» »

Počasen Firefox

Počasen Firefox

GummyBear ::

Imam neke težave s firefoxom... dogaja se, da zelo dolgo nalaga spletno stran (na primer 24ur.si ali gmail) ali pa za nekaj časa med nalaganjem kar freezne. Pred tednom dni sem ga začasno usposobil... povrnil tovarniške nastavitve, zbrisal profilno mapo v AppData, reinstalliral celoten firefox, onemogočil vse vtičnike in dodatke. Potem je nekaj dni delalo v redu, danes pa spet zmrzuje in dolgo nalaga. Drugače pa računalnik dela v redu, na njem je windows 7 in dela kar tekoče.

Kako bi enkrat za zmeraj popravil ta firefox? Ali pa vsaj, kako bi izvedel kaj ga upočasnjuje?

GTX970 ::

Spyware/malware ? malwarebytes, kakšen online av skener, ki pogleda celoten sistem (googlaj "online av".

Kateri proc, hdd, sistem, koliko rama, hitrost povezave ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GTX970 ()

trnvpeti ::

restart with add-on disabled...
dela, en po en add-on..
ne dela, purge, jovo na novo install firefox
en po en add-on
ne dela, jeba, (ko bos tu, ce bos, se spet javi)

GummyBear ::

Virusov ni, vsi dodatki/razširitve so onemogočeni, firefox je na novo nameščen. Z avastom sem vse pregledal (scan pred zagonom oken) in izbrisal nekaj virusov. Konfiguracija ni pomembna, ker če je delalo pred tednom dni tekoče, mora tudi zdaj.

trnvpeti ::

torej na novo namescen firefox brez add-onov ne dela?
portable firefox tudi ne dela?

hojnikb ::

naloži palemoon, ne ta spyware od firefox-a
#brezpodpisa

GummyBear ::

Pravkar sem namestil palemoon in kar v redu je videti... podoben ostalim browserjem. Težava pa je, ker tega PC-ja ne uporabljam jaz in če bom pustil palemoon gor, bom naslednji teden moral razlagati, da tole ni firefox in takega gumba tukaj ni, ampak je malo drugačen... pač laični uporabniki, zato bi rad usposobil firefox.

Kot sem rekel, na novo nameščen firefox je delal manj kot 7 dni, zdaj pa je isto... dolgo nalaga in včasih freezne. Kaj so v tem času počeli, jaz ne vem. Portable firefoxa nisem testiral oz. zdaj ne morem testirat, zdaj moram enkrat za zmeraj usposobit... bolj se nagibam k "format c:" rešitvi, ker bo drugače drugi teden spet nekaj drugega zmrzovalo.

Ribič ::

Skoraj garantiram ti, da ni tole probelm firefoxa temveč kake druge svinarije na računalniku. Ali opaziš kaj novih addonov oz. razširitev v firefoxu, potem, ko ti začne štekati?

GummyBear ::

Težavo sem že rešil s formatiranjem.

Pred formatom sem preizkusil še palemoon in portable verzijo firefoxa. Oba brskalnika sta imela isto težavo (dolgo nalaganje in zmrzal - vsebino je nalagalo še z nekih tretjih strani), pa čeprav sem onemogočil vse kar se je dalo. Verjetno bi bilo isto tudi z ostalimi brskalniki. Problem torej res ni bil z brskalnikom, pač pa že v sistemu.

Informativno bi me zanimalo še tole: kako lahko neka svinjarija, vpliva na program (web browser), ki ga namestim na neko lokacijo oz. ga poženem kar na usb ključku, na katerem pa ni svinjarije? Če mi zna kdo to pojasnit, se mu lepo zahvaljujem. Zdaj sem že rešil problem, bi pa vseeno rad vedel kako to deluje.

Spajky ::

Zato, ker ti temp fajle piše na disk/plac v sistemu, kam pa pove OS (če ne čaraš peš po registru ali kako drugače spremeniš nastavitve >:D ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mozilla Firefox (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
25634600 (9067) kow
»

Firefox in vtičniki

Oddelek: Pomoč in nasveti
273702 (2383) Anney
»

star Laptop LENOVO T61 - kateri operacijski sistem?

Oddelek: Operacijski sistemi
303363 (3012) Zvezdica27
»

Mozilla ukinja 64-bitno različico Firefoxa za Windows (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
5216192 (13452) Glugy
»

Izšel Firefox 17

Oddelek: Novice / Brskalniki
218794 (6875) Invictus

Več podobnih tem