» »

Kater PSU za hard OC

Kater PSU za hard OC

««
8 / 12
»»

Caligula ::

Nehaj krivo vero sirit! :D
Ce ni Tagan, Enermax ali kaj takega ali bog ne daj stane manj kot 20 ali 30 jurjev, to ni napajalec! >:D
Ti testi so zagotovo vsi fake! To ni in ne more biti dober napajalec! Ni mogoce! Je prepoceni pa ni fancy firma!

Pojdo sirit krivo vero drugam. Jaz ga imam sam in me je sram, ker sem blazno zadovoljen z njim :D
Ker so me v tej temi prepricali, da sem nor, ce je tako :D :D :D

To da linije ne nihajo je grda laz. Zagotvovo vsaj minimalno nihajo.

Si predstavljas kaj se zgodi, ce se izkaze, da so vsi ki tu zagovarjajo napajalce tipa Tagan,.. ki so po dva in trikrat drazji in ne nujno boljsi, v zmoti? To ne more biti res. Ali pac?

0:)

bond007 ::

UUUUUU, zanimivo ka sm nasel :D .. namrec na ISTIstrani so testirali tudi Tagane... na srečo na popolnoma ENAKEM sistemu kot LC napajalnik (glej konfiguracijo zgoraj) Res je, da je to precej požrešna konfiguracija. Uglavnem so zaznali nihanje linij pri 480W taganu (pri ostalih še toliko bolj) ... predvsem 12V linija je problematična.. ki pri navitem sistemu niha kar za 0.25V in pade na 11.83V(pri LCju pade najvejveč za 0.08V) . Pogoji testiranja povsem enaki kot pri LCju (linije merjene z multimetrom). Precej zanimivo branje!!!:D

PRIPOROCAM OGLED

PS1: Tudi na slo-techu naj bi se pripravljal test napajalnikov, zanima me kdaj naj bi to bilo?

ps2 : caligulaaaaaa!!!!!!!!! :D :D :D

ps3 : seveda se zavedam da ima tagan veliko prednosti predvsem v možnosti modanja linij, aktivn PFC, nenazadnje tudi izgled in še marsikaj..:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

Caligula ::

Bond pazi-do jutri bos tudi ti Persona Rudis, ce ne nehas tudi ti tako nesramno namigovati na take stvari :D
Bos dobil ban na Slo-Techu!

Sej je 9. clen pravilnika na Slo-Techu:.
Worship overpriced power-supplies or be banned forever!
:D

Pa Tribesman (sej se zafrkavam :D ) vam bo itak razlozu, da to sploh ne more bit dober napajalc, ker je prelahek in ma premal materiala notr, da bi bil fajn. Ker dober napajalc more met pol tone krame notr pa bit fizicno tezek :P

Grem se zdaj spovedat, ker sem zadovoljen z mojim LCjem. Sramota je neizmerna 0:)

TribesMan ::

Caligula samo tako me zanima... kaj si ti po izobrazbi?

Očitno se na elektroniko zelo dobro spoznaš, predvidevam da maš vsaj magisterij iz elektrotehike... popravi me če se motim. (aja pa tud jest se zafrkavam :D )

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgodovina sprememb…

JIM22 ::

Haha, dej Caligula nehaj s tem LC. Ni vreden za 5 dobrih kondenzatorjev, dobrega napajalnika. TribesMan ima čisto prav in kot vidiš se tudi spozna na stvari(v notranjosti). Jaz mu čisto vrjamem, ker tudi men ni elektrika tuja. Vidim pa, da za tebe je napajalnik samo škatla z žicami in nalepko 550W>:D. Kolko vem nimaš sistema, ki bi popil veliko soka. Zato je za tebe dosti. Tukaj se pa pogovarjamo o HARD OVERCLOCK napajalnikih. Ta LC 550w al kolko je že, ne da ven 300W prave moči. Saj je nima od kje dati.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

bond007 ::

Kolko vem nimaš sistema, ki bi popil veliko soka. Zato je za tebe dosti.

A za tebe pa ni? Verjem mi da je... govora je res o extremih..tvoj rač je kr fain navit... ni pa to nikol extrem... IMHO mislim, da ni masine tu na slo-techu, ki jo ta napajalc ne bi mogu poganjat... če pa ma kdo kakiga amdja čez 3ghz ali p4 čez 5 se pa naj oglasi... sam mislim da ga ni... Sicer pa glej teste... ne govorit na pamet.. edino testi so merilo. Kmalu bo tu na slo-techu test napajalcev.. počakmo pa bomo vidl... do takrat pa...tiho čez LC:D :P

JIM22 ::

Komaj čakam te teste. Zdaj ga bom šel za hec kupit ta "dober napajalnik" in bom vam sporočil njegovo obnašanje na moji mašini. 10000 pa ja ni nek denar.>:D

HAHAHAHA
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

Caligula ::

To pa bo nepristranski test :D
Je obsojen na jeco se preden bo v sodno dvoranu prispeu :D

O stromu pa vem tolko kokr o vodovodu 0:) Mogoce majcken vec. Itak poznam "taprave" stromarje pa pol men ni treba nc znat.

Keyser Soze ::

Jah no ne vpit čez LCja.
Sej če crkne, pa drug dan novga kupiš - ala potrošniški material. Pa tako naprej v nedogled.:D

Lahko pa kupiš Enermaxa za min. 30 tisočakov pa maš taprav napajalnik.:P

Caligula ::

Dejste se ze odlocit-a ni Enermax crap proti Taganu? >:D

TribesMan ::

Jest sem sprobal ze kopico napajalnikov od Anteca, Enhancea, Chiefteca, Tagana in se kaksnega no name.

Do sedaj se je Tagan obnesel dalec najbolje. Zadeva je neslisna. Mocan ko zver gor laufam zadnje case A64 na 2500MHz GF6800GT (navit na visje frekvence kot ultra) dva trda diska, DVD in DVDRW pogona. 512MB RAMa in zadeva niha na 12V liniji tocno samo 0.12V med obremenitvijo in idle. Merim napetost direktno na maticni plosci z merilno opremo ki ima pogresek 0.05%. Napetost v idle je 12.053V med polno obremenitvijo ko na msini laufa Prime95 z visoko prioriteto, predvajanje audio CDja, kopiranje podatkov med diski, snemanje DVD+RW ter timedemo v doom3 se zadeva posede na 11.937V. Zdej nevem ali obstaja se kaksna moznost da naenkrat bolj obremenis sistem ampak mislim da ne.

Zdej kar se tice temperatur zraka ki prihaja iz napajalnika. Kot namrec veste ima tagan ogromna hladilna rebra, to pomeni da je prenos toplote iz hladilnika na zrak zelo dober in je razlika med temp zraka in temp hladilnega rebra minimalna. Tudi zrak ki gre mimo teh velikih reber prevzame veliko vec toplote kot recimo ce bi sel mimo LCjevih malih hladilnickov. In to pomeni da je lahko hitrost ventilatorjev zaradi tega lahko nizja in je napajalnik precej tisji. Poleg tega bo temperatura v napajalniku predvsem na komponentah ki so zelo obremenjene (to so usmerniske diode na koncu PWMja) nizja kot pa v primeru ce imas rebra v velikosti LCja. Torej v primeru da imas izhodno temperaturo zraka pri taganu 50C bodo imeli transistorji nekje 55C... v primeru majhnih reber in vecjega pretoka zraka pa bo izhodna temp zraka sicer nizja recimo ene 40C, bodo pa temperature na diodah sigurno nad 65C (to ne govorim na pamet, ker moj prejsni napajalnik je imel popolnoma enaka rebra kot LC in so se med polno obremenitvijo tako segrela da si se spekel ce si se jih dotaknil) S tem da bo sistem glasnejsi, LC je po meritvah nekje 4dB glasnejsi od tagana.

