» »

Android box [Poceni, brez Android TV]

Android box [Poceni, brez Android TV]

Temo vidijo: vsi
««
13 / 17
»»

polde66 ::

Ali pa se boš odločil za kakšno novo napravo, tokrat bolj preverjeno. Seveda če to potrebuješ.
polde

brez-imenko ::

Najbrž bom raje kar telefon priklopil na TV. Imam kabel, imam tudi HUB in danjinec, nisam pa še poskusil vsega priklopiti. Važno bi mi bilo, da bi se telefon uspel preko huba polniti, ker bi na HUB dal napajanje, sprejemnik za daljinca in eno prosto režo USB za disk. Imaš mogoče kakšno priporočilo za takšen HUB?
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

polde66 ::

Za 50 eur imaš pa že čisto soliden box z x4 procesorjem ali pa celo googlov certificiran stroj z vsemi certifikati z y4 procesorjem ter chromecastom. Meni vse te zadeve s hubi telefoni in takimi in drugačnimi dodatki zgledajo ko novoletna smrekca, vzamejo še kup prostora in še na koncu vedno nekaj manjka do popolnosti. Seveda če pa tebe to čisto zadovolji potem pa ni ovire. Stvar osebnega okusa.
polde

brez-imenko ::

Malo sem se zgubil v informacijah. Kateri naj bi vse to že imel?

Nekje sem bral, da naj bi nekateri podpirali tudi aplikacije za telefon. Mi je ta podatek še najbolj pomemben. Imam EON aplikacijo, ki mi na telefonu deluje na TV BOXu ta ista pa spet ne. Če se že odločim zapravljati denar mi je to potem glavna prioriteta.
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

polde66 ::

Lahko si prebereš poste malce višje pa bo mogoče vse bolj jasno.
polde

sebas4 ::

Neo pametno življenje za telefon ali tablico ali android ne moreš namestiti na android tv, ker android tv ne podpira aplikacij za orientacijo, kar pomeni ga ne moreš dat v landscape in posledično ga ne raztegne da bi dobil sliko čez cel ekran. To pa lahko delaš na navadnem androidu 11, ki nima te omejitve.


Obstaja neka aplikacija, auto orientation al neki podobnega, ki se lahko side-loada na recimo FireTV. Skupaj z mouse toggle app (al neki podobnega) bi praktično moralo delovati.

A je mogoče kdo sprobal NEO (google store) spravit na Firestick?

polde66 ::

sebas4 je izjavil:

Neo pametno življenje za telefon ali tablico ali android ne moreš namestiti na android tv, ker android tv ne podpira aplikacij za orientacijo, kar pomeni ga ne moreš dat v landscape in posledično ga ne raztegne da bi dobil sliko čez cel ekran. To pa lahko delaš na navadnem androidu 11, ki nima te omejitve.


Obstaja neka aplikacija, auto orientation al neki podobnega, ki se lahko side-loada na recimo FireTV. Skupaj z mouse toggle app (al neki podobnega) bi praktično moralo delovati.

A je mogoče kdo sprobal NEO (google store) spravit na Firestick?

O tem sem že pisal, da se da na Fire tv stick naložiti neo pametno življenje. Pogoj je aplikacija, ki ti raztegne aplikacijo v landscape. Taka je Set_Oreintation.apk. To imam inštalirano na fire tv sticku 4k max in lepo deluje. Nimam toggle aplikacije imam pa daljinec bluetooth z miško. Uporabljam že dolgo časa. Na fire tv stickih je v ozadju še vedno android 9, zato je taka kombinacija možna.
polde

sebas4 ::

Hvala polde66. Kako se lahko namesti NEO z google store? Se uporabi downloader.app ali kako drugače?

polde66 ::

Z google stora verjetno ne bo šlo, bo pa šlo s ključka, ali pa downloaderjem z interneta ali pa z aurora play storom. Jaz nalagam vse z ključka kar je takega.
polde

sebas4 ::

NEO APK
2.1.2 by Telekom Slovenije

Preverjeno deluje na Firestick, sam navigacija z dalincem od Firestick je pa nočna mora.

stara mama ::

Ales je izjavil:



Na te druge Android in Android TV boxe lahko tudi namestiš aplikacije od ponudnikov TV programa in dobiš to isto, vse v enem.

