» »

Taiwan

Taiwan

Temo vidijo: vsi
1 2 3
4
5

sbawe64 ::

Eur denarja bo Ukr videla bolj malo, kar je bilo v preteklosti že videno.
In pozabimo, Ukr je začela z 0% dolga.

2013 so bili tako v minusu, da je bil na mizi 17 milijard eu paket iz IMF (seveda z veliko reformami
https://ourworld.unu.edu/en/what-do-the...
In late 2013, conflict between pro-European Union (EU) and pro-Russian Ukrainians escalated to violent levels, leading to the departure of President Viktor Yanukovych in February 2014 and prompting the greatest East-West confrontation since the Cold War.

A major factor in the crisis that led to deadly protests and eventually Yanukovych's removal from office was his rejection of an EU association agreement that would have further opened trade and integrated Ukraine with the European Union. The agreement was tied to a 17 billion dollars loan from the International Monetary Fund (IMF). Instead, Yanukovych chose a Russian aid package worth 15 billion dollars plus a 33 percent discount on Russian natural gas.


btw, IMF reforme so bile neuspešne, Ukr je še vedno zelo skorumpirana država, bolj kot RF.



history legends o aktualni temi:
This is How China Could Invade Taiwan
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sbawe64 ()

Maxlos ::

Predlagam da vsem, ki uporabljate besednjak rusofil, v taki in drugačni obliki argumentacije, da is pogledate sledeči video. Zanimivo je okoli 4:50 in 7:10....
Jasno je izrečeno izziv US postavljene hegemonija zadnjih 50' let.
Vsako nadalne sprenevedanje in uporaba argumentacije rusovil in povezani izrazi, značilni za Ukrajinsko mentaliteto komentirajočih, bo na nivoju LOL. Bom pa /bil/je presenečenje, ko boste uspeli najti protiargument, z virom ki bo prisegel obstoječega.




Ko boste to uspeli, pa komentirajte. Vsako žaljene in uporaba ustaljenih argumentov, ki so vezani bolj na mentalno stanje.....bo pač ignorirana.
Barking up the wrong tree

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Maxlos ()

pangro ::

Maxlos je izjavil:

Predlagam da vsem, ki uporabljate besednjak rusofil, v taki in drugačni obliki argumentacije, da is pogledate sledeči video. Zanimivo je okoli 4:50 in 7:10....
Jasno je izrečeno izziv US postavljene hegemonija zadnjih 50' let.
Vsako nadalne sprenevedanje in uporaba argumentacije rusovil in povezani izrazi, značilni za Ukrajinsko mentaliteto komentirajočih, bo na nivoju LOL. Bom pa /bil/je presenečenje, ko boste uspeli najti protiargument, z virom ki bo prisegel obstoječega.




Ko boste to uspeli, pa komentirajte. Vsako žaljene in uporaba ustaljenih argumentov, ki so vezani bolj na mentalno stanje.....bo pač ignorirana.


V primeru da kitajska napade taiwan bodo woke investitorji v kitajsko ostali brez gat kriva za vse bo pa itak amerika ker ko se gre za ameriske interese se marsikdo iz real politike prelevi v wokista tako kot tale majster na koncu videa.

Invictus ::

TESKAn je izjavil:

Kitajska pa je sedaj imela RU-UKR vojno kot vajo in videla, kje so bile napake.

Predvsem je napaka vojaško podcenjevanje kolektivnega zahoda, v ukrajini pa se vidi, kaj lahko odločen narod doseže z 'staro' zahodno tehnologijo.

Kaj bodo pa naredili? Iztrebili same sebe? Saj niso nič naredili. Rusi so tam kot lansko leto in samo tolčejo Ukrajince z vsewm kar imajo.

