» »

BLOKIRALI mi FB PROFIL- preverjajo sliko

BLOKIRALI mi FB PROFIL- preverjajo sliko

MARIJA7 ::

Facebook me je blokiral oz. onemogočil me je pri vstopu v moj fb profil (in tudi fb stran, za katero administrativno skrbim) in je (z nekim ločenim obvestilom) od mene zahteval naslednje:
- Da MORAM OBVEZNO javiti svojo tel. štev. (pod izgovorom »moje« varnosti), če želim še naprej dostopati do fb profila…
- Ko pa sem v to ločeno fb sporočilo vnesla svojo tel. štev. (in prejela prek SMS kodo ter to kodo vnesla pri fb) niso s tem bili zadovoljni, ampak so od mene zahtevali, da jim moram poslati še svojo sliko (jasno, z vidnim obrazom, brez drugih oseb….kot da bi jaz bila nek kriminalec…), katero bodo baje preverili, ali sem to res jaz (vprašam se kdo in kako bo to preverjal…..fb iz Amerike??!!).
- Poslala sem jim tudi svojo sliko, ampak mi še vedno niso odblokirali fb profil (posledično niti fb stran), samo so napisali, da bom obveščena o rezultatu preverjanja moje slike.
ALI NEKDO IMA PODOBNE IZKUŠNJE?
NE VEM, KAJ NAJ STORIM, DA SE REŠIM IZ VSEGA TEGA? NOBENEMU NISEM ŽELELA PRAV NIČ SLABEGA, SEM PA VSEENO VPADLA V VELIK IN ZDAJ ZAME NEREŠLJIV PROBLEM…
Vse pa se je začelo takole…
Da bi brezplačno pomagala zelo bližnjemu sorodniku (ki ima firmo, ki je finančno še šibka in se še »lovi«), sem odprla fb profil na moje »umetniško« (izmišljeno) ime in priimek ter sem na podlagi tega svojega fb profila potem sorodniku odprla fb stran (za prodajo določenih zadev), za katero administrativno skrbim jaz (kot imetnik fb profila). To je takšen uradni postopek na fb…najprej moraš imeti fb profil, nato (na temelju tega profila) lahko odpreš fb stran…
Vse je bilo na začetku SUPER, že takoj isti dan zelo hitro so se mi začeli nabirati fb prijatelji (ki sem jih potem planirala prositi, da všečkajo mojo narejeno fb stran, da se info širi naprej), dokler se mi nenadoma na fb ni pojavila Alenka B … (JAVNA OSEBA, ki jo zdaj raje ne omenjam, ker se res zelo bojim še nadaljnjih problemov …) (ker mi je fb SAM ponujal možnost, da jo povabim med fb prijatelje) in dokler ji nisem predlagala fb prijateljstvo (predvsem zato, ker sem pomislila, da bi jo morda zanimalo nekaj od tega, kar prodajamo…). Takoj je (na moje veliko presenečenje) sprejela povabilo in je »vpadla« med moje fb prijatelje. Na žalost pa me je fb potem blokiral že isti dan (onemogočil me je pri vstopu v ta moj fb profil (in tudi fb stran) in je (z nekim ločenim obvestilom) od mene zahteval tisto, kar sem gor že napisala…
KAJ MISLITE, ALI SO ME SLUČAJNO ONEMOGOČILI PRI VSTOPU V FB PROFIL RES DELAVCI FB-a, ALI PA GRE SLUČAJNO ZA NEKE KRIMINALCE (ki kradejo identitete), ALI PA MORDA RES GRE ZA NEKO OBVEŠČEVALNO SLUŽBO (ki preverja vse osebe, ki so fb prijatelji od Alenke B …ker je JAVNA OSEBA)?
Ogromno časa in energije sem vložila v izdelavo te fb strani in mi je zdaj (vsaj zaenkrat) vse zaman, zato mi je zdaj tisočkrat žal, zakaj sem sploh kliknila Alenko B…. in ji ponudila fb prijateljstvo (ker iskreno rečeno zelo močno sumim, da je ta moj opisani problem povezan prav s tem, ker sem se ji ponudila za fb prijateljico – ker menda samo SLO organi lahko takoj ugotovijo, da moje »umetniško« ime in priimek sploh ne obstaja v SLO…).
Ali ima kdo kakšne izkušnje s podobno situacijo? Kaj mi svetujete?
Hvala vsem že vnaprej za kakršnokoli pomoč oz. nasvet!
MARIJA

Mare2 ::

FB account ponavadi zaprejo na prijavo kake druge osebe, sploh če dodajaš osebe, ki jih ne poznaš.

