» »

Mukotrpno testiranje stabilnosti navite mašine.

Mukotrpno testiranje stabilnosti navite mašine.

TribesMan ::

V sredo sem prvič zalaufal vodno hlajenje in od takrat naprej bolj ali manj uspešno testiram/navijam ipd. svojo mašino.
Mam Athlona XP 2000+ AIUHB steping. Zadeva trenutno laufa na 2600MHz pri 2V, FSB 208.8MHz. Vendar ni vse tako lepo kot se sliši. Zakomplicira se že pri Prime 95. Zadeva laufa nekje dobro uro Torture testa dokler ne konča Self testa 14k, takoja zatem pa zadeva javi:

FATAL ERROR: Hardware failure detected. Restarting test.

potem pa se zadeva cikla tako dolgo dokler ni results.txt file velik 8MB, takrat pa se usujejo Windowsi. Zanimivo je to da ne javi tiste standardne napake v stilu:

FATAL ERROR: Rounding was 0.4999613762, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.

ki jo panavadi nabije kadar je nestabilen procesor. Zanimivo je tudi to da sploh ni važna temperatura pri kateri laufa procesor lahko je 45° al pa 55° vedno javi napako po tistem ko konča 14k Self test.

Drugi programi v stilu Foldinga, Setija, 3Dmarka, Memtest 86 pa delujejo BP. Trenutno laufam F@H že 18 ur brez kakršnegakoli errorja. Potem je zanimivo tudi to da se pri laufanju Primea 95 procesor segreje precej bolj (tudi do 50°C) kot pri F@H (maksimalno 45°C).

Probal sem že z zviševanjem napetosti (do 2.2V) in zniževanjem frekvence (do 2300MHz) pa se zadeva vedno zacikla na istem mestu, procesor ni fizično nič poškodovan (okrušen ipd.). A je možno da je prevelika sila na njemu? Vodni blok MK4 sem pritrdil po morphlingovih priporočilih, fedri so stisnjeni na 14mm dolžine. Je to preveč? Sem že bral da se je nekomu sesuval sistem, če je preveč pritegnil vijake.
A ma še kdo kakšno drugo idejo kaj bi lahko blo, al je Prime pač tolk bolj agresiven z procesorjem od drugih testnih programov da najde napako?

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

mile ::

FSB zmanjši

morphling1 ::

Če se ti blok lahko še kaj premika ko je pritrjen potem sila sigurno ni prevelika, preden sem imel fedre sem pritrjeval po občutku in tam bloka ne premakneš, pa je še vedno delalo. Če bi imel preveč zategnjeno bi se problemi kazali čisto drugače kot pa v prime95. Lahko da je ram nestabilen, ali pa se temperatura vode dvigne do določene temperature (če imaš še vedno v posodi vodo) in proc postane nestabilen. Na temperturo iz senzorjev se jaz nebi 100% zanašal, a mosfete hladiš ?
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

TribesMan ::

Nevem z RAMom do 208MHZ FSB nikoli nisem imel problemov, ko sem hladil zračno je vedno laufalo na tem FSBju Prime pa je bil stabilen, RAM je na otip samo rahlo mlačen. MOSFETe hladim z ventilatorjem in imajo nekje 40°C. Vodo mam še vedno v vedru, gor pa piha en 12cm ventilator tako da temperatura vode ki jo merim z digitalnim termometrom nikoli še ni presegla 34°C temperatura okolice pa je 24°C. Če ventilator ugasnem se voda segreje nekje do 45°C. Zanimiv je tudi podatek koliko vode sem "uparil" v dneh od srede popoldne reci piši 7L, s tem da prvi dan ni laufal cel dan sam 6H, zdaj pa od četrtka od 17h do zdaj non stop. to se pravi 7L na ~50h kar je 1.5dl na uro!! Da ne omenjam soparnosti v sobi.

Ker sem prvič uporabil navadno vodo sem malo zajebal situacijo in mam zdej, kljub uporabi antifriza že kar eno lepo plantažo alg pod mizo. Bad. Bo treba vse razdret pa spucat predn bom zalaufal zaprt sistem.

@ morph sej blok lohka razdrem. Ker sem zadnjič probal en vijak, ki drži pleksi, odvit pa je privit kot pri norcih pa upam da ni to narejeno tako da se na da razdret.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

morphling1 ::

Ja blok lahko razdreš, če ne upaš sam mi ga prinesi pa ti ga bom jaz.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

TribesMan ::

Ni panike bom že sam k je tak na tesno zašraufan sem raje vprašal kot pa da kaj polomim.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bsodi (problem) 2 jurja dam tistmu k odpravi 2 problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
232096 (1302) NighthawkSLO
»

Do koliko ste prišli (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Navijanje
1549680 (6301) MEDENA
»

AMD 2500+ & Abit NF7

Oddelek: Navijanje
352293 (1539) Wad@
»

twinmosi zavirajo navijanje proca?

Oddelek: Navijanje
61115 (940) NevarHere
»

twinmos twister PC3700 C2 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1077196 (5328) mare87

Več podobnih tem