» »

Slaba slika na 100 Hz TV-ju

Slaba slika na 100 Hz TV-ju

Catcher ::

Prej sem imel nek star TV z diagonalo 55 cm in cca 30 metrov koaksialnega kabla od kabelske. Slika je bila za tisti TV v redu.

Sedaj pa sem kupil 100 Hz Philipsa z diagonalo 72 cm in je precej slaba slika oz. ni taksna, kot bi morala biti za 100 Hz TV (taksna kot je npr. v trgovini).
Ta kabel od kabelske je se enkrat stukan oziroma spojen z zenskim in moskim konektorjem. Ampak sem kupil nove konektorje in vse spoje na novo naredil, tako da ne more biti problem v slabih spojih. Na TV-ju sem ze probal vse nastaviti in tudi tu ne more biti problem.

Sem pa ugotovil, da ce odstekam antenski kabel iz vticnice in ga nazaj vstekam, je za kaksno sekundo cista slika (taksna kot bi morala biti), ampak ze naslednjo sekundo se pokvari in se spet pojavijo motnje v njej.

Ali kdo ve, kje bi bil problem?

gumby ::

verjetno vseeno v spojih... antenski signal "gre" nekje do 500MHz, pri teh frekvencah pa se elektrika že bolj čudno obnaša...
še enkrat preveri spoje, lahko probaš tudi z drugim kablom, ki ga "direkt" spojiš na kabelsko (brez nepotrebnih štukanj)

lahko pa težavo povzroča tudi sam signal - mogoče je preslab ali premočan (to tudi ni v redu...)

Spajky ::

... sodeč po tem do zdej, je signal premočen ...predupor cca 100ohm serijsko s kablom? 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

CaqKa ::

signal je premočen...
jaz imam nareto na potenciometer slabljenje signala.. člen za slabljene sem kupil v elektro trgovini.

Caligula ::

Karkoli ze mas z signalom, na 100Mhz je slika dokler nimas optimalnega signala slabsa kot pri navadnem TVju pri enakem signalu. Napake so se bolj opazne. Tako, da ce si na obmocju kjer mate slab signal, si nasrkal. e pa lahko dobis dober signal, bos imel odlicno sliko.

CaqKa ::

caliguta.. odkod si to pobral.. ?

kot prvo so hertzi in ne mhz pri osveževanju tvja...
osveževanje nima veze z sliko...
problem je da so tunerji ki so v novejših televizijah dosti bolj specifični do kakovosti signala... če signal ni točno tak kot more bit potem pač imaš slabo sliko. kabelske operaterje bi blo treba za uho ... sploh ko vidiš da nivoji enga kanala niso enaki nivojem drugega.

gumby ::

kabelske operaterje bi blo treba za uho


točno tako... pač namečejo neke odcepnike (povsod enake) in nikjer ne merijo moči signala...
da problemov z preveliko napetostjo na kablu (tudi iskre sem že videl) in brumom, ki ga ta povzroča, niti ne omenjam!

alien-w ::

Zanimivo je, da imam sam podobne težave. Imamo dva televizorja - oba sta sonyja, le da je en 96 cm 16:9 zverina, drugi pa 72 cm 4:3. Oboje 100 Hz. Na večjem televizorju imam grozno slabo sliko, a je ta, kot sem ugotovil, povezana s stanjem vremena. Če dežuje/je megla/sneži je slika popolnoma zanič in se čez ekran vozijo čudne črte ipd, če je vreme sončno in jasno je zadeva OK, a še vseeno ne taka kot mora biti. Vse skupaj bi bilo logično, če bi imel antensko ali satelitsko, imam kabelsko.

Drugi TV je slika malce boljša, a še vseeno daleč od popolne, ta ni vezana na vreme. Signal do hiše je dober (ravno pravšnji, baje - tako ej bilo izmerjeno), vtičnice smo zamenjali, z boljšimi (električar rekel, da so bili stari zanič), pa se slika na večjem televizorju ni popravila. Glede na to, da sta televiziji priključeni na različni vtičnici me to čudi, saj ima ta manjša televizija z boljšo sliko v bistvu precej daljši kabel do priključka kabelske kot tista s slabšo sliko. Je komu kaj jasno?

