala od belih. Če bo pa začela preveč z njimi vlečt bo pa pomoje tud podpora padla.

AnZo ::

Men se zdi nesmiselno oporekat kdo je boljsi za oblast in kdo je vec zaj.... v preteklosti. Ko bodo prisle na dan vse te stvari (udbovski dosjeji, dokazi o povojnih morilcih) in še en kup stvari ki ji so zagresili tedanji jugoslovanski politicni mozje, ki so se seveda sedaj pri nas na oblasti. S polnopravnim članstvom v EU se bo ta drhal definitivno morala spokati.
Ce pa to ne bo delovalo se bo pa Drnovskova in Kucanova "udbo mafija" v bliznji prihodnosti sama spravla z oblasti. Ze sedaj se pojavljajo trenja znotraj LDS...
Tko da pustmo casu cas, itak pa se ve da je edini primeren za vodstvo drzave Janez Jansa. Pa tud Bajuk je ze dokazal da je iz pravga testa. Kdor trdi nasprotno se verjetno ni spremljal kakšne seje državnega zbora v živo-seveda je razlika kar prikazejo potem npr. pri dnevniku.

Naj se razkrije realna zgodovina nasega naroda!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AnZo ()

krneki0001 ::

J.J. je lopov da ga ni večjega. Leta 90 ko so vozili orožje iz avstrije je pobral 3 milione mark dobička - in to je bil naš denar(denar davkoplačevalcev) in to bo tudi v knjigi, ki bo kmalu izšla(prvo v avstriji, ker se človek boji za svoje življenje, ker mu J.J. grozi z umorom, kasneje pa še v sloveniji) Osebo poznam zelo dobro, in je eden izmed 4 ljudi, ki so imeli jajca, da so sponzorirali in dali na voljo sebe in svojo tehnologijo za osamosvojitev slovenije izpod jugoslavije. in J.J. mu je takrat dal papir na katerem je bila cifra računa, na katerem se nahaja denar za orožje in po končani osamosvojitvi je ta denar izginil, do njega je imel dostop pa samo J.J..

Sam osebno sem mnenja da se mora kar celotna vlada spokat, vključno z j.j. in bajukom.

LP
Nebivedu

MadMicka ::

Anzo, pa ti sploh veš kaj govoriš? Praviš, da sta Kučan in Drnovšek sodelovala pri pobojih ob koncu II. svetovne vojne? Drugače pa, tako nesimpatičen, kot mi je Janša, mi ni noben drug iz politike.

urban ::

Madmicha važno je, da ima kaj v glavi in ne ali ti je simpaticen. Saj bi se kaj dodal pa nima smisla, ker se JAckass, Sebastjan, Anzo in podobni borijo z dobrimi argumenti. LAhko jim samo izkazem podporo ter strinjanje z njihovimi trditvami.

Lp

Luka Percic ::

Bajuk stisnil rep pod noge? Imel je 1. al 2. leti ko so šli v Argentino, pa tudi če bi takrat odločal sam- kdo bi ostal v Sloveniji, če mu grozi smrt (grožnja je bila povsem realna, saj so pobili par stotisoč slovencev na tak način in da, udba je tukaj imela vse svoje prste vmes).
Ptrvo spoznanje bi moralo biti, da Tito ni naš narodni junak, vendar množičen morilec. Ko se bomo tega zavedli, bomo ugotovili da je nekaj podobnega bil tudi Kučan-(še ko je komunizem propadal,ga je poskušal zaščititi) in tu naprej še Drnovšek ki ga je nasledil še Rop.
Vendar so to žal le pobožne želje, saj se je ta post komunistična oblast z svojimi lovkami(heh) zarila že v vse pore(heh) slovencev. To so na zadnjem referendumu odkrili tudi ¨mirovniki¨, saj so ugotovili, da si lahko oblast privošči takšen volilni izid kot hoče. Nobeden pa ni potem naprej nadeljeval diskusije, da se je to potemtakem dogajalo na vseh (da tudi predsedniških) volitvah. Ne mi sedaj z češ, (današnja) opozicija pa ni sposobna vladati, saj dosedaj ni še ni imela te možnosti.
Torej vsi ki se zgražate nad demokracijo v ameriki- poglejte najprej našo! Mi imam v bistvu še zmeraj ¨enostrankarski sistem¨ (LDS, ZLSD)!
nebivedu: močno dvomim o ukradenem denarju, saj če bi bilo kaj natem, bi to sedanja oblast že uporabila (izkušnje govorijo). Kar se pa tiče tihotapljenja orožja je pa res: janša ga je tihotapil iz Avstrije, zato da bi nam zagotovil minimalno varnost! Pomisli kako tenko bi piskali če bi se JLA malo bolj organizirala- naprimer tako kot na hrvaškem- Po legalnih poteh ni šlo saj je JLA nadzirala meje. No tukaj se lahko spet spomnimo kučana, ki je v tem času podpisoval neko izjavo al pobudo da bi se slovenija postala nevtralna in se razorožila. Potem pa, ko so počasi začeli tanki gomazet po naših cestah, potem pa so hitro umaknili njegov podpis in dosedaj, razem iz ust Janše in iz papirjev Mag-a, ni bilo o tem ne duha ne sluha..

krneki0001 ::

1. J.J. nam ni zagotovil varnosti
2. J.J. ni tihotapil orožja, ampak se je skrival u bunkerju.
3. Tihotapili so ga ljudje k so mel jajca za to, J.J. jih nima. On je samo zapravljal naš denar. Plačeval je od 3 do 20X višjo ceno, kot bi dal ti, če bi šel isto orožje kupovat v tujino.
4. Temu človeku, ki to ve in ima papirje in dokaze o tem, grozi zelo veliko ljudi, ravno zaradi J.J., ker je očitno nevaren zanj. Zato bo knjiga o tem izšla prvo v avstriji, kjer ta človek sedaj živi. Zaradi groženj se je moral preseliti v tujino, ker J.J. dela isto, kot je delala včasih udba - tip je zgubu ves denar, zgubil je firmo(še obstaja, vendar so drugi lastniki) ...še bi lahko našteval.
5. J.J. je že bil obsojen - kar pomeni, da ima madeže nad sabo in zato nebi smel biti v politiki (kraja zaupnih dokumentov - če je prej to naredil, lahko še enkrat)

LP
Nebivedu

P.S. drgač mi je pa J.J. lih tok oduren kokr kterkoli politik (da ne bo kdo mislu, da sem samo proti J.J.) - vsi kradejo vsi lažejo - vse take pred steno pa postrelit in čist novo vlado izvolt, ki bo vsaj 50% bl sposobna od te pa bomo lepš živel.