Vedno bolj sumim, da je Zelensky ruski podtaknjenec (saj je v osnovi ruski Žid, njegov materin jezik je ruščina), preko katerega so se Rusi odločili zjebati Zahod in Ukrajino. Ker normalen državnik ne pobija tako svojih ljudi, kot jih on...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

pangro ::

To so uspehi woke alternative da se zapleteš v dolgotrajno vojno na lastnem pragu. Me zanima ali so kitajci tudi toliko glupi?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pangro ()

nejclp ::

Poldi112 je izjavil:



Iz istega razloga je šel Putin v Ukrajino - ker Ukrajina v NATO ni sprejemljiva. Vsi govorijo, kako je bila to napaka, nihče pa ne pove, kakšno alternativno je imel?
Lej ga genijalca, alternativa je seveda to, kar počnejo Američani. Postmoderni imperializem. Ni dovolj, da si pod imperialisti, všeč ti mora biti, da si pod imperialisti.

MadMen ::

Invictus je izjavil:


Vedno bolj sumim, da je Zelensky ruski podtaknjenec (saj je v osnovi ruski Žid, njegov materin jezik je ruščina), preko katerega so se Rusi odločili zjebati Zahod in Ukrajino. Ker normalen državnik ne pobija tako svojih ljudi, kot jih on...

Materni jezik ni enako nacionalnosti človeka, tako da spet trosiš ignoranco naokoli. V UA niso vsi rusko govoreči ljudje rusi...

cvalsr ::

preko katerega so se Rusi odločili zjebati Zahod in Ukrajino. Ker normalen državnik ne pobija tako svojih ljudi, kot jih on...

Kako lahko tako zelo narobe razumeš situacijo?
Pravilno je: ... preko katerega so se NewNaziStatesOfAmerica odločili zj.b.t. Rusijo in Evropo! Dve muhi na en mah.
Bom tole shranil in po brisanju moderatorja objavil še 1x. >:D

pangro ::

Roko na srce. Glede na to kaj so naredil maga republikanci z vojaško pomočjo ukrajini. Isti maga zdaj modrujejo da se mora amerika osredotočit na pacifik. Zakaj bi taiwan fajtov vojno s kitajci da jih sredi vojne odrežejo američani in to lahko z istimi america first argumenti. Zakaj tvegati, lahko naredijo deal s Kitajci?

https://x.com/PhillipsPOBrien/status/17...

Gregor P ::

To so vsi Kitajci, le drugačnih političnih vrednot. Tako da nekega dne bodo najbrž itak spet skupaj.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

pangro ::

no potem se pa sploh ne splača fajtat, za koga? magovci so res zafukal ugled amerike, no saj trend zapuščanja zaveznikov je bil že prej vzpostavljen ampak ukrajina res bode v oči in marsikateri ameriški zaveznik se sprašuje marsikaj. Očitno je da ta prvi del nove hladne vojne dobivajo avtokratske države razen če bodo američani izkoreninili maga kult.

Colt1911 ::

Kakih k.....h zaveznikov ? Obstajajo samo Five Eyes države, ti so pogojno zavezniki, vse ostalo so hlapci !
Kar većini slovenčkov tudi povsem ustreza. Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni..........;(

AgJ1 ::

Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni.

Moje sožalje za tvojo vzgojo.

...predvidevam...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AgJ1 ()

Colt1911 ::

Res je za razliko od tebe in večino slovenceljnov nisem hlapec.
Verjamem da se ti smilim. Kam pa pridemo če neki Colt1911 noče biti hlapec!!!!!??????

xseki ::

Res me zanima ali bo Kitajska še letos napadla Taiwan.

FireSnake ::

https://siol.net/novice/svet/nove-napet...

Zelo zanimiv povzetek na siolu:

Tajvan je danes znova poročal o povečani prisotnosti kitajskega vojaškega letalstva v okolici tega samoupravnega otoka. Obrambno ministrstvo Tajvana je sporočilo, da so v 24 urah od četrtka do danes zjutraj našteli za letos rekordnih 36 kitajskih letal, od tega jih je 13 prečkalo neuradno sredinsko mejo v Tajvanski ožini.