Slikco pa ponavadi zahtevajo od punc, da preverijo, če so lepe (taprave).

:)
Lahko postaneš
EDIT: Človek Brez Fejsbuka
https://www.facebook.com/clovek.brezfej...
če uporabljaš napačno ime.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mare2 ()

solatko ::

Preverjajo fake slike punc, večkrat so za temi slikami skrivajo fantje.
Delo krepa človeka

ziga1990 ::

ali lahko poveš kako je zgledalo to ločeno obvestilo?
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

SmotaniJanez ::

Poskusi večkrat, z drugo sliko. Se prijavit z svojim pravim imenom in priimkom. Pač odpreš nov profil. Dokler ne rata.

Pol se te bojo menda usmilili. Sicer te zdaj čaka še pošiljanje dokumentov se mi zdi....FB.

FB no, res še ne veste kaj je to?

Zgodovina sprememb…

Andrejpan ::

FB ne podpira veckratnih profilov: https://www.facebook.com/help/975828035...

V skladu z njihovimi pravili, bi vam morali zapreti sekondarni racun ali pa ga zdruziti s primarnim.

ziga1990 ::

aja OP si omenila da si uporabila izmišljen ime in priimek, kar pa FB ne dovoli
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

MostWanted ::

hebo vas fukbuk!! da si take bruke delate tam gor

mavrik pa kuglvinkl here you go

PrihajaNodi ::

Problem je Alenka b. Si jo vprasala zakaj te je prijavila?

profii ::

PrihajaNodi je izjavil:

Problem je Alenka b. Si jo vprasala zakaj te je prijavila?


Alenka B. Javna oseba, si pozabil :)

Vazelin ::

ALI NEKDO IMA PODOBNE IZKUŠNJE?
NE VEM, KAJ NAJ STORIM, DA SE REŠIM IZ VSEGA TEGA? NOBENEMU NISEM ŽELELA PRAV NIČ SLABEGA, SEM PA VSEENO VPADLA V VELIK IN ZDAJ ZAME NEREŠLJIV PROBLEM...

Sliši se bolj dramatično od propada Lehman Brothas:))

bambam20 ::

MARIJA7 je izjavil:


Vse pa se je začelo takole…
Da bi brezplačno pomagala zelo bližnjemu sorodniku (ki ima firmo, ki je finančno še šibka in se še »lovi«), sem odprla fb profil na moje »umetniško« (izmišljeno) ime in priimek ter sem na podlagi tega svojega fb profila potem sorodniku odprla fb stran (za prodajo določenih zadev), za katero administrativno skrbim jaz (kot imetnik fb profila).


Sej prav, da so te blokiral. Cel kup je teh fake profilov o samskih mamicah z dvema otrokoma, ki so spoznale "prijaznega " človekoljuba, ki jim je posodil denar.

PrihajaNodi ::

ker menda samo SLO organi lahko takoj ugotovijo, da moje umetniško ime in priimek sploh ne obstaja v SLO...).


To je vse res. Davcna oziroma financni urad je povezan s fejs bukom in takoj ko posumi, da bi lahko prislo do utaje davkov reagira. Ce lahko kontaktiraj Alenko B.

Mare2 ::

Kadar kdo prosi za pomoč, s tem poskuša uporabiti psihološko noto ker ljudje pač radi pomagajo ljudem v stiski.

V tem primeru dam nasvet, nikoli ne uporabljaj lažnega imena ker te ljudje kmalu pogruntajo. V bistvu gre za hudo zlorabo človeških čustev, radodarnosti itd. Ker takih goljufov je morje, ne samo na fejsbuku. :)

bambam20 ::

Mare2 je izjavil:

Kadar kdo prosi za pomoč, s tem poskuša uporabiti psihološko noto ker ljudje pač radi pomagajo ljudem v stiski.