Naslednja stvar je kolicina kondenzatorjev na izhodih linij, oziroma izhodna kapacitivnost. Tagan ima na 12V liniji 25000uF na 5V in 3V pa po 30000uF na vsaki. Preprican sem da LC nima toliko kapacitivnosti kot tagan na eni liniji pa ce vse kondenzatorje skupaj sestejes. Zakaj je pomenbna kapacitivnost? Zato ker pri hitrih spremembah obremenitve regulacija ni sposobna reagirat tako hitro (govorimo o casih nekaj ms) In tu so velike kapacitivnosti bistvenega pomena, saj se v nasprotnem primeru pojavljajo zelo kratki intervali kjer napetost pade precej pod izmerjeno, intervali pa so tako kratki da jih navadni voltmetrni niti pod razno ne zaznajo, pa ceprav gre lahko za padce tudi do 0.5V. Za merjenje takih nihanj rabis posbne instrumente ki meritev opravijo v zelo kratkem casu in veckrat na sekundo, potem te podatke poslje racunalniku, ta pa jih lepo uredi v graf in dobimo lep pregled kako se spreminajajo napetosti.

Razlika v tezi 550W LCja in 480W Tagana je 900g Zdej kaj manjka LCju da je toliko lazji? V procentih to pomeni da je tagan okoli 45% tezji od LCja... Kaj so LCjevci uporabljali superlahke komponente da so dosegli tako nizko tezo? Ne verjamem, predvsem je razlika v konstrukciji, Za Tagana je v navodilih napisano da v intervalih dolgih pod 1minuto lahko deluje tudi z skoraj 600W. Tistih 550W ki pa pisejo na LCju pa dvomim da jih napajalnik zdrzi dlje kot 1minuto. Ce ne drugega preracunaj malo izhodno moc in izkoristek. Tagan ima najvecji izkoristek med vsemi napajalniki na ki jih lahko kupis v Slo, po podatkih vec kot 74% (vecja je obremenitev manjsi je izkoristek), Antec ima 72%, Chieftec okoli 68% ostali pa priblizno nekje tam kot Chieftec raje pa se manj. Torej ima teoreticno LC pri polni obremenitvi Nekje 200W izgube, ki se kaze kot segrevanje, zdej ce ti pravis da je zadeva s pomocjo tistih dveh rebrc odvest vso toploto in hkrati obdrzat temperaturo komponent pod kriticno temeraturo 120C, kjer se zacnejo dogajat zelo cudne stvari z silicijem pa tudi prav. Samo malo razmisli CPU ki kuri 100W z pomocjo bakrenega hladilnika ki ima povrsino vsaj 30 krat vecjo kot tisti dve rebrci, in z 8cm ventom na 2500rpm drzi CPU pod polno obremenitvijo na okoli 70C zdej pa primerjaj to z LCjem ki odda se vec toplote.

Stevilo konektorjev na LCju je 5molexov in 2 disketna prikljucka. Tagan ima 10 molexov (od tega je en namenski za graficno karto, ki je oklopljen in dodatno zasciten proti VF motnajm) ter dva SATA prikljucka in 2 disketna. Dodan je tudi se dodaten 8 pinski prikljucek za 12V linijo. Ima tudi posebno zico za ozemlitev ki jo priklopis na plato in tako se dodatno stabliliziras napetosti. Vsi kabli so prepleteni kar zmanjsuje EMI motnje in njihov vpliv v racunalniku, poleg tega pa se zmanjsa vpliv zunanjih EMI motenj na napetost.
Dobis se poseben oklopljen in proti VF motnjam zasciten napajalni kabel.
Zraven so se vezice in velcro vezice na jezka za urejanje kablov v kisti. Tudi 3 letna garancija ni za odmet.

Zdej pa poglej kako je opremljen LC in primerjaj cene. Ce mislis da Tagan ni vreden tistih dobrih 21kSIT, pol res nevem ali je LC sploh vreden 11kSIT, ker ponuja za moje pojme veliko manj.

Aja pa se nekaj ker je to glih tema o hard OC napajalnikih. V sloveniji se da dobiti novo Antecovo cudo Neo Power.

Link Antec NeoPower!

Osnovne specifikacije so:

Popolna podpora BTXu in PCI-X
Dve locene 12V linije
480W
Vsaka linija ima loceno regulacijo
Kable z Molexi in SATA ter PCI-X konektorji po zelji dodajamo, in se tako izognemo sracjemi gnezdu v masini.

Ter se mnogo vec.

Cena malo pod 40kSIT za navadne smrtnike.

Aja pa nihce ne vpije. In se nekaj Enermax so super napajalniki. Posebno zadnje serije ki pridejo kmalu tudi v Slo... Sam cena bo tako visoka da bodo itaq popusili na Caligulovem price/performance testu.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

The B ::

Zelo poučno branje. Jeziček se je spet premaknu od enermax-a proti taganu. Mam pa vprašanje:
Ločene +12 linije. A je to dobr al slabo? Po branju bondovega linka sm mal skeptičen. Namreč na papirju se sloš kul (zato sm bil mal bl naklonjen enermax-u) Sam tm so pa ugotovil da ni tok kul ker ma pol ena linija premal A. Mnenja?

B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

Caligula ::

Matr-dolg post sam tud dost enga posplosevanja. LC se prakticno nc ne greje. Se mlacn zrak mi ne piha vn. Pa niso vazna rebra kot taka. Vazno je na cem so-kaj hladijo-in zgleda, da je bil tvoj prejsnji napajalec crap, ce je ob istih rebrih grel. Dvomim, da je Tagan tisji od LCja pa se ce je, 4Db ji niso nic. Sam dvomim, da je res tisji. Bi rad videl kak link.

LC se nic fajn ne greje tudi ce dam procesor na 2 volta pa ce sem 9800 PROja navil do konca,..
Skratka malo bose so vse te trditve. Rad bi videl primerjalne teste ne pa spekulacije.

V tistem testu od Tagana in LCja so stvari kar dobro opisane.
Moti me, da kr na pamet, pa z nekimi primerjavami z nekimi "bivsimi" napajalci pa na osnovi podobnih reber,... prihaja do nekih zakljuckov.
To je vse nesmiselno. Treba zadevo probat. Saj se je Jim nekaj javljal. Do sedaj so VSI testi na netu PREHVALILI LCja. In to je firma, ki nima nobenega "privzgojenega" spostovanja pri testerjih ,da bi recimo navijali zanjo.

Zaenkrat se iz testov da videt samo, da Tagan nima kake resne prednosti. Razen za koga, ki hoce modat linije.
Tudi dizajn Tagana z tistimi mrezicami cez vente je zastarel. Ima LC kar se tice pretoka zraka to veliko bolje reseno.

Skratka hocem teste ne pa spekuliranja. Jaz nisem stromar pa ti lahko ovrzem vse kar si napisal kor uporabo primitivnih zastarelih komponent, ki se prekomerno grejejo, so neucinkovite in drage.

Ker ce je nekaj po testih primerljivo in ob tem cenejse, se ne greje, enako ali bilj tiho in precej lazje,... to ponavadi pomeni BOLJ NAPREDNO.

:D
Skratka drzite se testov pa prakse. Elektro spekuliranje se v praksi hitro razgubi. Testi na to jasno kazejo. VSI TESTI DO SEDAJ: Skratka tudi tistih 1000 in ena cvetka, ki kao stabilizira nihanja z izolacijo sevanja,.. izgleda kot tipicen komercialni crap za v brosure za naivne kupce.

