» »

Nestrpnost v Sloveniji

Nestrpnost v Sloveniji

«
1
2 3

poweroff ::

Zadeva je sicer povezana s temo o izbrisanih, vendar bi tukaj govorili bolj o nestrpnosti na splošno...

Desetega novembra 1938 se je v Nemčiji začela Kristallnacht (Steklena noč). Nestrpnost, ki so jo nacisti širili do Judov, je tega dne silovito izbruhnila. Nemško ljudstvo je začelo s pogromom judovskih sodržavljanov in uničevanjem njihovega imetja. Povod za to je bil atentat na nemškega konzula v Parizu, ki ga je izvedel judovski begunec.
V naslednjih urah, so v vseh mestih Tretjega Reicha začele dobro organizirane skupine pod vodstvom SA razbijati steklene izložbe judovskih trgovin in obrtnih delavnic. Sledilo je uničevanje in plenjenje njihove lastnine. Sledili so požigi Sinagog in napadi na judovsko imetje z zažigalnimi bombami.
Več kot 15.000 Judov so izgnali na ulice, jih pretepali in nekatere izmed njih zaprli ali poslali v koncentracijska taborišča. V Munchnu na primer, so judovske družine dobile ukaz, da morajo mesto zapustiti v 48 urah. V njihove domove so se kasneje vselili "pravoverni" nemški državljani.

Zanimiva je bila reakcija državnih ustanov - policije in gasilcev. Gasilci so požare mirno opazovali in skrbeli le, da se niso razširili na nejudovske hiše. Policija pa na nasilje in nerede sploh ni odreagirala, pa pa jim je celo asistirala - promet je namreč usmerjala tako, da so imeli uničevalci čimbolj prost dostop na svojem protijudovskem pohodu.

Ampak najboljše šele pride. Po Kristallnacht, so bili Judje kolektivno obsojeni na plačilo denarne kazni v znesku 1 milijarde Reichsmark, ker naj bi sami spodbudili nasilje.


Danes sicer živimo v 21. stoletju, vendar lahko s tedanjim dogajanjem opazimo nekaj zanimivih vzporednic.

Politiki (Brejc, Rupar) govorijo o tem, da so izbrisani "kalkulirali" in "špekulirali". Nekateri (Peče) govorijo o "izmečkih" in "špekulantih, ki jih bo država finančno nagradila", ali pa kar o "ubrisanih" (Jelinčič). SNS govori tudi o "pravno uzakonjenem ropu naše države". Spet drugi (Petan) pravijo, da bodo izbrisani "dobili denar zato, ker so napadli slovensko državo". Nekateri (Jelinčič) pa celo predlagajo, da bi izbrisane "naložili na kamione, na vagone ali pa na letala in jih poslali v matično domovino".

Glede uresničitve odločbe Ustavnega sodišča je bilo že kar nekaj referendumskih pobud, eno izmed njih je vložila celo skupina 30 poslancev, torej najvišjih predstavnikov države. Nasprotniki izbrisanih kar naprej govorijo o državljanstvih in odškodninah, čeprav ta dva pojma nista neposredno povezana z določbo Ustavnega sodišča.

V Mežici se je pričelo zbiranje podpisov v podporo peticiji za odvzem slovenskega državljanstva podpredsedniku Društva izbrisanih prebivalcev Slovenije Marku Peraku.

Na Koroškem se je pojavil tudi nestrpen plakat, kjer podpisani "Odbor za čistejšo Slovenijo" pravi, da niso za "srbske izbrisane" in "islamski harem" "pri nas". Plakat se je pojavil v bloku, v katerem živi predsednik koroškega območnega odbora Društva izbrisanih prebivalcev Slovenije Mladen Balaban.
Pobudnik peticije za odvzem državljanstva podpredsedniku Društva izbrisanih prebivalcev Slovenije Jože Kreuh pa meni, da je letake v javnost dal prav Balaban.

