» »

Intel P4 2.4C navijanje

Intel P4 2.4C navijanje

BoLhCa ::

ja se jo dobi pri nas, splaca se ti jo vzet pa pri comtronu ali jaetu, ker sta direktna uvoznika!
sam ne vidm fore zakaj bi menal plato, ker mas itaq zelo dobro...

BoLhCa ::

dej asPeteR razloz za kaj TOCN so L cachi pri procih, ker zdej sm ful zmedn:D
aja pa si vidu nove p4-ke? dobr se slis, se posebej ce bi vedel tocn zakaj je l3 cache!

Tic ::

Bolhca:
As more and more processors begin to include L2 cache into their architectures, Level 3 cache is now the name for the extra cache built into motherboards between the microprocessor and the main memory.

Quite simply, what was once L2 cache on motherboards now becomes L3 cache when used with microprocessors containing built-in L2 caches.
persona civitas ;>

asPeteR ::

Tic: To je zate tocna razlaga? In se v "slovenscini"?:\

Skratka zakaj je potreben pomnilnik procesorju, zakaj je dobro, da ga je cim vec in da je cim hitrejsi bom poskusal na kratko razlozit.

Ideanlen pomnilnik bi bil tak, bi bi bil zelo, zelo velik in delal s hitrostjo procesorja.(pustimo latence, prenosne poti ...) Skratka ce izhajamo iz tega dejstva, da zelimo procesorju predstaviti cim hitrejsi pomnilnik, velikega pac ne moremo - zaradi cene. Je postala pomnilniska arhitektura taka, da je grajena na vec ravneh.
Takala je: CPU-L1-L2-(Lx)-RAM-DISK.

Taka arhitektura nam omogoca, da procesor vidi _koraj tako hiter pomnilnik kot je L1. Edini problem so zgresitve.(t.j. ko ni podatka v dolocenemu pomnilniku) Takrat gre iskat v naslednjo stopnjo in tako naprej, dokler ga ne najde. In tole premetavanje nam pozre cas. Torej, ce bi dodali se en pomnilnik oz. predpomnilnik procesorju, bi mu samo omogocili, da mu je treba manjkrat iskat podatek v RAMu, kar pa pomeni posledicno manj cakalnih ciklov za procesor -> hitrejsi sistem.

Vse to se pa da seveda izracunati. Osnovna formula je takale.

ta=tag+(1-H)*tB+tag

ta-cas dostopa ki ga vidi procesor
tag-cas dostopa do pomnilnika
(1-H)-verjetnost zgresitve
tB-acces do SWAPa.(disk)

To je samo osnovna formula, ki ma veliko izpeljank, koliko nivojski pomnilnik imajo, kje je tabela strani ...

Skratka, z dodatnim L3 cacheom pri P4 EE zmanjsamo tole vrednost (1-H), torej verjetnost zgresitve, kar pa takoj vidimo, da to vpliva na manjsi dostop do date, ki jo potrebuje CPU.

No, to bi bilo na kratko vse zakaj bo L3 pohitril P4 EE.

8-)
http://blog.stegnar.com

Tic ::

Pardon. Spregledal "_TOČN_".


(Slovenščine ni zahteval :P)

BoLhCa: Ni te blo na party :)
persona civitas ;>

DjTonic ::

Za vse tiste, ki iščejo en dober test pomnilnikov kliknite tukaj ;)

asPeteR ::

->Za vse tiste, ki iščejo en dober test pomnilnikov kliknite tukaj

Eh. Dober test so naredili na x-bitih. Ko so primerjali hitrost vs. tajmingi na P4 platformi. Super test!
http://blog.stegnar.com

morphling1 ::

Yep , prišel sem do enakih zaključkov, timingi so dosti bolj pombni kot pa malo višji fsb. Cas2-2-2-5 je optimalen zato mojo plato nujno čaka ddr volt mod >:D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

BoLhCa ::

lepa razlaga, se men je mal potegnil=)
ja tic sorry sam, moj mobi... ne vem tocn ki je:D
pogresam ga pa od cetrtka k smo bli v oozu, al neki tadzga!
kok je pa blo?
aja morph, blok za NB?
a kdo ve kolk bo kej cena za tanovga pentiuma? ga bom verjetn zamenjal za sedanjega:D CE NE BO PREVELIKE RAZLIKE=).