Luka Percic ::

Komaj čakam te dokaze- do takrat pa ti ne verjamem niti besedice. Saj ga, kot edini trn v peti, vlada z tako senzacionalno novico kot je ta (to da mu grozijo pa to), ze zdavnaj napadla.

krneki0001 ::

Ko bo knjiga objavljena, objavim tukaj novico in povem kje se jo lahko dobi.
Tema knjige je pa: kako smo vozili orožje za slovenijo.

LP
Nebivedu

madmitch ::

Takole mimogrede, g. Častni Konzul je bil Plavogardist, ne Belogardist. Tiste, malo starejše, so nas učili, da so bili to nič drugega kot ČETNIKI.

Enkrat prej sem že napisal: kako to, da večina Slovencev na volitvah voli trenutno vladajočo koalicijo in ne pomladne stranke? Najvejetneje zato, ker VEČINA Slovencev meni, da Pomladniki niso zreli za vodenje države.

Vse dosedanje poteze Pomladnikov so bile podobne reakcijam pet letnega otroka. Nekateri se še spomnemo edinega človeka, ki je v tej struji lahko kaj naredil, saj ja bil politično dovolj zrel, g. Pučnik, ki se je na žalost "umaknil" iz politike. Mislim, da je že čas, da se vprašamo, kdo ali kaj je temu botrovalo. Takšno razkritje Udbinih "dosjejev" so lep odraz konfuznosti, nezrelosti in pritlehnosti tistih ki so to spravili na plano.

Še nekaj, naj mi, lepo prosim, nekdo argumentirano razloži zakaj naj verjamem JJ, Argentincu (ki ni bil nič drugega kot mali kadrovski aparatčik v zelo eminentni inštituciji), Brejcu...
Če me prepričate z ARGUMENTI, OK

Večina politikov, ki so na spiskih UDBE, niso prišli tja zato, ker so to želeli, temveč so jih v UDBO "delegirali" zelo neprostovoljno. Brez le-teh bi bili mi verjetno še vedno YU. Tukaj no vse belo in črno, preje bi rekel da je vse sivo.

Sorry, malo sem zašel
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Luka Percic ::

>Vse dosedanje poteze Pomladnikov so bile podobne reakcijam pet letnega otroka.

S primeri na plano..

Tarzan ::

Luka "Veliki" si rekel, da je prvo treba spoznat, da Tito ni bil naš narodni junak. Torej si ga poznal da lahko to rečeš? Kolikor vem jih imaš 15 in tako nikakor ni mogel biti tvoj narodni junak. Kučan naj bi tudi bil množični morilec. Morilec česa?? Koloradskih hroščev? Vinskih mušic? Komarjev? Daj ne seri, prosim te lepo.

Današnja opozicija da ni imela možnosti vladati? Kaj pa Bajukova vlada? Če bi bili rees sposobni bi se takrat dokazali in bi imeli novo priliko, namesto tega so izgubili velik del volivcev, toliko o njih sposobnost oziroma nesposobnosti.

Če je pri nas enostrankarski sistem, potem nima združena lista, SLS ali Desus v koaliciji ničesar iskati. Dejstvo je, da ima Združena Lista več volivcev kot SDS (verjamem, da bo enako tudi na naslednjih volitvah), NSi je pa sploh v p...i. Upam, da bo dobila manj celo od SNS na naslednjih volitvah.>:D

...bi dokaze sedanja vlada že uporabila... (izkušnje govorijo)...
Veliko izkušenj imaš, v to sem prepričan... Drugače pa verjetno ne veš, da večino afer zakuha opozicija in da je tudi ta seznam ena od Pomladanskih rožic.

Želim si, da bi bilo pri nas kot v Franciji in ostalih Evropskih državah. Zakaj? Zato, ker so tam tudi imeli domobrance, pa jih več nimajo. Zakaj jih nimajo? Ker so bili bolj temeljiti kot Tito! PA še iz enega razloga, ker se tisti, ki so preživeli povojne poboje (ni jih bilo samo v Jugoslaviji) ne upajo piz...lirati tako kot pri nas. Pri nas nekateri celo trdijo, da so v 2. svetovni zmagali, in to se mi zdi višek idiotizma! (ps. človek ki je to izjavil, SS-ovski ljubimec, ki ga vsi poznate,... gospod Bernik>:D )

urban ::

Tarzan give me a brake!!!
KAko bi se lahko Bajukova vlada v 4 mesecih dokazala če je prišla na kup gnoja in seveda iz istega kupa gnoja tudi odšla.
Verjetno ti je jasno, če se meša drek 9 let , v 4 mesecih ne moreš narediti veliko, je tako ali ni??? Seveda pa so tiste 4 mesece "tvoji" levičarji uporabljali prijeme, ki so se jih naučili še iz udbovskih časov>:D
ZAto ne ti men o nesposobnosti!!!

En lep primer je talo državni proračun, ki ga je vlada sprejela za dve leti naprej:))))) , pa je Janša skoz trobil, da ga niso sposobni še za eno leto naredi ne za dve leti.
In kaj sedaj???? Vsake dva meseca je potreba po rebalansu, TOLIKO O SPOSOBNOSTI!!!

Seveda na dolgi rok ( 2 leti) se lažje zračuna kje, se bo še dalo pokrast kar je ostalo našemu majhnemu slovenskemu narodu!!!! In potem prikriti.....
Nato verjetno pride na oblast desnica .......in seveda levica vrže ven afero, koliko so pokradli te pizde desničarske....evo tako to gre pri politiki levice!!!

Lp






Double_J ::

Hehe 15let, Lukata so tastari indoktriniral.

Mar ni to evidentno?

madmitch ::

Kdo je že bil na oblasti takoj po osamosvojitvi!?!?!?! In kdo je to oblast na volitvah izgubil!?!?!? Luka, takrat si bil star 4 leta. Ja, ti boš že vedel.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

krneki0001 ::

Vsi politiki lažejo in kradejo - ni izjem, No bila je ena, sam tist še ni bil politik(kramberger).
Tko da ne se kregat, kteri so boljši - vsi so slabi (mislim na vse ki so sedaj na oblasi, opoziciji al pa se rinejo v eno in drugo.