Sprehod po anonimnih spletnih forumih nam da še za odtenek jasnejšo sliko o nestrpnosti, čeprav so že politiki dovolj zgovorni. Z izbrisom menda ni bilo nič narobe, izbrisani so menda sami krivi za svoje težave in sedaj tudi sami razpihujejo nestrpnost. Nekateri celo trdijo, da je vse skupaj zarota "levih" političnih strank proti "desnici", ki naj bi se jo zopet prikazalo kot fašistoidno in ji s tem onemogočilo uspeh na volitvah. Izbrisani imajo menda tudi namen ogoljufati slovensko državo.

Poleg tega so zagovorniki izbrisanih označeni izrazito negativno. Jelinčič je recimo na RGL javno izjavil, da je Krivic psihični bolnik in kverulant. Ostre so bile tudi reakcije na plakatno akcijo "Odgovorni za izbris", Bohinca je recimo zapisal, da plakati predstavljajo netočna in zavajajoča dejstva z izključnim namenom najbolj grobo žaliti in diskvalificirati.

Problem izbrisanih pa se kljub jasni odločbi Ustavnega sodišča še vedno ni rešil. Ali lahko pričakujemo razbita stekla tudi v Sloveniji?

frenk ::

Če so izbrisani med vojno kakorkoli nasprotovali odcepitvi slovenije ali sodelovali z okupatorji, bi jih jest na kamione nametal in v matično državo kot pravi jelinčič...v izjemnih primerih pa bi nekateri šli pred zid...če so med temi izbrisanimi takšni, ki niso nasprotovali odcepitvi, torej so bili nevtralnega mnenja ali pa so bili za odcepitev, bi jim jaz izplačal polno odškodnino...ampak pomoje je bol mal takih:\


p.s.: razbita stekla v slo?...pomoje da ne...tudi skini ne bojo nobene akcije organiziral, ker so trenutno v zelo dobrem odnosu z LJ policijo in tega odnosa nočjo zapravt

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: frenk ()

Thomas ::

Ali lahko pričakujemo v Sloveniji svobodo govora? A bomo morali zmeraj poslušati levite levičarjev? Lahko nekaj rečem, ne da bi me jurišniki levice proglasili za nacista? Lahko?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Dr_M ::

Matthai: jest v tvojem postu ne najdem nobenih znakov nestrpnosti. z vsem kar pise se vec ali mn strinjam. in tako je prav.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

poweroff ::

Ne vidiš znakov nestrpnosti? Izjave, da so špekulanti, da so sami krivi (čeprav je očitno nasprotno), da bi jih morali naložiti na kamione, da so izmečki - to se ti ne zdi nestrpnost... madona, v kakšni državi živim...

poweroff ::

Thomas: lahko, saj je očitno, da lahko nekateri govorijo kar hočejo. Pa ti - mi boš pustil mojo svobodo govora? :D

Dr_M ::

Matthai: se opravicujem, ampak jest kle ne vidm nobenga problema :) :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

poweroff ::

OK, bom takole rekel...

(tega seveda ne mislim resno, želim samo ilustrirati primer)

Dr_M, ti si kalkulant, špekulant, izmeček, ubrisan, to kar delaš je pravno uzakonjen rop naše države, treba bi te bilo naložili na kamion, na vagon ali pa na letalo in te poslali v tujino, si tudi psihični bolnik in kverulant. In si tudi sam kriv za izpade nestrpnosti proti tebi.

Ti je sedaj kaj bolj jasno v čem jaz vidim problem? ;)

Dr_M ::

Matthai: ce bi hotu drzavo oropat za tok denarja kot hocejo izbrisani, potem ti sploh nebi ugovarju. razumes?:)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

BigWhale ::

Malo previdnosti, da se ne zacnete obmetavat s cim... Take teme so zelo delikatne...

Thomas ::

Izigravanje naci karte kadarkoli kdo reče kaj takega kar ni za levičarsko uho ravno milozvočnega - je represija. Kadar zadaj ni argumentov, je samo zmerjanje. Autodiskvalifikacija.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Gavran ::

Matthai: če že govoriš o nestrpnosti, poglej si SVOJE poste in SVOJO nestrpnost do tistih, ki mislimo drugače kot ti. Pometi pred svojim pragom, potem pa soli pamet drugim.