TribesMan ::

jest se tud strinjam z morphom, z dobrimi timingi lahko nadomestiš tudi 20MHz razliko v FSBju. Tako da tudi sam prakticiram ultra low timinge 2-2-2-3. Sicer nevem kako je možno da deluje saj bi morala biti tam namesto trojke za pravilno delovanje 5-ka, ampk men to dela in to zelo hitro.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

asPeteR ::

->z dobrimi timingi lahko nadomestiš tudi 20MHz razliko v FSBju.

Ne sam 20Mhz! Se ves! Ce se zanasamo na test na x-bitih. Zanimivo se mi to zdi ... Nekaj casa se je mislilo, da je vazn samo FSB ...

Skratka, zdej ne nekako idealno, imet FSB malo cez 200Mhz, na ultra low tajmingih, in ustrezen mnozilnik ...(oz model). Tkele se pa pokaze RES velika slabos za Intel, namrec, da je zaklenil mnozilnike.

To bi bil res heaven za navijanje, ce bi imel Intel odkljenjene mnozilnike! Recimo, zdej je nekak jasno, da nas omejuje pri najvijanju FSB, tam 275-280, pa je stena. Ce bi pa lahko spremenili mnozilnik, bi bila popolnoma druga pesem.>:D

Recimo ze 2800Mhz, ki ima 14x mnozilnik, bi bil idealen.
http://blog.stegnar.com

7edmi ::

Ok glihkar sm dam prnesu P4 2.8(800) z 1g 'krenga' RAMA...
pa da vidmo kam bom prlezu
aja če me ma kdo na kej opozort bom zlo hvaležn:)
7edmi

c3R4R ::

aja če me ma kdo na kej opozort bom zlo hvaležn
Problem bodo tvoji noname rami...:\
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

asPeteR ::

Nič posebnega nimas za pazit ... Edino le to, da pravilno namestiš hladilnik, se prej pa proceor lepo namazeš s kaksno kvalitetno termalno pasto.

Glede rama. Povej kaksnega mas? Kaksno ima pa le ima.:D
http://blog.stegnar.com

7edmi ::

Ne se smejat če je tole že stara fora ampak, a se še komu zdi da ma dvigvanje AGP/PCI frekvence kvečejmu negativne posledice za hitrost sistema?

Ram mam pa neko nevideno korejsko čudo zato ga ne serjem kej preveč z njim.

V glavnem P4 2,8 na 3,2 z Radeonom 9700PRO na 110% v 3Dmarku03 5663pik brez zvočnih testov ker mi kr nočjo delat (pustmo da sound dela 100/sat)

...tak da cilj je jasen 6k za začetek:D

pa še ena čudna stvar se mi dogaja slika mi na Iiyami 450PRO kr nekej migeta, prej na GF3Ti200 je bla zabetonirana!?
(migota tud če nimam nič navito)
7edmi

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 7edmi ()

PlayTheGame ::

Jaz sem si pa končno omislu plato ASUS P4P800 Deluxe in sicer gre za revizijo 2.00A, ki so menda ravno dobro prišle v SLO. 8-) Najprej a kdo ve, v čem je boljša ta nova revizija plat od prejšnjih? In pa vprašanje glede navijanja: A je lahko problem pri malce večjem navijanju kr eden "no name" 300W napajalec? In pa ko tule ravno berem glede množilnih faktorjev, a imam pol jest s svojim P4 2.4a (24x množilni faktor) kej prednosti napram P4 2.4c, ki ima 12x množilni faktor? :8)
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

asPeteR ::

->A je lahko problem pri malce večjem navijanju kr eden "no name" 300W napajalec?

Ja lahko je. Pri dobro navitem P4 sistemu in veliko rama in se kaksna pozresna grafa, je lahko komot noname 300W napajalnik presibak. Omisli si kaksnega enermaxa.

->? In pa ko tule ravno berem glede množilnih faktorjev, a imam pol jest s svojim P4 2.4a (24x množilni faktor) kej prednosti napram P4 2.4c, ki ima 12x množilni faktor?

