» »

Simobil ponuja GPRS Vodafone Mobile Connect Card...

Simobil ponuja GPRS Vodafone Mobile Connect Card...

Cokolesnik ::

Najprej uradna predstavitev...

Gre za PCMCIA kartico, ki jo vstavimo v prenosnik in hopla. Naš prenosnik postane GPRS mobilni telefon (za prenos podatkov, pošiljanje sms sporočil in drugih podatkovnih storitev, seveda ne za klasične gsm pogovore).

Kartico dobimo za pičlih 10 tisočakov, pogodbena kazen za prekinitev 24 mesečna nar. razmerja pa je 45 tisočakov. Mesečna naročnina za paket je 5 tisočakov, ki vključujejo 100 mb prenešenega prometa mesečno.

Vse lepo in prav, če Simobil ne bi mesec ali nekaj več nazaj oglaševal EDGE (pripravili so celo tisk. konferenco), kjer so EDGE kot odlično (poceni) alternativo Mobitelovemu UMTSu, napovedali že za 1. polovico tega leta, omrežje pa naj bi bili sposobni v celoti pripraviti v 2 mesecih (EDGE namreč ne zahteva tako velikih vlaganj v omrežje kot UMTS, saj gre za nadgradnjo omrežja), zato naj zainteresirani premislijo, ali ne bodo še malce počakali (omenjena PCMCIA kartica namreč ni pripravljena za EDGE, ima pa GPRS pospeševalnik, ki bi naj še deloma pospešil obstoječo GPRS hitrost s kompresijo podatkov).

Vsekakor pa gre za ponudbo, ki bi jo lahko že zdavnaj pripravil Mobitel ob vsej svoji všečnosti ponudbe in storitev, bojda najnaprednejših v Evropi. Ja, Vodafona se bo moral Mobitel še kako paziti.

Še pojasnilo: EDGE je tehnologija, ki bo podobno kot UMTS, prinesla večje hitrosti pri prenosu podatkov prek mobilnih omrežij. Trenutne hitrosti (obstoječa ponudba GPRS in klasičen WAP) se namreč gibljejo pri hitrostih analogne tel. linije ali še manj.

Še malo slikic...



Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

trance0 ::

Še vedno je najcenejša povezava preko WLAN kartice, se avtomatsko priklopiš, kjer koli je omrežje(radij 400 metrov), povsem zastonj z bistveno večjo hitrostjo kot je GPRS.

CaqKa ::

mislim da je fora tega paketa tudi v tem da imaš v tujini enako ceno gprsa...

fajn bi bilo tole imet za cf kartico da bi lahko zadevo v dlančnika ftaknil >:D hjo.. kak bi ircal sred predavanj :)

/edit
btw zakaj nisi rajši spisal novice za na prvo stran?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

SubOrbit ::

trance0: ce govoris o neoWLAN zadeva ni vec zastonj ze od septembra lansko leto

T(he) Boss ::

Na predavanjih je treba poslusat! :D Naceloma pa ce bo mobitel pameten, bo lahko obdrzal prednost prek vodafonom. Vodafone ima finte, katerih si nobedn mobilni operater v slo ne bi mogel privoscit. Primer je to, da ti zaracunavajo za klice na njihov center za pomoc narocnikom, cetudi jim hoces samo dopovedat, da ti je zginil denar iz predplacniske kartice, kar ti obrazlozijo z sprejetim klicem v tujini, ki ga ni bilo :\
P.S: Te slike, ki prikazuje prenosnik z to kartico ni mogoce dobiti v spodobni resoluciji za objavo v revji, simobil je tak nima, vodafon pa zahteva geslo in uporabnisko ime, da bi jaz lahko dobil sliko v visoki resoluciji ;((

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

t(he)boss takšnih težav še jaz nisem imel s simobilom.

Cokolesnik ::

Moji komentarji:

- WLAN: glede na pokritost precej neuporabna zadeva, sicer dobro zastavljena, ampak za povrnitev investicije v UMTS ga Mobitel verjetno nima namena pretirano širiti hkrati ob UMTS omrežju

- Simobil in klicni center: imajo 080 številko, tako da je za vse brezplačna, tudi za klice iz Mob. omrežja.:) Katero si pa ti klical?

- Pisanje novic. Že tako je treba velik energije zanje, preveč pa jo je šlo na račun avtorizacije.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

T(he) Boss ::

Se oproscam, ce ste me narobe razumeli, jaz sem to za vodafone pisal, simobil je se vedno na ravni mobitela.>:D

trance0 ::

Js sm se s kolegom pogovarju glede WLAN-a in mi je reku, da sicer so ponekod namontiral zaščito pred nepovabljenimi zastonjkarji, ampak vsaj v LJ je še večina mest prosto dostopnih in se da zastonj deskat, tako, da se v sami Ljubljani data kartica ne splača. Raje se zapelješ v ceneter do bližine kiber pipe in iz avta zastonj deskaš :)

Yoda Master ::

Kakšne so pa kaj hitrosti pri NeoWlanu?

trance0 ::

Najnižja hitrost pri WLAN-u naj bi bila po mojih informacija 11 Mbit/sek. Najvišje pa ne poznam, sklepam pa, da ni nizka :)) Je pa seveda odvisno koliko računalnikov si takšno hitrost deli, vsekakor pa je dosti višja kot preko GPRS-a.

