» »

Kyro 2 AND MX (kdo je boljši)

Kyro 2 AND MX (kdo je boljši)

Dalmatinc ::

No pa povejte: argumentirajte zakaj je kera karta boljša

Mogoče prihodnost ?
Kaj se slovenkemu igračkarju bolj splača nabaut>:D

o ::

mislim,da se je pravilneje vprasati kyro 1 ali geforce2mx

ej,dalmatinka nisi še podrobneje povedal kako ti deluje kyro

Dalmatinc ::

me sam zanima mnenje ker T&L ma MX Kyro ga nima..... tko da riziko>:D

Kva prvajo poznavalci ala Senitel>:D in drugi

Koci ::

Odgovor je jasen Geforce 2MX

danielka84 ::

po moje bo(je) Kayro2 dosti boljši od MXa, in se kosa tudi z GTSom, na netu sem gledal teste, pa zgleda da je zelo dober, skratka fenomenalen za takšno ceno!

LP

Dalmatinc ::

Ja kljub temu da imam Kyra mislim da bo v prihodnosti MX boljši........ ah nevem no>:D

T&L ................... kje ga imaš Kyro;(

OZZY ::

Jest bi vzel Mx. Zakaj. Ker Kyro nima T&L enote, ki se bo v prihodnjih igrah še kako poznala čeprav je Kyro2 naprednejši čip.

Dalmatinc ::

Ja a se bo res T$L poznalo .......... who now>:D

Paramedic ::

Potem pa pojasnite zakaj je v enih testih (igrah), ki so optimirani za T&L, KYRO II hitrejši ali vsaj enako hiter, kot tiste graf., ki T&L imajo in ga igra izkorišča?
End transmission.

Dalmatinc ::

Paramedic: look 3d Mark 2001:D

Senitel ::

Paramedic: Igre, ki bi do konca izkoriščala hardwareski t&l danes ni. Vsi GeForce-i in Radeon-i so v večini resulucij omejeni s strani fill rate-a. Kyro se v tem primeru odreže dokaj dobro, ker odstranjuje prav problem efektivnosti pomnilnika. Quake 3, MDK 2 in podobni današnji špili majo v povprečju 10k trikotnikov. Kartice, ki strojno pospešujejo t&l lahko to naredijo precej hitreje od CPU-ja, ampak se zataknejo pri fill rate-u. Če hočeš, da pride hardware t&l res do izraza mora špil met vsaj 100k trikotnikov (še zmer je enako število pixlov tako, da ja fill rate enak kot prej). In detajle lahko povečuješ samo s tem, da nabiješ več trikotnikov... Kje se vidi hardware t&l Quake 3, MDK 2 nizke resulucije (640x480) in 3D Mark 2001 jasno...

Dalmatinc ::

vprašnje: ali igra ki bo izkoriščala T&L sploh prihaja........

OziromA kaj je boljši nakup: Kyro 2 oz. MX>:D

danielka84 ::

KYRO!!

pomojem igre ki bodo podpirale T&L ploh ne bo grafika tak odvisna od T&L-a?!?!
who knows?

LP

yjj ::

Trend se obrača v t&l sploh pa ni nič narobe če ga ima. Kyro je dosti počasnejši od mx in ne ostane ti drugega kod da sežeš po slednjem, ampak pazi saj znajo biti cene slednjih zelo raznolike

danielka84 ::

mi govorimo o Kyru2, ne?
Kyro2 je dosti boljši od MX-a

Dalmatinc ::

pomoje ni >:D

Paramedic ::

Zakaj pa po tvoje ni? Glede na teste je hitrejši od MX, pa ne malo. 3×(v treh testih) je hitrejši od ultre. Pri vseh (ne vem več točno) pa hitrejši od MXa. Sploh pa v višjih resolucijah! Men se zdi, da prav seka, le za t&l nisem več prepričan-ali je to sploh pomanjkljivost?
End transmission.

o ::

do zdaj sem videl samo dve igri,ki imata velik vpliv na hitrost graficne,če le ta nima
t&l,in to sta 3dmark2000 in 3dmark2001

Dalmatinc ::

Senitel naj pove kdaj pridejo vn igre ki bodo naredile razliko. Mogočee bo MX tkrt prastara tehnologija !!>:D

Senitel ::

Pismo poglejte si rezultate v MDK2 v 640x480 pol pa vedite, da bodo minimalno taki rezultati v vseh t&l optimiziranih zadevah v vseh prihodnjih igrah na vseh resulucijah. In več ali manj vse igre, ki prihajajo vn minimalno podpirajo strojni t&l.

o ::

serious sam je ena izmed najnovejsih iger,kyro2 pa nesporni zmagovalec testiranj na tej igri

Senitel ::

Dean Škič (avtor 3D engina) je lepo reku, da je največji problem v SS overdraw (-> propustnost rama -> manjši fill rate). Ko boš pa vidu kakšen I-War 2, X-Isle ali kaj podobnega teči TEKOČE na kateri koli kartici brez hardwareskega t&l-a potem se pa javi.