Vedeti moras kaj pomeni mnozilnik. Mnozilnik determinira frekvenco procesorja s pomocjo PSBja. Torej ce je PSB 100MHz in mnozilnik 24x, je frekvenca procesorja 24x100MHz, i.e. 2400MHz. Oz ce je mnozilnik 12x in PSB je 200MHz je frekvenca proca prav tako 2400MHz le da je tukaj racunalnik hitrejsi, zaradi 2x hitrejsega vodila. Torej boljsi je zadnji primer.


8-)
http://blog.stegnar.com

PlayTheGame ::

Kaj pa recimo Chiftec napajalci, a so dobri? Na ceniku od AGT-ja sem vidu enga 420W z aktivnim PFC-jem za dobrih 16k sit, kar je ceneje od Enermaxa, ki so krepko čez 20k sit. Ker tako ekstremno pa spet ne mislim navijati. 8-)

In pa ASUS P4P800 Deluxe "revizija 2.00A": Kje (na netu) bi kaj izvedel glede izboljšav, ki jih je prinesla ta nova revizija. Ker verjetno kar tako zaradi lepšega tam ne piše "Rev:2.00A". Anyone? :|
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

Fury ::

ce nisi magnat bo chieftek cist vredu :) sam cimvec watov pa je.. so pa enermaxi baje najbolsi :)

rfmw ::

no no, da ne boste vsi enermaxov hvalili. imam 460W enermaxa in mi Vcore pri xp1700+ navitem na 2100 mhz opleta za 0.1V pri 1.84V.

ko sem poskušal iz proca iztisniti največ (2300 mhz) pri 2.0 V, je Vcore plesal tudi do 0.15V ali še več, kar je za en drek...;(

ostalo pri obeh poskusih: v7+ na 3300, 8rda+, mx440se, CD-R, CD-RW, WD 80GB, floppy, fsb na 200mhz, temp proca po MBM ni presegla 48'C pri full load na 2300mhz po socket senzorju


mimogrede: morphov test enermaxa je pokazal, da je pri xp1700+ na 2.6GHz pri 2.1V (mislim, da sem si prav zapomnil), Vcore ne niha za več kot 80mV;((
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

asPeteR ::

Napajalnik se kr splaca vzet Enermaxa, pa ce se se tko neumno zdi dat kar nekaj denarja za "nekaj zaradi cesar ne bo neposredno racunalnik hitrejsi ...":D

Toda, ce pomislis procesor pride in gre prav tako plata, napajalc pa ostane ... Potem ni tezko dat mal vec kesa za napajalc.

Vsekakor je pa recimo ciftek tud dobr. Toda ziher je ziher.

rfmw: Hm ... Ne vem ce razmisljas v pravo smer ... Zal. Zakaj si pa merilni cip na plati vzel za mirodajnega? Cemu? No, takole ti povem, ce pride kje do napake oz. nihanj(in ce je se Enermax napajalnik) pride to v merilnem cipu! Ker ti jaz lahko takoj dokazem kako rock solid stabilen je Enermaks! Pridi k meni, jaz bom pa lepo en molex priklopu na digitalen osciloskop pa bos vidu, kaj je to stabilna in cista(!) napetost! (Malo visjeharmonskih motenj!) Skratka ne vse verjet tem bednim cipom na maticnih!
PS: Konkreten primer: Moja plata Abit IC7 mi kaze 2.75V, ko imam nastavljen Vdimm na 2.8V, heh, resnica je pa 2.85V! Torej neupraviceno bi krivili plato, da undervolta! V resnici samo merilni cip undervolta!

Drugace sem pa zadnjic v monitorju bral(v kolumni o 64-biov), da naj bi imel Prescott DVA(!) 32-bitna jedra! Kao, za HTT. Toda menda sta lahko komplementarna, kar pomeni da postane 64-bitno jedro! Meni je to malo znanstvena fantastika. Nikjer se nisem o tem zasledil ... Sam ce je to res, tudi razlozi zakaj Presotti porabijo kar lep kot moci in to na .09 mikronih! To bi pa znal bit res ULTIMATIVNI proc, ce je to res. 100% HTT v 32 bitnem nacinu in moznost delovanja na 64-bitih in emulacija SMP.

8-)
http://blog.stegnar.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: asPeteR ()

OldSkul ::

Bog ve kaj zdajle počnejo Intelovi strokovnjaki s Prescottom.

