» »

kako narediti ojačevalec

kako narediti ojačevalec

1 2 3
4
5

Vlady ::

1W... krohot :D Tolk mam jst skor predoajčevalc za moj fršterker :D >:D Pa ni vsa lepota zvoka odvisna samo od ojačevalnika ampak tud od kretnic, zvočnikov in omaric. V omarcah mora biti pena, ki odbija zvočno valovanje in s tem ojači nalogo ohišja (saj pri nizkotonskih zvočnikih je to pomembno). NO to je samo en primer, kako izboljšati zvok na zvočniku... :\
Kar se pa tiče tele firme Pass.. mislem da vam onni ne bojo povedal kje je fora njihovih ojačevalnikov. Ker to je njihova poslovna skrivnost in če povedo, ne bojo več zaslužili dovolj.
Vsekakor pa so lahko prednosti pri izdelavi ohišja (ja dobro ohišje odpravlja zunanje motnje), ločen napajalni del od ojačevalnega (trafo dela veliko elektro-magnetno polje) in seveda odlično hlajenje in tranzistorji, ki so lepo uravnovešeni glede na njihovo karakteristiko. Notri verjetno ne boš našel kakega BC109 al pa 3055 >:D :D. Druga skrivnost so upori in kondenzatorji. Zamenjava oglenih za metalne upore skoraj za 3x dvigne ceno izdelave samega vezja ojačevalnika. Potem zamenjava elektrolitskih kondičev za folijske ali celo boljše keramične (tudi tantalske) kondenzatorje. Potem izločanje parazitnih kapacitivnosti in induktivnosti, ki se pojavlajo, srebrne povezave (namesto bakrenih) na tiskanem vezju,... Take male fore, ki kar veliko stanejo in pošteno prispevajo k kakovosti ojačevalnika in posledično zvoka...

singular ::

Heh, nism vedu da se pri predojačevalcih meri kok so močni.. Sm mislu da se sam pove kako nizko breme še lahko peljejo..lol

Seveda morajo biti zvočniki in ves ostali sistem na nivoju, drugače nima smisla sploh delati kakšne A class ojačevalce, ker je razlika med slabim in dobrim ojačevalcem veliko manja opazna kot med slabim in dobrim zvočnikom..

Pass povsod uporablja hexfete, v predojačevalcih irf610, v ojačevalcih pa (vhodna stopja so irf9610) irf244 (in sorodne..)..
Upori so itaq vsi metalni, to je ze standard. Kondenzatorji na vhodu pa folijski, alpa pa black gate elektroliti. Keramični kondenzatorji so najslabši za audio, ker se jih njihova kapacitivnost rahlo spreminja s frekvenco.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: singular ()

Vlady ::

Ja keramični so bolj za oskopasovne ojačevalnike (aktivne kretnice) in pasivne kretnice. Vsekakor pa ta našteti material: metalni upori,..itd doprinese okol 40% pri kakovosti zvoka... Potem pa se naredi še "NSR" vezje, ki nam lahko loči šume tudo več kot za 100dB. Sam imam doma takoj za digitalno/analognim 24-bit konverterjem to NSR vezje, in tudi zvočna kartica ima to že integrirano, in lahko rečem, da so šumi skoraj neslišni... Edin kable od zvočnika imam bakrene, kar se mal pozna... Tud kabli pripomorejo k kakovosti. :) Pač zato pa so Pass-ovi ojačevalniki tako dragi. Tud če bi ga doma naredil, bi bil pomoje kar drag, ker bi veliko keša zmetal za druge malenkosti, da bi se saj približal kakovosti tovarniško narejenemu ojačevalniku.
Zdej so moderni switch D-razred ojačevalniki. Po kakovosti so nekje med A in AB, vendar imajo velik izkoristek... to je ta ojačevalnik s čipom TDA, ki sem ga naredil sam (100W). So zelo poceni proti A in AB razredu po kakovosti pa jih lahko primerjamo s slabšimi ojačevalniki iz A-razreda. Praktično skoraj nimajo šuma, ker je vsa zadeva integrirana in je uporabljenih zelo malo pasivnih komponent. :D

glinik ::

Skaara, povej no kje si doma. Mb,LJ?