Razlike so le v podrobnostih. Nekatere se pomembne, nekomu bolj nekomu manj. Konkretno za Telemach imaš s priklopom preko njihovega omrežja recimo boljšo kvaliteto signala.

Mogoče boljše, da nebi tega vedel, ker do zdaj nisem opazil :)
Ampak ja, telemachov EON smart TV app, telekomov NEO in hkrati še appi streaming servisev čisto lepo lavfajo na enem samem boxu, ki ga upravljaš z enim samim daljincem.
Operaterjeve škatle praktično ne zaganjam sploh.
Rabiš samo airmouse in preklapljat med aplikacijami, na koncu se pa itak najbolj ugnezdiš v tisto, ki ima največ kanalov in funkcij.

Yanez ::

Ali je komu uspelo rootati katerega od Mecool TV Boxov na Androidu 10?
Konkretno me zanima za Mecool KM1 Deluxe in KM9Pro.
Prebral sem precej forumov, pa nisem našel konkretnega odgovora.
Omnia mea mecum porto

polde66 ::

O mecoolih nič ne boš našel ker nič ni. Zakaj bi ga imel rotanega?
polde

Yanez ::

Določene aplikacije, ki bi jih želel poganjati na boxu, žal delujejo samo na rotanih napravah.
Nekaj sem našel za KM9Pro na enem ruskem forumu, bom še danes sprobal...
Sicer pa se tudi slimbox precej izogiba Mecoolovih boxov. Verjetno iz istega razloga, pa še DRM licenca za L1 se zgubi in cast več ne deluje.
Omnia mea mecum porto

polde66 ::

Zaupaš eno tako aplikacijo?
polde

Yanez ::

Npr. aplikacije za kompletni backup boxov, ki drugače ne delujejo. Če je možno si na box naložim tudi TWRP za arhiviranje in hitro obnovo sistema ter nalaganje drugih romov. Poleg tega si lahko le na rootani napravi odstranim nepotrebne (sistemske aplikacije) in tako pridobim dragocen prostor na 2MB pomnilniku boxa. Pa še veliko tega, saj poznaš...
Omnia mea mecum porto

polde66 ::

Ja saj to, ker km pro ali ostali meccoli imajo najmanj 16 gb rama na razpolago, na njega nima smisla dajat twrp, ker romov ni in če ga boš rootal ti še kakšna aplikacija recimo kot je Skyshowtime ne bo delala. Neporebne sistemske aplikacija pa samo dizejblam pa je kul. Android tv ima pa tako verjetno hitrejšo. Drugo je z navadnimi androidi kjer je pa že v osnovi v glavnem možnost roota.Razen če niso kakšni poceni rockčipi. Ugoos recimo pride naložen z minimalnim sranjem.
polde

Kodrnusa ::

@Polde66 ker stick je najboljsi za youtube pa neo da dela gor, pa cromecast da ima da lahko direkt s telefona ali tablice stremam neo gor? Cromecast, ali kak xiaomi stick?

Kodrnusa ::

Lahko tudi kak box. Samo da deluje neo (telekom) pa da ima cromecast vgrajen...

polde66 ::

Neo kakšen? Neo pametno življenje ali Neo TV lite? Androidtv ali navaden android?
Če hočeš Neo pametno življenje za navaden android to je fire tv stick 4k ali 4k max edina izbira. Pa dodatni daljinec ali nekaj s čim boš neo upravljal. V bližnji prihodnosti pa bo Neo tv lite tudi brez omejotve in ga boš za sitniš lahko kupil in nosil okoli, ker do sedaj je vezan samo na telekomovo omrežje. Potem bo boljša izbira xiaomi mi stick 4k. Ko bo neo tv lite neomejen je potem konec koncev bolje vzeti box za širši namen, imaš pač lan vhod in 2 usb. Box z certificiranimi googlovimi zadevami te pa pride že tam spod 60 eur. Hakomini pro je čisto ok zadeva. Naslednja stopnja so pa Mecoolovi izdelki ala KM7+ ali KM2+, je pa že malce dražje. Če bi hotel poceni navaden androidni box je pa tox3 ki se ga dobi za kakih 55 eur, sm pa paše neo pametno življenje a je priporočljiv še en daljinec z miško. Tisto osnovno ki ga tak box nudi na svojih daljincih ni preveč uporabno.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

polde66 ::