Odebeljen tekst nas na nekaj pripravlja. Vedno je tako.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Chalky ::

Američani naj bi bili 6 kilometrov od kitajskega mainlanda:

U.S. special forces are now operating on the Kinmen Islands of Taiwan, which are less than 6 km away from the Chinese city of Xiamen (pop. 5 mln) The main island of Taiwan is 180 km to the East. The U.S. military recently announced permanent presence in Taiwan.

https://twitter.com/visegrad24/status/1...

Drugače sem pa včeraj poslušal kongresno zaslišanje Mornariškega adm. John C. Aquilino, poveljnika indo-pacifiškega poveljstva kjer je rekel da takšne vojaške gradnje ki jo trenutno izvaja Kitajska niso videli Američani niti med drugo svetovno vojno. Rekel je da je Kitajska od leta 2020 dalje dodala 20 velikih vojaških ladij in 400 bojnih letal ter na tisoče raket. Pravi da ima Kitajska že zdaj največjo mornarico na svetu in da bodo kmalu imeli tudi najštevilčenjše zračne sile na svetu. Koliko je J-20 zares sposoben ne vemo, vemo pa da bo imela Kitajska čez 3 leta preko 500 bojnih letal 5 generacije. Kitajska naj bi imela leta 2030 že 5 velikih letalonosilk.

Američani ne vedo kako bi odgovorili saj nimajo dovolj izurjenih delavcev za gradnjo ladij. In terms of shipbuilding, however, China has 46.59 percent of the global market. Kitajska pokriva kar 50% celotnega trga. Po internetu kroži članek da so Kitajske kapacitete 232x večje od ameriških.

Chinese shipbuilding capacity over 200 times greater than US, Navy intelligence says
https://www.foxnews.com/world/chinese-s...

Američani se bojijo, ker Kitajci svoja pristanišča kjer gradijo komercialne ladje uporabljajo tudi za gradnje vojaških ladij in tako lahko bistveno, bistveno hitreje gradijo vojaške ladje kot katerakoli država na svetu. Samo en Kitajski shipyard ima večjo kapaciteto kot vsi ameriški shipyardi skupaj. Zato zdaj američani prosijo Japonce in Južno Korejce ter Indijce da bi oni skrbeli za vzdrževanje ameriških ladij v njihovih pristaniščih.

Američani bi morala začeli masovno investirati v svoja pristanišča in nove shipyarde in tiste starejše obnoviti. To seveda traja in to je tudi glavni problem ker nihče ni pripravljen na long-term commitment. Potem so tu še delavci ki jih je potrebno usposobiti kar tudi ni lahko. Kitajska ima toliko delavcev v tem sektorju da ni države na svetu ki bi se lahko kosala.

Američani lahko zato samo obupno čakajo da jih Kitajska prehiti. Težko se je enakovredno kosati ko ima ena država dobro milijardo več ljudi. Američani še niso imeli takšnega tekmeca, to ni Sovjetska zveza oziroma Nemčija/Japonska. Američani stavijo na tehnologijo, ta bo morala biti bistveno boljša od Kitajske, do te mere da bodo razlike premaknile tehnico v ameriško korist. Zaenkrat ne vidim da bi imeli Američani dovolj veliko tehnološko prednost pred Kitajci da bi jim lahko kaj takšnega uspelo. Ravno obratno, tehnološka prednost Američanov se na določenih področjih celo krči.

Chalky ::

The Chinese vessels attacked the Filipino sailors with water cannons
https://twitter.com/visegrad24/status/1...