Lp

singular ::

Joj vlady... where to start..:)

Metalni upori proti navadnim prinesejo morda 1% pri kakovosti zvoka (isto velja za kondenzatorje..), kar se pa kablov tiče je pa razlika med bakrenimi ali srebrnimi že takoooo majhna.. V ibstvu sploh ni dokazano, da je kakšna slišna razlika med najslabšim class d ampom in najboljšin class a ampom. En clovek, ki se ukvarja z car audion ponuja 10000$ tistemu, ki bo slišal razliko med ojačevalcoma - do sedaj ni testa prestal še nihče.

Kolikor js vem je kablovje Passovih ampov vse bakreno.

"Zdej so moderni switch D-razred ojačevalniki. Po kakovosti so nekje med A in AB, vendar imajo velik izkoristek... to je ta ojačevalnik s čipom TDA, ki sem ga naredil sam (100W). So zelo poceni proti A in AB razredu po kakovosti pa jih lahko primerjamo s slabšimi ojačevalniki iz A-razreda. Praktično skoraj nimajo šuma, ker je vsa zadeva integrirana in je uporabljenih zelo malo pasivnih komponent. "

Class d nikakor niso med a in ab kvečjemu še slabši kot class b, ali v najboljšemu primeru enaki.. Ubistvu, šrot od šrota, njihova največja uporabnost je v PA sistemih (ozvočenja, diskači..).

Smeh, a ti mislisš da je tda7294 class d ojačevalec? Lol, to je AB klasa.

...

aja glinik: iz lj sem..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: singular ()

slawc ::

Hja, D class je prakticno gledano PWM ojacevalnilk. To se uporablja povsod, kjer kvaliteta ni tako pomembna kot izkoristek. Popolnoma drugacen princip kot pri klasicnih A, B, C ali AB ojacevalnikih (razlika je v postavitvi delovne tocke).

princip D class

je pa iz tega clanka
EDN
LP, Slawc

glinik ::

skaara:

Recimo, da bi jaz naročil, da mi narediš predojačevalec in končno stopmjo (vsaj 2x150W) v visoki AB klasi?Seveda, načrti bi bili od Passa.

Koliko bi mi računal za material (samo najbolši) in za delo skupaj?

Lp

singular ::

glinik: Za predojačevelec bi se lahko kaj zmenila.. Končna stopnja pa bi mi vzela veliko več časa (pass ima večinoma class A designe, zaradi katerih je ta firma kar je, in tak 150W ojačevalec bi bil že kar masiven -> kakšnih 400W na kanal bi šlo v toploto), ki pa ga bolj nimam.

Hmm, material, največji delež pri materialu predstavlja ohišje.. Če hočeš lepo ohišje je lahko stvar tudi 2x dražja kot če bi se zadovoljil z takim, ki ga kupiš v kaki elektronski trgovini..

Mail me in povej svoje želje pa bova videla:)

glinik ::

No, samo informativno te sprašujem.

Ok, končna stopnja bi bila pol v A-klasi, tolko bolše :) .

Kolko bi mi na oko računal? Pač neko okvirno ceno reči. Ohišje mora biti čim bol masivno, saj se tako zmanjšajo razni motljivi tresljaji, ki se pojavljajo v sobi.Pa še tranzistorji se gori hladijo.

Cena recimo 100k-150k, kaj te vem.

Tisti Gryphon (S100) ki sem ga imel, je imel ohišje ko tank 8-O .

Res škoda, da nisi doma kje bliže.Veš da bi takoj k tebi leto in malo prisluhnil tvojemu Passsu :) .

A, pa mail moj: glinika@yahoo.com

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

singular ::

Predojacevalec bi te sigurno prišel tam okoli 50k+ z lepom ohišjem in dobrimi komponentami..

Hehe, moj pass je res bolj za prisluhnit:> Vse skupaj im tak "industrial" look, ker ima moj big amp bolj robustno ohišje, da zdrži vse kar se z njim dela ko mamo žure:D

steev ::

Se dajo kupt taki potenciometri s katerim bi lahko nastavljal L in D kanal hkrati.:\
:|

jest10 ::

Seveda se.
Poglej na IC elektronika

glinik ::

skaara:

Če se ti da, mi prosim povej s katerimi predojačevalci si pa primerjal tvojega passa?