Nisem pa na tekočem kar se neota tiče, mogoče je ta varianta Neo tv lite že aktualna ni ni treba biti na telekomovem omrežju, je pa plačljiva. Imaš temo na slo techu: NEO Telekoma Slovenije
polde

Yanez ::

polde66:
S katero aplikacijo si narediš backup nerotanega boxa, da ga v primeru, če gre kaj narobe, lahko hitro obnoviš na prejšnje optimalno stanje?
Omnia mea mecum porto

polde66 ::

Po pravici povedano ne delam tega, ker če že flešam drug rom na kakšno staro stvar ali novejšo kak aktualnejši rom delam vse na novo iz ključka. Je pa to početje pri meni redkost. Tega sam ne potrebujem.
polde

polde66 ::

Prejšnji teden sem dobil Nokia 8010 stream box. Androidtv 11, wifi6, 4gb ram ddr4, 32 gb prostora, bluetooth 5.0, 1x usb 2.0, 1x usb 3.0 1x usb C samo za polnjenje naprav, 1 gb lan. Daljinec je velik bluetooth z številkami ter veliko funkcijami in še osvetljen je. Zelo lepo pade v roko kljub velikosti. Podpira dolby atmos in vision, ima vse googlove pritekline in netflix licenco. Na njem deluje praktično vse tudi NBA aplikacija ki na večini android tv z androidom 11 naprav ne. Poganja ga amlogic 905x4-k procesor, ki se pa ne greje. Skratka naprava, ki ima vse za ceno 130 eur + poštnina. Delovaje je super tekoče le da sem namesto kodija 20.1 ki je med previjanjem filma metal iz aplikacije. Tega sem zamenjal za njihovo alfa verzijo 21. Tu deluje vse tekoče brez metanja iz aplikacije.

Včeraj pa dobil Xiaomi mi box S 2nd gen, najnovejši xiami mi box. Poganja ga isti procesor kot Nokio, ima 2 gb ram ddr3, samo 1 usb 2.o, bluetooth 5.0 in googleTV OS. Ta OS ima za razliko od ostalih googlovih naprav tudi funkcijo raztezanja in krčenja ekrana, kar pride prav na tv-jih, ki niso osnovni 4k. Lepo. Nima pa nastavitve za screen sever vendar ga po določenem času požene avtomatsko. Jaz ga potrebujem zaradi oled tv-ja. Torej se ne greje in je zelo hiter ter odziven. Nanj sem priklopil en starejši usb hub 3.0 z 1gb lan in začuda deluje. Nikjer na drugih boxih ta ni deloval. Zadeva je na mojih 500 Mbps delovala z 300 do 400 mbps kar je čisto solidno. Wifi je soliden sem pa videl že boljše. Imam še druge hube, ki imajo usb C in z adapterjem na USb na deluje samo do 100 mbps. Škoda ker nimam pristnega A konektorja. Skratka s hubom delujejo diski, deluje lan tako da pritožbe ni. Aplikacije, ki sem jih inštaliral delujejo odlično, podpora dolby atmos in vision pa je tudi prisotna.
polde

misek ::

polde66 je izjavil:

1x usb 3.0 1x usb C samo za polnjenje naprav
Na to mesto lahko verjetno priključiš poseben USB-C tuner. Vsaj na Homatics box lahko (je pravzaprav zelo podoben).

misek ::

Sicer verjetno ne spada v to temo (ni poceni) ampak vseeno: 10% popust za Homatics R 4k Plus predvajalnik.
https://discourse.coreelec.org/t/homati...

gregyk ::

misek je izjavil:

Sicer verjetno ne spada v to temo (ni poceni) ampak vseeno: 10% popust za Homatics R 4k Plus predvajalnik.
https://discourse.coreelec.org/t/homati...