Spet Kitajski nasilneži.

pangro ::

Glede na to kaj so skuhal maga kače v Ukrajini bi morali vsi pacifiški zavezniki od zda zahtevat oprijemljive garancije da fajtajo eventuelno vojno s kitajsko, to se pravi ne kos papirja ampak recimo postavitev nukic pod avtonomno uporabo recimo Taiwana vse ostalo je komedija kjer fajtaš konvencionalno vojno medtem si pa odvisen od notranje politike ZDA.

pangro ::

Chalky je izjavil:

Američani naj bi bili 6 kilometrov od kitajskega mainlanda:

U.S. special forces are now operating on the Kinmen Islands of Taiwan, which are less than 6 km away from the Chinese city of Xiamen (pop. 5 mln) The main island of Taiwan is 180 km to the East. The U.S. military recently announced permanent presence in Taiwan.

https://twitter.com/visegrad24/status/1...


Američani lahko zato samo obupno čakajo da jih Kitajska prehiti. Težko se je enakovredno kosati ko ima ena država dobro milijardo več ljudi. Američani še niso imeli takšnega tekmeca, to ni Sovjetska zveza oziroma Nemčija/Japonska. Američani stavijo na tehnologijo, ta bo morala biti bistveno boljša od Kitajske, do te mere da bodo razlike premaknile tehnico v ameriško korist. Zaenkrat ne vidim da bi imeli Američani dovolj veliko tehnološko prednost pred Kitajci da bi jim lahko kaj takšnega uspelo. Ravno obratno, tehnološka prednost Američanov se na določenih področjih celo krči.


Rešitev je seveda da se jedrsko oboroži celoten pacifik, v primeru kitajske invazije se pa najprej zruši celoten Peking. Ima se jedrsko orožje naj se ga začne uporabljat kot deterrent, Ukrajinska lekcija je to pokazala.

Kakšne investicije v shipyarde jebo vas, nuclear deterrent pa mirna bosna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pangro ()

fikus_ ::

Prav navijate za konec sveta, kot ga poznamo (ce boste preziveli seveda)!

Po sesutju ZSSR, ni vec diplomacije v svetu, ki bi se znala pogovarjati, tudi s tistimi, ki jih ne mara.
Vse gre proti temu, da velja samo še argument sile, tako bo, ali te bomo pa tepli, vse vec vas naseda temu argumentu in pa iluzuji, saj mi smo pa vendarle "demokraticen" , napreden zahodni svet, ki zeli samo dobro.
To je ena velika bulšit zahodna MSM propaganda.

Pa ne spet Kitajci, Rusi, ..... so pa nedemokraticni, diktatorski, .... zato jih je potrebno "demokratizirat".
Zahod je imel gospodarsko prednost, katere vir je bil in je še izkoriscanje drugih, tega je vse manj, gospodarsko raste Azija, zahod je v zatonu.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

pangro ::

Jedrsko orožje omogoča mir na svetu vse ostalo so pravljice. Postaviš nukice na Taiwan potem se pa lahko pogovarjamo.

Azija moj kurac raste, tisti ki je stavil na azijo puši na veliko, ameriska tehnologija je bila donosna. Vse ostalo je zeh meh.

fikus_ ::

Amerika je balon, ki bo drzal tako dolgo, kot bo $ prevladoval v svetovni trgovini in kot valuta za drzavne rezerve. $ se ze vracajo v Usa, % $ v svetovni trgovini se zmanjsuje, vpliv IMF tudi, vzpenja se RMB. € je bil na dobri poto, ampak so americani tukaj naredili red.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

redtech ::

Zakaj pa bi število ladij sploh kaj še pomenilo, če jih streseš z droni?
Ali ni to postalo zapravljanje resursev?

pangro ::

Vodni droni delajo nešteto preglavic rusom pa vseeno bi bilo od zahoda in taiwana neumno da se gredo s kitajci vojno, nukice pa čao, pa stalno tako kot rusi delajo trobentaš po medijih če bo kitajska napadla Taiwan da bodo letele nukice. Ma ni šans da kitajci napadejo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pangro ()

pangro ::

fikus_ je izjavil:

