» »

Radar - vozil nekdo drug

Radar - vozil nekdo drug

1 2 3
4
»

Legon ::

Meizu je izjavil:

To je pac tvoje mnenje. Praska v pravnih drzavah pa je pokazala, da ravno sistemi kjer posameznik za svoje ravnanje ne rabi prevzemat nobene odgovornosti in samokriticnosti izjemno slabo deolujejo in so potrebne varovalke.


Med ne-prevzemanjem odgovornosti, ter kaznovanjem s plačilom 2x-nika kazni + takso je ogromno leewaya. Problem je, da vas večina gleda izključno dvo-dimenzionalno, ker ste očitno pozabili v nastavitvah v možganih kliknit "enable 3d rendering".


Glede na to, da nisi sposoben debatirat o konkretnih vsebini, ampak te že v tretjem postu odnese na osebni nivo, nima smisla da nadaljujem debato.

Legon ::

val46 je izjavil:

No dej, povej kolikokrat je kak policaj nekoga tako ovadil? Brez da ima nek trden dokaz? A poznaš koga? In tudi če ga, ga poznaš verjetno iz tistih tvojih "zgodbic" iza šanka...Tam ti bo itak vsak trdil, da on ni nič kriv. Ti dejanskega stanja pa tko in tko ne poznaš. A resno misliš da se policajem da hodt po sodiščih in lagat, zato da bo en Meizu, ali kdorkoli drug, dobil kazen? Če nisi ravno mu speljal ženske, verjemi da se ne da nobenemu s tabo ukvarjat na tak način. Če pa že in si nekomu na policiji trn v peti, potem najbrž veš zakaj je tako. Drugače pa, so šli mimo tisti časi, ko lahko policaj samo reče, ta pa ta je to pa to naredil in bo zato kaznovan. Ravno tako kot moraš ti dokazovat svojo nedolžnost, mora tudi policaj tvojo krivdo, ok?

Torej, kot pravim...če veš da si kriv, sprejmi krivdo in plačaj tisto kazen s "popustom", če pa si prepričan da nisi in to lahko dokažeš, pol se pa pritoži in tožari po sodiščih. Poudarjam, če lahko dokažeš.


Ljudje v teh zgodbah o podtaknjenih prekrških zmeraj pozabljajo na osnovno vprašanje. Zakaj bi uradna oseba to počela? Če gre za nekaj kar počne dnevno, ker uživa v tem, da se izživlja nad ljudmi, potem govorimo o kaznivih dejanjih in odpovedi delovnega razmera, ker zadeva bi slej kot prej nekomu postala sumljiva, ker bo nabasal na nekoga s pričami, dashcamom, kamero v križišči, vestnega sodelavca... Verjetnost, da pa bi policist, ki 364 dni korektno opravlja svoje delo, brez razloga zbral točno tisti dan in točno tistega voznika, da mu podtakne prekrškek, pa je zanemarljiva v primerjavi v s tem, da voznik, ki za to ne nosi nikakršne odgovornosti preprosto laže.

val46 ::

Ma sej to mu jaz hočem dopovedat, sam ne razume. Kot isto ne razume tega, da če pač ne plačaš v 8ih dneh polovičke in se greš tožarit...boš pač potem, v kolikor tožbo izgubil, plačal polno ceno kazni prekrška. On pa vzrajno trdi, da boš plačal 2x te kazni. Kar ni res. 100€ kazni je 100€ kazni, in ne 200, kot si on predstavlja. To, da imaš možnost plačat polovičko, se pravi 50€ je tam le zato, da "normalni" ljudje, ki se svojih napak in prekrškov zavedamo, pač plačamo pol manj, kot bi po zakonu morali. Zdej, da je zakon in kazni zanj tko visoke, je druga tema in se o tem ne pogovarjamo. Če ga to moti, naj odpre drugo temo.

GupeM ::

Meizu je izjavil:


Bullshit bullshitov od bullshita.

Razloži, ker ne razumem.

Meizu je izjavil:

Ja, ker se boš šel ziher bockat s sodnikom proti besedi policista, ki ti je napisal kazen za prevoženo rdečo luč na podlagi "videnega", nikjer v bližini pa nobene kamere, niti dashcama nimaš v avtu. Policist te je pa "videl" na nasprotni strani križišča. Samo en tak primer.

Ko se bo to zgodilo, se bom sigurno šel. Res je, da imam dashcam, ampak ne v obeh avtih. Ampak če vem, da nisem storil prekrška, se zagotovo pritožim.

Ne poznam pa nobenega, ki bi bil po krivem obtožen prekrška. Poznam jih pa veliko, ki so prekršek ali več njih storili, pa jim je policist dal le opozorilo, nižjo kazen, ali pa je kakšnega od več prekrškov spregledal.

Meizu ::

Hehe, Val in Legon sta ocitno dva primerka tistih "tapridnih" drzavljanov, ki sprejmeta pokorscino ze samo zaradi trdne vere v nezmotljivost uradnih oseb.

No saj vas razumem, upanje umre zadnje, ane.

val46 ::

Točno to...upanje umre zadnje. Tudi v to, da ne boš več verjel v teorije zarot na čisto vsakem križišču in v to, kako se tebi vedno godi krivica. In drugače nism jst nič bolj priden državljan kot večina ostalih. Le ko naredim "neumnost", sem pripravljen to priznat in tudi plačat. V tem primeru sem vesel, da lahko plačam s 50% popustom. Ko/Če bom pa prepričan v svoj prav, se grem tudi tožit, ni noben problem.

Meizu ::

Rad bi te videl.

GupeM ::

Tudi jaz bi to rad videl. Ampak so takšni primeri izjemno, izjemno redki (ne poznam nobenega), zato dvomim, da bomo to kdaj videli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obvestila o radarjih in dvoličnost (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
19633859 (29947) Pithlit
»

2krat radar v 20 minutah (cona 30) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Na cesti
33766289 (61107) m0LN4r
»

Novi zakon o cestnoprometnih predpisih (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
53589576 (72620) darkolord
»

Referendum o kaznih za prometne prekrške (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
549153715 (144959) BlueRunner
»

perverzna lopovščina (1000 eur) (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
119485962 (58715) BlueRunner

Več podobnih tem