BoLhCa ::

Drugace sem pa zadnjic v monitorju bral(v kolumni o 64-biov), da naj bi imel Prescott DVA(!) 32-bitna jedra! Kao, za HTT. Toda menda sta lahko komplementarna, kar pomeni da postane 64-bitno jedro! Meni je to malo znanstvena fantastika. Nikjer se nisem o tem zasledil ... Sam ce je to res, tudi razlozi zakaj Presotti porabijo kar lep kot moci in to na .09 mikronih! To bi pa znal bit res ULTIMATIVNI proc, ce je to res. 100% HTT v 32 bitnem nacinu in moznost delovanja na 64-bitih in emulacija SMP.


ja to bi res razlozilo porabo Prescotta, sam....
...ma kurc, potolkli bomo AMD-ja>:D

Enermax... ...kapo dol=)
nihanje voltaze pri tem napajalcu --> kaj je to:D
sam je pa res de ma pa svojo $:( $

Tic ::

Offtopic, pa vendar se nisem moral zadržati :)

BoLhCa: Antec.
persona civitas ;>

morphling1 ::

Prescott (še vedno le P4 jedro) bo zelo kratkotrajna rešitev, ravno toliko da se zafila povpraševanje in vsaj približno drži korak s konkurenco do prihoda Tejas-a
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Zgodovina sprememb…

TribesMan ::

morph... ccc. Opteron ma tolk veze z P4 kot usrane gate z kislim zeljem. Mislim da si se zatipkal, pomojem je tvoj "opteron" kar Prescott... kali?

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Tic ::

Veš kaj, pa še res je. :)
persona civitas ;>

morphling1 ::

UFF kaj sem se zatipkal :8) Jep mislil sem Prescotta
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

asPeteR ::

Ja, seveda. Jaz tud mislim tako (Prescott bolj prehodne narave) Toda, tist kar sem napisal je bil samo "pozvezek" iz ene kumumne z trenutnega Montorja. Kar sem pa tud komentiral, da se mi zdi to cudno od kod jih (mu) ta podatek. No, mogoce je pa vseeno kaksen procent resnice v tem ... Intel verjetno ne bo kar tako pustil AMDju da ga prehiti. Ker P4 so v zdajsnjnem stanju se dober tekmec AMDju, toda verjetno mora imeti AMD se veliko rezerve z 64 bitnezi, saj jih je komaj izdal ...
Tejas pa itak pride sele 2005, to je pa dolga doba za procesorski trg ... No vem no ... Bomo videli.
http://blog.stegnar.com

Malecky ::

Morte vedet da tehnična prednost, ki jo ima intel ni prav velika pri takih procesorjih kot jih oni izdajajo, z napakami oz. ozklimi grli ki jih vsak silicijev zasenjak lahko razisce in ugotovi. Dobra ideja tu veliko pomeni in tukaj je AMD vedno imel nos spredaj... pri Intelu je pa to bolj poskusanje...saj lahko zgresimo ker mamo se vedno kesa ko norci pa nas ne bo nobeden kritiziral.

Isto kt VW in golf....sposoben vam je prodajat ta jajca generacijo za generacijo, sam cene dviga avto je pa zmeri slabsi.

asPeteR ::

Malecky: No ja ... Ce prav sklepam pravis, da je Intel jajc. No s tem se ne bi mogel strinjat. Lahko napisem le da sem imel obe platformi, ki sta zdej "in", in sicer okoli NF2 in i875 in moram rect, da je Intel mnogo, mnogo boljsi ... In to v vseh pogledih! Kajti ni je stvari, da bi rekel "uf tle je ma AMD boljsi". No, EDINO mogoce odklenjeni mnozilniki ... Kar je pa tudi AMD z novo generacijo odpravil ... Skratka Intel mnogo boljsi za moje potrebe. Verjamem pa da je AMD nekomu ljubsi (predvsem zaradi cene).
http://blog.stegnar.com

Malecky ::

Glej na to kar sem napisal se ne da izvzeti da je intel gnil...nikakor ne, kot napad moj post zgoraj vzame le intel fan.

Moj post se lahko razume tkole: Intel bi lohk bil veliko veliko boljsi kot je, sploh zaradi svojih razvojnih centrov, proračuna, ljudi, denarja ipd ipd...vendar NI tam kot mu razmere omogocajo.

