» »

Eno vprašanje

Eno vprašanje

SkIDiver ::

Takole. Mene nekaj zanima. Mamo stran za primer vzemimo s-t. Ko vtipkamo naslov pridemo na stran in prvo se nam pokažejo novice. Kasneje zajadramo recimo na forum. Nato pa v browserju uporabmo funkcijo back in se vračamo nazaj in pridemo nazaj do prve strani, ki se nam je naložila in to so novice. Sedaj pa mene zanima kako bi naredu, da se recimo uporabnik ne bi mogel več vrniti z klikom na back na novice ampak najdlje nazaj recimo do foruma? To mi je problem pri strani. Stran je narjena v HTML-ju.:O

sopex ::

hm..najlažje bi to naredu tko, da bi dau na stran puščico nazaj, pa pol pač link na forum..
drugač pa mislm da se tega ne da nardit :D nism pa 100%

ampak nevem no....mene bi kot uporabnika to motil, k če kliknem na gumb NAZAJ bi rd da gre na prejšnjo stran, ne pa krnekam... tko da ti priporočam da tega sploh ne spreminjaš =)

SkIDiver ::

Čaki bom tole jz mal mn zakomplicirano napisu.

Gremo še enkrat. Za primer vzemimo internetno stran. Ko napišemo recimo naslov www.tralala.com (recimo) se nam odpre stran in vidimo neko slikco oz logotip. Kliknemo na ta logotip in pridemo naprej na internetno stran kjer dobimo razne podatke in informacije. Če sedaj pritisnemo gumb back nas vrne na tisti logotip. Jaz bi pa ravno to rad, da z back ne moreš pridt nazaj na tist logotip in ti stalno zmeče na začetno stran internetne strani. Edino če klikneš zraven back tisto puščico, da ti pokaže nekaj zadnjih naslovov in tam klikneš da te tja nazaj postavi. Zadevo sem že vidu večkrat sam zdej pa ne najdem primera.

darh ::

mogoče tako, da ko pride obiskovalec na začetno stran, preveriš, če ima kak cookie in ga temu primerno preusmeriš.

Če cookija nima, ga pustiš tam.

Simple as that...


Drugič poskusi kak boljši naslov izbrat.
Excuses are useless! Results are priceless!

Matek ::

Kaj pa če ofnaš v novem oknu?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Tody ::

Forum naj se ti dopre v novem oknu in ne bo imel kam nazaj it:D

mare_ ::

Vem, kaj misliš. To se naredi z javascriptom, vendar nisem siguren če dela v vseh programih. Ne vem pa na pamet... Bom poiskal.

SkIDiver ::

No klori se mi zdi, da vsaj ti dojameš kaj jz to mislm. Se tud men neki sanja kako to nardit z javascriptom sam se ne odsanja do konca.

alesrosina ::

xbite je cist lepo povedal. Naredis en if stavk (u javascriptu), kjer pogledas, ce ma uporabnik ze kooki, in ce ga ma, te redirecta na doloceno stran (v tvojem primeru na drugo stran). Ce pa nima kukija, pa ostane na tej strani in userju zapise kuki.

sopex ::

oki men se še zmeri zdi to brezveze delat, k bo uporabnika sam živciral :D
po mojih izkušnjah so funkcije (da se odpre v celozaslonskem načinu, da ma nazaj funkcijo naštimano,...) samo moteče za uporabnika, in se mu ne da s tem ukvarjat...zato ti priporočam, če delaš kšn profesionalen page, da tega ne delaš :)

OwcA ::

Se strinjam s sopexom, če pa se že moraš igrati, dodaj v onload dogodek še history.forward(), če je to zadnja stran v zgodovini se ne bo zgodilo nič, drugače pa bo prestalvjen na stran od koder je prišel (vsaj v teoriji ;)).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

sopex ::

hm bom jest tkole povedu.... če jest recmo brskam po netu in naletim na tako stran, na kateri so kšne take funkcije (full screen, back function,...) rajš zaprem exproler (edin če je page res zanimiv) in pol nadaljujem brskanje drugje... ker po mojem mnenju neuporabne funkcije ne pripomorejo k obiskanosti strani :D tko da se tud ne splača karkoli delat :))
najbl važn je izgled in uporabnost, tadrugo pa pol pride :P

SkIDiver ::

Ok ste me prepričal:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Iščem/ponujam delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
10139237 (27200) Primoz
»

Novi Slo-Tech: meni zelo všeč! (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Slo-Tech
68744370 (26236) Ziga Dolhar
»

Kako se vam zdi ta stran

Oddelek: Izdelava spletišč
292536 (1490) strictom
»

Microsoft opozarja na Internet Explorer 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
618010 (6132) njok
»

Iščem Izdelovalca spletne strani!!!!!!!!!!!

Oddelek: Izdelava spletišč
423013 (2148) Matev

Več podobnih tem