LP
Nebivedu

MadMicka ::

Jaz sicer pravm, da Luka Veliki ni star 15 let, kot to piše v njegovi statistiki. Gotovo je starejši. Je pa čudn, da se človek laže glede starosti.

madmitch ::

nebivedu: popolnoma se strinjam s tabo. Treba je pač vzeti v zakup, da je OBLAST zelo huda skušnjava in da le redko kdo lahko ubeži temu, da nebi podlegel takšni skušnjavi.

V vseh ureditvah velja, da ima ljudstvo takšno oblast, kakršno si zasluži in želi.
Res je tudi, da trenutno oblast drži na položaju slovenska pregovorna pasivnost, saj nas je večina najbolj zadovoljnih v nekakšnem stausu quo, kjer se znajdemo in vemo kaj lahko pričakujemo.

Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, za hlapce od boga poslani. Hrbet skrivljen je, biča vajen in željan. Zakaj, gospodar se menja a bič ostane.

Zanimivo bo gledati, kako se bodo politiki obnašali, ko se bodo (v to ne dvomim, saj je to povsem naravno in normalno) poli obrnili. Bojim se, da bodo te novi vladavci enostavno izgubljeni (upam, da se motim) in da se bodo ves ali vse svoje mandate izgovarjali na preteklost.

Verjetno je Luka res starejši kot se kaže, obnaša in piše pa izkazanim letom primerno.

Luka: S primeri na plano..

Takorekoč niti enega produktivnega predloga, vse njihove poteze so retroaktivne, zahteve so milorečeno smešne (pogoje postavlja tisti, ki je legitimno izvoljen).

Sedaj bi lahko še ti podal kakšen argument, s katerim me boš prepričal v nasprotno. Za razliko od tebe sem jaz odprt za več opcij. Resnici na ljubo si ti tudi: za svojo in napačno.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

Tarzan ::

Da ne bo pomote Urban, v 4 mesecih so "tvoji" desničarji nakradli za cel 4 letni levičarski madat, če ne še nekoliko več. Kdo meče ven afere je pa mislim znano. Ozri se malo nazaj in boš videl.
Janša bi moral zaradi tistega orožja tenko piskat, ker si je nakradel velike denarje. Poleg tega je tudi res, da je bila prva vlada desna, zakaj ni ostala na prestolu, če so tako sposobni? Po mojem bi bilo vse stranke treba temeljito prevetriti (tudi LDS in leve stranke), predvsem pa desne stranke z SDS in NSi na čelu. Takšnih mešalcev dreka kot sta ti dve stranki ne najdeš zlahka.

perci ::

Da ne bo pomote Urban, v 4 mesecih so "tvoji" desničarji nakradli za cel 4 letni levičarski madat, če ne še nekoliko več. Kdo meče ven afere je pa mislim znano. Ozri se malo nazaj in boš videl.


Kakšen LINK?

Tarzan ::

Iz Mladine:
Kadrovska dediščina

Najprej k enostavnim rečem. Vladno kadrovsko komisijo je vodil najbolj produktiven in najbolj pronicljiv član Bajukove vlade, Janez Janša. Del kadrovskih potez Bajukove vlade je bil kratkoročen; vlada je imenovala nekaj deset novih državnih sekretarjev. Državni sekretarji morajo s prihodom novega ministra ponuditi odstop. Zato se bo z nastopom nove vlade končal mandat tudi državnim sekretarjem. Če novi minister meni, da bi državnega sekretarja zaradi strokovnosti vendarle veljalo obdržati v službi, ga lahko ponovno imenuje na funkcijo državnega sekretarja ali kakšno nižjo funkcijo v hierarhiji državne administracije. Ni pa nujno. Državni sekretarji lahko ostanejo tudi brez službe. Pomenljivo je, da je vlada tik pred koncem mandata deset državnih sekretarjev na videz degradirala in jih postavila na funkcijo podsekretarja. S tem pa je sedanja vladajoča koalicija zagotovila, da desetim visokim državnim uradnikom ne bo treba zapuščati vladne administracije, pač pa bodo naslednji mandat preživeli na nekoliko nižjem položaju vladne hierarhije.

Bajukova vlada je na novo postavila tudi precejšnje število direktorjev velikih javnih podjetij. Tako smo dobili novega direktorja Telekoma, Elesa in direktorico Pošte Slovenije. Direktorji velikih sistemov so na položaj imenovani za dobo štirih let, ob morebitni predčasni razrešitvi pa jim pripada dokaj visoka odpravnina. Če vlada razreši direktorja velikega javnega podjetja, pa ob tem ne navede škodnih razlogov, ki so bili razlog za razrešitev, dobi odstavljeni direktor odpravnino v višini vsaj šestih mesečnih plač. Odstavitve brez navajanja škodnih razlogov bi ob finančnih posledicah, ki jih bi utrpel proračun, dobile tudi prizvok čistke. Za Slovenijo kot državo z majhnimi kadrovskimi potenciali pa bi bilo neprimerno, če bi ob vsakih spremeni na čelu vlade serijsko letele glave vseh vrhov državne uprave.

Med dolgoročne kadrovske poteze Bajukove vlade sodijo tudi imenovanja novih nadzornih svetov in skupščin podjetij v državni lasti. Vlada lahko brez večjih zapletov imenuje in razrešuje člane nadzornih svetov, do večjih zapletov pa pride, če novo imenovani nadzorni sveti na hitro postavijo tudi nove direktorje. Pred tedni je vladajoča koalicija na hitro imenovala nove člane nadzornih svetov elektroenergetskih proizvodnih podjetij, torej elektrarn. No, pričakovanja, da bodo novi, politično izrazito obarvani nadzorni sveti na funkcije direktorjev elektrarn postavljali politične direktorje, so se izkazala za napačna. Novi nadzorni sveti elektrarn so namreč starim direktorjem praviloma mandat podaljšali za nova štiri leta.

Vladajoča koalicija, ki se počasi poslavlja, si je dolgoročni vpliv zagotovila tudi v paradržavnih finančnih družbah, torej v Odškodninski in Kapitalski družbi. Vlada je imenovala skupščini družb, te pa so postavile nadzorne svete in uprave. Bodoča vladajoča koalicija uprav Kapitalske in Odškodninske družbe ne bo mogla zamenjati, ker so mandati članov uprave štiriletni. Če bi se bodoča koalicija odločila za zamenjave, bi članom uprav pripadle odpravnine, ali pa bi morali ob razrešitvi navesti škodne razloge.