Imaš mogoče načrte od Alep P?
Bi mi ji poslal na mail?

Lp

steev ::

Bass, Treble - pozna kdo vezje s katerim bi lahko uravnaval visoke in nizke tone, pa še Balance (L in D kanal)?

Pa kakšen je to NF signal?

:P
:|

singular ::

glinik: Od vseh predojačevalcev, kar sem jih kdaj naredil se mi je njegov zvok najbolje dopadel. Pa tudi po trgovinah sem slišal dosti "dragih" stvari.. Pass beats em all:)

Pa tudi bolj v zadovoljstvo mi je poslusati nekaj kar sem sam naredil in vem da je kvalitetno, kot pa nekaj za kar sem dal XXX k....

http://www.passlabs.com/pdf/aleph/apser...

THX ::

dve malenkostni vprašanji:
ali so na passovi strani kompletni načrti al morš kej sam dopolnit?
kolk prbližn stane material za 150-200w končno stopnjo + en primeren predojačevalc

bl iz firbca:
pa če bi kdo to naredu, kolk bi zadeva stala brez ohišja (samo še ohišje za nardit pa kvečem kšne vhode itd naspajkat, trafo zraven pa to, pa predvsem posamezna vezja povezana med sabo)

THX ::

- del -

(podvojen post)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: THX ()

singular ::

Kar se Alephov tiče, ki so discontinued, so gor kompletni načrti.

Material za eno Stereo končno stopnjo 150W pride vsaj 100k (brez ohišja), kaj sploh sanjateo nevemkakšnih wattih pri A klasi? Pa tudi že tako je 100W čez glavo za doma poslušat. Najprej je treba še 100W zvočnike kupit:) Potem še predojačevalec in imaš vse skupaj okrog 130k (brez ohišij).
Pa še delo in končna cena je nekje pri 250k. Ker nevem kdo se bo spravil delat kaj takega kar tako, samo da dobi denar za material povrnjen..

swalow ::

Mene pa zanima nekaj manjšega. Rabil bi za ojavčat za zvočnike 5W 6ohmov. Kolikšna moč ojačevalca bi potemtakem rabil? Kje se da dobit že narejene ojačevalnike, ker baš nimam sposobnosti za cinkanje (beri: debeli prsti) in časa še manj?

singular ::

Ja že narajene ojačevalce se dobi v bofu, bigbangu ... :)

swalow ::

z že narejenimi mislim taka za 5W zvočnik in da je samo vezje narejeno in spajkano, brez ohišja, ipd.

Brane2 ::

Pač vzemi najcenejši Taiwan 40W crap,, ga odpri, zabriši stran škatle in zvočnike in voilla, imaš 5W fršterk s kabli ....

Če boš kdaj rabil 10W, ponovi vajo, vendar tokrat s 100W cheap Taiwan crapom.. :D

jest10 ::

Poglej na IC elektroniko, tam imajo en kompletek 2x15W ojačevalec 4ohme ali 2x10W 8ohmou. Je pa mal čez 4jurje(dobiš vse razen trafota, pa jasno moraš stvar skupej sespajkati)

Brane2 ::

Ali pa če že sestavljane boxe dobiš za ta denar (ali celo manjši) in potem magari plastiko zavržeš, pa še spajkat ti ni treba...

