» »

Dajte to nardit

Dajte to nardit

VASkO ::

Vsi, ki navijate Geforce ali katerikoli Nvidiin cip, pa vam ne gre najbolje, pobrusite cip, ker so ponavadi vsi zelo vpognjeni. Moja Gf2mx je sploh ni htela na 200mhz core pa sem zbruso cip in hladilno telo, zatice sem se malo gor vpogno, da je pritisk vecji, sedaj pa dela na 220mhz (vec se nisem probal) pa tudi greje se nic ne, tako da lahko sedaj tudi RAM na kartici navijem na 210 (vec se nisem probal, prej pa samo 195), ker se je prej kartica zaradi gretja cipa tako segrela, da navijanje ni prislo v postev.:D

Zgleda, da imam zlo dober primerek MSI 816, ker folk pravi, da jim gre ponavadi stabilno nekje na 195/189mhz (core/mem). Tudi jaz sem imel ta problem, ker je na tej kartici hladilnik bolj kot grelec, ker na sredini sploh ni stika pa tudi pritisk na cip je majhen.

element ::

Jest mam Winfast GeForce 2mx DH pro, in mam gor blue orba, pa sploh nč ne hladi! Še hujš! greje!!! Sploh ni stika med orbom in GPUjem, je samo ob SKRAJNEM robu. Zato sm že enkrat skor skuru kartico, če bi je ne izklopu prav čas (na srečo se ni segrela na več kot 50°c). Zdej pa ne vem, al je upognjen orb, al GPU? Any ideas? :\

VASkO ::

vsi nvidiini cipi so ponavadi upognjeni (vdolbina). jaz sem ga moral kar fejst pobrusit, tiste luknjice na robu so se zglihale, samo pa zdaj dela na 220mhz pa se cisto nic ne segreje, ker je stik po celi povrsini, poleg tega pa sem se vpogno nogice od hladilnika navzgor, tako da zdaj bolj prime (je blo treba fejst potisnit zatice, da so zaskocli) in tudi bolj hladi.

morphling1 ::

Ne samo nvidiini čipi, ampak vsi plastični čipi so upognjeni vsaj kar sem jih do sedaj videl , ko sem pri kolegu zravnal v3000 dal gor arctic silver ter dober hladilnik z vent. je delala na 225 mhz , pri sebi sem zbrusil north bridge na kt7 (zelo mučno delo ker ni prostora ) pa mi fsb dela do 120 mhz kar je za kt7 kar velik.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

crusader ::

Jz bi neki vprašu.Torej če dam dol rebra z voodoja kak jih potem nazaj zalepim , da bojo 100% držala?? 10x

element ::

Hja, s čem pa nej pobrusim grafično? Z blue orbom, ki ga mam? Zgleda, da bo treba brusit. Druge ni. Kakšen nasvet. Člank o brušenju čipov sm že prebral, sam me zanimajo vaše izkušnje. Thnx :D

morphling1 ::

Saj ima v3 dve luknji, po eno na vsaki strani proc, se pravi da lahko hladilnik pritrdiš z M3 vijaki (lahko vrežeš navoj v hladilnik ali pa z matico) , pa ne pozabit plastične podložke za vsak slučaj med glavo vijaka in grafično. Jaz brusim z bakrenim komadom 5x5x1.5 cm ki ga imam pripravljenega za izdelavo vodnih blokov , brusni papir pa za začetek 240 potem pa še 600 kar je zadosti , seveda pa je pametn0 zbrusit še hladilnik saj so vsi po vrsti krivi ( vzemi recimo kljunasto merilo (šublar) go položi na hladilnik in poglej proti svetlobi, pa se ponavadi razkrije kar lepa ukrivljenost)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

kayot ::

Jest sm naviv GF2 na 229/234 z vodnim hlajenjem. V 3DMarku sm imu 6956 tičk al koko naj temu rečem.:))

VASkO ::

meni gre cip do 250mhz zdaj, ram pa do 211, skoda:(

Pelcijan, jaz sem na kos stekla (star filter za monitor) zalepo smirgel papir in potem vzel to v roke in kartico gor in dol vlaco, dokler ni vse pisave dol potegnilo, da sem bil siguren, da je raven.

element ::

Kakšen šmergl paper si pa uporabu? :\ Kakšnga priporočaš?

VASkO ::

mislim da 800 vodobrusni, samo sem brez vode bruso

alien-w ::

kako si pa potem opilke ocistil? To valda povsod leti! Sej ne vem, ce se bom loteval tega, ker mi ze sedaj dela na 220/230, ce grem pa na vec, so pa ze precej ocitne napake v grafiki..

ABX ::

Pa znate tudi povedat kolko ste pridobili z navijanje GPU Ge2 Mx (ram ne tikat).
Po moje manj kot 2%, se splače??

Če že želite kaj pridobit navijajte ram.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

VASkO ::

mi ram ne gre na vec kot 210 (samsung 6ns)

alien, cip je platicen, zato ni treba se opilkov bat!