Tik pred zadnjo sejo vlade so v javnost prišle tudi informacije, da bo vlada imenovala pol ducata novih častnih konzulov. Hkrati se je vlada tik pred koncem mandata odločila za dve imenovanji na mesta generalnih konzulov. Če bi se bodoča vladajoča koalicija odločila za odpoklice ali za odvzem naslova častnega konzula, bi to povzročalo zoprne pretrese.

Število kadrovskih potez kaže, da je bilo prav to področje prioriteta odhajajoče vladne koalicije. Si lahko bodoča koalicija privošči enako intenzivno kadrovanje? Od odgovora na to vprašanje so odvisni tudi dolgoročni kadrovski standardi. Če bo bodoča koalicija na čistko odgovorila s čistko, bodo vsake naslednje volitve povzročale hude potrese v državni upravi. Ta pa naj bi delovala po načelih strokovnosti, ne pa po strankarskih načelih.

Anketa

Katera vlada, Bajukova ali Drnovškova, pa je po vaši oceni bolj politično kadrovala, to je, da je pri imenovanjih funkcionarjev bolj upoštevala njihovo politično pripadnost?
1. bolj politično je kadrovala Bajukova vlada 37,1
2. bolj politično je kadrovala Drnovškova vlada 24,9%
3. obe vlade sta enako politično kadrovali 16,1%
4. ne vem, ne morem oceniti 21,9%

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tarzan ()

perci ::

Torej jim očitaš kadrovanje?

Seveda LDS-u ne očitaš, da je po ponovnem prihodu na oblast naredil popolnoma isto. Seveda ne. Ker je to popolnoma normalno.

Podrejeni, ki pripadajo drugi politični stranki so poslušni voditeljem teh strank, ne pa neposredno nadrejenim.

Bodte realni no. Bajukova vlada res ni pokazala dosti. Ampak rečt, da je pa velik zajebala, je pa perverzno.

Tarzan ::

No, ni v temu poanta Perci. Štos je v tem, da so še do zadnjega dneva pred koncem Bajukovega mandata menjali kadre. Vse to je bilo z enim namenom in sicer $$. Nova vlada ni zamenjala vseh kadrov, če pa bi jih, bi pokasirali zaradi predčasne razrešitve mastne odškodnine. Nekateri so jih.

Ni to edini kiks Bajukove vlade.

Volite na volitvah kogarkoli, zase vem, da dokler Janša & Bajuk ter podrepniki ne zapustijo politične scene, desnih ne bom volil. Amen.

urban ::

Joj, joj TArzan. BAjukovi vladi očitaš stvari, ki jih je Drnovškova vlada delala od samega začetka. Seveda se je "manjkrat" menjala, zato temu primerno manj odstavitev ( menjav) ključnih ljudi, na ključnih položajih.

Da tole najino temo malo povežen z naslovom tegale pogovora. Če boš podrobno pogledal seznam ljudi, ki so delali z udbo, boš videl da je med njimi veliko takšnih , ki so v Drnovškovi vladi dobili položaje direktorjev itd, javnih podjetji itd....Pa mislim, da se je o tem že dosti pisalo.....tako da ......no Comment

In ti se sklicuješ na časopis mladina:D :D :D LOL, bolj obarvanega cajtenga še nisem vidu, no ja, mogoče Dnevnik

Še eno retorično vprašanje? ČE bi ti imel možnost 4 mesece vodenja vlade in bi hotel nekaj narediti, ali bi to delal z ljudmi prejšnje vlade za katere točno veš, da so prišli na ta mesta samo zato ker.....???:D Ali bi si postavil svoje sodelavce v katere verjameš, da skupaj lahko naredite kaj koristnega?

LP


Jackass ::

nebivedu: LOL (ha, ha, ha, ha, ha):P

J.J. ampak ta je res množičn morilc ej. zanč je klicu mene če sva že vse pospravla s spiska! Pa sm reku, da morva še enga! Tko da pomoje s knjigo nč ne bo!

hhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaa, hhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaa
(nism najdu primernga smeškota)


Pa tut če je ukradu 10 miljard tolarjev, je to drobiž proti temu kr so si nabral nekateri liberalci. Ker upam, da vsi veste, da je večino gospodarstva v rokah LDS. In kakšne svinje so zdej SLS-ovci, ki hočjo obvladovat kmetijsko področje! Mislm kaj bo še iz tega!! Jej, jej... Kako si lahko kmečka stranka dovolj kej tazga.

Najbl zanimiv bo pa to, k bo kšn kmet propadu, pa bo vse SLS kriva, če gre pa v stečaj podjetje kot je Litostroj, TAM, Peko, kjer gre na cesto (ostane brez službe) nekaj 10 tisoč ljudi, je pa to nujno potrebno!

aja pa sej res, zdej je IN (kul, carsko), da se vsa slovenska najbogatejša podjetja proda (Lek, Union), ampak tujcem, ne Slovencem! Ker je bolje, da slovensko gospodarstvo propade, kot pa da pride npr. do pivovarskega monopola na slovenskem trgu!


Urban: točno!

Js nevem kaj vi pričakujete, da bo nekdo pokazal v 4 mesecih (prej sm mislu, da jih je blo 6)?

Vsi mediji so večinoma LDS rase! Ker je, upam, vsem znano, da je FDV (Fakulteta za družbene vede) močno liberalna! Tm ti že takoj povejo, da če nisi iz njihovega testa, ne boš tu nikoli uspel. Torej novinarje, doplomate, sociologe... vzgajajo liberalci! In tle se vprašamo, kako naj se kdaj kej spremeni, če pa ljudem dobesedno perejo možgane.

Ena moja znanka je s škofijske gimnazije, z odličnim uspehom in vsem naj, naj... hotela študirat mednarodne odnose (al neki v tem smislu)! Prvo stvar, k so ji jo povedal na informativnem dnevu je bila ta, da to ni fakulteta zanjo in da "taki" tu ne uspejo.

In to je diskriminacija! Sej ne rečejo NESMEŠ, lahko vstrajaš in ponotranjiš njihovo miselnost in postaneš zgleden komforen državljan (za liberalce seveda).