Daedalus ::

Mah, saj je prav očitno vedno večje manifestiranje nestrpnosti do državljanov ex Juga republik. Kar se mi pa zdi celo koristno. Ker do zdaj je ta nestrpnost bila predvsem prikrita, zdaj se pa jasno kaže, kakšen narod s(m)o Slovenci. Z vstopom v Big League (NATO in EU) so pač marsikomu zrasla krila in se temu primerno tudi obnaša. Sicer ne vem, kako je bilo kako desetletje al pa dva nazaj, samo imam vedno bolj občutek, da je vedno več mladih, ki bi "jugoviče" transportirali kam iz države. Kar pa je zanimivo pa je to, da se razni transportni vlaki in tovornjaki/lahk tud letala vozijo/letijo zgolj proti jugu. Očitno je res nekaj na tem, da s(m)o Slovenci zafrustrirani zaradi lastne nepomembnosti in pol je pač to treba na nekomu izživljat. Seveda na tistih, ki jih mamo za šibkejše. Svoje pa potem doda še politika - recimo v odnosih s Hrvaško pa dobiš eno packarijo. Ampak, to sploh ni pomembno. Pomembno je, da je Slovenija v EU in NATU in da čimprej pozabimo na svoje pretekle zveze z Balkanom. In da se počutimo res velike in pomembne. Ker mi smo v EU in NATU, Hrvati in nižje pač še nekaj časa ne bojo. Slovenija gre naprej!!! Po možnosti brez "jugovičev".


/kakršenkoli cinizem v postu je zgolj posledica domišljije bralca
/podobnost s stanjem duha v neki podalpski državi je zgolj naključna
:)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

poweroff ::

Gavran: ni problema, pokaži mo kje sem bil jaz nestrpen.

Pa ne mi prihajati z argumentom, ad je nestrpnež tisti, ki ni strpen do nestrpnežev. Ker potem lahko vsak kriminalec reče, da je policaj do njega nestrpen.


Dr_M: oropat? Ravno o tem govorim! S tem, ko je država povzročila krivico, je izbrisane oškodovala. Torej jih je oropala. In ne obratno. In ravno to je bila finta Kristallnacht.

Thomas: se ti ne zdi, da ti nimaš argumentov? Moj argument je odločba US in pravna načela. In pa dejstva, ki so jih izrekli tebi ljubi politiki. In dejstva o nacizmu. Jaz sem to samopovezal z logičnim sklepanjem... :D

Dr_M ::

Matthai: kakoje drzava njih oropala, ce jih pa sploh tuki ni blo. oni so prsl zdej nazaj in hocejo uveljavlat neko svojo pravico. njim ni bla storjena nikakrsna skoda. noben se ni dokazu, da so bli oskodovani.usi samo govorijo,dokazov pa nobenih.
ce pa bi bli oni v tistem casu sloveniji, pa se jim nebi zgodil kej takega, tako kot se mnogim ni...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Gavran ::

Svojo nestrpnost kažeš s tem, da nas, ki mislimo drugače kot ti, primerjaš z nacisti, te naše debate pa s kristalno nočjo. To sta nevzdržni in vsaj zame zelo žaljivi primerjavi. Kaj, če bi jaz tebe primerjal s petokolonaši ali t.i. "raztrganci"? Vsaka stran ima svoj prav - tako imaš tudi ti v nekaterih točkah prav. Upam, da bo "tehnični" zakon na tak ali drugačen način padel. Kot pa sem že nekjkrat zapisal, sem prepričan, da je med "izbrisanimi" tudi nekaj takih, ki se jim je dejansko zgodila krivica, ki jo je treba na vsak način popraviti. Nikakor pa se ne strinjam s tem, da se pravica ureja počez za vse "izbrisane", kot je to predvideno po tem zakonu.