Na mimovrste 25€ dražji: https://www.mimovrste.com/predvajalniki...

:)

stratosD ::

Youtube alternative v juliju 2023 za Android box (Android 11) ter drugi box z Slimbox ROM - kaj kej uporabljate da je funkcionalno - airmouse in mini keyb prisoten;) - ne da se mi vseh sprobavat:8)

stara mama ::

YouTube ReVanced

orreel ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: orreel ()

abscrock ::

Gledal sem tale BOX

Ne potrebuje se kvaliteta, gre samo za rešitev enega TV za občasno gledanje 32" 720p

Bo OK za to kar potrebujem:
- Ker bom vzel Telemach, ki ima omejitev 1 android tv in 3 android napreve (telefon, tablica, pc). Ker bom imel že en Android TV (s tem bo naprava android tv zasedena), bi potem kupil ta box
- Se ta box šteje kot recimo tablica, telefon ali kot android tv?
- Ima takšen box Android TV aplikacije?
- Je možno na box namestiti "ročno" enako aplikacijo kot jo ima tablica in bi se tako štelo kot tablica?

polde66 ::

Verjetno ti na tem boxu ne bo delala nobena različica Eona. Box se ne šteje kot tablica ali telefona ampak kot android box in tudi modan Eon na tem ne bo delal (po vsej verjetnosti ne, ker tudi na navadnem androidu 11 ne deluje)
Ti boxi so novi nepreizkušeni in so slabi v smislu bilokatere podpore (tako aplikacij kot posodobitev-teh itaq nikoli ne bo)
Za tebe bi bilo potem bolj smiselno dobiti box z androidom 9, ker tam stvari še vedno delujejo ok. Po drugi strani če šparaš z denarjem na tem ne boš prišparal ampak ga vrgel stran.
Za cca 20 eur dobiš https://www.geekbuying.com/item/HAKOPro... s kodo: 7ARBBWUE pa okoli 51 eur ampak obvezno je treba pri pošiljanju izbrat eu priority zaradi izogiba davčnim težavam.
To je najcenejši licenciran box na katerem deluje tudi skrekani oz zmodani eon za telefone: https://www.mediafire.com/file/uvsa82bz...
Za 20 eur več dobiš pa škatlo ki je absolutno boljša v vsem. O tem tvojem boxu ni nobenega testa nič s katerim bi se lahko orientiral kaj in kako se box sploh obnaša. Poceni rockčip ne bo imel niti podpore v google play storu, se bo pregreval ima daljinec ki je bv. Hako še vedno lahko fizično prenašaš kamorkoli, sosed ga ima na morju na hrvaškem z Eon tv in kaj češ boljšega, lahko ga neseš ne vem kamorkoli, lahko gledaš netflix 4k, ima google chromecast... Na tem aliexpresovem je vprašanje kaj sploh deluje.
Poleg tega če boxa ne boš več rabil ga lahko prodaš, tvoja jajca z aliexpresa pa tudi šenkati ne boš mogel. Ne razumem kaj vas pri teh poceni škatlah pritegne? Barva ali kaj.
Če pa seveda hočeš vržt stran 32 eur pa evo ni blema samo izvoli. Sicer je to samo moje mnenje, in seveda kdo sem sploh jaz da bo komu pametoval kaj naj kupi.
polde

abscrock ::

Hvala za odgovor. Se ne spoznam na Boxe, ker sem prvič sedaj naletel na njih... Pač na kitajskem sem gledal zaradi cene...