Lio ::

Raje se zapelješ v ceneter do bližine kiber pipe in iz avta zastonj deskaš :)



Wardriving rula:D

Yoda Master ::

Pa se to lahko sam deska, al lahko furaš tut kake P2P programe?>:D

andrej ::

samo kaj ko mi je baterija na prenosniku crknila. nove pa niso ravno poceni ;) Kje v LJ se se da prit do zastonj wlana?

Gandalfar ::

andrej: kiberpipa nudi zastonj wlan tako v kleti kot v metropolu (k6)

Gandalfar ::

trance0: najvisja je to cifra.. v kiberpipi wlan ne nese do parkirisca .. mors it notr

Yoda Master ::

Torej bom malce spremenil vprašanje.
Ali lahko kdo ve, če lahko pri Mobitelovem NeoWlanu tudi ircaš, uporabljaš Messenger ali lahko samo surfaš?

andrej ::

gandalfar: super, hvala. bom mogo it kaj pogledat, zdaj ko se bolj gibljem v LJ ;)

Cokolesnik ::

No, zdaj pa tudi Mobitel ponuja nove kartične telefone in nove ugodnosti za njihove uporabnike...


Mobitel svojim uporabnikom ponuja skupek storitev Mobilna pisarna, ki omogočajo stalen dostop do interneta, intraneta in elektronske pošte, kjerkoli in kadarkoli. Možna je uporaba kateregakoli izmed Mobitelovih načinov prenosa podatkov; UMTS, GPRS, NeoWLAN, HSCSD, CSD ter tudi SMS, MMS in faksimilnih sporočil. Uporabnikom je že na voljo PC kartica proizvajalca Option, od 15. 3. 2004 pa tudi podatkovna PC kartica proizvajalca Sony Ericsson in dlančnik z mobilnikom Qtek 2020. Podatkovna kartica Sony Ericsson GC79 omogoča prenos podatkov GPRS, HSCSD, CSD, kartica proizvajalca Option, Globe Trotter Combo, pa GPRS in CSD. Obe kartici podpirata tudi brezžična omrežja WLAN. Cena kartice je 29.900 SIT z vezavo 18 mesecev. Dlančnik z mobilnikom Qtek 2020 z operacijskim sistemom Microsoft Pocket PC stane 99.900 SIT (vezava 18 mesecev) in omogoča prenos podatkov GPRS in CSD, vanj je vgrajena tudi digitalna kamera.
Druga novost za Mobitelove naročnike bo Podatkovni bonus z možnostjo pridobitve dodatne kartice SIM, prvenstveno namenjene prenosu podatkov, brez naročnine in do 1. 7. 2004 tudi brez priključne takse. Kartica SIM omogoča prenos podatkov UMTS, GPRS, HSCSD in CSD, dostop do storitve NeoWLAN ter pošiljanje in sprejem SMS, MMS in faksimilnih sporočil tako v Sloveniji kot v omrežjih Mobitelovih roaming partnerjev, v okviru tehničnih zmožnosti operaterja in terminalske opreme. Naročnik mora imeti na dodatni SIM kartici vključeno eno izmed naslednjih storitev: Maksi prenos podatkov (2.000 SIT mesečno, vključenih 50 MB), Mega prenos podatkov (5.000 SIT mesečno, vključenih 500 MB), Poslovni Maksi prenos podatkov (2.000 SIT mesečno, vključenih 50 MB) ali Poslovni Mega prenos podatkov (5.000 SIT mesečno, vključenih 500 MB).


Tehnične specifikacije:
GlobeTrotter COMBO PCMCIA
Sony Ericsson GC79
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

no.. sedaj ko imata oba operaterja tole zadevo pa bi se že lahko spisala kaka novica? pisuni?

aja.. kero tele misli dlančnik kupit predplačniško za 99 ksit... v redni prodaji dlančnik stane dosti manj...

CaqKa ::

ta dlančnik stane 700€ kar je nekje 166ksit... tak da bo mobitel kar fajn nategno tiste ki ga bojo kupli.. glede na to da bo dlančnik zaklenjen na samo enga operaterja:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dlancnik Fujitsu-Siemens Pocket Loox 610 BT/WLAN -osebno mnenje

Oddelek: Strojna oprema
251968 (1226) Politik
»

Mobitel-ITAK poceni internet (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5211038 (8648) bf4ed
»

brez žični internet

Oddelek: Omrežja in internet
91763 (1431) pr2501
»

Mobitel UMTS ali Simobil Vodafone

Oddelek: Mobilne tehnologije
243589 (2898) flipflop
»

Ker Kekec bo plaču 15.000 sit /mesec za UMTS (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
867251 (5632) CaqKa

Več podobnih tem