» »

Spletni nakup - datum prevzema - zavajanje?

Spletni nakup - datum prevzema - zavajanje?

GummyBear ::

Kupujem preko spletnih trgovin. Artikli na zalogi v skladišču, datum osebnega prevzema v trgovini čez 2 dni. Naročim artikle, potem pa čakam 2 tedna na prevzem. Razumem, da se to zgodi enkrat, dvakrat, ampak zadnje čase se mi to kar ponavlja. Nerodna situacija, če nekaj nujno potrebuješ in moraš potem 2 tedna čakati, ker si mislil, da boš dobil v samo 2 dneh. Taiste ali vsaj podobne artikle pa bi lahko marsikje dobil v enkrat krajšem času.

Se to še komu dogaja ali imam samo jaz takšno nesrečo? Gre za načrtno zavajanje trgovin ali za slučajno napako?

Likalnik ::

načrtno...ker, ko ti oni napišejo, da je artikel na zalogi ga naročiš...in potem čakaš....tudi, če čakaš 14 dni na koncu ga kupiš...in to je cilj...ker, če bi oni napisal dobavni rok 14 dni...ga ne bi naročil...tako pa večina ljudi počaka...noben pa ne stornira naročila oziroma zelo malo kupcev.

jaz recimo sem naročil en artikel kjer je pisalo dobavni rok 3-4 dni...po enem tednu jim pišem kaj se dogaja...in na drugi strani prodajalec men buče prodaja, da je pisalo dobavni rok 7-10 dni...kar pač ni res...vem kaj preberem in kaj vidim...na koncu sem vse skupaj storniral....in naročil drugje....

Hangman ::

Če plačaš ob prevzemu, ti ni treba stornirat ali pisat prodajalcu.
Jaz naročila nikoli vnaprej ne plačujem. Če vidim da prevzem naročenih artiklov zamuja več kot 1 dan, takšno naročilo ignoriram. Po določenem času, bo naročilo itak storniral prodajalec. Ob ponavljajočih se slabih izkušnjah pa raje izberem katero drugo trgovino, četudi ima za kakšen evro dražje artikle.

Sparkxl ::

To govorimo o mimovrste? Oni so pionirji na tem področju. Ne vem če so drugi že povzeli ta model po njih. V glavnem pri teh ciganih ne kupujem več skoraj 2 leti po tem, ko so me 3x nategnili

Kvatebrigic ::

Uf, to je postal že nacionalni šport. Stila - jaaaa, veste, tega pa ravno zdaj ni več na zalogi. Bomo naročili.
Jaz takih ne šmirglam več. Raje naročam iz tujine. Tam se tega športa ne grejo. Pri nas si pač noben več ne upa imeti nečesa na zalogi in se grejo spletno trgovino v stilu - ti naročiš, potem naročim jaz in ti prodam. To lahko počne vsak.

dsfsfawer235 ::

Vedno narocis po povzetju in v kolikor zamujajo narocis drugje, njihovo posiljko pa zavrnes. In jih niti ne obvescas, naj imajo strosek s postnino, njihov problem.

Hangman je izjavil:

spletno trgovino v stilu - ti naročiš, potem naročim jaz in ti prodam.

Tocno tole se grejo.
If you don't work in a sweatshop, thank a Union.
If you do work in a sweatshop, start a Union.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fe/Rb-star.svg

Zgodovina sprememb…

solatko ::

Veliko kupujem po spletu, tudi Mimovrste, še nikoli dobava ni zamujala, tudi v najhujših časi corone (lani). Če je plačilo po paypal-u dam dispute takoj naslednji dan, ko poteče rok (do sedaj enkrat, ko sem dobil pokvarjen izdelek, sem pač napisal pošiljatelju, da izdelek ni prišel), sicer pa je vedno iz slovenskih, kitajskih, francoskih (servis prenosnikov),..... roba prišla ob času. Večinoma nekaj dni po naročilu in plačilu. Iz slovenskih z dvigom v trgovini ali po povzetju.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mimovrste (strani: 1 2 3 487 88 89 90 )

Oddelek: Kaj kupiti
4458860099 (850) opeter
»

Mimovrste zaračuna osebni prevzem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31752060 (18257) V-i-p
»

Spletna trgovina Oskar Veliki (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
23473749 (14735) scipascapa
»

Trgovina Agt.si (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16531861 (20703) cholt45
»

AGT računalniki d.o.o. (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6815676 (11474) gendale

Več podobnih tem