» »

Volan

Volan

pele-on ::

Ker volan mi priporočate da ga kupim.Mislim pa na te tri volane.Če pa poznate še kakšnega bolšega pa povejte.

-Thrustmaster Ferrari FF GT 28k
-Microsoft SideWinder Force Feedback Wheel 19,5k
-Logitech Wingman Formula Force GP 18k

dunker ::

Ne morem jih primerjat, ker sem uporabljal šele enega.
Torej, osebno imam Thrustmasterja in nimam niti ene same pripombe (razen tega, da pedali škripljeta). Zgrešil z nakupom sigurno ne boš, počakaj pa še na komentarje lastnikov ostalih dveh modelov.

pele-on ::

Kako škriplejo pedala???Sam nameravam kupiti ta volan pa glih nočem da škriplejo pedala.

Trinitron ::

Jst mam pa Logitechov Wingman volan. To ti je sama plastika, drgač je pa še kr uredu. Sam motorček za Force Feedback je mal moteč. Kdo na tem svetu pa hoče, da ga preruka, k da bu prste utaknu v utičnco, namesto da bi lepo u miru vozu auto? Za konc morm pa povedat da pedala ne škripljejo, ampak drsijo, k da bi ble na ledu. Neostik popravi tut ta problem :D, sam pol pedal ne morš več premaknt...

Trinitron ::

Jst poznam tut enga človeka, k ma Microsoftov volan. Dost bolši je kot ostala dva, pa še Force Feedback lahko izklopš med vožnjo. Pedala pa niti ne škripljejo niti ne drsijo. Pač, Microsoft ;).

pele-on ::

Dost bolši je kot ostala dva??

Ko sem malo gledal po tujih forumih najbolj priporočajo od Ferrarijevega.Sam a se mi splača dat 10k več al naj rajš kupim od Microsofta?Pa še nekaj a je Force Feedback posot enak.To mislim če majo vsi ti 27 vrst treslajev al jih ma to samo Ferrari?

dunker ::

Guzman, sprašuješ, kako škripljejo... Hm... Takole nekako:
ŠKRIIIIIIIIIIP!
;)

Pač, ko se pedalo pomika gor ali dol, zna nekoliko škripat. Ampak toliko, da se med dirkanjem ta zvok povsem presliši že ob nizki glasnosti zvočnikov.
Verjetno bi tudi kapljica strojnega olja ali WDja to rešila, ampak se mi sploh ne ljubi probat. ;)

boštjan ::

ja fantje če škripa pol WD40:P

batulj ::

Imam MS-ov volan (še un na game port) in sem čisto zadovoljen. Nisem probal ostala, sem ju pa pošlatal v trgovini in sta na prvi pogled čista plastika (vsaj logitech). Na mojem se je zvrstila že cela horda ljudi in ne kaže nobenih znakov utrujenosti. Tist gumb za ugasnit FF je pa zelo priročen. Je zelo natančen.

Glede 27 vrst suvanja. Se mi zdi da je to čisto od igre odvisno in jih je lahko miljon če so v igri programirani. Ali se motim?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: batulj ()

pele-on ::

To pol pomen da je Force Feedback enak pri vseh volanih in da je vse odvisno od igre??

borchi ::

To pol pomen da je Force Feedback enak pri vseh volanih in da je vse odvisno od igre??

ne. različni FF in različni prenosi tresljajev od motorja na volan (žice, zobniki, ...). zobniki so bli glavna zamera sidewinderju. za prve vem, da so meli prenos z zobniki pa tut verjetno niso šli kasneje spreminjat volana.
l'jga

matevzm2 ::

Volani se malce razlicno obnasajo v razlicinih igricah. V enih so eni boljsi, v drugih drugi.
Kar se tice Logitecha, sem bil jaz prijetno presenecen. Na prvi pogled plastika, majhen, bolj nikakav, ampak med voznjo pa vse to izgine. Imam se Thrustmasterja in nimam kaksnega vecjega nagnenja za enega ali drugega. Thrustmaster ima nekaj vec gumbov in tisti na volanu je malce bolj prirocen (ali pa sem jaz bolj navajen nanj), ampak sem videl ze dva volana (moj in se en), kjer se je ta gumb malce pogrznil in ne klika vec - dela se vedno.
MS se je precej pocenil zadnje case, samo ce se ne motim so napovedali, da ga ne bodo vec prodajali?

majk2000 ::

NE kupuj cenenih FF volanov. Force Feedback je lahko zelo koristen pripomocek za igranje v simulacijah, ki dobro podpirajo povratne efekte. Seveda je predpogoj, da je volan kvaliteten (zlasti pedala igrajo veliko vlogo), in da simulacija ve zakaj je tak volan namenjen- za voznjo, ne pa zato, da kolegom demonstriras kako mocne efekte zmore tvoj volan. Temu so namenjeni predstavtveni programi !

Drugace receno- povej mi kaksne igre igras in povem ti kaksen volan bi ti ustrezal. Sam sem imel ze 4 volane, zdaj imam Momo Force, ki je stal skoral 50.000 sit, ampak je dejansko prava stvar. Pravo usnje, kovina in malo plastike. Skoda, da ga ne delajo vec, ker je bila samo limited serija. Pedala so kot v pravem avtu, kovinska in mocna, in volan je soliden robusten in natancen.

Drugace ni Force Feedback noben bav-bav. Ce volan pravilno nastavis in igra dobro podpira to tehnologijo, je voznja pravi uzitek. Ene najboljsih podpor za te volane imajo igre:

- Grand Prix Legends, F1 2002, F1 Challenge .. to so formule
- Need For Speed 2000, Live for Speed, GT Racing 2002 (modifikacija za GT prvenstvo za F1 2002) ... to so razne voznje s sportnimi avti.
- Rally Trophy, Colin McRae Rally (1 oz. 2, 3 je obupen in se ga izogibaj!) pa so rally-ji.

Force Feedback elektroniko sicer proizvajata samo 2 podjetji. Eno je Microsoft, drugo pa Immersion (uporabljajo ga Logitech in drugi). Nekateri zagovarjajo Microsoftovo, drugi jasno drugo, nobena pa ni absolutno boljsa. Ce hoces veliko surove moci in brcanja (jaz to sovrazim) potem je MS pravi, za bolj obcuteno in natancno voznjo pa je pomoje zmagovalec Immersion.

Od teh tvojih bi vseeno vzel Microsoftovega, poglej ce ga imajo kje v akciji (Big Bang ali Bof pred casom), ker je od trojice vseeno najboljsi. Samo te opozarjam, da znas imet z njim obcasne tezave - meni je zrl procesorke moci od 30-50% !! Momo recimo je 0%. Verjetno slabi gonilniki, pac !


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Igre z volanom (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
697991 (7431) Mojchy_3_
»

Kateri volan?

Oddelek: Kaj kupiti
342328 (1667) LittleDevil
»

Volan

Oddelek: Kaj kupiti
422449 (1982) borchi
»

Kateri force feedback volan?

Oddelek: Igre
191565 (1330) AtaStrumf
»

Microsoftov Volan

Oddelek: Pomoč in nasveti
161681 (1456) Polde

Več podobnih tem