Tegale ko si mi zgoraj predlagal je Android TV box ane? Problem mi nastane, ker bom uporabil kodo za to na drugem Android TV

Iščem rešitev za drugi dumb TV, ker se redko uproablja mi je pa 5e/mesec za box preveč.

polde66 ::

Sej sem ti napisal da na tem androidTV boxu deluje tudi skrekani oz modani eon za telefone, in dodal sem ti bližnjico do aplikacije, katero se potegne dol da na ključek in iz ključka inštalira. Če to počneš prvič je razumljivo da so stvari toliko bolj nejasne in je treba kako stvar še posebej razložit.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

OK.d ::

LPOK.d

rs1975 ::

Kaj vzeti bolj kot ne samo za uporabo Kodija - Xiaomi TV box S 2nd ali Nokia 8000?

polde66 ::

Nokia 8000 ima x3 procesor in je slabši ima pa usb 3.0 in 2.0 ter lan vhod. In pri nas je občutno predrag. Na mazonu de je 59 eur kar je ravno toliko da ga dobiš brez poštnine. Samo je res stara tehnologija pa se ne splača.
Xiaomi mi box 2nd gen bo tudi v hoferju po malenkost manj kot 65 eur. Nima lan vhoda in ima samo en usb 2.0 vhod. Podpira pa dolby vision in ima googleTV OS. Kar ni ravno meni osebno najboljše ampak deluje. Prejel boš več posodobitev kot za nokio, ki je že nekako "star". Na amazonu de je 59 eur - 10% voucher za kar potem dodaš še silikonski ovitek za ceno nad 59 eur zaradi zastonj poštnine.
Med tema dvema Xiaomi, glede na ceno in performace. Če bi pa študiral o nokii 8010 je pa to povsem druga zgodba. Definitivno ok box vendar je cena 120 eur na amazonu de. Torej?

Na xiaomija lahko dodaš še usb lan in usb hub pa bo delalo vse.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

rs1975 ::

Polde, hvala za obrazložitev. V čem je Nokia 8010 toliko boljša od teh dveh?
A kateri od njih podpira dtx, dolby truehd?

polde66 ::

Nokia 8010 ima 1 gb lan vhod ima wifi 6, ima usb 3.0 in 2.o ima androidTV 11 ( ki je fluidnejši od googleTV, tudi bolj avtonomen ker se lahko izpišeš iz goolovega računa pa še vedno deluje dočim izpis iz google tv izbriše vse podatke) ima dolby atmos in vision podporo ima 4 gb rama in 32 gb prostora, ima odličen osvetljen daljinec in če si recimo ljubitelj NBA aplikacije tukej to deluje dočim na večina androidTV 11 ne. Torej je veliko plusov v prid nokii 8010. Dobil je tudi že en update.
Specifikacije so pa tukej; https://versus.com/en/nokia-streaming-b...
polde

tin01 ::

Eno hitro vprašanje : aplikacija HBOMax na boxu Vontar H618 se mi ne starta iz launcherja.
Če grem v meni settings - apps in tam odprem z Open gre normalno. Kaj bi lahko bil razlog ?
Android 12 (vem, ni najboljša izbira)...

T

KTr1sk ::

polde66 je izjavil:

Nokia 8010 ima 1 gb lan vhod ima wifi 6, ima usb 3.0 in 2.o ima androidTV 11 ( ki je fluidnejši od googleTV, tudi bolj avtonomen ker se lahko izpišeš iz goolovega računa pa še vedno deluje dočim izpis iz google tv izbriše vse podatke) ima dolby atmos in vision podporo ima 4 gb rama in 32 gb prostora, ima odličen osvetljen daljinec in če si recimo ljubitelj NBA aplikacije tukej to deluje dočim na večina androidTV 11 ne. Torej je veliko plusov v prid nokii 8010. Dobil je tudi že en update.
Specifikacije so pa tukej; https://versus.com/en/nokia-streaming-b...


Super je tale Nokia 8010, sam uporabljam Nokia 8000, ki zaenkrat deluje tako kot more (Voyo, NeoLite, Plex, youtubeNext), če bi kupoval še enkrat pa bi Nokia 8010.
Kar je boljši od ostalih AndroidTV je, da ima številčnico na daljicni,naprava ima LAN in Wifi, utp kabel vštekaš in deluje preko switcha razdelilca, pri originalnem Telekom NEO sprejemniku so ponavadi težave, je najbolje direkt kabel iz modema v NEo sprejemniku, tukaj teh težav ni :).
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

rs1975 ::

KTr1sk je izjavil:

polde66 je izjavil:

Nokia 8010 ima 1 gb lan vhod ima wifi 6, ima usb 3.0 in 2.o ima androidTV 11 ( ki je fluidnejši od googleTV, tudi bolj avtonomen ker se lahko izpišeš iz goolovega računa pa še vedno deluje dočim izpis iz google tv izbriše vse podatke) ima dolby atmos in vision podporo ima 4 gb rama in 32 gb prostora, ima odličen osvetljen daljinec in če si recimo ljubitelj NBA aplikacije tukej to deluje dočim na večina androidTV 11 ne. Torej je veliko plusov v prid nokii 8010. Dobil je tudi že en update.
Specifikacije so pa tukej; https://versus.com/en/nokia-streaming-b...