Daedalus ::

Problem izbrisanih v Sloveniji in nestrpnosti do njih je v medijskem prikazovanju problematike (pa v izjavah populista Jelinčiča in njemu podobnih). Ker dokler se bojo mediji bolj usmerjali na špekulacije tipa "kaj bi bilo, če bi bilo", bo tako tudi ostalo. Ker se po medijih problematika tega vprašanja ne kaže več v tem, kaj je bilo dejansko narobe, kdo je zakrivil tako stanje in kako na najbolj ustrezen način to popraviti (konsenz, demokracija je pač taka) ampak se že vnaprej špekulira o "gospodarski škodi", pol pač folk odreagira malo po svoje in na dan pridejo izjave o raznih transportih. Da pa ne omenjam raznih primerjav z nacisti, ki so pa sploh kompletno zgrešene. Temu se reče tudi "spin doctory" oz. preusmerjanje pozornosti javnosti drugam (kjer praviloma ni problema, se ga pa naredi). Seveda v takem okolju ne more obstajati neka konkretna, z arguenti pro et contra podkrepljena izjava, ki bi vodila do nekih pozitivnih posledic. Tako ostane samo zmerjanje in zavajanje. Kdo je zato kriv? Kdo pa sploh kontrolira naše medije? Odgovor na to vprašanje je znan že precej časa...

Drugače ma pa Gavran point v tem, ko trdi, da je popravljanje krivic "vsevprek" totalno zgrešeno in tako bo treba to pač reševati drugače - od primera do primera. In poleg ugotavljati, kdo je kaj zakrivil, kdo je upravičen do česa. Ampak, volitve so prekmalu, desnica se pa vse bolj zapleta z izjavami, ki jim ni preveč težko obesiti raznih pridevnikov. Pa še sodni postopki za javnost niso preveč privlačni (beri: barok prehrana naroda) Tako da po mojem se bo zgodil še en velikanski "fuck up", in status quo bo ostal. Ostala bo pa tudi dodatna škoda v obliki nestrpnosti, edino da bo še malo bolj podkrepljena. Kdo je pa zato v veliki meri kriv? Go figure...

Aja, Matthai, mogoče ne bi škodlo, če bi si vzel malo časa, pa premislil, kje je tvoja strpnost, da primerjaš drugače misleče z nacisti. Vsaka zgodba ma dve plati in res ne vem , od kod ti ideja, da je samo tvoja plat totalno pravilna, druga pa pronacistično zgrešena:\
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

madmitch ::

OK, morda je Matthai malo nerodno postavil vso stvar,vendar sem jaz videl v njegovem postu samo primerjavo "kaj če", res da na način, da si ga marsikdo lahko (ker tako hoče) razlaga kot direktno primerjavo.

Največji problem "izbrisanih" je, da se prepletala dejanska špekulativnost prenekaterega izmed njih in površnost države pri reševanju tega problema, takrat, ko je 199X nastal in s sedanjim zakonom, ko želijo zadevo na hitro rešiti "počez". S tem so v isti koš zmetali vse ki so se hoteli dokopati do državljanstva, ki jim ne pripada, tiste, ki "su več od zmeri sluvenci i imajo pravo..." in vse, ki so bili in so do državljanstva upravičeni.
Je pa tudi res, da so za gnev in bes nas "pravih Kranjcev" krivi dogodki, dogajanja in odnos nekdanjih južnih bratov do nas. Jaz se, za razliko od veliko tu besnečih, še dobro spominjam, kakšen odnos je nekoč vladal in kako so Slovence in Slovenijo dejansko imeli za male poslušne "papke". Marsikdo, ki se je sedaj znašel med izbrisanimi, še danes tako misli in je prepričan, da mu, kot nekoč, ko je bil tu kot predstavnik višje jugo rase, pripadajo vse pravice in še katera čez, za dolžnosti ima pa male slovenčke. E, neće moći.

Namesto, da so naši predstavniki naroda sestavili še en zakon, ki ne rešuje ničesar in da ga sedaj branijo na okopih, delajo užaljene ksihte za vsako malenkost, naj raje priznajo, da je zakon in tak način reševanja za en drek in da so se ušteli. Vsesti bi se morali v kot, razmisliti in zadevo reševati posamično, ne pa kar tako, en zakonček, pa bo. Jeb***, če so ga vsrali, naj to priznajo. Pač, bili so kaotični in napeti časi. Sedaj je treba zadevo rešiti korektno in brez čustvenih izpadov ter kalkulacij.