THX ::

da bi šou to nekdo zastonj delat, mi niti na kraj pameti ne pade. sicer ne vem točn kolk je s tem dela sam si predstavljam da kr precej.

sicer pa jst ne sanjam o A klasi ampak o nečem kar bolš špila od mojga sony-ja, je mal močnejš pa da stane tolk, da si še lahko prvoščim. in tako stvar v trgovini bajno težko dobiš. ker recimo da bi znal jst to nardit, bi se sigurn rajš spravu to delat sam, ampak v primeru da sm sigurn da bo delovalo tko ko mora. ker za en stereo ojačevalc v trgovini plačaš najnajnajmanj 1000SIT/W pa je pr približn spodobnih zadevah cena precej višja. razumeš kaj mislm?
itak pa sprašujem bl iz ferbca kot kej druzga...

kar se pa zvočnikov tiče maš pa prov. 100 watnih res nimam. so mal močnejši. sej res da bi bil tak ojač. kvalitetno precej nad zvočniki. sam če dobim za manjši oz. isti $$ boljši rezultat (kokr razumem zadevo), zakaj pa ne.
da je 100w za doma preveč? men se ne zdi... mam pač srečo in strpno okolico :D

drgač pa če ma kdo kak načrt za kvaliteten ojačevalc (dober zvok) ene približne moči, se priporočam za načrte...

za konc: a koga kej stane če me zadeve mal zanimajo? za realizacijo - bodmo realni - jst nimam ravn nevemkakšnih šans.

lp, tomaž

singular ::

THX: Aja, sem mislil da govoris o A klasi.. Sorry ce si mislil da te kaj podjebavam..:)

Jah samo 100W doma spila res ze tako naglas, kot v diskačih -> če imaš spodobne 15" ali 12" bassovce in ostalo ozvočenje je to nekje 110dB-120dB = VERY LOUD = prbližno isto kot diskač - če pa poslušaš doma tako naglas kot zbija v diskačih pol pa nevem..

Načrt (in navodila za izdelavo) za zelo spodoben amp pa najdeš tukaj:

http://users.ece.gatech.edu/~mleach/low...

Naredil sem ga tudi sam in lahko ti povem da je to to:D
AB klasa, 250W/4e -120W/8e, zaščita pred kratkim stikom.. lep zvok.. Zelo stabilen amp.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: singular ()

THX ::

skaara:
najprej hvala.
pa bi se dal zadevo slišat?
men bi blo sevede najbl všeč pr men doma, na mojih zvočnikih. pa ne mislm ti niti težit za to.
gre predvsem zato, da mam sonyja zraven za primerjavo pa da se lahko kvalitetno nažge...
zvočniki so pa jamo x870, nazivna moč 200w, 25 cd bas (mislm da je 10" to?)
pa sony va8 ES, 120W sin...
in gre dostkrat do konca. mam res ogromno srečo da sm u bajti pa da tastari ne znorijo...
vn se pa spet ne sliš tolk da bi kdo joku.
kar se pa decibelov tiče - sm računu zadevo na eni strani pa pride res 110 vn... al pa mal več če vnesem podatek za občutljivost max spl ki pa ne vem ravn kaj pomen. je pa v diskačih ponavad kr precej bl naglas, pa ne govorim iz teorije ampak prakse. posebi lipa za kšn hud party...

pa jst res bl sanjam o kšnem novem ferst. ze cist sam zato ker mi ni že dolg nc novga v roke prslo...
sej ne pravm da bi kej kupvou, pa še mn da mam $$ sam je pa užitek ka maš neki novga pa mal testeraš tadeve...

predvidevam da je material za ta ojačevalec precej cenejši?
da bi probu to s fotrom skup spravt pa da niso prevelke zgube če kej gre u Pisane Marjetice...
pa da bo med poletjem kej pametnga za delat :D

singular ::

Vem kako je v lipi (sem iz Pirnič - skoz sm not) in to glasnost doma z 4x15" z lahkoto izenačim pri 2x100W ali pa grem še čez (do 2x 2kW:)).. Lipa ma ozvočenje ~8kW in tam res seka, samo je velik prostor in zato rabijo tako moč za isto glasnost ki jo jaz doma dosežem pri veliko manjši moči in 15" zvočnikih.

Material za stereo leach amp te pride tam nekje 10-15k (samo elektronika, potem pa še ohišje in trafo in razne drobnarije..).