Tribesman od tebe pricakujem manj spekuliranja. Ravno od tebe pricakujem linke, resne prakticne zadeve,... in tole ni to :|
In meni par dodatnih prikljuckov ni vredno 10 cukov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

bond007 ::

Nočem neki izivat ... sam zanima me mnenje o tistih dveh testih.. in zakaj recimo taganu 480W veliko bolj pade 12V linija kot pri LCju? (na istem sistemu) - je mogoče nestrokovno izveden test.. ker stran je res ena manj znanih.
Aja btw.. LC ima 7 moleks priklučkov, 2 za diskete, priložen pa je tudi sata priključek. Pa še nekaj... vse lepo in prav... tehnične karakteristike sigurno govorijo taganu v prit, sam praksa pa ..ne vem.. sodeč po unem testu.. ne vem no. Konec koncev je pomembno, da ima napajalnik dobre, stabilne linije.. ne pa koliko "krame" ima napajalc v sebi... čeprav naj bi bilo to povezano. Glede razlike v teži pa mislim da vsaj 90% razlike v teži leži v tistih hladilnikih v taganu, ne pa toliko v samih el. elementih. Za kapacitivnost kondenzatorjev pa bom še pogledal. Tagani imajo 71-73% efficiency ... se pravi pri full loadu oddajo nekje 130W toplote (LC 193W pri full loadu - deklarirana 65% efficieny pri full loadu) s tem da se pri taganu razporedi oddana toplota na bistveno večjo površino.
To so podatki za full loade... se pravi 480W pri taganu in 550W LCju (kakšna bi bila učinkovitost LCja pri 480W ne vemo). Je pa res "dodatne opreme" pri taganu zelo veliko...(je že tribes povedal) in kdor rabi stvari kot so 10 moleksov, 2 sata priklučka naj izbere tagana IMHO spet :D .

@caligula: napajalc se ti ne greje zato... ker imaš bistveno nižji load kot kakih 500W in pri tebi je učinkovitost bistveno večja... posledično manjše izgube.. stvar se manj greje.. pa še tist 120mm vent nardi kr dost prepiha.. Jst pa čist verjamem da je tagan tišji za tiste 4dB .. ampak na enem od reviewjev je direktna povezava iz testa napajalnika na članek, kako zvezati vent v tem LC napajalniku na 5V. Če bi blo to rizično početje pomoje ne bi dal članka oz. povezave na njega.

@Keyser Soze
Sej če crkne, pa drug dan novga kupiš - ala potrošniški material. Pa tako naprej v nedogled.


Emm zdi se mi, da stvar ne crkne... pomoje se prej ugasne.. lej.. :

Protection
Over Load protection : +5V:26A-36A /32-40A/ 38-45A
Over Voltage protection : +5V:6.8V,+3.3V:4.5V,+12V:15.6V
Short Circuit protection : All output to GND
Hi-pot : Voltage 1500Vac, Time 2-3 Sec. cut off current 10mA MAX.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

MEDENA ::

Tribesman novi od Enermax-a ...to misliš NOISETAKER ali Coolergiant AX Series ?

ANTEC NEO praviš da bo cca 40K ? hm :P

holly shit!!!!!!!!!!!!!!!!

Price: $151.45
Instant Rebate: -$30.00

Final Price: $121.45

Ga vzamem ...samo bojim se carine iz ZDA ? Kolega bi vzel zame....prepakiral...dal račun/garancijo stran in poslal kot "gift" 50$ :)

evo opis

http://www.silentpcreview.com/article17...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MEDENA ()

DjTonic ::

Dvomim, da je Tagan tisji od LCja pa se ce je, 4Db ji niso nic. Sam dvomim, da je res tisji. Bi rad videl kak link.


Verjemi, da je tišji, saj se ventilator ob 20% loadu vrti le s 533 RPM-ji, kar znese sodeč po manualu 21db. Za glasnost LC Powerja pa si oglej review na prejšnji strani znese tudi do 39db.

Ja ti Heatsinki so tudi meni znani, saj jih najdeš tudi v kakšnih Sunny Techih (Ane Gufy :)).

Caligula ::

Ja-znese DO 39. Mislm ste face. Pr enmu navedete minimalno glasnost pr drugmu pa maksimalno :D
LC je tih. se ga pac slis ce mas vodno sam to se vsazga.

bond007 ::

zanimiv dizajn tale Antec NeoPower! KLIK :D >:D
Drgač pa noro zgleda... sploh všeč mi je to, da lahk priklučiš tolk moleksov, kolker jih rabiš.. ne pa da ti jih tam po kišti poln visi... Zakon ni kej...

Caligula ::

Ja zlo zanimiv :D Skor k da bi na crno prebarvu LCja sam da ma ta mal manjsi vent.

Ker TOLE je pa crna verzija LCja 6550.
Hmmm. Kdo koga kopira?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

MEDENA ::

čemu OWca prodaja tagana ? :)

DjTonic ::

Saj praktično je tole pri tem novem Antecu, vendar pa pri takšnih priključkih hitro nastanejo izgube. Vzrok je upornost, večji tok in s tem že del napetosti pade na tem priključku.

Če gledam primerjavo med Taganom ter Enermaxom še vedno mislim, da je Tagan boljši. Tudi dizajn PCB-ja je bolj napreden in novejši. Malo poglejte cene v tujini med Taganom in Enermax-om pa boste vidli, da sta zelo izenačena (cca 20k).

While both PSUs seem very competent, indeed I'm proud my long term Enermax did so well, a PSU that takes a newer, refined approach to supplying clean output voltage, like the Tagan, should always win outright.

Tagan je pač razmeroma nova firma, ki se bo s takšnim načinom izdelovanja zelo hitro uveljavila med raznimi navijalci. Tudi LC Power je za ta denar, kot ga ponujajo zelo dober PSU, kaj več pa ne morejo postavit cene, saj mu še precej stvari manjka, če bi se želel primerjati z ostalimi.

Še par slik:

Antec Neo



Novi Enermax Noisetaker 475W


LC Power 550W




OCZ PowerStream


Tagan 480W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DjTonic ()

DjTonic ::

čemu OWca prodaja tagana ? :)

To pa najbolje, da kar njega vprašaš. Saj jaz sem ga tudi prvo mislil, ko so prišli OCZ-jevi PSU-ji v Avstrijo (Teden po nakupu mojega), ampak sem si potem premislil, saj mi zaenkrat ta dela <b>ok</b>.

Caligula ::

Hmmm, meni zgleda, da je edina razlika v rebrih. Ta so pri kakih vecja. In mogoce, da zato, ker morajo bit. Samo LC se vsaj meni res nic ne greje. Ze mlacen zrak je tezko iz njega stisnit.

Drugac pa razen reber ne vidim neke razlike v notranjosti. Skratka je skor tak kot Enermax.

MEDENA ::

djtonic baraba z vodnim :) torej imaš TAGAN 480W ?

ja sem owci email poslal..upam,da ma še PSU...

bond007 ::

Torej LC napajalc ima notr dva večja kondezatorja vsak s po 680 uF /200V. :8) Ni neki velik :D .. zgleda res popolnoma drugačen dizajn od kakiga tagana. Minuto po tem ko sm ugasnil računalnik, so bila rebra v napajalniku še vroča...ampak prst se da komot gor držat :D

Caligula ::

Mislm bravo :D Itak ,da ce ga odpres pa prste tlacis na kondenzatorje pa rebra, da bodo na otip topla 0:)

A pa res noben ne ve za kak test kjer bi direktno primerjali LCja s kakimi brand name napajalci? :O

bond007 ::

se en test - sicer tale je kr neki .. da se pa razbrat.. da naj bi LC napajalc deloval na manj ko 17 dB:))

TribesMan ::

Caligula:

Matr-dolg post sam tud dost enga posplosevanja. LC se prakticno nc ne greje. Se mlacn zrak mi ne piha vn. Pa niso vazna rebra kot taka. Vazno je na cem so-kaj hladijo-in zgleda, da je bil tvoj prejsnji napajalec crap, ce je ob istih rebrih grel. Dvomim, da je Tagan tisji od LCja pa se ce je, 4Db ji niso nic. Sam dvomim, da je res tisji. Bi rad videl kak link.