S vsem tem so postavili odličen predvolilni poligon za obmetavanje in ustvarjanje anti reklame za nasprotni tabor (to ni bila še nikoli kaj prida taktika) in za medije, da se lahko s svojimi "raziskovalnimi" novinarji in "analitiki" pojajo vse poprek.

Poleg vsega pa še mi sami prilivamo olja na ogenj z izjavami o transportih, pogromih... Pa dajmo jim dokazati, da so sto let za nami, ne pa da se spuščamo na nivo, ki nam ni ravno v čast.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

FastWIND ::

Thomas:
Ali lahko pričakujemo v Sloveniji svobodo govora? A bomo morali zmeraj poslušati levite levičarjev? Lahko nekaj rečem, ne da bi me jurišniki levice proglasili za nacista? Lahko?


Kdo, ti krati svobodo govora in kaj ima tale tvoj odgovor veze z naslovno temo?

Na letakih je bilo zapisano:"Slovenci za čistejšo Slovenijo! Nočemo in nismo za srbske izbrisane, pripadnike in simpatizerje JLA iz leta 91 kot tudi nismo za islamski harem pri nas - džamijo v Ljubljani." Poleg letakov sta se pojavila tudi dva večja plakata z isto vsebino. Pod letak je podpisan Odbor za čistejšo Slovenijo v nastajanju.



Kaj ima takle letak s svobodo govora? Prav nič. Je tipičen primer zahrbtne, nestrpnosti!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FastWIND ()

Dr_M ::

Kaj ima takle letak s pravico govora. Prav nič. Je tipičen primer zahrbtne, nestrpnosti!

zakaj pa? kdo pa pravi da mormo bit usi "strpni"? kaj pa ce nisi, si zato kej slabsi??
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

FastWIND ::

Zaradi nestrpnosti je bilo v bližnji in daljni zgodovini že veliko gorja, zato malo premisli o čem govoriš.

Dr_M ::

hm...nestrpnost pa sovraztvo sta nekak 2 razlicna pojma.
jest nimam proti nobenmu nc, dokler je tm kjer more bit. :)

tisti ki pa so v zgodovini delal gorje so ga pa zaradi pohlepa in sovraztva.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

FastWIND ::

Ja ampak iz česa se razvije sovraštvo? Menda tudi iz nestrpnosti.

BigWhale ::

Easy boys!

;)

PS: Jest mam samo eno moznost... to je zakleni... tko da... :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Thomas ::

Človek, ne glede na to kakšna mešanica prednikov je, je človek. Nekateri imajo srečo, da so državljani (bolj) razvite Zahodne države, kamor spadajo Slovenija, Italija, Francija, Španija ... Tisti so potem definitivno priviligirani pred drugimi. Se pa državljanom teh držav odrekajo nekatere pravice in "pravice", ki jih drugi uživajo in "uživajo". Predlagam, da v Zahodnih državah še naprej ostane omejena pravica do obračunavanja z nepokornimi ženami, pravica mul da ukazujejo vsakomur vse in podobne zadeve. Kdor bi rad drugače kot z rojstvom postal član teh družb, naj se temu prilagodi, ali pa ostane zunaj. Kdor pa se prilagodi - mu gredo enake pravice. Ni nobenega rasizma, samo kulturalizem je.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

FastWIND ::

Thomas: Lepo napisano. Zdaj pa še nekaj , lahko z da ali ne odgovoriš: Ali odobravaš ˝koroško akcijo˝?

Thomas ::

Jasno da ne odobravam nobenih šovinističnih izpadov. Proti nikomur. Tudi ne šovinizma Ultralevičarjev proti Slovencem in nekaterim drugim Zahodnjakom.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Lucas ::

Pred plebiscitom so bili proti osamosvojitvi...

Pozneje, leta 91' so stali na drugi strani puškinih cevi in merili v nas...