THX ::

15" je pa 15"...
sam je pa pol vseen važna kvaliteta zvočnika. jst sm mel prej jamo d 265 z 12" basom pa je blo na istmo ojač. precej bl gadno za slišat...
je pa res da sta bla boxa čist pod stropom. če bi jih postavu na tla v kot... čist druga zgodba. sam kvaliteta se pa skrije...
mam pa tud tele postavlene na sredo sobe. x8 so prostostoječi in majo basovce na stranici. bi rd 1x sprobu to mal bl ob steno postavt, sam trenutno nimam kam.
kar se pa lipe tiče je pa tud neki. oni te zadevce zlo različn gonjo. kokr slišm do konca zelo zelo redko.
jst sm bil že dostkrat u lipi. in predlani decembra (dobro leto nazaj, ko sta bla umek pa beyer) pa je sekal ful bl ko ponavad - ponavad mi nasledn dan v ušesih ne piska, al pa neha do 2h popoldne, po tem partyu pa mi je še 2 dni piskal... tko da za obične vikende si pustijo rezervo.

TICKO ::

bom kr tu napisu..da ne odpiram nove teme...a bi se dalo naredit ojacevalc da bi mel 5.1 izhodov...torej za 5 satelitov pa 1 wofer? tk mal me zanima...sam se mi zdi da se bvolj splaca kupit ko pa delat ker te pride ojacevalc plus zvocniki malo nad 20k:))

Vlady ::

21" 8kW je najbolj zakon >:D Jst ga pulm na 2ohm 4kW, samo nikol do konca... Moj kolega pa ga je prpulu na 1ohm do konca, pa mu je prej napeljavo skurl kot zvočnik in ojačevalc :D Mislem pa da je zvočnik od VEGA-e...:\

glinik ::

Vlady:

Misliš zvočniki CERVIN VEGA. Najslabše kar lahko kupiš. Samo basi tolčejo, o sredini in višini pa ni duha in sluha. Edina dobra lastnost teh zvočnikov je, da imajo visoko občutljivost - potrebujejo male moči ojač.Raje si kupi neke JBL-le al kaj podobnega. Recimo Ti-5000 so ti en primer, prej so stali 1milj. sit, zdaj pa bi jih že dobil za kakšnih 300k sit.

Lp

jest10 ::

glinik:
To ima on verjetno sub. Tukaj pa ne rabiš nobene višine

T0RN4D0 ::

kolk pride približno material recimo ojačevalc za cca 100W sin (200W rms)- - al pa pol tolk )

ker brat je recimo kupu enga starga 110W sinza 10k sit in poganja kakršne kol zvočnike hočeš... milim, da če bi recimo jst kej doma delu, se bi bol splačal kej takega kupit... pa bolš špila, pa najbrž je še cenej...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

TESKAn ::

Komponente same so pocen, tako nekako dva jurja IMO. Potem imaš pa še napajanje, ki te košta kar ene krepkih 5KSIT, raje več. Potem imaš pa še hladilnik...ti so tudi kar dragi, IMO ene 5K+ tolarjev.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

singular ::

Kar se ojačevalcev tiče: Skoraj vse ki jih lahko kupiš v trgovini lahko narediš sam za manj denarja.

Pa 100w sin ni 200wrms. Kvecjemu obratno (100rms = 200sin.., samo ponavadi nekateri napišejo sin moč mislijo pa rms, tako da je lahko tudo 100w sin = 100w rms - u guess)..:)

T0RN4D0 ::

ja, to vem, samo jih pa lahko kupiš rabljene... pa on mislim da je bil enkrat vme še ukraden>:D ma tak lepo spraskane cifre dol... :D

pa glede rms in sin in to... sem nekje slišu, da je 1W sin 2W rms... sicer pa to nima veze... v glavnm ojačevalc za 20k sit, poganja zvočnike kakršne hočeš... sicer ni bl gor 0 resnejšga dobrih 50kg s škatlami vred... sam recimo zvočnik 2x30 + trobla največ 7/10.. + maš še neki nastavitev, pa slušalke, česar mislim da takšni cheap home made ojačevalci nimajo.... pa še zgleda nekak normaln...:)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

alex03 ::

O.K. momci!

Recimo da hočem iz svoje home made končne stopnje narediti solidno mešalko. Kdor ima kak pameten načrt za 4 - 8 kanalno mizico naj mi prosim pomaga.