Meni sluzi nforce platforma zelo zelo zadovoljivo, mislil sem ze menjat ampak ko pac tudi delam z intel masinami clovek spozna da je cist en in isti k... Največjo razliko se naredi med monitorjem in mizo, masina pri tem najveckrat nosi najmanj pomembno vlogo.

Ko bo folk dojel da jim bo dober disk mogoce celo v raidu, prinesel 1000x vec zadovoljstva in pohitritve kot 1Ghz na procu potem bo svet sele lepsi... trenutno pa za 5% razlike v hitrosti (stem da bi moral intela tudi navijat ipd ipd) pri enem benchmarku mojega denarja NE bo videl in upam da tudi ne od drugih ljudi... kar naj se pomatrajo za kes, uporabnikom tuki pa svetujem da se KONCNO sploh posvetijo svojim racunalnikom da iz obstojecega potegnejo kar se da najvec ne pa mecejo denarja notr v to glupo kisto in se konc koncev nic ne pozna...mislim da naj bi bil to smisel slo-techa kar je redkogdaj do zdaj sploh biu.

Uglavnem trenutno je tko da bi v mojem primeru jaz moral za prehod na zelejen intel sistem doplacati 40KsIT ali celo malce vec delovalo pa ne bi niti za en klinc bolje...nazalost. Ko bo razlog bom menjal samo zaenkrat zgleda da se v AMD-smer.

asPeteR ::

->Glej na to kar sem napisal se ne da izvzeti da je intel gnil...nikakor ne, kot napad moj post zgoraj vzame le intel fan.

Ja sej nisem vzel tvoj post kot napad.;) Toda glede na tvojim primerjanjem intla ...

->Isto kt VW in golf....sposoben vam je prodajat ta jajca generacijo za generacijo, sam cene dviga avto je pa zmeri slabsi.

Potem clovek sklepa (po osnovnih zakonih logike) Da je intel jajc.;)

Drugace pa zdej ko si povedaj kaj s tem mislis, se pa strinjam s tabo. Namrec glede potenciala intela in kaj nam ponudi. Sam to je zal zakon novega kapitalizma in ekonomskega stanja. Namrec ponudi le scepec boljso stvar kot konkurenca. Tako, da ljudje tebe kupujejo, ce pa imas se ime pa sploh ni vec problem se prodajat. Jaz verjamem, da imam Intel ZDELE v svojih trezorjih spravljen cel svezenj raznoraznih izboljsav in nevemkaj se ... Toda ni prave konkurence. AMD se malo prebudu vsake toliko casa, tako da intel malo "pobeza". Kaj bi vladal monopol na tem področju?
Drugace pa mislim, da trg procesorjev potrebuje vsaj se enega igralca, tako kot graficni ... Ker, kjer sta dva velika, to je prevec rivalstva in je ze destrkuktiven. Dva primera: AMDjev performance rating, ki je bil na zacetku "posten" prosti koncu pa ga je AMD navil v nebesa. In recimo goljufanje z drajverji na graphic sceni.

->Ko bo folk dojel da jim bo dober disk mogoce celo v raidu, prinesel 1000x vec zadovoljstva in pohitritve kot 1Ghz na procu potem bo svet sele lepsi...

Ja to smo pa zte ugotavljali v se eni drugi temi o raidu ... To je tud res. Toda ko pa ze imas poslihtan DATA subsystem, potem se pa se vedno splaca iz procesorja iztistini poslednji megahertz ...:) V nasprotnem primeru je pa to res brezveze, skrajen primer, recimo jaz mam en komp z KT7 plato in lepo duronca not 700, lepo uravnoveseno ... No, potem sem pa za hec dal ena bartona not in ga navil na 2.2GHz!:) (za hec) Jasno je da je bil sistem enako slabo odziven oz. malenkost boljs, kar pa bi clovek pricakoval od 2.2Ghz bartona. Skratka najbolj vazno pri navijanju je, idealno uravnovesen sistem, drugace ena komponenta drugo bremza ... Aja pa ce se malo primerjam tale moj komp z KT7 plato ... No potem sem pa dal v komp spet duroncka pa namesto starega segata @ 5400 dal not WD caviarja SE(8MB@7200rpm) In spet, jasno windowsi in vse je ze zelo lepo odzivno. Skratka, bistvo doberega navitja(in sestavljanja kompa) je ravnovesje!