In potem nej meni kdo pove kako se lahko ob takem načinu kaj spremeni?

Mladina je pa še posebi liberaln časopis, zato tistga kr tm not piše glih ne bi sprejel kot "objektivno"!

Joj k pa slišm unga kaj je že zaen... Jurij Aurelio, ja to bo on! Ta človk je pa v ZLSD. Govori itak sam tist kr hočejo slišati množice. Js sm mislu, k sm trenja gledu (nekejkrat je bil namreč gost v tej oddaji), da ga bo zaradi prekomernega izločanja sline odplaknl!

K pa to slišš, pa če maš 75 IQ-ja (tko kt Forest Gumb - ne vem če sm prov napisu) tko k kšne stare babice, ki se jim od Tv limonad skisajo možgani, si pa tko al tko mislš, da je človek, ki bo rešil svet! ...ODREŠENIK... AURELIO THE KRISTUS!!

Sicer pa ne vem, a če ima človek 15 let ni sposoben odraslega mišlenja? Morda res ne vsi, vendar nekateri presežejo tudi "najbolj odrasle"!

Aja pa če zdej prov razumm:
zdej je že vse kul glede udbe? Sej res to je treba pozabt! Briga me, če mi vlada nekdo, ki mi je poklal starše, se opravičujm jih je dal poklat itd..

To je kul, ker za tem stojijo PRAVI ljudje! Bog ne dej, da se med njimi najde kšn desničar, sej ga bodo javno linčal!
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackass ()

Barakuda1 ::

...uuppss...8-O 8-O 8-O
..se opravičujem 0:) 0:) sm mislo, da je tle tema o www.udba.net....:\ :\ :\ :\
sej že grem noooo....sam še to bi vprašo...kje je pa tema predčasna predvolilna kampanija :P :P :P :P

Jackass ::

Mal me je zanesel se opravičujm! Sam k je pa to tko tesno povezan!

Ta debata je ubistvu nadaljevanje debat Pučnik in podobnih!
jAcKaSS

Maria ::

Tarzan

Lepo bi bilo, da bi odprl novo temo z naslovom: volitve 2004 in notri napisal koga in zakaj boš tako volil.

Neresno in ponižujoče do sogovornikov je, da v tej temi ignoriraš naslov teme in posledično tudi vsebino in govoriš o povsem drugih stvareh. No, celo na tak način, da bo na koncu izpadlo, da so za to, kar je vezano na temo z naslovom udba.net, krivi predvsem ''desni''. Mislim, da je to na nivoju 5 letnega otroka.


Pišem predvsem zato, ker imam iz realnega življenja (mojega) naslednjo izkušnjo, ki jo obstoj dokumentov z naslova udba.net postavlja v povsem novo perspektivo.

Imela sem sorodnika, ki politično nikakor ni bil angažiran, bil je priden majhen obrtnik, ki je bil po vojni (II. svet) zaradi aktivnosti takratnih ''varnostnih'' organizacij usmrčen (obsojen na montiranem procesu), zaplenjeno pa je bilo vso njegovo premoženje. In to kljub temu, da je imel sorodnike, ki so bili na relativno visokih položajih v takratni oblasti, vendar niso mogli storiti ničesar (zaradi neobveščenosti in tudi drugih razlogov).

Čez čas in prav tako ponovno pred leti (na ponovnem sojenju) se je pokazalo, da je bil vzrok predvsem nevoščljivost sosedov, ki jim je šla v nos predvsem njegova pridnost.

Na ponovnem sojenju pred leti se je pokazalo, da ni bilo prav nobenega argumenta za usmrtilno sodbo in izvršitev le te.
Posledično je bilo za njegovo družino naslednjih 30 let prekleto življenje. Tudi zaradi aktivnosti njegovih dejanskih morilcev, ki so želeli pokazati, kaj in kako je potrebno ravnati s preostankom družine.

Vprašanje sedaj je: glede na to, da nekateri od teh morilcev še vedno živijo in hodijo prosto okoli (če želim, jih lahko srečam iz oči v oči) in glede na to, da njihovi otroci živijo, pa skoraj gotovo ne vedo za njihova dejanja, kaj in kako naj ti ljudje počnejo s svojim razmerjem do preteklosti in ponovnim soočanjem z njim ob podatkih s strani udba.net.

Naj se delajo, da ni nič, naj se opravičijo sorodnikom umorjenega in na ta način prispevajo k spravi, naj javno priznajo dejanje?

Kaj naj storijo, ko do teh podatkov pridejo njihovi vnuki in jih vprašajo: dedek a si ti tut imel kaj zraven in mu pokažejo izpis. Torej kako naj ravnajo, da preteklost ne bo težila in vplivala na njihova dejanja v prihodnosti za njih in vse okoli njih?

Maria

Jackass ::

Js mislm, da opravičilo ne šteje nč! Glih pa kdo resno misle ko reče tiste pomilovanja vredne besede: "Oprosti!"

Zato so pa na svetu sodišča!
jAcKaSS

OwcA ::

Glede na to, da so se tudi udeleženci debate opredelili proti odmikom teme v področje "volitev", vse vljudno naprošam se tega držite. Odgovori, ki bodo napeljevali na to tematiko bodo izbrisani. V kolkikor vam kaj tovrstnega leži na duši, priporočam odprtje nove teme.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Tarzan ::

Citiram Jackass-a
Aja pa če zdej prov razumm:
zdej je že vse kul glede udbe? Sej res to je treba pozabt! Briga me, če mi vlada nekdo, ki mi je poklal starše, se opravičujm jih je dal poklat itd..

JackASS, ne vem če je Drnovšek poklal starše kogarkoli>:D

Pustimo to, se strinjam, da se držimo teme.
Se je kdo vprašal, če so res sploh te dokumenti, ki so ven prišli avtentični? Morda je bilo že kaj prikrojenega po okusu nekaterih (tistih, ki so te dokumente prešvercali), ne vem. Vem samo to, da se to nebi smelo zgoditi. Nekatere informacije so tajne, in naj bi tajne tudi ostale. To je podobno, kot da bi naprimer objavili zdravstvene kartoteke polovice Slovencev.

Marija, če je res tako kot praviš bil tvoj sorodnik ubit zaradi nevoščljivih sosedov, morajo sosedje za to odgovarjati. Ne samo opravičilo, če je bilo na sodišču to že enkrat dokazano, se jih toži in lahko od njih iztožiš marsikaj.