ABX, brusu sem zato, ker se mi je na sredini GPUja pasta ZAPEKLA gor, popokala je kot 3 leta suha zemlja in porumenela, sem jo moral dol spraskat, zdaj se cip ne segreje nic, sem dal se gor en vent od cyrixa (5x5cm) pa se na 250mhz ne segreje tako kot prej na 175!

ABX ::

Vasko: in gre tudi isto hitro kot prej.

Sem samo vam hotel povedat da navijate napačno stvar. RAM je bistvo vsega. Limajte hladilnike na njega.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

alien-w ::

jest sem meril temperaturo geforceMXevega GPUja. Z original hladnikom in nanavit je imel 57°C v precej dobro prezračeni kišti. Sedaj ima z Blue Orbom (vent ni prižgan) navit in voltazo zvisano na 3,7 (default = 3,5) 55°C, ce pa prizgem enega od ventov na kisti ali prizgem blueorba, temp na gre cez 35°C. Temp procesorja tako za anomalije ni kriva. Na RAMu imam na dva dela razrezan hladilnik od voodooja3 2000 (ravno prav veliki so), ter prilepljene s termalnim trakom (dobil zraven BlueOrba). Te zadeve se malce segrejejo (sedaj ko je navit), samo ni omembne vredno... Ce pa prizgem vente, potem pa sploh nima vloge.
In sedaj vprasanje: kako se znebit anomalij!?

element ::

Alien-w, sam, kaj ti nucajo hladilna rebra na ramu, če se skor nč ne grejejo. Poleg tega je vse kar je nad 50°c preveč za grafično, govorim iz lastnih izkušenj. Kr izklop ventilator na orbu, pol pa še lepo nabiji ene 2 urce giantse al pa ker drug špil, pol dej pa prst gor na vrhnjo stran grafične, pa ga gor drž 3min. Stavim, da boš odmaknu po 30s. :D Aja, brusim pa zato GPU, ker je upognjen in ni stika med orbom in GPUjem.





Še neki: na Winfast GeForce 2mx DH pro mam gor ram

Tole zgoraj je ploščica rama, pa me zanima, kok je NS, pa kok se bi ga dal navit s hladilnimi rebri na njem. Thnx za odgovore. :)) Sorry, sam ploščica rama pride mal čudna. (če slike ni klikni sem.

alien-w ::

Pelcijan: sej ce je blo z original coolerjem in NENAVITIM GPUjem 57°C ob normalni porabi, bo pa sedaj tudi ko je v največji obremenitvi in navit 55°C, tko da zdrzal bo sigurno, itaq pa imam ko spilam spile prizgan vsaj 1 vent. Ram se pa tko al pa tko nc ne greje...tut prej se ni glih velik, je pa zdej definitivno bols, k mam rebra gor,samo se vseeno se to ne pozna pri anomalijah...

VASkO ::

ABX, samo navijanje rama ne prinese dosti, za efektivnost navijes se gpu (GOVORIM IZ IZKUSNJE!)

morphling1 ::

Navijanje rama prinese največ saj so skoraj vse novejše kartice omejene s prepustnostjo rama. Govorim o igranju na res. nad 800x600 kar je za današnji hardware min.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

VASkO ::

pa tudi GPU je fajn navit, se tudi pozna, saj vem, da je RAM bottleneck pri graficnih, samo GPU mora tudi hiter bit.

Dealer ::

Heh drek pa ti Gf2Mx-i!!!!! Jaz imam GeForce256 predelanega u quadro pa imam blue orba in gre ram brez problema na 225 (več nisem probal procesor pa 160, pa to tako ali tako nima veze....)
LP

MaX ::

Mam leadtek winfast GF2 mx, pa me zanima, ker program rabm, če hočm ugotovit, temperaturo na proca na kartic???

VASkO ::

dobro cutilo temperature na konici svojega prsta in pogum, da se ne opeces (opekline 5 stopnje):D:D:D

no resno, navadne kartice nimajo senzorjev za temp gori, to imajo le kake posebne izdaje kartic in to tudi proizvajalec posebej oglasuje

element ::

Alien-w, men se je segrel na 55°c, ga pošlatam, je bla cela kartica vroča, sm se skor u gate posral, tko da zame več k 40°c ne prid v poštev. :D Lower temperatures beter feeling... Vsaj pr men... :D (I like it SUB-ZERO! 8-O)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

navijanje Gf2MX

Oddelek: Navijanje
431904 (1161) racaMIT
»

Prophet II MX 64 MB!!!

Oddelek: Navijanje
491366 (1055) element
»

GeForce 2mx in dvig voltaže!

Oddelek: Navijanje
101194 (1000) element
»

Program/Hack za OC GF2MX

Oddelek: Zvok in slika
201363 (1099) eraserr
»

HELP!!! PROBLEM!!!

Oddelek: Navijanje
7955 (833) element

Več podobnih tem