Dalmatinc ::

Senitel si ziher !

Kdaj pa to izzid; čez 21 leti ko bo mx zastarel>:D

Ark4nge| ::

Dalmatinka: Kako da si tako spremenil svoje mnenje o Kyru, preden si ga kupil, al takoj zatem si ga hvalil po vsem forumu, zdaj pa praviš da je boljši gforce MX. ??? A ti je žal da nisi poslušal ostalih in kupu Kyra??



LP

Ark4nge|
Višje! Hitreje! Močneje!

Dalmatinc ::

Mejbi
>:D

Paramedic ::

Ark4nge| -> mogoče ma razcepljeno osebnost!:)
End transmission.

Paramedic ::

Mene zdej VELIK bolj zanima: kera je boljša: MX 400 al Kyro II? Slin!
End transmission.

Senitel ::

Tist, kar naredi v 3D Mark 2001 več pik >:D...

Paramedic ::

Ampak 3D Mark je praktično sintetični program. Bolje je testirat v Quaki, Mercedes Benz TT, Serious Sam... To je real life performance zame. Sploh pa pri 3D Marku maš več točk že, če na začetku mal FSB zvišaš...to se zdi kot goljufija. he
End transmission.

BigFoot ::

odločte se glede na to čez kok čase mislite spet menjat grafično. če je to čez ene pol leta, se dele veliko bolj splača kupit KyraII. če pa mislite grafično met vsaj ze eno leto, morda pa še več se pa splača kupit MXa. Zdej nej pa kdo oporeka temu če hoče.

Paramedic ::

BigFoot-> mene jezi to, da bom moral neglede katero kupim, menjat čez pol leta.Kyra 2 zato, ker ne bo podpirala novih funkcij čez nekaj let in bo štekala;MX-a pa zato, ker bo čez pol leta štekala, ker je že zdaj pretty počasna. Saj je zunaj že celo leto!Torej kaj kupit, da bo delala v redu vsaj kako leto:|MX 400? Se mi zdi, da bo le malo hitrejši od MX, saj ima samo rama več. Ali pač?Torej, jaz sem nevtralen in hočem le izbrati, kar je boljše.
End transmission.

BigFoot ::

v bistvu maš čist prow. če hočeš da ti bo kartica 'gvirala' nekaj dalj časa pa si prbavi GeForce2 GTS. res da je dražja, samo tko kot sm reku, mel jo boš lahko dalj časa.

Senitel ::

Veš kako je to: GeForce 2 MX je tako hiter koliko pač je. Če se programerji spravjo nardit špil z 200k trikotniki bo GeForce še vedno tako hiter kot je sedaj, medtem ko bo Kyro II padel precej, precej nižje...

Dalmatinc ::

Senitel iz tvojega sklepanja je razvidno da Mx nikoli nebo zastarel. kaj ga lahko pokoplje če pa ne trikotniki ?>:D

Paramedic ::

Senitel, če bi čebule ne imela ČE bi bila BULA>:DAmpak programerji se SIGURNO ne bojo orientirali po MX-u. Kyro 2 je pa v tem trenutku najbolje met (in imeti Kyra 2 do kakega septembra). Kyro bi v nekaterih igrah bil še potem hiter v nekaterih pa zelo slab. Brezveze vse skup. Pa še vseeno se mi zdi, da Senitel zagovarja samo Nvidio. Mal dej priložnosti še drugim podjetjem, ane?
End transmission.

luni ::

Paramedic zavedaj se, da Senitel zagovarja tisto, kar je najboljse. In brez skrbi, da imaj ovsa podjetja enako sanso :)

Glede Kyra II je brezveze razpravljati. Ko bomo dobili enega v roke (zacetek aprila) bomo povedali kako in kaj, do tedaj pa je vse skupaj samo teoretiziranje.
Artificial Intelligentia

Paramedic ::

Že, ampak mx ni najboljše. če je, je mogoče kak gts (ta se mal bolje splača), ker mx je že skoraj zastarel. mx bi bil najboljši, če še vsaj pol leta sigurno ne bi izšla nova low end kartica. zato se zdajle mx-a ne splača kupit, ker bo čez nekaj mesecev zastarel. ampak najverjetneje bo kyro tudi, le da za določene igre bo še vseeno lepo in hitro poganjal. to je moje mnenje.Če kdo ni razumel: men se zdita obe preslabi. Teoretiziramo pa lahko, ker je test Kyra že izšel.
End transmission.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GF1 nice price :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
574949 (4254) Shadowman-x
»

Geforce 2 MX ali Kyro II?

Oddelek: Kaj kupiti
371666 (1267) Lyu
»

grafična kartica !

Oddelek: Zvok in slika
311863 (1422) ABX
»

GRAFIČNA KARTICA

Oddelek: Zvok in slika
101024 (774) Dalmatinc
»

GEFORCE2 MX????

Oddelek: Zvok in slika
441882 (1231) YiMMi

Več podobnih tem