Dedek-vnuk varianta: Pomoje bi ta vnuk bil že tako bojno nastrojen proti tistim sosedom, da bi trepljal deda po rami in govoril, ti si bil faca. Tako to je pri nas, sosed sosedu...prasec :D .

Maria ::

Tarzan

Res je bilo tako kot pravim, vendar se je v tem primeru tožilo državo, ker je bila sodba v imenu ljudstva in se jo je tudi iztožilo. Je črno na belem!

Želje po osebnem revanšizmu ni, zato živijo vsi mirno naprej.

Še vedno pa ostane intimna pomiritev storilca(ev) samega s seboj in s preteklostjo. Brez te ni zdrave prihodnosti, za njega in za vse tiste na katere neposredno vplivajo njegova ''nepomirjena'' dejanja. In ta ''nepomirjena'' dejansko obstajajo vse dokler sprava na osebnem nivoju ni opravljena, na to kaže tudi vsa nerazumljiva predimenzionirana sovražnost do drugače mislečih, tako v strankarskem kot tudi v drugem življenju. Tem ljudem vseskozi padajo ''okostnjaki'' iz omare, okostnjaki katerih se ne želijo spominjati in jih sovražijo.
Zato vprašanje: kako naj problem rešijo enkrat za vselej, da bo končno rešen? Z odlaganjem, odrivanjem in skrivanjem problema ne gre, ker pred sabo tega ne morejo skriti. Kako torej? Odgovor bi bil tudi odgovor na vprašanje: kako doseči resnično spravo?

Maria

MadMicka ::

Maria, o kakšni spravi neki govoriš? Tisti, ki smo se rodili po II. svetovni vojni, se nimamo s kom "spraviti". Tisti redki o katerih je govora in ki so še živi, pa se bodo tako ali tako v kratekm "spravili" sami s sabo in z Bogom. Tako da, problem glede sprave obstaja le toliko, kolikor ga nekateri kot takega prikazujejo.

Tarzan ::

MadMicka ima prav. Osebno imam podobno izkušnjo. Stari starši so bili na bojni nogi z enimi sosedi, vendar smo si zdaj najboljši sosedje (kot merkator:D ). Stare spore je treba zglihat, se o tem pogovorit. Vem, da je to zelo tečno, sploh če človeka živega nočeš videti, ampak ponavadi zaleže. Pri nekaterih pa ne pomaga nič in s tem moraš živeti, se poskušaš izogibati konfliktom in živiš dalje. Seveda imaš eno oko vedno naperjeno tja, da se nebi kaj podobnega ponovilo.

Kar se tiče strankarskih nasprotij in sovraštva pri nas je pa druga zgodba. Pri nas so spomini na 2.sv. vojno še po več kot 50 letih preveč sveži. In ker se stranke ločujejo pri nas v veliki meri na rdeče, bele in pisane prihaja do hudih sporov, seveda med samimi strankami in tudi med navadnimi volivci.

Treba bi bilo nekako doseči, da se glede "starih grehov" iz časov druge svetovne vojne znebimo in živimo dalje.

Drugače pa mislim, da je bilo precej mojih sosedov pri udbi >:D . Nisem pa preverjal (še), morda bom kdaj pogledal, ampak že zdaj vem, da če najdem katerega notri ne bom nobenemu zaradi tega težil.

krneki0001 ::

moja 2 strica - eden partizan in drugi domobranec(ista družina - 2 brata oba pod prisilo v vojni), prisilili so prvega da je šel v partizane, ker drugače bi mu ubili mamo in drugega z istimi argumenti, da je šel v domobrance. Prvega so ubili nemci, drugega, ki je bil star 17 let ubili komunisti po vojni. Kljub temu da noben od njiju sploh ni imel puške v roki in nista izstrelila niti enega metka, ampak sta vse kar sta imela, bile oznake na kapah.
Po vojni je drugi brat prišel takoj domov, pa so ga sosedje prijavili in ga prepeljali k policiji, kjer so mu na hitro sodili, brez možnosti zagovora in ga tudi tam takoj ustrelili.

LP
Nebivedu

P.S. Sosedje mi pa še vedno ne morejo pogledat v oči, ampak se obrnejo stran.

Tito ::