Amerika je balon, ki bo drzal tako dolgo, kot bo $ prevladoval v svetovni trgovini in kot valuta za drzavne rezerve. $ se ze vracajo v Usa, % $ v svetovni trgovini se zmanjsuje, vpliv IMF tudi, vzpenja se RMB. € je bil na dobri poto, ampak so americani tukaj naredili red.



sej nismo zabiti pogled na tečajnico in volume nam pove da je "rmb raste" propagandna puhlica in take neumnosti si lahko samo privošči tisti ki ne odgovarja za svoja prepričanja in v lajfu ni enega evra investiral. Dolarji se pa domov vračajo že od finančne krize 2008 naprej in zapuščajo tole vašo kitajsko pa ostale bric retarde. Se pa pretakajo v domače investicije pa seveda v mehiko

fikus_ ::

Na se razburjat , ohrani skrivnosti zase, da boš sluzil se naprej.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Chalky ::

Kitajska si je s svojo agresijo proti Filipinov zabila še en žebelj v krsto. Čez nekaj dni bodo Japonska, ZDA ter Filipini uradno napovedali skupno patroliranje v Južno Kitajskem morju. Poleg tega bosta Japonska in Filipini podpisali vojaški dogovor o popolnem vojaškem sodelovanje in sicer bosta obe državi dovolili navzočnost vojakov v svojih državah.

Japan, U.S., Philippines to form joint cyberdefense network
https://asia.nikkei.com/Politics/Defens...

Japan and Philippine leaders agree to negotiate defense pact and boost ties amid China's aggression
https://apnews.com/article/japan-kishid...

South China Sea: US, Philippines, Japan, Australia to hold naval drill on Sunday amid China's aggressive actions
https://www.scmp.com/news/asia/southeas...

Japonska je tudi uradno zdaj spremenila svojo politiko pacifizma in obrambe in so zdaj tudi sprejeli da bodo začeli prodajati svoje orožje vključno z bojnimi letali v ostale države.

Japan to sell fighter jets in latest break from post-war pacifist ideals
https://www.bbc.com/news/world-asia-686...

Zdaj je že tudi jasno da bo AUKUS dobil 2 novi članici in sicer Japonsko in Kanado. To naj bi bil drugi steber AUKUS. Prvi steber je bil Avstralija, UK ter ZDA. Drugi steber bo vključeval zgoraj omenjeni državi. Medtem ko bo po mojem mnenju že tretji steber in sicer Južna Koreja, Filipini ter morda tudi Vietnam.

Japan and Canada could join AUKUS before the end of 2024.
https://www.politico.eu/article/aukus-d...

Avstralija je zdaj tudi uradno napovedala da bo konkretno povečala svojo mornarico in sicer naj bi podvojila svoje bojne ladje. Posnetek spodaj:

Australia's Navy set to double


To pa še ni vse. Najpomembnejša novica prihaja 10 Aprila kjer bosta Japonska in ZDA napovedali popolnoma nov načrt o vojaškem sodelovanje kjer se bodo Japonske sile popolnoma integrirale z ZDA. Največja novica pa je ta da bosta zdaj Japonska in ZDA skupaj gradile in popravljale vojaške ladje, bojna letala, ter skupaj proizvajale rakete in ostalo orožje. Torej popolna proizvodna integracija. Bojda se bo v ta dogovor vključila tudi Južna Koreja. Tako Južna Koreja kot tudi Japonska imata izjemno močno shipyard industrijo in sicer sta na drugem in tretjem mestu medtem ko so ZDA precej daleč zadaj.

U.S. seeks to 'integrate' Japan into defense industrial base
https://asia.nikkei.com/Politics/Intern...

Tako se bodo ladje obnavljale na Japonskem in Južni Koreji in omogočile Američanom da doma sprostijo svoja pristanišča in začnejo takoj graditi na novih vojaških ladjah saj je zdaj vse skupaj preveč nasičeno in "zamašeno" ker morajo najprej popravljati trenutne ladje, kar da bo zdaj veliko delavcev usmerjenih v proizvodnjo novih ladij.