Ko so spušili, so odšli na jug, ker niso verjeli v novo državo, ker so vedeli da tu nimajo kaj iskat...

Z leti so prihajali nazaj, ker je Slovenija vsak dan več pomenila, in ker je na oblasti od osamosvojitve naprej ves čas njim naklonjena opcija...

Leta 2003 so jih polna usta, kako smo necivilizirana država (Todorović), kako smo jim kratili krivice...istočasno hočejo pravice, ker je Slovenija v EU in NATO, in ker to nekaj pomeni!

Ko se hoče pripraviti zakon, ki bi preverjal posamične primere, se ga povozi kar z "univerzalnim" zakonom...

In, če se hoče razpisati referendum o tem...smo fašisti, nastrpneži...vsega tega so pa ponovno krivi Janša pa Bajuk. Lepo vas prosim!

Obstajajo primeri, kjer bi upravičeno bilo potrebno zadevo preučiti in krivico odpraviti, sem pa prepričan, da teh primerov ni 18.000.
Kdor bi se takrat pobrigal za papirje, bi jih danes imel. Pa se niso!

In sedaj imamo situacijo, ko se Aksentijević in njemu podobna vojna lica, sprehajajo po Sloveniji z sončnimi očali, zastopa pa jih Krivic.

Če so med nestrpneže šteti tudi ljudje, ki glede tega razmišljajo podobno kot jaz, me tega ni sram!
Še ponosen sem na to.
I was here...

Dr_M ::

se podpisem pod tale post.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dr_M ::

pa se neki...
slovenci smo vedno bli in vedno bomo tlacani. v tem primeru ni nic drugace.
tisti ki se hocem postavit zase smo pac nestrpni ane. ampak men ne sede bit tlacan nekemu tujcu.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Daedalus ::

Tole sem si sposodil od Thomasa:

>Kadar zadaj ni argumentov, je samo zmerjanje. Autodiskvalifikacija.

Velja pa za lukatoma - sem prepričan, da svojih smelih trditev nekako ne more podpreti z argumenti.

:)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Dr_M ::

Velja pa za lukatoma - sem prepričan, da svojih smelih trditev nekako ne more podpreti z argumenti.

argumenti kar sami od sebe vpijejo, ce le malenkost poznas preteklost.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

bradek ::

Tokrat sm ze to reku pa se enkrat bom...

Najvecji problemi so:
- nepoznavanje resnice (tako ali tako pa vemo da prave resnice nikoli ni)
- posploševanje glede na izkušnje

Če tega ne bi bilo, bi bilo pa kaj drugega, kar bi vznemirjalo in povzročalo erekcije zdolgočasenemu življenju ljudi, ki nimajo nič boljšega početi (kot naprimer nekaj, kar bi bilo koristno za človeštvo, v vsakemu je potencial, brez dvoma, samo veliko lažje je početi to, kar mnogi počnejo)

Ne bom se opredelil okoli te teme ker ne poznam celotne slike, sem pa proti vsakemu razlikovanju in predalčkanju ljudi zaradi tega ker prihajajo od nekod. Tako tukaj, tako pri đamiji, tako pri črncih, homoseksualcih in še komu.

lp
M

Gavran ::

lukatom: v glavnem se s tabo strinjam.
Akcije na Koroškem nikakor ne podpiram. Avtorje teh plakatov bi lahko obtožili nacizma, nikakor pa to ne velja za večino nasprotnikov "tehničnega zakona", kamor se štejem tudi sam.
Mogoče sem spregledal, vendar nikjer nisem zasledil, kateri zakon je kršila država z izbrisom - če mi lahko kdo da poln naziv zakona in člen, ki je bil kršen, bom zelo vesel. Pa ne mi tukaj z ustavo, ker ustava ne predpisuje postopkov za vpis v registre prebivalstva ali izbris iz registrov. V ustavi piše, da se pravice urejajo z zakoni. Prosim naziv tega ali teh zakonov in konkretne člene.

marS ::