To je sedaj nespametno govorit in nakladat, kaj vse se je zgodilo... Koliko ljudi je trpelo v vojni in po vojni bodisi zaradi pomankanja bodisi zaradi nasilja. Ta vojna je bila vojna ideologij... Ljudje so bili napumpani ali iz levice ali iz desnice. VENDAR DEJSTVO JE DA SO SE NEKATERI PRIDRUŽILI OKUPATORJU! To je izdaja, naj bo pod prisila ali pa ne, če bi bil kaj moža bi se uprl ali pa pobegnil dokler je bil čas. vendar je bil (sta bila) navadne riti... Skratka v takem primeru se je treba za nekaj odločit ali pa se skrivat po gozdovih kot rokovnjač. Posploševati je brezpredmetno. Barabe so bile bodo bile in so tudi danes v opoziciji in v oblasti. Povojni poboj je morda bil zločin vendar enak tistemu, katerega so med vojno zganjali domobranci, ki niso bili nič drugačni kot hrvaški ustaši. Dejstvo pa je da so se poboji zgodili, a to ne zaradi komunistične partije. Ampak zaradi osnovnege človekove potrebe po maščevanju. ČE ti je domobranec umoril dekle, morda celo pred očmi ali pa umoril brata, prijatelja, vse prijatelje... Ima moralno pravico likvidirati to pošast, ta izmeček. Pa to ne govorim o vseh domobrancih, ampak nekaterih, katere je vojna spremenila v pošasti ali pa so to že ves čas bili, le da je bila to idealna prilika za izživljanje. Morda kruto razmišljam, vendar tako je moje mnenje... Potem je pa še eno dejstvo in to je da nekateri nikoli neboste vedeli kakšna grozodejstva so povzročali domobranci. In sedaj ves NOB boj ožigosat kot zločinski in podobno je nestrokovno in nemoralno! Brez tega boja bi vrjetno sovjetska zveza kapitulirala in to priznava veliko strokovnjakov. In v takih razmerah bi se vojna vrjetno iztekla rahlo drugače morda bi se zavlekla morda bi zmagal fašizem in nacizem. Dejstvo je da so komunisti NOB izkoristili sebi v prid in da to mogoče ni bilo prav, vendar v nem niso bili le kumunisti (komunisti so le organizirali). Tisti ki so sodelovali z ukopatorjem večina zaradi lastnih interesev pa niso vredni pozornosti, saj tako golazn ki nima hrbtenice in se podreja oblasti samo da se mu dobro godi in ki je za lastne interese sposoben izdati svoj narod, svoje brate, prijatelje... To so smeti! Niso vredni niti spomenika. Seveda pa je bilo škoda metkov v tistih dneh, saj nas sedaj tepe ta napaka! In v šolah poučujejo o nedolžnosti narodnih izdajalcev in o krvoločnosti narodno osvobodilnega boja! Na NOB bi lahko bili ponosni, saj je to temelj naše države, brez njega nebi nikoli. Ni vse tako enostavno kot se zdi. In sedaj mularija misli kako je bil NOB glavni sovražnik naroda, ker jim je tako dejala babica, ki pa je resnico karseda priredila sebi v prid, saj če je bila pripravjena sodelovati z ukopatorjem ji ni težko še malo stresati laži! Pa ni nujno da se laže, lahko ji je bilo lagano s strani domobrancev in je bila dovolj naivna... No priznam pa da so tudi kakšni partizani izvajali zdraho in so bili zločinci, tako kot povsot! In nekaj stalinistov je bilo tako navdušenih nad pobojem in so ga zagrešili, četudi je bil ukaz Tita da naj ne izvajajo likvidacij (ta ukaz so zanalašč zadržali... brez Titove vednosti). Pokvarjenci so povsod so na pošti v policiji v vojski in v družini... Tako so bili tudi med partizani. Vendar za to se ne sme obtoževati celega NOB! A treba je obtoževati izdajavce, saj so bili te ljudje največji pokvarjenci. Seveda pa so med njimi bili tudi najivneži, kateri so bili zavedeni ali prisiljeni! Ubitih je bilo ogromno ljudi ali od metka nacista, komunista ali imperialista. To ni važno so žrtve vojne, kateri naj počivajo v miru. Treba je samo ločiti med dobrim in slabim a meje tu niso točno določene in se prekrivajo, ta meja je motna in kaj hitro se zgodi da z namenom narediti nekaj dobrega narediš velikansko zlo! Ljudje ne posplošujte in dajte času čas in počakajte da ta garnitura izdajalcev, katera se je prikradla iz tujine mine in da pridejo na oblast in med zgodovinarje neopredeljeni, tisti bodo naredili najboljvrjeten približek dogajanja, ker nebodo obremenjeni z babicami in strici in tetkami in Bajuki:D ...

Za domovino in za svobodo sem pripravljen umreti, pa vi?

p.s. z svobodo nisem mislil demokracijo vendar možnost za eksistenco, osnovno pravico da lahko živim v deželi na sončni strani alp. Kajti ravno to je bilo ogroženo v drugi vojni!

Želim vam vesele prvomajske praznike! ŽIVEL PRVI MAJ!!!!!

urban ::

Tito LOL, sicer si z tvojim zadnjim delom malo popravil vtis, ampak še vedno mislim, da si ti tisti, ki te je babica napumpala.
Lp

Polde ::

A kdo ve kje se da dobit dosje od posameznika?
Ni da ni!!!

Tito ::

Mene ni nihče napumpal vem pa kakšne imajo nekateri. In kaj vse govorijo senilne bakice.

Luka Percic ::

Tito: v šoli da učijo kako je bil nob zločin?! To prvič slišim- v učbenikih osnovne šole komajda omenjajo povojne poboje, usmrtitev domobrancev pa imenujejo ¨zajetje¨.
NOB je bil (kot si tudi sam ugotovil) totalno izkoriščen s strani komunistov- namesto da bi se borili proti okupatorju so zganjali revolucijo (čistka vseh ki se niso strinjali s komunizmom)- za revolucijo so bili pripravljeni celo prodat 20% slovenije. To nekaterim ni šlo v nos in tako so nastali domobranci. Jaz osebno proti partizanu kot osebi nimam nič, saj verjamem, da so ga prepričali da se bori za domovino (tudi nono mi je bil partizan), druga stran pa je zakaj se je v resnici boril. Samo poglej njihove akcije: recimo Dražgoše- partizani so se zabarikaderali v vas, ljudi niso pustili ven (heh-živi ščit). Nemci so privlekli dva topova in zravnali vas. Kdo je tukaj začel zločin? To je za vas Boj ki bo osvobodil narod?
Še enkrat povdarjam da nam okupator nebi storil pobojev in požigov vasi, če nebi bili prej izzvani od partizanov. Povračilni ukrepi pa so seveda blagodejno uplivali na revolucijo.
A se vam ne zdi največji zločin poboji tisočih slovencev? Domobranci so se organizirali zato ker so hoteli ustavt revolucijo (in poboje) nažalost pa jim to ni uspelo. Posledice čuitimo še danes.



DSmidgy ::

Lustracije ne bo.

> Še enkrat povdarjam da nam okupator nebi storil pobojev in požigov vasi, če nebi bili prej izzvani od partizanov. Povračilni ukrepi pa so seveda blagodejno uplivali na revolucijo.

Jest ne vem od ke ti te jemleš. A so bili Nemci izzvani s strani židov. O tem se že da diskutirat, ker so imeli preveč premoženja. Nemci pa SIGURNO niso bili izzvani s strani Rusov in Poljakov. Tardeči pa tabeli sta bili pač dva politična ekstrena v tistem času. In pomoje da je bilo boljše da je zmagal tale. Ker če bi vsi s okupatorjem držali bi sedaj imeli nacizem (če bi bil sploh še kakšen Slovenec živ - če bi pa bil bi bil pa verjetno suženj). In tega se pomojem velika večina Slovencev zaveda. Zato pa ne zaupajo tabelim. In tele afere (vključno z udbo) jim ne bodo prav dosti pomagale. Cerkev zgublja podporo - poglej si popis prebivalstva. S tem pa zgublja podporo tudi NSi.

Thomas ::

Predvsem je treba vedet, da so bili drugi časi takrat, kot so danes.

