» »

Aktivnost povezave ADSL

Aktivnost povezave ADSL

Sergio ::

Za povezavo na ADSL uporabljam default PPPOE WinXP client. Ali je možno, da bi računalnik vsake toliko preveril, če je povezan, in ob neaktivnosti povezave poskusil le-to vzpostaviti? Torej -- če jaz _ročno_ prekinem povezavo, ali jo bo lahko Windows vzpostavil nazaj?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

PaJo ::

Sam softwer mislim da ne zna, lahko pa nastavis in reces ce zeli kateri od programov ali uporabnikov vzpostavit povezavo, da jo naj vzpostavi, pa recimo das od vzadaj kaki program, ki zeli pingat eno stran vskih 5 min in bi to lahko povzrocilo connect na siol, pac samo ideja:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

TheHijacker ::

Jaz bi raje investiral v ADSL router, ki ti sam skrbi za povezavo tudi če ugasniš računalnik. Sam imam LeveOne FBR-1403TX (model brez print serverja). Izgleda da imajo nov model in sicer LeveOne FBR-1405TX, ki stane 14.000 SIT. Poceni!

Podpira NAT, VPN, DHCP, itd. Skratka za moje pojme je to must have. Sam imam doma 5 računalnikov vezanih na ta router in do sedaj nobehim problemov. Do notrajnih računalnikov pridem preko NAT, če preusmerim porte.

Povezava je vedno gor samo na 24 ur me SiOL dol vrže ampak se mi reconnecta v manj kot sekundi. Zato se mi tudi IP skoraj nikoli ne spremeni. Le takrat ko ni elektrike in se modem/router ugasne.
http://www.google.si

Sergio ::

Okej, kaj pa če imam recimo ADSL že vzpostavljen, potem pa VPN do prijatelja, in hočem da bi se avtomatsko vzpostavljal? Težava je tu, da ping ne prime, ker je v "route display" nastavljen default gateway od siola, kar je logicno. Torej ping na local adreso, ki ima route nastavljeno preko VPNja, ne pomaga, ker bi racunalnik ob neaktivnosti VPNja pac probal pingat cez default gateway in ne vzpostavil povezave ;)

Tezko je zivljenje :)

Ali res ne obstaja kaksen shell-command tipa "ifconfig", kjer bi lahko vzpostavljal ADSL povezave? :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Tr0n ::

Si probal kak program v stilu CiDial ali 1st Dialer?

CiDial will automatically redial one of your Dial-Up Networking connections until your computer is connected to the Internet then monitor the connection and automatically reconnect if the connection is broken.

Tukaj mas se vec taksnih programov. Ce bos kaj probaval mi sporoci, kateri je kewl :).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Tr0n ::

Stestiral CiCial. Reconnecta tudi, ce rocno disconnectas. Kratek proggy, ki se skrije v tray bar.

V-i-p ::

Hum, saj ne vem, sergej če mislim to kar ti, ampak, ok ;) Meni na win2k + SP4 raspppoe ni ponovno povezal, ko me je SiOL po 24ih urah treščil dol ;) Če pa sem izključil fizično kabel, in ga vtaknil nazaj v mrežno, pa je raspppoe z veseljem ponovno povezal, heh. No, potem sem pa naredil tole: na namizje sem dal (active desktop) eno miceno slikico, še to v barvi standardne modre od win2k, tako da se je niti vidi ne, je na netu, potem pa sem nastavil, da to sliko iz neta osvežuje (sinhronizira) vsako minuto :) In ker je zraven opcija "ob sinhronizaciji, če ni povezave, vzpostavi povezavo namesto mene" z BNS-26, sem največ minutko brez neta, povezavo vzpostavi vedno. Če je raspppoe noče, ta jo sigurno :)))
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kir zvočni sistem naj kupim?

Oddelek: Kaj kupiti
382049 (1507) twingosport
»

Jez pa nov racunalnik kupujem...no kasnga nej pa kupm

Oddelek: Kaj kupiti
151640 (1212) ripmork
»

Katere zvočnike

Oddelek: Kaj kupiti
472310 (1607) boštjan
»

Kje dobiti navadno big tower ohišje?

Oddelek: Kaj kupiti
161696 (1364) B_U_R_I
»

rač za 300k

Oddelek: Kaj kupiti
131052 (903) boštjan

Več podobnih tem