» »

Kupujem prenosnik za ~300 kSIT

Kupujem prenosnik za ~300 kSIT

FANATIK ::

Lepo pozdravljeni!

Najprej se oproščam, če odpiram temo, ki je podobna kakšni drugi, ampak iščem odgovor dokaj hitro, tako da, če ve kdo iz glave:

Najboljši prenosnik za okoli 300 jurjev in kje bi se ga dalo dobiti?

PS: Prebral sem, da je Gericom zelo dobra firma, kar se tiče razmerja kakovost-cena, toda ne vem kje jih prodajajo. Suggestions?


Najlepša hvala za odgovore!

FANATIK

Lik ::

Poglej si to: http://www.ccs-gericom.at/artikel2354.h... Ali pa druge prenosnike na tej strani. Imajo jih tud nekaj na razporodaji ful poceni.

Imas pa v MediaMarktu Acer-ja Travelmate 661Lci, ki temelji na Centrino tehnologiji (IntelŽ PentiumŽ M 1.4GHz procesor, IntelŽ 855GM čipovje, IntelŽ PRO/Wireless 2100 ) 15.0" SXGA+ TFT Display, 40GB HDD, 512MB DDR, 56Kbps Modem, 10/100 LAN Adapter, DVD-RW... za 1499 evrov.

Lp

FANATIK ::

Aha, hvala za nasvet.

Kje pa v SLO prodajajo Gericome če ve kdo?

Tomi ::

Anni. Stran je (iz glave) Anni.si.
metrodusa.blogspot.com

FANATIK ::

Hmmmmm, a kdo slučajno pozna TroNote prenosnike? Ker zdej sem primerjal cene med Gericomi in TroNoti in so slednji dosti (dosti) cenejši za isti procesor, ram, disk itd... zato se mi zdijo malo sumljivi, tudi zato ker imajo garancijo samo eno leto. A ve kdo kje je catch?

Še eno vprašanje: a se splača imet prenosnik z AMD procesorjem? Ali se tak prenosnik kaj več greje? Tukaj gledam en Asusov prenosnik z Athlonom XP-M 2400+, 256 ram, 40 GB, CD-RW/DVD itd. za 300 kSIT, kar se mi zdi izredno ugodno za tako zmogljivost. Kaj pravite vi?

IceIceBaby ::

Za tak denar se dobi tudi iBook 800 če te zanima.

www.epl.si
www.jae.si

FANATIK ::

Hvala za vse nasvete, prenosnik je že nabavljen. Aja, Mac ne bi prišel v poštev, ker sem iskal prenosnik v glavnem za očeta, ki je računalniški invalid in bi mu MacOS predstavljal raketno fiziko (je pa pravnik)...

Če koga zanima: Kupili smo prenosnik od Asusa za 275 kSIT, Pentium 4 2.4 GHZ, 256 ram, 40 GB disk, integrirana SiS grafa 32 MB shareanega pomnilika (224 ram+ 32 grafa) brez tv-out (sitnica), CD-RW/DVD, 4x USB, 2x firewire, integriran zvok z digital out (WTF?), 15" zaslon in ostalih specifikacij se ne spomnem.

Najbrž se sprašujete kje je catch, da je cena tako nizka? Heh :), stvar nima baterijskega agregata. Ko ga hočeš uporabljat, mora biti priklopljen direktno v elektriko, če kabel ponesrečni izklopiš stvar enostavno crkne. No ja, sej to v bistvu niti ni tako velik minus, ker ga bova oče in jaz rabila v takih situacijah, kjer je elektrika ponavadi na voljo (poslovni sestanki, v hotelu na počitnicah...). Hmm, a mislite, da bi se stvar dalo usposobiti v avtu? Na tistem 12V priključku?

...no ja, v skrajni sili bom s seboj vzel 10 kilski UPS...

Fury ::

na 12V bo itq slo :) pac kups en transformator na 220V pa je :)

samo.. a je to z napako al kako? al so DEJANSKO izdelal laptop brez baterije?

Tomi ::

Ne, ni pomota. Dejansko ima kar nekaj proizvajalcev v svojem programu že prenosnike brez baterije, in zanje ostaja tudi določeno posebno ime, samo se ga trenutno ne morem spomniti. Posledica vsega je precej nižja cena.
metrodusa.blogspot.com

FANATIK ::

Portable desktop PC? Tak naziv ima ta prenosnik, ki ga mam zdej...

FANATIK ::

Aja, reče se mu Barebone PC...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14916255 (7216) Seb4
»

Prenosnik?

Oddelek: Kaj kupiti
192340 (1870) net26
»

Namizni prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
181208 (890) OldSkul
»

Gericom blockbuster

Oddelek: Kaj kupiti
101282 (1076) grmek
»

Prenosnik za "male pare", pa ne vem če je to res tako poceni

Oddelek: Kaj kupiti
121137 (912) krneki

Več podobnih tem