:D Rad bi, da mi nekdo od vas pametnjakovičev razloži oz. odgovori:
kdo je tu nestrpen:
jaz, ki mi gre nekdo na k**** in mu to povem v faco
ali
on, ki me potem klofne, ko je to slišal?
...no more heroes...
https://ilbis.com/

_sas_ ::

nekje se je omenjala številka 200.000€ ... če to pomožimo z 18.000 dobimo okrog 850 miljard SIT (pretvorjeno v sit × 235)... pol letnega slovenskega proračuna, a ne?

a mi lahko sedaj kdo pove, kako bi lahko to izplačali, da ne bi to vplivalo na normalno delovanje države.

nekdo je zajebal, to definitivno. ali so bili to izbrisani, ali nekaj uradnikov/politikov, me sploh ne zanima. Ne more se pripisat kolektivna krivda, naj odgovarjajo posamezniki ... in plačajo kolikor lahko.

ker zaradi takšnih zneskov bo trpela "nič kriva" večina.

in če sem proti temo sem hitlerjanec?

Thomas ::

Vsakega ki ni všeč Hanžku in drugim takim ultralevičarjem, si ti dovolijo zmerjati z nacisti. Enostavno mislijo, da oni imajo v Sloveniji in povsod po svetu zadnjo besedo, ker so pač "napredni". Matthai si dovoljuje odpirati takele teme, v katerih bi rad obračunaval "s kmeti" in jih nekaznovano zmerjal z nacisti. Barakuda potem briše poste, ki so njegovim zrcalni, samih Mathaijevih pa ne.

Čas je, da Barakudo vržejo iz moderatorstva in prepovejo na Slotechu nestrpnost proti državljanom Slovenije, ki ne mislijo nujno tako kot Danica Simšič in Mirovni Inštitut.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Jaz pa mislim, da je cas, da se debata spravi na neko normalno raven ni se nehate en drugega zmerjat z nacisti na eni strani in nestrpnezi na drugi strani.

Thomas ::

"Nestrpnež" v primeri z "Nacist" ni prav huda psovka, se strinjaš Whale?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Dr_M ::

mislm...velik folka nima razciscenih nekih pojmov..

NACISTI SO POBIJAL LJUDI, MI takoimenovani NESTRPNEZI PA NE BOMO NOBENGA UBIL!!! usaj jest nimam namena pobijat folka.

piz*a materna dejte ze to dojet 1x...pomoje bi se opicam prej to dopovedal.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dr Evil ::

Mislim,da bi blo treba najprej definirat pojem nestrpnost, ne pa da se s tem pojmom kar obmetujemo.
Prosim,da lepo vsak napiše kaj za njega ta pojem predstavlja in koga vidi kot nestrpneža.
:))

BigWhale ::

> "Nestrpnež" v primeri z "Nacist" ni prav huda psovka, se
> strinjaš Whale?

V bistvu je drugo podmnozica prvega... :P Sam mir dejte... Cela mnozica :P

Jest sem naceloma zlo nestrpen do nestrpnih :P


(kind of a Catch22)

Thomas ::

Tudi levi so podmnožica mačk. Pa ne pomeni, da so domače mačke nevarne kot levi. V isti koš dajat "nestrpneže" in "naciste", ker so "nacisti podmnožica nestrpnežev" - ni ravno pravično. Ni dostojno.

Sicer je meni jasno, da je moderiranje pasje delo in da ti ga jest ne olajšujem BigWhale - ampak kaj si se pa javu? :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

FastWIND ::

Po moje so vsega krivi naši nesposobni politiki, tako desni kot levi. Tistega leta ko so te ˝izbrisane˝premaknili v register tujcev, so naredili napako, katere sedaj nihšče noče priznati. Napaka je bila storjena, ko so jih pozvali preko občil javnega obveščanja na ureditev statusa, namesto da bi vsem spornim na naslov stalnega prebivališča poslali priporočeno vabilo za ureditev statusa. In v čem je razlika? V tem, da je sedaj glede tega kdo se je kdaj odzval in kako veliko nejasnosti, če bi pa imeli pisno vabilo za ureditev statusa npr. v roku 14 dni in kdor se na to ne bi odzval bi bila njegova stvar. Na tak način ne bi blilo možno pritožb. Sedaj pa je okoli ˝izbrisanih˝ ena velika kuhinja...