8-)
http://blog.stegnar.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: asPeteR ()

upirna ::

Ja, men tut celoten sistem bremza disk.

morphling1 ::

A ma čisto vsak kompleksen sistem se obnaša na enak način, brez izjem: zadeva bo hitra toliko kot je hitra najpočasnejša komponenta :) gledano sicer zelo nasplošno, ampak kar velja.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

upirna ::

To je zelo, zelo na splošno. Predvsem pa je odvisno kaj delamo. Primer: Nekdo, ki ne igra iger, ima lahko full slabo grafično kartico, pa bo sistem za njegove potrebe zelo hiter (strežnik).

Malecky ::

Smesno je gledat tole ker se delamo kot da odkrivamo toplo vodo ko dojemamo da računalnik rabi RAMdrive in ne hitrejsega procesorja:\ Kot da bi ze nekaj let v brezveze razvijali razne defrag in cleanup programe:)

x_roby ::

No pa še malo nazaj k OC tega proca, kar je tudi naslov teme. Če se vam da, preberite tele poste iz nekega kanadskega (vsaj mislim da je) foruma.
Sam nabavljam P4 sistem s tem procesorjem, Asus P4P800 Deluxe plato, za ram pa se nevem kir bo.
Tukaj pise kako najdit ta prav proc za the best OC. Sam sem na svoji firmi izkal za temi proci oz. s temi prod. kodami, in glej nasel kr nekaj taksnih. :D
Doslej sem vedel le da se najbolje navijajo tisti iz Malaysie in nekateri iz Costa Rice. Tukaj boste zvedeli se kaj vec.... 8-)
...::: Powered by P4 HTT :::...

asPeteR ::

x_roby odlicno!:) To smo iskali ja.:) Odlicno!:)

Jaz bom najpomenbnejse podatke copy/pastal kar sem.

Torej za vse, ki kupujete P4C in mislite navijati, si dobro oglejte naslednje bacthe (FPO#):
Prva crka ali stevilka = koda tovarne
0=San Jose,Costa Rica
3=Costa Rica
1=Cavite,Philippines
R=Manila,Philippines
7=Philippines
9=Penang,Malaysia
Q=Malaysia
L=Malaysia
8=Leixlip,Ireland
Y=Leixlip,Ireland
6=Chandler,Arizona

Primer: Q320A269
Q= tovarna v Malaysiji

Tukaj pa se nekaj primerov overclockov glede na kje je bil procesor proizveden ...

L310A678-->3.7ghz@Vcore=1.55
L310A847-->3.7ghz@Vcore=1.52
L311A763 -->3.5ghz@Vcore=1.62
L309A614-->3.5ghz@Vcore=1.58
L310A744-->3.5ghz@Vcore=1.52
L310A579-->3.48ghz@Vcore=1.52
3312A486-->3.48ghz@Vcore=1.52
3317A235-->3.42ghz@Vcore=1.55
3312A431-->3.42ghz@Vcore=1.49
3312A296-->3.36ghz@Vcore=1.52
L309A586-->3.3ghz@Vcore=1.5
L310A742-->3.3ghz@Vcore=1.5
L311A867-->3.36ghz@Vcore=1.58
L310A598-->3.26ghz@Vcore=1.5

Torej, lahko potegnemo crto pod to in rečemo, da ko bomo naslednjic kupovali procesor, moramo biti pozorni na FPO stevilko (vidna je na skatli in ni problema izbrati pravi procesor pri nakupu) oz na dve crki, t.j. L in Q, kar pomeni Malaysijo.

PS: x_roby kje pa delas?

8-)
http://blog.stegnar.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: asPeteR ()

upirna ::

asPeteR, kakšen FPO maš pa ti?

BoLhCa ::

tko de se dela x_roby:D
ok moj FPO je: FPO#:3318a306, kar pomeni da je iz Costa Rice!
iz 2.400Mhz sem prisel do 3.232Mhz kjer je se 100% stabiln, pri 1.625v!