Tvoj post pa je utemeljen in argumentiran in popolnoma nič posploševan... rajt!

Če bi znal brat in bi si za moj post vzel malo več kot 3 sekunde za premislek o napisanem ti tegale odstavka ne bi bilo treba pisati. Vsi napajalniki so narejeni po istem kopitu. Najprej usmerijo izmenično napetost na okoli 325V enosmerne napetosti, potem pa to napetost s pomočjo regulatorja, ki krmili vse skupaj ter dveh mosfetov v push/pull vezavi razseka na pravokotne impulze (to je tako imenovani PWM pulse width modulation). Dobimo izmenično napetost z spremenljivo širino pulza, glede naobremenitev napajalnika. Ta razsekana napetost je potem speljana na transformator ki zniža napetost na varne nivoje ter galvansko loči primarni del od sekundarnega tako da v primeru napake v delovanju ali ob uničenju katerega od mofetov neuničiš celega računalnika. Ta znižana napetost gre potem preko usmerniških diod na NF filter, ki izloči vse visokofrekvenčne motnje (sestavljen je iz tuljav in kondenzatorjev vezanih zaporedno, tulajva je priklopljena na izhode iz usmerniških diod, kondenzator pa na maso) izhod iz filtra je med kondezatorjem in tuljavo. Tukaj je ponavadi odvzet feedback signal o napetosti, ki je speljan na krmilniški čip, da ta lahko potem uravnava nivo napetosti. In POPOLNOMA VSI napajalniki so setavljeni tako. Razlika je samo v implementaciji zaščit in regulacije ki pa za sam izkoristek nimajo popolnoma nobenega pomena. Tista dva hladilnika ki pa ju najdemo v napajalnikih pa VEDNO hladita MOSFETE in usmerniške diode. VEDNO! nikoli se ne hladi ničesar drugega, saj usmerniške diode predstavljajo vsaj dve tretjini izgub v napajalniku, 10% gre na MOSFETE ostalo pa na tuljave in transformatorje, 1% gre mogoče za regulacijo.

Kvaliteta diod je seveda bistvena vendar gre ponavadi za zelo zmogljive hitre schottky usmerniške diode, ki se tu obnesejo najbolje. Moj napajalc je bil 4300SIT, vendar sem ga popolnoma predelal in mu zamenjal večino aktivnih komponent, tako da se je obnesel precej bolje od Chiefteca 420W.

In še enkrat to koliko se greje napajalnik NE moreš soditi po temperaturi zraka ki piha čez napajalnik. Ker nisi prebral mojega prvega posta ti to seveda ni jasno.

In še nekaj 4dB ni tako malo. Po definiciji dB skale pomeni vsakih +3dB točno še enkrat višjo vrednost. Torej +3dB več pomeni še enkrat več hrupa.

LC se nic fajn ne greje tudi ce dam procesor na 2 volta pa ce sem 9800 PROja navil do konca,..


Torej kako si to pogruntal? Si potipal oziroma izmeril temperaturo reber? Najbrž ne, ker si ne upaš, ker je elektrika prevelik bav bav zate.
Predvidevam da zate pomeni to da se nič ne greje, dejstvo da ven piha hladen zrak. Jaz sem pa ti v prejšnjem postu natančno napisal v drugem odstavku da večja rebra pomenijo boljši prenos toplote iz reber na zrak in s tem tudi večjo temp zraka. Poleg vsega je znano da ima Tagan skoraj 10% boljši izkoristek in ti praviš da se LC nič ne greje oziroma ima vgrajene komponente ki so boljše kvalitete in ne rabijo toliko hlajenja. Aha in zakaj pol slabši izkoristek?

V tistem testu od Tagana in LCja so stvari kar dobro opisane.
Moti me, da kr na pamet, pa z nekimi primerjavami z nekimi "bivsimi" napajalci pa na osnovi podobnih reber,... prihaja do nekih zakljuckov.
To je vse nesmiselno. Treba zadevo probat. Saj se je Jim nekaj javljal. Do sedaj so VSI testi na netu PREHVALILI LCja. In to je firma, ki nima nobenega "privzgojenega" spostovanja pri testerjih ,da bi recimo navijali zanjo.


Ja to je bitveno. Tebi se zdi nekaj dobro opisano in to je zate bistveno. To da pa nimaš pojma o metodologiji testiranja napajalnikov pa seveda ni važno.
In še nekaj vsi na netu so pohvalili LCjev price/performance. Nikoli pa ni bil označen kot best PSU na svetu, ker to kar se mi tukaj pogovarjamo so HARD OC PSUji in ne BEST PRICE PERFORMANCE PSUji (pa sej to smo ti že miljonkrat povedali). Sej tud Tagan je totalno neznana firma, njihovi produkti se prodajajo pol leta. Od kje bi se tukaj pojavilo kakšno "privzgojeno" spoštovanje? In povsod so ga pohvalili.

Tudi dizajn Tagana z tistimi mrezicami cez vente je zastarel. Ima LC kar se tice pretoka zraka to veliko bolje reseno.


Ja seveda Caligula ekspert za design hladilnih sistemov. Aja pa še to Push/Pull variante kakršno uporabljajo Tagan, Antec, Cheftec, so se vedno izkazale kot boljši način haljenja. Konec koncev ga Apple uporablja za hlajenje G5 procesorjev v Powermacu G5 (in najbrž mi ni treba posebno razlagat kako dobro je zasnovan G5)

Skratka hocem teste ne pa spekuliranja. Jaz nisem stromar pa ti lahko ovrzem vse kar si napisal kor uporabo primitivnih zastarelih komponent, ki se prekomerno grejejo, so neucinkovite in drage.


Nisi štromar, hkrati pa tukaj postavljaš teorije ki so neumnost brez primere. Transistorji in diode so itaq primitivni in zastareli. Vse kar se je razviti dalo (za uporabo v teh napajalnikih) je že razvito do zelo visokega nivoja, hkrati pa se te zadeve uporabljajo že zadnjih 20 let v nespremenjeni obliki. Vsekako primitivno in zatarelo... Tako da zankrat bom tvojo teorijo ovrgel z stavkom "Le čevlje sodi naj kopitar."

Ker ce je nekaj po testih primerljivo in ob tem cenejse, se ne greje, enako ali bilj tiho in precej lazje,... to ponavadi pomeni BOLJ NAPREDNO.


In od tega kar si ti napisal je LC sam cenejši.

Skratka drzite se testov pa prakse. Elektro spekuliranje se v praksi hitro razgubi. Testi na to jasno kazejo. VSI TESTI DO SEDAJ: Skratka tudi tistih 1000 in ena cvetka, ki kao stabilizira nihanja z izolacijo sevanja,.. izgleda kot tipicen komercialni crap za v brosure za naivne kupce.


Tisti tipičen komercialni crap ki ga uporablja Tagan se je že miljonkrat dokazal kot nesporno uporaben. Vendar za razumevanje teh stvari je treba precej več kot pa laično poznavanje vodovoda. O tem te drugače na fakultetah učijo cela 2 semestra...

Tribesman od tebe pricakujem manj spekuliranja. Ravno od tebe pricakujem linke, resne prakticne zadeve,... in tole ni to :|


Jaz nic ne spekuliram, sem vse argumentiral. Elektroniko in fiziko pa poznam dovolj dobro, najbrž precej bolje kot 99% uporabnikov Slo-Techa vključno z tabo.

Ja-znese DO 39. Mislm ste face. Pr enmu navedete minimalno glasnost pr drugmu pa maksimalno :D
LC je tih. se ga pac slis ce mas vodno sam to se vsazga.


Tagan je tako tih da ga preglasi Hitachi 7k250 v idle. In to ne malo. Ti je približno jasno sedaj?

Hmmm. Kdo koga kopira?