Lucas ::

1. Prepričan sem da so določeni primeri upravičeni do poprave krivic.

2. Kdor ne ve (Deadealus, itd.), kdo je Aksentijević in njemu podobni, in kaj so ti ljudje pred osamosvojitvijo počeli in razmišljali, je to pač vaš problem.

3. Moje razmišlanje:

Dokler bo Todorović govoril čez našo državo to, da smo necivilizirani, obenem pa zahteva povračilo, dokler se bivši JLA generali (oficirji) sprehajajo po Sloveniji, kot da se pred 10 leti ni nič dogajalo, samo zato, ker jim to trenutno ustreza...in dokler se ti ljudje ne naučijo pisati in govoriti vsaj pribljižno slovensko, nimajo tukaj kaj delat, sploh pa iskati kake odškodnine ali pa državljanstvo.

4. Zakon, ki ne omogoča selekcioniranja zgoraj naštetih osebkov, od upravičenih do poprave krivic ne bi smel biti sprejet. In moti me predvsem to, da nekateri vse delajo za to, da bi bil.

Sedaj pa veselo po meni!
I was here...

frenk ::

pa še nekaj je...tud če jim je bila kratena pravica ne bojo spet nazaj narisani če slovenski narod tega noče...volja slovenskega naroda je pomembnejša od vsakršnega zakona:|

Thomas ::

Ne, ni res. Mora biti zadeva rešena pravično in celo velikodušno. Ni pa treba, da zaradi tega sledimo tehničnemu zakonu, ki ga je pripravila koalicija. Z asistenco ljudske stranke in potem z njenim "spreobrnjenjem". Pameten državni zbor bi pač sprejel zakon, ki bi k tistim 170.000 novih ("takoj lojalnih") novih državljanov prištel še teh 18.000 "skesancev", oziroma toliko, kolikor jih želi. Ostali so na prebivališčih ali pa begunci oziroma ilegalci. Sicer koza pojedena in volk lačen - ampak to bi bilo modro. Te rešitve "noben ne mara", je pa daleč najboljša.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tr0n ::

Jaz sem za tolerantnejso resitev. Naj pride in ostane v Sloveniji tisti, ki si to zeli.

Dobrodosli with sugar on top!

Itaq se bomo slovenci prej ali slej pobili na cestah in utopili v kozarcih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Dr_M ::

Naj pride in ostane v Sloveniji tisti, ki si to zeli.

kle se pojavi ena zanimiva stvar. juznaki pluvajo po sloveniji in po slovencih (nemalokrat sm slisu kok je slovenija bedna in da je njihova xy balkanska drzava 100x boljsa), potem pa uprasa zakaj je tuki sploh ce mu je tok bedn, pa sm zmeri dubu ksn odgovor ces, kaj sm tok bedn, ce mam kej proti ce je tuki...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

BigWhale ::

> Tudi levi so podmnožica mačk. Pa ne pomeni, da so domače
> mačke nevarne kot levi. V isti koš dajat "nestrpneže" in
> "naciste", ker so "nacisti podmnožica nestrpnežev" - ni ravno
> pravično. Ni dostojno.

Ne, ampak se bos mack hitro losal, ko bos zvedel, da je tvoja zena noseca ali pa ko bo enkrat kaka macka iztaknila oko tvojemu tri letnemu otroku, ki se je plazil po tleh in iskal 14 dni star smoki pod kavcem...

:)

Ne, res ni pravicno in dostojno ampak tudi ni pravicno, ce reces, da so nestrpneze ne-nevarni in popolnoma nedolzni. :)
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Rasizem okoli nas (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7615264 (5130) Zero0ne
»

Izbrisani Todorović dobil odškodninsko tožbo proti državi (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
52129788 (19183) Zheegec

RE: ZMAGO prireja koncert....prides? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
645234 (4050) OwcA
»

Smo Slovenci nestrpni? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
554564 (3618) Poldi112

Več podobnih tem