CaqKa ::

mja.. na tvoji kabelski nimajo antene za satelit vredi usmerjene... in imajo posledično slabšo sliko.. to ti vidiš kot odstopanje pri različnem vremenu. on seveda zmeri dovolj dober signal.. točno takega kot ga pošlje... ne zmeri pa tega da on že slabega pošlje...

Caligula ::

To ,mi je rekel en zelo hud stromar. Tak k h njemu nosjo vse cesar drugje pa na uradnih servisih niso znali porihtat-vkljucno strom v najdrazjih avtih,.. tko da mu kr verjamem.

Pravi, da 100Hz TV kaze slabso sliko od navadnega, ce je signal slab, tako ,da ce si kje v riti doma, raje navaden TV, ker je boljsa slika. Skratka 100Hz TV-pa verjetno ne zarai samega osvezevanja-ali pac-bolj poudari nepopolnost signala.

Skratka kakorkoli, se sam sem vedno videl-se v stacunah-kjer so mel vcasih vedno beden signal, so 100Hzji ze na dalec ocitno izstopal.

Skratka zihr je tko :))

Pa ne neki probat sklepat da t pa ze ne more bit. Neka fora je v tem, sam se ne spomnem lih cist tehnicnea ozadja.

CaqKa ::

tehnično ozadje je takšno kot sem ga omenil... tuner je bolj občutljiv oziroma po domače, na bolj občutljivem tunerju se bo napaka prej poznala kot na manj občutljivem.

alien-w ::

Sej to je cisto jasno. Vem, da so v splošnem 100Hz slike slabše od običajnih, samo zakaj ima vsaka televizija drugačno sliko, čeprav gre vse skupaj iz enega in istega kabla pa ne vem. Bo treba se enkrat električarja poklicat.

Caligula ::

No vidis. Zmagal! :D

Metabond ::

Tudi jaz sem si pred dolgimi leti omislil 100Hz TV. Šel sem v stacuno po Sony in prišel nazaj s Philipsom MachLine, ki je imel neprimerno boljšo sliko od Sonya. Prvi razlog je bil, da je imel Sony slabši tuner in je slika precej "snežila" drugi pa, da je bila slika na Sonyju dosti bolj podobna temu, kot da bi gledal nekajkrat presneto VHS kaseto - čemur pa se niso mogli izogniti niti pri precej dražjem Philipsu. Mislim, da je slednje tudi tebe moti.

Po mojem 100Hz TV dosti bolj povdari slabšo kakovost posnetkov (npr.: A kanal) in zablesti šele pri neposrednih prenosih (v živo), ko je kvaliteta maksimalna. Podobno se dogaja tudi pri gledanju posnetkov na računalniškem monitorju, ker posnetki nimajo zadostne količine informacij (barvne globine, resolucije...) četudi gledam DVD video.

Sčasoma se boš na "boljšo" sliko privadil vendar popolnoma nikoli. Vpršanje je čemu dati prednost: sliki, ki ne migeta ali klasični 50Hz TV, ki presenetljivo dobro skriva nepopolnost PAL standarda. V slednjem primeru človeka vsaj ne zadane kap, ko se po dolgem času vsede pred veliko platno in se zgrozi na stroboskopsko sliko!

Caligula ::

Skratka imel sem prav :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slaba slika na vseh digitalnih TV, dobra na analognih CRT TV

Oddelek: Zvok in slika
247709 (5636) Senitel
»

LCD televizor do 1.200€

Oddelek: Kaj kupiti
282671 (1911) R-S-LoVe
»

Kateri TV 16:9, 100 Hz? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
569613 (8150) Valentin
»

televizor 100 Hz ?

Oddelek: Zvok in slika
302608 (1950) zile
»

Televizor 100Hz

Oddelek: Kaj kupiti
373573 (2905) SanSan

Več podobnih tem