» »

Kako iz noteboka na net

Kako iz noteboka na net

bombacina ::

Zivjo vsem.

Zanima me, kako iz notebooka na net. Notebook imam povezan z racunalnikom preko mrezne kartice, z drugo mrezno pa dostopam do interneta. Imam direktno povezavo. Prebral sem si navodila internet connecting sharing in vse naredil OK, mreza dela, z namiznim lahkop dostopam do neta, samo ne vem pa kako naj dostopam preko notebooka, ce zazenem internet explorer mi ne najde povezave na strani.

Imam ADSL
hvala vsem za odgovor

Matty ::

In ker operacijski sistem imas?

Jest sem to naredil v WinXP (in namizni racunalnik in notebook) z opcijo "Set up or change your home or small office network", ki je v Network in internet connections... Izberes nekaj opcij (katera mrezna dostopa do neta in podobno), ter na koncu ti konfigurira kompjuter... preprosto naredis isto tudi na notebooku (samo da tu izberes opcijo, da dostopas do neta preko namizni racunalnika)... in dela... vsaj meni :)

Se povezava do natancnih navodil...

V notebooku mi potem ni bilo treba NIC stimat... samo restart... Pri meni je problem samo v tem, da mi da avtomaticno firewall na internet... In ko kliknem na mrezno, in hocem dati properties (da bi ga odstranil) mi zablokira... Samo to nedelovanje properties je bilo se pred instalacijo home office network


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

? printanje in wireless povezava

Oddelek: Omrežja in internet
263256 (2881) Mati
»

Switch

Oddelek: Omrežja in internet
51150 (1095) slemo
»

printer in mreža

Oddelek: Omrežja in internet
71541 (1483) gkovac
»

Telemach in fixiranje ip-ja na mrezno kartico

Oddelek: Omrežja in internet
131563 (1323) Xplicit
»

vzpostavitev domačega omrežja

Oddelek: Pomoč in nasveti
132251 (1984) boogie

Več podobnih tem