» »

Divx bitrate oz ali obstaja idealni bitrate?

Divx bitrate oz ali obstaja idealni bitrate?

windhunter ::

Zdravo.

Zanima me, če za format npr 320x240 obstaja nek idealni bitrate (pri kodiranju z npr divx).

Če je bitrate premajhen, izgubljaš na velikosti.

Ali je lahko prevelik? Mislim v smislu kvalitete. Ali je bitrate 3000bps boljša kvaliteta kot 2000bps pri resoluciji 320x240??? Torej, če obstaja nek vmesni - idealni bitrate za določeno resolucijo.

lp
There are 10 types of people in this world,
those that understand binary, and those that don't.

SasoS ::

Bitrate je vedno kompromis med velikostjo in kvaliteto. Sure...3000kbps je lahko boljše kvalitete od 2000kbps - vprašanje je ali boš ti to opazil ali boš razliko lahko samo izmeril s kakšnim programom. To je pa predvsem odvisno kakšen material kodiraš...če so hitre, svetle scene bo lahko razlika...pri temnih je sploh ne bo (vprašanje je tudi če sploh bo razlika...divx ima namreč najmanjšo stopnjo kompresije 2x in če cel film zakodira z 2x, potem pač ne more porabiti dodatnega prostora...tako boš lahko dobil manjši fajl kot ga pričakuješ). Vse skupaj se konča pri 'feelingu' in pa večkratnem kodiranju. Kako dobro se bo stisnila določena scena, koliko prostora imaš na voljo in koliko ga rabiš. Idealno razmerje pa dobiš ko delaš več passov skozi film....Da ti povem da je idealni bitrate 1554,33kbps pač ne pričakuješ od mene, rajt? :D

windhunter ::

ubistvu si mi delno odogovoru.
torej konkretno:

vprašanje je tudi če sploh bo razlika...divx ima namreč najmanjšo stopnjo kompresije 2x in če cel film zakodira z 2x, potem pač ne more porabiti dodatnega prostora...tako boš lahko dobil manjši fajl kot ga pričakuješ


ali to pomeni, da če kompresiram s 4000kbps, da bo on ubistvu kompresiral z minimalno kompresijo 2x in bo file čisto isto velik, kot če bi kompresiral z 3500kbps (recimo da je to kompresija 2x v tem primeru)???
There are 10 types of people in this world,
those that understand binary, and those that don't.

largie ::

idealni bitrate je tisti pri katerem video z zvokom vred paše na izbrani medij (zasede določeno količino prostora) :), pri čimvečji resoluciji ter razmerju bits/pixel v 1 framu. med izdelovalci varnostnih kopij dvd-jev se je nekako uveljavilo pravilo da naj bi bilo to razmerje večje od 0.17, najraje okoli 0.2 za 1 CD divx. seveda je za končni rezultat odvisno tudi kakšen je film (svetlost, več ali manj akcije), ampak to je že delo kodeka, kako bo razporedil povprečni bitrate ki ga ima na voljo med posamezne frame.
pri 320x240 je za takšen bits/pixel dovolj že video bitrate nad 400, seveda lahko ti uporabiš tudi več. mislim da boš v praksi boš težko našel divxe v bitratom prek 2000.

Freakylion ::

Zdaj pa eno vprašanje od ZAČETNIKA. Mi lahko nekdo pove po domače, da ga bom razumel, kaj ta bitrate v bistvo je oziroma mi to nekako obrazloži. Pa upam, da me ne boste preveč skritizirali, ker takih stvari ne vem.

CaqKa ::

bitrate pomeni podatkovni tok...
in neposredno vpliva na kvaliteto slike.
to pomeni to koliko bitov daš na razpolago za zakodiranje neke slike.

Hypno ::

http://www.doom9.org

Desno zgoraj padajoči Quick Link meni in tam najdeš Bitrate & Resolution Guide

Sicer pa 1. pravilo ti mora biti znano.

"First: THERE'S NO IDEAL BITRATE AND OR RESOLUTION!!!!! These settings depend on what you're driving for - high resolution - good image quality, size, etc."
Great are mysteries of the mind ...

pivmik ::

je pa treba pazit pri divx 3.11 (sbc) da se dajaš prevelikih bitrateov, ker potem pride do raznih artefaktov.

DivX5 in XviD misim, da nimajo tega buga.
LP, Gregor GRE^


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5814699 (8105) Revenant
»

ZDRad: Prehod v digitalno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
1429193 (9189) gruntfürmich
»

program za kompresirat Video

Oddelek: Programska oprema
201381 (1080) Jakka
»

Hitrost kodiranja - XviD, DivX

Oddelek: Zvok in slika
61404 (1248) podtalje
»

Kako kodirat dvd filme oz kakrne koli filme v avi fajle?!?

Oddelek: Zvok in slika
81227 (1023) Tr0n

Več podobnih tem