V tem primeru dam nasvet, nikoli ne uporabljaj lažnega imena ker te ljudje kmalu pogruntajo. V bistvu gre za hudo zlorabo človeških čustev, radodarnosti itd. Ker takih goljufov je morje, ne samo na fejsbuku. :)



Taki, ki lažejo ljudje ne pomagajo.

ziga1990 ::

^^ res samo kdajkrat pa na forumu težko prepoznaš kdo laže in kdo zares prosi za pomoč
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Ribič ::

Mare2 je izjavil:

nikoli ne uporabljaj lažnega imena ker te ljudje kmalu pogruntajo.
A res? Kako pa, ko pa se skrivaš za zaslonom?
Vse ribe so mi pobegnile!

Mare2 ::

Ribič je izjavil:

Mare2 je izjavil:

nikoli ne uporabljaj lažnega imena ker te ljudje kmalu pogruntajo.
A res? Kako pa, ko pa se skrivaš za zaslonom?


Očitno našo prijateljico MARIJA7 iz SLO-TECHa so pogruntali. Ne vem kaj naj rečem, a na srečo ali na žalost.

:)

MARIJA7 ::

Hvala vsem trem, ki ste mi z jasnimi, korektnimi in koristnimi informacijami pomagali, da razumem svoj problem. Te spodaj citirane objave pa so mi res koristile:
»FB account ponavadi zaprejo na prijavo kake druge osebe, sploh če dodajaš osebe, ki jih ne poznaš.«
»Problem je Alenka b. Si jo vprasala zakaj te je prijavila?«
»To je vse res. Davcna oziroma financni urad je povezan s fejs bukom in takoj ko posumi, da bi lahko prislo do utaje davkov reagira. Ce lahko kontaktiraj Alenko B.«
Vsem pa zdaj sporočam, da me je vmes fb hitro odblokiral (ko so pogledali – »preverili« mojo sliko), ampak so firmi mojega bližnjega sorodnika takoj za tem iz DURS-a oz. Finančnega urada poslali nek priporočeni dopis, ki ga pri firmi še niso utegnili dvigniti. Očitno je scenarij dogodkov res bil takšen:
- Jaz povabim med fb prijatelje Alenko B.
- Alenka B. (ali tisti ljudje, ki skrbijo za njo) preventivno preveri kdo sem in v katero politično stranko sodim (OSEBNO PA SEM POLITIČNO TOTALNO NEUTRALNA….spotoma to povem…) in ugotovi, da moje ime in priimek sploh ni med državljani SLO
- Alenka B. (ali tisti ljudje, ki skrbijo za njo) naredi prijavo na fb, da nisem dala pravo ime in priimek
- Fb se sicer zadovolji z mojim telefonom in sliko ter mi ponovno aktivira fb profil in tudi fb stran
- Alenka B.(ali tisti ljudje, ki skrbijo za njo ali pa morda direktno prav facebook sam) takoj naredi prijavo na FURS, da ugotovijo verodostojnost firme in morebitno utajo davkov
- FURS takoj pošlje firmi nek priporočeni dopis….(za enkrat še neznane vsebine).
Glede na to, da sem na fb STRAN objavila vse točne in pravilne podatke od firme in da firma prav nič ne dela protizakonito ter prav nič ne krade državo – ne dela utaje davkov…(ampak uradno prodaja svoje blago proti izdaji uradnega računa kupcem, kar je zagotovilo za plačilo davkov), predpostavljam, da se firmi ne bo zgodilo nič slabega in da bo zadeva zaključena.
Tu zdaj ostaja samo še eno novo odprto vprašanje: GLEDE NA TO, DA SE LASTNIK FIRME IN JAZ NAHAJAVA NA RELACIJI PRVEGA DEDNEGA REDA, ali je po slovenski zakonodaji dovoljeno, da jaz delam (odprem fb stran in skrbim za njo) popolnoma brezplačno (brez kakršnihkoli pogodb) za to firmo mojega bližnjega sorodnika, ali pa sploh ni dovoljeno (ne glede na prvi dedni red)….
Če kdo slučajno pozna ta odgovor, bom hvaležna zanj, če pa ne, moja tema je dokončno zaključena in se vsem zahvaljujem za sodelovanje in pomoč.
VSEM VAM SKUPAJ PA ŽELIM SREČNO, USPEŠNO IN VESELJA TER LJUBEZNI POLNO LETO 2019!