Lep Pozdrav, .bolhca.

asPeteR ::

Jaz mam pa FPO: 7320A240, torej moj je s Filiponov ...>:D

Sam se pa kr dobro navija ... 3.33Ghz@1.65V je nekak meja stabilnosti ... z SLK900, zdele pa dobim SP-94 pa bo mogoce se kaksen MHz vec ...>:D
http://blog.stegnar.com

BoLhCa ::

ja dobrih 100Mhz vec kot jst;(
bom mord se z drugo plato mal sprobavou sam zdej se mi se ne da=)

kam je sel x_roby? povej na keri firmi delas, plz!

lep pozdrav, .bolhca.

x_roby ::

Serbus. I'm back again. Nisem mogel prej ker sem komaj prisel iz sluzbe in sole. ;(
No da se malo naredim reklame, a sploh lahko? :)) . No, delam v Comtronu v MB. Dans sem spet v skladiscu opazil nekaj procev ki so iz Malaysie. Sem nekje vmes med nabavo in sestavo, in zato lahko vidim kaj imamo, kaj pride notr, kaj se da dobit in sploh... V glavnem zadovoljen z delovnim mestom, kot student.
In ce boste pri nas nabavljali, prisli v trgovino in prosli in se malo znjarili, vam bodo vrjetno ta pravga prodali. Tukaj v Comtron-u delajo sami fajni fantje in mislim da bi ustregli vasim zeljam. Saj kupec je vendar kralj, al kako se ze to rece. :\
...::: Powered by P4 HTT :::...

x_roby ::

Kaj bi vi naredili? Vzeli 1Gb Transcend DDR400 C2.5 (4x256) ali kaksen 512 Mb (2x256)Corsair C2 ali pa 512 Mb Kingstone C2. Vse dobim za priblizno isto ceno in sem v dilemi...
Rad bi imel 1Gb sam Corsair al pa Kingstone sta predraga. Plata pa bo Asus P4P800 Deluxe rev 2.00, ze narocena, sam se cakam, super cena, super poceni...
Malo mi pomagajte ce se vam da, bom pa delal OC.

Aja, daj napiste vsi se svoje FPO-je procov in kje ste jih kupili (trgovina). Samo tako za informacijo. Ajde!
...::: Powered by P4 HTT :::...

asPeteR ::

x_roby: No, vprasali smo te kje delas, ne pa naredit celo reklamo ...;)

No glede rama ... Kupi Corsairja ce se da. In nikar ne kupuj 1GB rama na rovas kvalitete, itak lahko se vedno dokupis se 2x256MB istega rama in to je to.:)

Pa sporoci overclock!

8-)
http://blog.stegnar.com

BoLhCa ::

Tukaj v Comtron-u delajo sami fajni fantje in mislim da bi ustregli vasim zeljam. Saj kupec je vendar kralj, al kako se ze to rece.


To pa sigurn ni res, ker pri men so ful fantazirali preden so mi MB menjal!

ram kupi rajsi kvalitetnejsi in pa 2 x 256Mb, ce ti nebo zneslo za vec. kot je ze asPeteR reku, se zmeri go lohk dokupis.... Kupi pa Corsaire, OCZ, TwinMOS al pa kej tadzga=)

Lep Pozdrav, .bolhca.

asPeteR ::

Morphling eno vprasanje: trenutno kupujem se dve palčki rama za mojo plato, in sem v dilemi, Corsair XMS 3500, ali Kingston HyperX 3500? Kaksne izkusnje imas ti z Kinstoni in P4 sisteom?(predvsem tajmingi) Recimo, da se glede ramov omejim na slovenijo ... Recimo dobra izbira bi bil Twinmos/winbond z BH5 cipi, toda teh se ne da vec dobit!:|
http://blog.stegnar.com

morphling1 ::

Corsair mi omogoča pri enaki frekvenci boljše timinge c2,2,2,5 napram c2,3,3,5.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

asPeteR ::

Aha, potem bom pa kat corsair 3500 vzel pa je.:)

Kera pa je pri tebi max FSB@2-2-2-5 in pri keri voltazi? Pri men je tam 205MHz@2.85V.
http://blog.stegnar.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD splavil Athlon X2 6400+ Black Edition (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
729665 (6717) necromncr
»

Navijanje Pentiuma 4 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
523888 (3033) LittleDevil
»

SiSoft SAndra rezultati za procesorje (arithmetic, MM) (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
815095 (3509) billy
»

AquaMark 3 results (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Navijanje
33316045 (10972) DjTonic
»

Preden pošljete sporočilo v forum, ...

Oddelek: Novice / Procesorji
361919 (1919) mrTwelveTrees

Več podobnih tem