Filipini bi prav tako prišli še kako prav saj jih je že zdaj skoraj 120 milijonov in imajo na razpolag precej delovno sile. Filipincev bo leta 2050 že 160 milijonov tako da bodo igrali precej velik faktor proti Kitajski.

fikus_ ::

Usa je "kupila" filipinsko drzavo, podmazala prave in prestrasila druge s kitajskim baubavom. Ce bodo filipinski politiki znali jadrati, uspeli pridobiti gospodarska vlaganja, potem se jim bo izslo, da bo narod zadovoljen, usa ne bodo minirala drzave, tudi ce bo kaksno zatiranje manjsin,....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Gregor P ::

Tako kot pri Rusiji, je treba biti tudi pri Kitajski biti pozoren na njihove ekspanzionistične želje.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Maxlos ::

Gregor P je izjavil:

Tako kot pri Rusiji, je treba biti tudi pri Kitajski biti pozoren na njihove ekspanzionistične želje.

Jp moraš standarde resnično postaviti zelo zelo nizko, da se ti začne kolcati po imperialističnih silah.

Chalky je izjavil:

Kitajska si je s svojo agresijo proti Filipinov zabila še en žebelj v krsto. Čez nekaj dni bodo Japonska, ZDA ter Filipini uradno napovedali skupno patroliranje v Južno Kitajskem morju. Poleg tega bosta Japonska in Filipini podpisali vojaški dogovor o popolnem vojaškem sodelovanje in sicer bosta obe državi dovolili navzočnost vojakov v svojih državah.

Japan, U.S., Philippines to form joint cyberdefense network
https://asia.nikkei.com/Politics/Defens...

Japan and Philippine leaders agree to negotiate defense pact and boost ties amid China's aggression
https://apnews.com/article/japan-kishid...

South China Sea: US, Philippines, Japan, Australia to hold naval drill on Sunday amid China's aggressive actions
https://www.scmp.com/news/asia/southeas...

Japonska je tudi uradno zdaj spremenila svojo politiko pacifizma in obrambe in so zdaj tudi sprejeli da bodo začeli prodajati svoje orožje vključno z bojnimi letali v ostale države.

Japan to sell fighter jets in latest break from post-war pacifist ideals
https://www.bbc.com/news/world-asia-686...

Zdaj je že tudi jasno da bo AUKUS dobil 2 novi članici in sicer Japonsko in Kanado. To naj bi bil drugi steber AUKUS. Prvi steber je bil Avstralija, UK ter ZDA. Drugi steber bo vključeval zgoraj omenjeni državi. Medtem ko bo po mojem mnenju že tretji steber in sicer Južna Koreja, Filipini ter morda tudi Vietnam.

Japan and Canada could join AUKUS before the end of 2024.
https://www.politico.eu/article/aukus-d...

Avstralija je zdaj tudi uradno napovedala da bo konkretno povečala svojo mornarico in sicer naj bi podvojila svoje bojne ladje. Posnetek spodaj:

Australia's Navy set to double


To pa še ni vse. Najpomembnejša novica prihaja 10 Aprila kjer bosta Japonska in ZDA napovedali popolnoma nov načrt o vojaškem sodelovanje kjer se bodo Japonske sile popolnoma integrirale z ZDA. Največja novica pa je ta da bosta zdaj Japonska in ZDA skupaj gradile in popravljale vojaške ladje, bojna letala, ter skupaj proizvajale rakete in ostalo orožje. Torej popolna proizvodna integracija. Bojda se bo v ta dogovor vključila tudi Južna Koreja. Tako Južna Koreja kot tudi Japonska imata izjemno močno shipyard industrijo in sicer sta na drugem in tretjem mestu medtem ko so ZDA precej daleč zadaj.

U.S. seeks to 'integrate' Japan into defense industrial base
https://asia.nikkei.com/Politics/Intern...