Ja res SRAM TE BODI ANTEC, kako morejo. Kako si upajo ventailtor postaviti v tak položaj kot pri LCju.
(seveda moramo pri tem pozabiti na dejstvo da je CWT že 3 leta nazaj delal napajalnike z 120mm ventom in da so izgledali isto kot LCji danes)

Hmmm, meni zgleda, da je edina razlika v rebrih. Ta so pri kakih vecja. In mogoce, da zato, ker morajo bit. Samo LC se vsaj meni res nic ne greje. Ze mlacen zrak je tezko iz njega stisnit.


Še tretjič... mala rebra slab prenos toplote.

A pa res noben ne ve za kak test kjer bi direktno primerjali LCja s kakimi brand name napajalci? :O


Nekoč enkrat je v tej temi nekdo dal primerjavo Antec vs LC... ene par strani nazaj...

bond007:

Aluminij je zelo lahek. Mogoče rebra predstavljajo 20% razlike v teži.
Metodologija na tisti strani je popolnoma zgrešena, in uporablja se neprimerna oprema za tako testiranje.... sam to je spet preveč da bi vam tukaj razlagal.

Torej LC napajalc ima notr dva večja kondezatorja vsak s po 680 uF /200V. :8) Ni neki velik :D .. zgleda res popolnoma drugačen dizajn od kakiga tagana. Minuto po tem ko sm ugasnil računalnik, so bila rebra v napajalniku še vroča...ampak prst se da komot gor držat :D


Na žalost si gledal napačne kondenzatorje. To so usmerniški kondenzatorji ki usmerjajo omrežno napetost in na njih je okoli 325V napetosti... Skratka you don't wanna touch that!
Rebra so v eni minuti preden si ti napajalnik odprl oddala 75% vse toplote in so se izenačila z temperaturo zraka v napajalniku...Aluminij ima nizko specifično toploto in se zelo hitro ohladi, če an njega ne dovajaš dodatne energije. Če si upaš se teh reber dotakni brez ventilatorja po 1 minuti delovanja... pa pripravi si kremo za opekline.

MEDENA:

Cena Anteca NeoPower je 37kSIT

čemu OWca prodaja tagana ? :)


Mislim da cilja na Antec NeoPower, ker prejšnji teden se je zanimal za njega.

DjTonic:

Saj praktično je tole pri tem novem Antecu, vendar pa pri takšnih priključkih hitro nastanejo izgube. Vzrok je upornost, večji tok in s tem že del napetosti pade na tem priključku.


To je res, vendar tokovi na teh linijah niso tako strašno veliki kot recimo pri procesorju... disk ali CD ROM kurita pod 1A toka.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

MEDENA ::

wow tribesman, to si pa sestavljal, ko si bil na wcju :)

kaj če ti submit ne bi prijel takoj ? :P

bond007 ::

Metodologija na tisti strani je popolnoma zgrešena, in uporablja se neprimerna oprema za tako testiranje.... sam to je spet preveč da bi vam tukaj razlagal.


Hmmm, mene pa vseeno zanima zakaj je to neprimerna oprema? Merjenje z voltmetrom je pomoje bolj natančno od kakih senzorjev na platah... dej če se ti da še to mal razlož... ko vidim da se na štrom pa te zadeve spoznaš.. če ne tu pa na privat ... če se ti da no ;)

DjTonic ::

To je res, vendar tokovi na teh linijah niso tako strašno veliki kot recimo pri procesorju... disk ali CD ROM kurita pod 1A toka.


To že res, ampak če malo pogledamo po kišti se najdejo poleg teh naprav še drugi porabniki, ki parkrat presežejo porabo diska ter optičnih naprav. Ti porabniki so moderne grafične, ki pokurijo tudi po 80W energije in tukaj se že zna poznati padec napetosti. To je sicer teoretična razlaga, morda so pri Antecu našli kakšno dobro rešitev, ki to nadlogo izboljša, ampak idealn ni bil še noben priključek oziroma dodatek.

Če bi že kdo testiral napajalnike in se poglobil izključno v nihanje linij in Output Voltage, kot so se nekoč na neki kitajski strani. Reviewer se je celo poslužil raznih specialnih Osciloskopov, ki zaznajo v svojem fosforjevem premazu tudi zelo hitra nihanja. Ugotovili so pač, da se dva enaka modela nista obnesla enako. To se ne dogaja samo tukaj. Do podobnih sprememb pride tudi na PCB-jih na grafičnih karticah, saj so enostavno nekatere kvalitetnejše in imajo "čistejšo" napetost kot druge in takšne gredo ponavadi naviti dlje.

TribesMan ::

DjTonic ta antec ima PCI-E kompatibilne 6 pinske konektorje na katerih so nameščene 3 linije v sledečem razporedu. 2 pina za maso, 2 pina za 12voltov in po en pin za 5 in 3.3V linije. Torej za grafične kartice bodo namenjene 2 12V žice, isto kot pri procesorju tist dodatni 12V priključek, in če tisti procesorski zdrži 140W + porabe procesorja teh 80W za grafično ni nobena kriza... sicer pa računaj da 5A tak kontakt zdrži z levo roko.. vsi kontakti so še pozlačeni za boljšo prevodnost.... in tako imaš vsaj 120W za grafiko... več kot dovolj.


Kar se tiče metodologije testiranja napajalnikov se mora meriti na 2 načina.

V prvem na napajalnik priklopimo konstantna bremena in napajalnik postopoma obremenjujemo do njegovega deklariranega maksimuma in med tem izvajamo meritve temperature (vhodnega in izhodnega zraka ter temp hladilnih reber), napetosti linij (glavne 3), izkoristke in ostale stvari. To vse lahko delamo z navadnim voltmetrom.

Drug del bi bil en ultrapožrešen sistem z dvema grafikama GF6800Ultra v SLI ter enim A64 FX53 navitim na vsaj 2800MHz (opcija bi bla tudi dual opteron seveda fajn navit tako da bi kuril kar bi se dalo več), zraven pa še štirje diski v RAIDu 0 ali 5 ter DVD writer pa še kakšna malenkost

No potem bi na ta sistem priklučili računalniško krmiljen merilec napetosti in med tem ko bi na računalniku poganjali eno skripto ki bi naključno poganjala benchmarke. Recimo grafično procesorsko in diskovno aktivne benchmarke... med tem bi merilni sistem nekajkrat na vsako sekundo zajel podatke o vseh napetostih na napajalniku in bi izrisal določen graf kakšen je bil potek napetosti. Potem bi na graf samo še vnesli podatek kje je bila izvajana kakšna operacija med benchmarkom Tako bi dobili natančne podatke kako se obnaša vsak napajalnik pod kar se da enakimi pogoji.

Vendar je več problemov. Kot prvo dobit računalnik ki sem ga opisal zgoraj je skoraj nemogoče. Dobiti računalniško krmiljen merilni sistem, ki ima dovolj hitro odzivnost da zazna hitre spremembe v nihanju napetosti je drug problem, ker bi bil najbrž dražji od zgoraj opisanega računalnika.

Torej zdaj vidiš kako daleč so tile testi od kakšne realnosti.

Recimo ena taka zanimiva reč ki sem jo opazil v testih na uni belgijski strani. Merilec moči ki je bil priklopljen pred napajalnik je pokazal v maksimumu 300W porabe... to pomeni da če upoštevamo še ene 80% izkoristek napajalnikov ob taki obremenitvi okoli 240W dejanske porabe računala... torej so bili napajalniki komaj kaj obremenjeni.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

bond007 ::

Ne vem. če so na katerikoli strani kdaj testirali na tak specifičn način kot si ga opisal. Večina testov je nareta.. pač da se obremenjenemu sistemu zmeri linije oz. nihanje le teh... brez komlpliciranja.. morda mal nenatačno.. ampak eno idejo pa le dobiš o stabilnosti. Aja pa če bo na slo-techu na tak način izveden test napajalcev.. vsaka vam čast :D. Kdaj lahko pričakujemo test? za kakšen mesec, dva?:)

Caligula ::

OK Tribes-prevec osebno vse jemljes :D Sej lepo, da so napajalci tvoja ljubezen sam spet. Praksa je praksa, testi so testi in vsi pravijo eno-LC je makina 0:)

Umiri se. Sej vse lepo pa prav kar si napisal. Sam-sej ves->:D Praksa steje.
In ja, ce piha ven hladen zrak to pomeni, da temperature niso promlem. Sploh, ce se testi poudarjajo, da ma ZELO stabilne linije.