Brane2 ::

Si ze sestavu frsterk ? Kako se obnese ?

BlazP ::

Da ne bom odpiru nove teme, bom kar tu vprasu. Rad bi naredu en ojacevalc s kakim v postu prej omenjenim nacrtom (moj prvi amp sploh), pa do zdej mi je v glavnem vse jasn, kje dobit materjal. Ne vem pa, kje nej dobim trafo za napajalnik, kake nej bojo sploh specifikacije trafota. pa kolk to kej sploh stane recimo za 2x100W?

alex03 ::

Tarfote ti po želji navijejo v HITelektronik (tacenska cesta 20), in to po jako konkurenčnih cenah glede na IC elektroniko in HTE.
Glede spocifikacij pa poglej načrt ali pobaraj projektanta.
Mene pa firbec kako narediti 4 - 8 kanalno mešalno mizo. NAČRT!!!

BYB ::

vem za enega privatnika iz Novega Mesta ki navija toroidne transformatorje jaz sem ga rabo za moj ojačevalec 200W -tnega trafota pa sem dal z postnino do maribora (z hitro posto) 6 jurjov pa lahko das po meri naviti (kaka napetost na primarju, kaka na sekundarju in še in še...) 8-) aja njegova telefonska je 041 515 089
Lp ByB

T0RN4D0 ::

Ko ste tak podjetni, če ma kdo kako elektrarno doma (ne premajhno:D ), lahko uploadam pa nalimam načrt za ''20 KW '' ojačevalc:))

sicer ven menda v resnici dobiš ''le'' par kW >:D
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

BlazP ::

@Tornado Boy: Ja dej js bi pa rad to vidu. Brez heca! Me zanima kak to zgleda:))

T0RN4D0 ::




ql enough? probi ga nardit.. pa poroči >:D :D


aja, kliknta bo mal treba za večjo slikco....|O
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: T0RN4D0 ()

BlazP ::

OK fajn! Trafo je narocen. Ostali deli za ojacevalc tud. Zdej me pa se neki zanima. Kak se nardi regulacija glasnosti (gumb za glasnost) na ojacevalcu.

Pyr0Beast ::

jst mam doma zvočnike
2xRegent:
600/1000
4ohm
50 VA

6xEi
25W/35W
4ohm

2xEi
35W/45W
2ohm


Zanima me kaj pomenjo pr zgornjem zvočniku specifikacije. Kolk W ojačevalc bi nucal za
4.2 al 41 sistem. Sm mel 4 male zvočnike prek stalpa zvezane, pa mi je crknu lev kanal na basih oz komponenta STK 025 Power Amplifier.

Mam pa še 2 ojač za velike zvočnike, pa ne delajo najbolj k so kondi stari prb 5 let
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

T0RN4D0 ::

?

moč, upornost, pri prvem so ene cifre trgovske domišljije itd. :D

Pa kaj pool če so kondiji 5 let stari? Če si lepo delu z ojačevalcem nebi smelo bit panike.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Pyr0Beast ::

Fora je v tem, da elektrolit razpade, če se konda dalj časa ne uporablja.
Bi pa star ojačeval probal spravt v manjšo škatlo, ker ma en kup nepotrebnih komponent in vhodov.

Pa je kdo že probal kdo nardit ojačevalc z VF trafotom.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

jest10 ::

Nič ne razpade. Kje si pa to pobrau?
Edino plast al oksida se lahko ob daljšem mirovanju stanjša ali povsem izgine.
Takrat je potrebno kondi priklopiti in počasi dvigovati napetost tako da se oksid obnovi. Ob takojšnem priklopu na nazivno napetost se pa lahko zgodi da kaj poči:D

Sam elektrolit lahko pa edino izhlapi. To je pa pri zelo starih kondijih ali, če jih hraniš na vročini

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ojačevalec 2x50W

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
285332 (4608) VolkD
»

ojačevalec s čipom STK4050

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
274214 (3834) Highlag
»

Ojačevalec

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
202635 (2394) stromar
»

Ojačevalec

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
233514 (2812) BREZNKAR
»

elektroniki kje ste!!!

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
294387 (3787) footprint

Več podobnih tem