- večina ljudi je smatrala demokracijo za "nekakšno dekadenco"

- diktatura (leva ali desna) se je večini zdela "dosti bolj logična"

- prihodnost je bila zanje bodisi "novi red" pod Hitlerjem, bodisi "novi svet" pod Stalinom

- tisti, ki so mislili, da bodo zmagali Angloameričani, so verjeli, da bo po vojni pri njih "prevladal pravičnejši socializem" ali pa da bo tudi tam "konec dekadence". Beri - nekakšen fašizem. Ker "parlamentarna demokracija je le strankarsko zdraharstvo. Zavira napredek "naroda" ali "delovnega ljudstva". Odvisno od strani na političnem spektru.

- Židi so si v glavnem zaslužili, kar so dobili.


Zdej pa pejt sodit ali obsojat take ljudi. Evidentno je, da niso imeli pojma o pojmu. Ne eni in ne drugi.

Manjšina tipa Sirc - je bila neznatna manjšina.

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

nodes ::

Afera Udba dosjeji so delo obupanca, ki je dojel, da je izgubil. Kapital si je prigrabila kontinuiteta in s tem tudi trajno oblast. Kaj bodo z njim ustvarili bo pokazal čas.. npr. 20let.

Delitev na rdeče in bele res nima več smisla. Večina glavnih akterjev ni več med nami. 17 letni fantje so se odločali v sili takratne situacije.

Maria ::

Hoj!

MadMicka

Ljudi prejšnjega sistema delim na dve skupini.

Prva je tista, ki za kakršnakoli dejanja, ki so jih storili (govorim o kaznivih dejanjih - umori, mučenja, šikaniranja, ...ostalih ljudi) ne čutijo nikakršne krivde in nekateri celo mislijo, da bi jih morali storiti več. Ta skupina ljudi je največkrat tudi trdno jedro v kateremkoli totalitarnem sistemu in ga izgradi, vodi in koordinira.

Za te ljudi je sprava (s sabo, svojimi dejanji in ljudmi, ki so jim storili ta dejanja) brezpredmetna stvar in njihov vrednostni sistem je pač bolj na trdo naravnan.

Druga skupina ljudi je tista, ki so se kot podporniki ali sodelavci sistema znašli po naključju, zaradi takšne in drugačne stiske, zaradi nastavljene zanke. V prvem trenutku niti niso vedeli kam so prišli in ko so izvedeli, niso imeli moči, da bi izstopili. In so kljub temu delali dejanja (tudi pod prisilo), ki so tudi s stališča takratnega časa in norm bila zelo problematična.
Tem ljudem je sedaj težko (vem iz osebne izkušnje), nekateri so tudi storili samomore in menim, da je za te ljudi v bistvu udba.net odrešitev. Vseskozi so tematiko mleli sami zase, v sebi in z nikomer niso mogli resno o tem spregovoriti. Niti niso smeli.
Za te ljudi je ta trenutek realna možnost sprave - s sabo, z grobom človeka, ki so ga pobili, mogoče tudi z družino pobitega. In za te ljudi menim, da je vredno najti način, kako bi to lahko izvedli. Ker ne glede na to, kaj so storili, bi jim družba, če želi v veliki meri ostati zdrava, to morala omogočiti. To je moje mnenje. Ne vem pa, kako zadevo uresničiti, če je sploh uresničljiva.

Še nekaj: grda dejanja v imenu sistema so se dogajala še tudi v 70 in 80 letih, sama se nikakor nisem opredeljevala za dejanja med drugo svetovno vojno.


Tito

Upam, da v svojem sestavku nisi mislil ali reagiral na kakšno mojo misel ali zapis.


Maria

Jackass ::

Tarzan:
JackASS, ne vem če je Drnovšek poklal starše kogarkoli

sej ni samo Drnovšek, Sloveniji ne vlada (glagol) samo on, ampak tudi vlada (samostalnik -> k se glih enako reče).

No upam, da gledate Trenja!

In vsi tisti, ki pravte, da nej se to kr pozab itd.. V Trenjih ste lahko slišal, da so drugje posvetu dal take podatke (od varnostni služb...) na voljo javnosti oz. vsaj tistim, ki naj bi bili obravnavani v teh dosjejih. Npr. v Nemčiji so lahko ti "ogroženi" zraven napisali tudi svoj komentar. Še Srbi imajo stvari bolje rešene kot pa mi! To pa je sramota!!

Torej, zakaj moramo pri nas to še vedno skrivati?

In spet smo pri tem, da mislijo nekateri, da moramo biti drugačni, "boljši" kot preostala Evropa!
jAcKaSS

drejc ::

Thomas: dej mi mal razlož v kakšnem smislu si ti napisu "- Židi so si v glavnem zaslužili, kar so dobili."...?

perci ::

Hotu je povedat, da so v tistih cajtih ljudje verjeli v take budalaštine.

drejc ::

Aja, glede trenj....a ni blo fajn, koko je Janša zapru gobec Golobiču, ko je povedal fact, da je njegova (Golobičeva) stranka (LDS) leta 90 soglasno glasovala PROTI OBRAMBI SLOVENIJE. Heh...kr volte vi take, aplaudiram 70% Slovenije za kratkotrajni spomin...

Aja, pa za LDS loverje ala Tarzan, ka udrihajo po ljudeh ala Bajuk... dejte se mal pozanimat o cloveku, preden upostevate kak Tarzanov komentar, ok?

urban ::

Trenja so bla res zakon! Janša je vsako trditev Golobiča in unga modela ( zaposlen v SDV - ni tolk pomemben, da bi si zapomnil ime) pokosil z dejstvi...
facts people, FACTS >:D

Lp

Urban

drejc ::

Jest mislm, da so Tarzanovi posti polni dejstev :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D, se posebej tiste izmišljotine o Janšivih miljonih mark, ko jih je pokasirou u žep, pa da se je skrivou po bunkerjih ko so se osamosvajal...lol. Aja, pa mal vpraši koga zakaj je bila trojici (al so bli štirje), z Janšo na čelu, odvzeta prostost... pa take pokaš Tarzan, da se mi že prou smiliš no.

Moderatorjem: tale post je off-topic...napisou sm ga sam zato, da nebi mogoče še kdo res pomislu, da tarzan govori iz dejstev.
««
10 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Abotno nasedanje Leljaku (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18628782 (24018) Mavrik
»

Kdo naj bi bili strici iz ozadja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5510690 (8571) Mipe

UDBA (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20327222 (25119) kuglvinkl
»

Novodobna UDBA (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8123033 (21296) Double_J
»

www.udba.net (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7419610 (19610) NoUse4AName

Več podobnih tem