Sej bi te mal drazu zdej sam vidm, da res custveno na vse to reagiras 0:)
Ne bomo se zdej kregal glede tega, ce se testov ni. Sploh pa ker mam prav :D
Ze tko je grozn, da mam vedno prav pa vem, da je to nadlezno (joke-sam ne :D )

Skratka
1.Cool down
2.Embrace facts
3.Worship me instead of overpriced power supplies

:D

frenk ::

caligula:tle se pa tud jest ne strinjam...zrak ki piha iz napajalnika ti ne pove nič o tem kolk se v notranjosti greje...če recimo zrak piha skozi buciko ki ima 200°C bo zrak manj ogret, kot pa če piha skozi ogromna hladilna rebra, ki imajo temperaturo 100°C...to je dejstvo...pa še nekj mi ni jasn...al se tle kregate o tem al je lcpower best price/performance psu al da je best psu ever...ker to nikoli ne bo best psu ever, je pa res da je best price/performance psu:)

...a si bios že zrihtal? :)

...če boste delal test psu-jev lahko jest mojga posodm, caligula ma lc-ja, tribesman ma pa tagana...pa še bi se jih najdl:)

Keyser Soze ::

Ja no, sej tale Neo je že cajt, da je prišel v naše loge. Mislim, da sem dva meseca nazaj dobil mail od Anteca, da bodo dali na trg nov napajač.

Všeč mi je ker ima koncept Ultre. Čeprav je Ultrin PSU bolj seksi v overall pogledu. :\

Pa 2.0 verzija je Neo. Kar je pomoje dobro za prihodnost.:\

In če bi kupovali napajalnik... Katerega...

Enermax Noistaker EG475AX-FMA
ali
Antec NeoPower

Ne bi se rad opekel pri nakupu, Ker je le 30-40 jurjev v igri. Zaslužim jih pa težko.:)

P.S.: 4dB je malo??? Ja no če tako na oko primerjaš en dober audio sistem v slo, ki da od sebe 150+dB potem se morda sliši veliko. Ampak ko ugotoviš, da če namesto enega 1KW zvočnika uporabiš dva enaka s po 1KW po komadu in s tem pridobiš (teoretično) "le" 3dB ti rahlo rings a bell. Ne?

P.P.S: Kje pa majo Neota???

Zgodovina sprememb…

TribesMan ::

Ne vem. če so na katerikoli strani kdaj testirali na tak specifičn način kot si ga opisal.


Tist prvi del z obremenjevanjem napajalnika z fiksnimi bremeni (grelci) izvajajo na anandtechu. Tistega drugega dela pa se nisem nikjer videl, ker je preprosto predrag.

Aja pa če bo na slo-techu na tak način izveden test napajalcev.. vsaka vam čast :D. Kdaj lahko pričakujemo test? za kakšen mesec, dva?:)


Takega testa na Slo-Techu najbrz ne bomo naredili nikoli, ker kot prvo oprema za ta test bi stala toliko kot en avto, kot drugo rezultati takega testa za Caligulo in se ene par LC worshiperjer itaq ne bi pomenili nic, ker bi bili pristranski, zavedeni, fake in nasploh skregani s prakso, ker samo praksa steje.

OK Tribes-prevec osebno vse jemljes :D Sej lepo, da so napajalci tvoja ljubezen sam spet.


Jest nic osebno ne jemljem. Jest bi rad samo izobrazil mnozice neukih uporabnikov, vendar kot vidis je zelo tezko kaj dopovedat ljudem, ker 99% jih nima osnovnega znanja o elektrotehniki. In peku razlagat zakaj je boljsi drazji mesilni stroj, kot pa cenejsi, ceprav oba v koncni fazi zmesita kruh, je tezko...

Praksa je praksa, testi so testi in vsi pravijo eno-LC je makina 0:)

Umiri se. Sej vse lepo pa prav kar si napisal. Sam-sej ves->:D Praksa steje.


Skoda ker nisem zadnjic izkoristil moznosti, da bi si sposodil LCja na test... zdej mi je ze zelo zal.

In ja, ce piha ven hladen zrak to pomeni, da temperature niso promlem. Sploh, ce se testi poudarjajo, da ma ZELO stabilne linije.


Ce piha ven hladen zrak to pomeni kvecjemu eno. Ali imas sistem ki kuri malo, in se zato napajalnik ne greje (ne pozabi LC ima max. 65% izkoristek) druga moznost pa je da je prenos toplote iz hladilnih reber na zrak zaradi male povrsine reber slabsi in zato ven piha hladen zrak. Tretja opcija pa bi bila ta da je pretok zraka tako visok da se zrak v napajalniku nima casa segret, sam ce je to res mora men vsaj ene 50cfm, kar pa bi pomenilo da je napajalnik precej glasen.
No sicer ti je pa se frenk potrdil mojo teorijo.
Stabilne linije imajo z temperaturo toliko veze kot laski sneg z letosnjim sladoledom. Temperatura vpliva samo na zivljensko dobo. Za elektronske komponente pa velja da 10C visja temperatura komponente razpolovi njeno zivljensko dobo. In kljub vsem meritvam temperature izpihanega zraka me ne bos preprical da diode in transistorji v LCju delujejo na nizji temperaturi kot v Taganu. Ce ne drugega Tagan ima 8% boljsi izkoristek in se ze zaradi tega greje manj.
Je pa res da tagan ni primeren za hlajenje cele kiste, saj ima prenizke pretoke zraka. Ce ga jest zaprem v kisto in merim temperature zraka ki gredo v napajalnik (45C) in temperatura izpihanega zraka (51C). To je 6C razlike s tem da je to edini vent v kisti ki se vrti, venti na radiatorju od vodnega so izklopljeni. In CPU laufa na 2300MHz pri 1.75V Vse kar se slisi pa je Hitachi Deskstar 7k250. Torej totalno tih sistem.
Ko vklopim 2 120mm ventilatorja na radiatorju na 5V (600rpm slisen samo pretok zraka cez radiator... hitachi se vedno najglasnejsi) Sistem navijem na 2500 pri 2V in temp vhodnega zraka padejo na 28C temp izpihanega zraka v taganu pa so 33C (torej samo 5C razlike)
Prejsnji teden ko pa sem testiral A64 sistem (konfiguracijo sem opisal nekaj postov visje) je bil napajalnik uporabljan izven kiste na mizi in je hladil samega sebe, v tem primeru pa je delal samo 1 od dveh ventilatorjev, saj je bila temperatura v napajalniku tako nizka da je tagan ugasnil drugi vent, in pri tem da je bila temp vhodnega zraka 23C izhodnega pa 29C.
Torej kot vidis se tagan hudo zagreje samo ce je namenjen hlajenju celotne zprte kiste. Meni pa to sploh ni vazno, ker je itaq v uporabi samo pri odprti kisti brez vseh pokrovov.

Stabilnst linij je pri taganu za moje pojme zadovoljiva. Sploh glede na porabo mojega sistema. 3.3V in 5V linije so 100% stabilne, medtem ko 12V ki je pri meni zelo obremenjena zaniha za max -+0.1V. To so meritve 24/7 z enim odcitkom na uro pod polno obremenitvijo procesorja (laufam folding na masini).