Super je tale Nokia 8010, sam uporabljam Nokia 8000, ki zaenkrat deluje tako kot more (Voyo, NeoLite, Plex, youtubeNext), če bi kupoval še enkrat pa bi Nokia 8010.
Kar je boljši od ostalih AndroidTV je, da ima številčnico na daljicni,naprava ima LAN in Wifi, utp kabel vštekaš in deluje preko switcha razdelilca, pri originalnem Telekom NEO sprejemniku so ponavadi težave, je najbolje direkt kabel iz modema v NEo sprejemniku, tukaj teh težav ni :).

Sem potem naročil Nokio 8010, čakam dobavo.

moznik ::

polde66 je izjavil:

Nokia 8010 ima 1 gb lan vhod ima wifi 6, ima usb 3.0 in 2.o ima androidTV 11 ( ki je fluidnejši od googleTV, tudi bolj avtonomen ker se lahko izpišeš iz goolovega računa pa še vedno deluje dočim izpis iz google tv izbriše vse podatke) ima dolby atmos in vision podporo ima 4 gb rama in 32 gb prostora, ima odličen osvetljen daljinec in če si recimo ljubitelj NBA aplikacije tukej to deluje dočim na večina androidTV 11 ne. Torej je veliko plusov v prid nokii 8010. Dobil je tudi že en update.
Specifikacije so pa tukej; https://versus.com/en/nokia-streaming-b...


A Neo deluje na Nokia 8010?

polde66 ::

Neo TV lite za androidTV deluje, neo pametno življenje za navaden android pa ne.
polde

rs1975 ::

Lahko potrdim Poldetov predlog glede nakupa Nokia 8010. Vse dela gladko, hitro. Uporabljam sicer večinoma samo Kodi in Stremio. Sploh Kodi je strojno kar zahtevna aplikacija...
Nokia priključena na Samsung soundbar, kateri podpira Atmos, Dolby TrueHD, dts-x, vse to nemoteno deluje.

Kodrnusa ::

Prav tako na predlog Poldeta kupil 8010. Raketa, vse deluje tekoče in lepo. Uporabljam pa kodi, nba league pass, cromecast, t2go... vecinoma...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kodrnusa ()

Presky ::

Android boxe imate verjetno povezane z kablom hdmi 2.1 na tv? ;) Ker tega kabla verjetno ni v paketu novega boxa, (recimo nokia 8010), me zanima kater kabel hdmi 2.1 priporočate, ker baje je treba biti pazljiv pri nakupu le teh...
BIOHAZARD 4

Presky ::

Sem videl, da zraven nokia 8010 boxa pride tudi hdmi kabel, pa me zanima, če je 2.1 verzija kabla? In pa, če se da ta box že updejtat na android 12? Tnx
BIOHAZARD 4

rs1975 ::

Jaz Hdmi kabla zraven Nokie nisem dobil.

Presky ::

Na mimovrste piše za nokio 8010 -

Priložena dodatna oprema:
Daljinsko upravljanje
Baterija za daljinski upravljalnik
HDMI kabel
Napajalni adapter
Priročnik za uporabo
BIOHAZARD 4
««
13 / 17
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Zvok in slika
341138767 (10558) zitrus
»

NVIDIA Shield (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Konzole
828144916 (9245) ruski76
»

Xiaomi Mi TV Stick

Oddelek: Zvok in slika
153682 (2257) rejven

Android tv box (strani: 1 2 3 4145 146 147 148 )

Oddelek: Zvok in slika
73561089235 (349242) Mavrik

Več podobnih tem