Tako se bodo ladje obnavljale na Japonskem in Južni Koreji in omogočile Američanom da doma sprostijo svoja pristanišča in začnejo takoj graditi na novih vojaških ladjah saj je zdaj vse skupaj preveč nasičeno in "zamašeno" ker morajo najprej popravljati trenutne ladje, kar da bo zdaj veliko delavcev usmerjenih v proizvodnjo novih ladij.

Filipini bi prav tako prišli še kako prav saj jih je že zdaj skoraj 120 milijonov in imajo na razpolag precej delovno sile. Filipincev bo leta 2050 že 160 milijonov tako da bodo igrali precej velik faktor proti Kitajski.

Priznaj da moraš biti resnično nerazgledan da podajaš take vire.
Pustimo da je Filipinom dobesedno strmoglavlja demokratični index, it to od kar so nastavili rit Američanom. Nekako tako kot Mehiki. Se še spomni kako so best US exporter. Mislim da je tretji največji zaposlovalec v Mehiki kar kartel :-)

Moraš pa priznati, da odkar so američani v Gazi postavili novi nivo Demokracije, bi rekel, da se bodo te opevane sovražne osi demokracije, morale resnično potruditi, da bi to normo postavile še nižje.
Barking up the wrong tree

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Maxlos ()

fikus_ ::

Gregor P je izjavil:

Tako kot pri Rusiji, je treba biti tudi pri Kitajski biti pozoren na njihove ekspanzionistične želje.


Ce smo ze pri whataboutizmu, to enako velja za Usa.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Gregor P ::

Z ZDA smo skupaj v NATO-u in so naši zavezniki, pri njih imamo neposredno priložnost vsaj delno sodelovati pri določenih zadevah (skupni treningi, šolanje na njihovih vojaških akademijah, skupni organi odločanja, vpogled v tajne podatke ipd.). Tako da vsaj kar se nas tiče, to ni enako kot Rusija in Kitajska.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

D3m ::

So naši zavezniki? Kdo pa to pravi?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Gregor P ::

NATO pogodba.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

D3m ::

To je samo za NATO. Pa še to ne pomeni, da so "100% zavezniki".
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

fikus_ ::

Gregor P je izjavil:

Z ZDA smo skupaj v NATO-u in so naši zavezniki, pri njih imamo neposredno priložnost vsaj delno sodelovati pri določenih zadevah (skupni treningi, šolanje na njihovih vojaških akademijah, skupni organi odločanja, vpogled v tajne podatke ipd.). Tako da vsaj kar se nas tiče, to ni enako kot Rusija in Kitajska.


Torej ce ti bo amerikanc rekel "skoci na glavo" bos to storil, ker smo skupaj v NATOu?!

S taksnim razmisljanjem in brezjajcno EU špitzenkandidat politiko smo kjer smo, EU gospodarsko zgublja tako obseg kot konkurenčnost.

VW seli priznodnjo na nekaterim osovraženo in vsega krivo Kitajsko, BASF je ze preselil precej kemije v Usa, ker so energenti cenejsi, proizvodnje primarnega Al v EU prakticno ni več. Kaze da je bolje da Kitajci delajo Al, ceprav je precej boljokoljsko usrana proizvodnja pri njih.
In se marsikaj bi se naslo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fikus_ ()

Gregor P ::

Ta EU brezjačnost (korupcija) nas je skoraj pripeljala do totalne odvisnosti od ruskega plina. Le srečni smo lahko, da smo del NATO-a, ker sami sploh nismo sposobni zadostno vlagati v našo vojsko.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

fikus_ ::

Se sedaj EU ne more brez RU plina.
2021 je EU uvažala okrog 37% RU LNG od vsega plina, 2022 je padlo na okrog 8-9%, sedaj narastlo na okrog 15% RU LNG.