Zdej nekaj ti povem. Jest ne worshipam nikogar. Tagana hvalim ker sluzi dobro, je ultra tih, dobro opremljen, ima stabilne linije in 3 leta garancije, podpira BTX in se kaj.
LC pa je poceni, tih nevem koliko je, kvaliteta izdelave ne vliva nikakrsnega zaupanja, ima 1 leto garancije, za stabilnost linij ne bom nic rekel dokler ga ne probam. Podpira pa samo ATX.

Sicer pa mam moznost dobit LCja na test... se bom potrudil ko koncam z A64.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Caligula ::

Jah-ce test pravi, da je super vredu pa ce se lastniki strinjajo,... pol ze more bit. Sploh, ker to pravijo vsi testi. Od skeptikov pa tega napajalca noben nima.

Aja-pretok zraka je velik. Pa saj vidis kaksen vent ima. In je tih, ker pac laufa na malo RPM.

Ne splaca se teoretizirat. Treba teste gledat. :D

Keyser Soze ::

O, piz... ste že zateženi s tem. Dejte se na enem piru dobit, pa si nekam vštekajte tiste priključke, pol pa povejte koga je bolj zrukal, pa kdo je bil glasnejši.

Eno in isto ponavljate že skozi dve strani.

Človek pa vpraša glede napajalca pa ne dobi ene pametne info, zato ker imata dva hiperaktivna prevetrenca preveč dela en z drugim in svojima PSUjema.

KAj, hočete rečt, da se na S&T ne da dobit več pametne info. Vse kar lahko dobiš je to, kje kupit en 80mm venta, pa da je un z ležaji boljši od tistega z podložkami.:\ In sedaj bomo imeli vrtec namesto računalniškega foruma.

Vidim, da je čas da začnem še malo po resnejših forumih gledat z resnejšimi uporabniki, ki vsaj nekaj znajo pa obvaldajo sceno. Za zajebavanje se bom pa jasno na Slo Tech obrnu. Večje tako al tako ni nikjer.:|

Pi.... A zna kdo odgovorit na moje vprašanje. Pa da vam poenostavim. Če ciljam na menjao sistema čez kakšno leto -> predvidevam da nekaj kar bo takrat bolj proti vrhu - je pametno razmišljat o PSUju z ATX V12 2.0 verzijo (a je kompatibilna z BTX) ali ne?:(

TribesMan ::

Keyser ne razburjaj se.

V tej temi imas opisane prakticno vse napajalnike ki se jih da dobit v sloveniji. Ce si tako len da se ti ne da par strani na forumu prebrat pol ti ne morem pomagat, glih vsega ti pa ne bomo prinesli na pladnju.

Drugace je pa to kar ti rabis, ce ne zelis menjati napajalnika ob menjavi na BTX, Antec NeoPower. Cena je 37kSIT... Druga opcija je Enermax sam jih trenutno se ni v sloveniji. Baje bodo dobili kmalu.
Sam ne pricakovat cene pod 30kSIT.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Ma ne mi s takimi. Da se razburjam. Kvečjemu upravičeno. Moderator tega odseka nekaj brezveze polemizira skozi dve strani z enim uporabnikom, ki je pretirano navdušen nad svojim napajalnikom. In ker ne znata utemeljit tega v enem postu si rajši petkrat napišeta eno in isto..

Lahko mi tudi pokažeš kje v tem threadu piše o novem Enermaxu, ki jih imajo pri mlacomu, konkretneje 470W Noisetakerju. Ta serija je nova. Vsaj mislim, da je. In podpira ATX 12V 2.0. Pa sem vprašal, če to pomeni tudi podporo BTX standardu(verjetno 24pin konekor za matično) pa nikome nidje ništa.

Rajši še deset vrstic napišete o tem kako glasno se vrti ventilator v napajlniku.

Mislim, no... Dvakrat sem lepo vprašal, ker pač pričakujem en nasvet na tem forumu, pa ga nisem dobil.:|

P.S.: Rekel sem od 30 do 40 tisočakov. Pa še povezava, da ne boš rekel da sem len, zopet. Testa pa na žalost za 470W napajalnik te serije še ni na netu. Vsaj nisem ga našel. Še manj pa primerjalnega med NeoPowerjem ter EG475 Noisetakerjem.

DjTonic ::

Lahko mi tudi pokažeš kje v tem threadu piše o novem Enermaxu, ki jih imajo pri mlacomu, konkretneje 470W Noisetakerju. Ta serija je nova. Vsaj mislim, da je. In podpira ATX 12V 2.0. Pa sem vprašal, če to pomeni tudi podporo BTX standardu(verjetno 24pin konekor za matično) pa nikome nidje ništa.


Če je na napajalniku označeno, da podpira ATX 2.0 standard potem ima tudi 24 pinski konektor, ki ga vtakneš v matično ploščo (Nove intelove plate). Za uporabo na trenutnih platformah sigurno dobiš zraven kakšen konektor 24 to 20 pin. Če je napajalnik standarda 2.0 potem ima tudi dodatno 12V linijo s 6 pini in eno s štirimi. Druga je praktično enako, kot na trenutnih PSU-jih.


Ma ne mi s takimi. Da se razburjam. Kvečjemu upravičeno. Moderator tega odseka nekaj brezveze polemizira skozi dve strani z enim uporabnikom, ki je pretirano navdušen nad svojim napajalnikom. In ker ne znata utemeljit tega v enem postu si rajši petkrat napišeta eno in isto..


In kakšen je tvoj razlog, da se razburjaš, morda zaradi tega, ker nismo tebi takoj odgovorili na vprašanje? Ali pa zato, ker ti je debata nezanimiva, saj ti kupuješ le Enermax-e. Zapomni si ni vse v tem, da daš 40k za PSU, ampak moraš gledati tudi na notranjo zgradbo.

To kar je rekel TribesMan ni nobeno brezvezno nakladanje, ampak je predstavil ter opisal določene stvari, ki so pomembne. Eni pač tega ne razumejo. Če nekateri hvalimo Tagana ga sigurno opravičeno (Ne zaradi navdušenja), če bi bil slab PSU ga nebi. Glede izkoristka je to med najboljšimi PSU-ji do sedaj. Prehiti ga le ta novi Enermax, ki ima cca 76-82% izkoristek Tagan pa od 70-80%. Nižji procenti so pri nižjih izhodnih močeh, višji pa obratno blizu maksimuma napajalnika. Z nobenim izmed teh dveh ne moreš zgrešiti, saj sta oba vrhinske izdelave le, da je Enermax že zaradi firme bolj drag. Če pogledamo izkoristek novega Anteca Neo 480W ta znaša 59-78%.

Boki_ ::

....Če je napajalnik standarda 2.0 potem ima tudi dodatno 12V linijo s 6 pini in eno s štirimi....

A nima 4 pa 8 pinske dodatne 12V linije? Vsaj pr mojem Chieftecu je tako.
I'm back

Keyser Soze ::

Here we go again.

No ja, da ne bom čisto nesramen... Hvala za odgovor v prvem in zadnjem delu.

Ampak naprej je pa spet čist brezveze in kaže na to, da nisi prebral nič več kot zadnji post ali pa nisi pozoren kaj pišeš oz. bereš.
Ne kupujem SAMO Enermaxa. Kje je to zrastlo ne vem. Kupujem dober napajalnik za 30 do 40 tisočakov na katerega se bom lahko zanesel naslednja 3-4 leta. Kar sem vprašal par postov nazaj poleg tega sem odprl tudi eno ekstra temo pa ni bilo konkretnega odgovora. Če je to pač Enermax je Enermax. Ker je trenutno edini za katerega imam konkretne dokaze, da je dobavljiv pri nas ter da ima to kar potrebujem in bo imel kar bom potreboval(predvidevam).

Kar se pa tiče nakladanja. Za mene petkrat eno in isto napisat ni utemeljevanje, ampak ponavljanje. In če človek v prvo ne razume, kaj mu hočeš povedat izgleda da noče tega razumet ali pa ne more razumet. In brezveze mu nekaj uturavat in zapravljat čas.