Vazelin ::

Alenka Bratušek?

Samael ::

MARIJA7 je izjavil:

KAJ MISLITE, ALI SO ME SLUČAJNO ONEMOGOČILI PRI VSTOPU V FB PROFIL RES DELAVCI FB-a, ALI PA GRE SLUČAJNO ZA NEKE KRIMINALCE (ki kradejo identitete), ALI PA MORDA RES GRE ZA NEKO OBVEŠČEVALNO SLUŽBO (ki preverja vse osebe, ki so fb prijatelji od Alenke B …ker je JAVNA OSEBA)?


Matr, da se ti da.
Glej, da se ne boš v napačen račun logiral ...

Saul Goodman ::

Mare2 je izjavil:

Kadar kdo prosi za pomoč, s tem poskuša uporabiti psihološko noto ker ljudje pač radi pomagajo ljudem v stiski.

V tem primeru dam nasvet, nikoli ne uporabljaj lažnega imena ker te ljudje kmalu pogruntajo. V bistvu gre za hudo zlorabo človeških čustev, radodarnosti itd. Ker takih goljufov je morje, ne samo na fejsbuku. :)


ne govori neumnosti. če kaj, se ljudem danes priporoča uporaba izmišljenih imen. nekaj je kraja identitete, drugo pa neprave informacije. da opletaš po socialnih s svojo pravo identiteto moraš bit res za luno, sploh v 2019. tisti, ki ne razumete, pa počakajte še par let.

Mare2 ::

MARIJA7 je izjavil:


Tu zdaj ostaja samo še eno novo odprto vprašanje: GLEDE NA TO, DA SE LASTNIK FIRME IN JAZ NAHAJAVA NA RELACIJI PRVEGA DEDNEGA REDA, ali je po slovenski zakonodaji dovoljeno, da jaz delam (odprem fb stran in skrbim za njo) popolnoma brezplačno (brez kakršnihkoli pogodb) za to firmo mojega bližnjega sorodnika, ali pa sploh ni dovoljeno (ne glede na prvi dedni red)….
Če kdo slučajno pozna ta odgovor, bom hvaležna zanj, če pa ne, moja tema je dokončno zaključena in se vsem zahvaljujem za sodelovanje in pomoč.
VSEM VAM SKUPAJ PA ŽELIM SREČNO, USPEŠNO IN VESELJA TER LJUBEZNI POLNO LETO 2019!



Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC-1)
http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa...

Pa tole:
https://www.google.com/search?client=fi.....33i160.14871.19407..19934...0.0..0.150.1455.10j5......0....1..gws-wiz.......0j0i71j0i67j0i10j0i22i30j0i22i10i30j33i22i29i30.GipxK4FP2O4

SeMiNeSanja ::

Prava reč... vrneš milo za žajfo in prijaviš toto Alenko B. kot fake profil.
Let her eat her own dog food!

Tvoj problem sicer to ne reši, a ti vseeno pričara nasmeh na ustnice!

Saul Goodman ::

facebook je začel te gnile profile obravnavati kot potne liste. ljudje se v teh postopkih identificirajo na sto in en način, cukrberg se pa smeje, ko gleda rasti svojo bazo osebni podatkov, ki jih bo preprodal naprej vsakemu, ki bo pokazal $$$.

dokler ne kradete identitete, ni problema. v kolikor ni pomembno za vašo interakcijo na teh omrežjih, uporabljaljte fake profile _povsod_, kjer jih lahko.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nov fb profil

Oddelek: Pomoč in nasveti
133496 (2652) FormerUser
»

Ukraden Facebook račun

Oddelek: Pomoč in nasveti
204423 (2999) boogie_xlr
»

Zdaj bi še YouTube rad, da se podpišete s polnim imenom (razen če ste iz Južne Koreje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5621766 (17640) Jupito
»

Facebook-administratorji

Oddelek: Pomoč in nasveti
113556 (2436) supergirl
»

EU začenja preiskavo Facebooka? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
24165260 (60292) Ramon dekers

Več podobnih tem