PS ti srecnez , povej tistim, ki placujejo astronomske cifre za ogrevanje s plinom, da so lahko srecni.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

kow ::

Evropske zaloge plina pa zopet rekordne za ta cas. Poceni plin je zagotovljen tudi naslednjo zimo (zaloge bodo spet na 100%).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kow ()

MadMen ::

fikus_ je izjavil:

Se sedaj EU ne more brez RU plina.
2021 je EU uvažala okrog 37% RU LNG od vsega plina, 2022 je padlo na okrog 8-9%, sedaj narastlo na okrog 15% RU LNG.

PS ti srecnez , povej tistim, ki placujejo astronomske cifre za ogrevanje s plinom, da so lahko srecni.

Fikus, spet prodajaš bučke. Cena plina na nizozemski borzi je na ravni maja 2021, slovenski ponudniki plina ponujajo (saj nekateri) 20 % pod regulirano ceno.

fikus_ ::

Seštej 1+1=2
Mila zima, veliko energetsko zahtevne industrije izpred nekaj let v EU ni več.

MadMen je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Se sedaj EU ne more brez RU plina.
2021 je EU uvažala okrog 37% RU LNG od vsega plina, 2022 je padlo na okrog 8-9%, sedaj narastlo na okrog 15% RU LNG.

PS ti srecnez , povej tistim, ki placujejo astronomske cifre za ogrevanje s plinom, da so lahko srecni.

Fikus, spet prodajaš bučke. Cena plina na nizozemski borzi je na ravni maja 2021, slovenski ponudniki plina ponujajo (saj nekateri) 20 % pod regulirano ceno.


Bucke so s tvoje strani!
Nikjer nisem pisal o cenah, ampak koliko plina EU dobi iz RU.
En tak obvod pred kratkim je bil iz RU, v Argentino in potem s poreklom "Made in Argentina" pripeljano v ESP, mimo nizozemske borze.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fikus_ ()

kow ::

Ker je poraba padla, bo sla cena elektrike samo se dol - dokler se energetsko zahtevna industrija ne bo spet splacala.
Druge ni.

MadMen ::

Napisal si "PS ti srecnez , povej tistim, ki placujejo astronomske cifre za ogrevanje s plinom, da so lahko srecni."

Torej si pisal o ceni....

kow ::

Preden fikus naklada, da se nizje cene ne vidijo na racunih. Jasno da ne, prvo se bodo zmanjsale/ukinile subvencije - dobro za proracune.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kow ()

Maxlos ::

Gregor P je izjavil:

Ta EU brezjačnost (korupcija) nas je skoraj pripeljala do totalne odvisnosti od ruskega plina. Le srečni smo lahko, da smo del NATO-a, ker sami sploh nismo sposobni zadostno vlagati v našo vojsko.

Ah dej no, Podpirša držav ki odkrito podpira Genocid, in protiargument ti je smo popolno odvini od Ruskega Plina.
Barking up the wrong tree

Gregor P ::

Katera država izvaja genocid? Imamo mar kakšno uradno sodbo kakšnega mednarodnega sodišča ali kako? Ali je to zgolj tvoje osebno prepričanje?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

jest10 ::

Gregor P je izjavil:

Katera država izvaja genocid? Imamo mar kakšno uradno sodbo kakšnega mednarodnega sodišča ali kako?

Eh, kako fino je imeti glavo zakopano v pesku ane

Gregor P ::

A ne, koga brigajo sodišča, pa neke sodbe in podobne neumnosti, direkt na stadion pa šus v glavo, ker ti že veš:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

jest10 ::

Gregor P je izjavil:

A ne, koga brigajo sodišča, pa neke sodbe in podobne neumnosti, direkt na stadion pa šus v glavo, ker ti že veš:|


Ja, kakšna škoda, da se določenim nedotakljivim ne sodi.
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kitajski baloni in drugi neznani leteči predmeti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18815907 (9130) Invictus

Ameriški vojaški proračun za leto 2023 bo znašal $858 milijard (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
868943 (6623) Scaramouche3

WW3 odštevanje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19622833 (19801) PetarVeliki

Več podobnih tem