Gre se za to, da folk tukaj išče v glavnem informacije in ne zabave. Cajt zabija v loži. In če se greš ene besedne dvoboje(kot sedaj) samo delaš temo nepregledno ostali pa ne dobimo informacij, ki jih potrebujemo. In s tem se samo krha podoba strokovnega Slo Techa v mojih očeh in očeh drugih. Mislim, da pa ni narobe, če od moderatorja pričakujem več resnosti.


Ende.

Torej je Enermax tisto kar želim. Neo namreč tudi mene ni preveč navdušil. Vsaj po testih. Za Enermaxa jih pa na žalost ni.

Keyser Soze ::

Ja prejšni standard ima 8 pinski konektor. Novejši pa mislim da ne.

Poglej PCI-E grafične kartice in priključke za dodatno napajanje na njih. So 6-pinski.

Caligula ::

Kayzer Soze. Zdej ko si pa tamle malo nabijal si sel pa predalec. Kje pa pise, da je ta tema namenjena samo odgovarjanju na tvoje vprasanje? ;((

Malo se zadrzi. Jaz sploh nisem imel ne interesa ne podatka, da tebe kaj zanima. Mi smo polemizirali o testih, ki so na netu, o testih, ki naj bi jih hmalu mogoce naredil kdo na Slo-Techu, da bi se presekala neka precej dolgotrajna dilema,.. tko da lay off. Tvoje vprasanje bi moral itka postavit v oddelku KAJ KUPITI. Tako, da si len.

Tvoje vprasanje je tvoja stvar. Naslov teme je pa malo drugacen. :|
Skratka malo se prilagodi okolju.

To, da se stvari ponavljajo pa se dogaja v vseh forumih. Jaz pac na kratko pravim, da jaz gledam teste in pravijo eno. Moderator pac na stvari gleda drugace kot jaz. In malo se je za brezveze kompliciralo samo od kje pa tebi ideja, da je ta tema namenjena tebi in tvojemu vprasanju in da lahko piskas drugim uporabnikom?

Sicer mas pa tudi temo PRITOZBE za svoje sitnarjenje. Pa se eno stvar: GOOOOOOGLE!

TribesMan ::

Tu se pa strinjava Caligula! Sam nekaj te moram popraviti... ta tema je v oddelku Kaj kupiti... tako da Kesyser je zadel oddelek....

Torej je Enermax tisto kar želim. Neo namreč tudi mene ni preveč navdušil. Vsaj po testih. Za Enermaxa jih pa na žalost ni.


Torej imas raje popolnoma nepreverjeno robo, kot pa preverjen vendar ne NAJboljsi napajalnik... zanimiv pristop... No eniwej, jest ti se vedno priporocam Nea.

Poglej PCI-E grafične kartice in priključke za dodatno napajanje na njih. So 6-pinski.


To sta popolnoma drugacna konektorja za popolnoma drugacne namene. PCI-E konektor je res 6 pinski, vendar se na njemu, kot sem ze malo visje napisal, nahajajo 5, 3.3 in dve 12V veje ter 2 mase, namenjen pa je napajanju PCI-E graficnih kartic. No druga stvar pa je 8 pinski ATX_12V konektor. Na njemu najdemo stiri 12V linije in 4 mase. Namenjen pa je napajanju procesorja.

In če človek v prvo ne razume, kaj mu hočeš povedat izgleda da noče tega razumet ali pa ne more razumet. In brezveze mu nekaj uturavat in zapravljat čas.


Tr00! Sam se zmeraj ne vem zakaj se s teboj trudimo?

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Keyser Soze ::

Caligula, si v oddelku kaj kupit, ne v oddelku Problemi človeštva. Imam občutek, da je bila ura malo pozna zate.

Pa da te še malo pobaram, ker vidim da nisi težka tarča. Tema je bila oddana v oddelku Kaj kupit poleg tega da nakladaš v oddelku kaj kupit. Malo zmeden?? Verjetno. Pa saj ni prvič.:\ Morda si bil pa samo len, da bi pogledal kje si.

TribesMan, še vedno pa čakam, da mi pokažeš kje v prejšnjih objavah v tej temi je kakšen post na dotični enermaxov napajalnik. Ker si rekel da sem len in se mi ne da gledati? Pač je preveč če zahtevam od moderatorja malo korektnosti?:| Lahko pa samo zbrišeš ta post in se izogneš temu. Pač kateri nivo boš izbral je odvisno od tebe.

Pa zakaj se z mano trudite. Se niti ne. Vprašal sem popolnoma na mestu vprašanje na katerega pa nisem dobil odgovora. Oz. sem ga po enotedenskem prepričevanju. Če pa ni moderator tu zato, ker nekaj zna in zato da kakšno pametno pokomentira mi pa povej. Bom naslednjič pač šel drugam po pametne informacije.

P.S.:
Če priporočaš NEota bom počakal, da pridejo kakšni primerjalni testi med njim in Enermaxom. Saj sta isti razred napajalcev in ni hudič, da ne bi v kratkem kakšen test ven prišel.

TribesMan ::

Keyser nikjer nisem rekel da so v tej temi opisani POPLNOMA vsi napajalniki.

Vprašal sem popolnoma na mestu vprašanje na katerega pa nisem dobil odgovora. Oz. sem ga po enotedenskem prepričevanju. Če pa ni moderator tu zato, ker nekaj zna in zato da kakšno pametno pokomentira mi pa povej.


Nikjer ne pise da je na forumu kdo dolzen odgooriti na tvoje vprasanje. Jest nisem placan da sedim za racunalnikom in cakam kdaj se bo kdo spomnil da rabi nasvet. Niti ni nobeden od drugih uporabnikov tukaj zaradi tega. Slotech je comunity ki deluje na osnovi dobre volje uporabnikov. Moderatorji pa nismo tukaj da bi delili nasvete, ampak predvsem da pregledujemo kaj se dogaja v oddelku in ocistimo neprimerne vsebne, ter opozarjamo uporabnike na neprimerno vedenje. In to je vse.

NeoPower ima svoje prednosti in slabosti, nimam pojma kako bi se obnesel v primerjavi z Enermax Noisetakerjem ali Coolergiantom, ki bosta oba na voljo tudi v Sloveniji... Itaq dbest roba je OCZ PowerStream ali pa PC Power & Cooling, sam to so draaaaage zadeve.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Caligula ::

Jp, oddelek sem kiksnil. My bad. Sam nc hudga, ker sem te se tko premalo nahrulil :D
No skratka:

Fantje, kaj je narobe s testi? Sem preprican, da bi se dalo v test dat tudi se bolj pozresno masino sam sej je bil Tagan testiran na enaki. Skratka nebi blo slabo, ce bi se drzali testov spekulirali pa bolj malo :D

Drugace pa: Ker je to kar primerno vprasanje za to temo, ker ste sami PSU freaki tukaj:

Iz katere linije (5v ali 12v) se napajajo sledece naprave:

Maticna plosca Epox 8rda+ REV1.1 (v bistvu me ta najbolj bega, ker se mi zdi da se iz 5v))
Disk verjetno 12v?
DVD-ROM verjetno 12v?
Graficna Nvidia 6800 12v?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()
««
8 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LC Silent Power napajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
18711366 (7508) Alec999
»

Tagan TG-380-U01

Oddelek: Kaj kupiti
311606 (1310) kuglvinkl
»

Antec NeoPower 480 W vs. Tagan 480 W (mini test)

Oddelek: Strojna oprema
322144 (1608) DjTonic
»

TAGAN TG330-U01 vs. Enhance 1136H

Oddelek: Kaj kupiti
151252 (1026) DjTonic
»

Nakup napajalnika

Oddelek: Kaj kupiti
231473 (1240) MEDENA

Več podobnih tem