» »

Volcano II vs. Chrom orb dT=0

Volcano II vs. Chrom orb dT=0

krho ::

kot pove ze sam naslov. razlik v temperaturi ni!

msmiha ::

Ne mi govorit. Pri meni je 7*C
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Dalmatinc ::

je je; vulcano rola

asPeteR ::

krho na podlagi česa trdiš da ni razlike, sam sem imel choma na procu, potem pa vulcanota razlika skoraj 10C, tko da ne mi buč prodajat!!

Upam da niso pozabil uporabiti termalne paste,...>:D

OZZY ::

Po katerih testih si pa prišel do tega zaključke. Vulcano2 veliko bolje hladi od corba. Objavi teste pa bomo videli.
Go with the flow.

ChiefThunder ::

vulcano je bojši. :))
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Poglavarcek ::

Jest sm zamenu COrba z Volcano II pa se zelo pozna. Prej sem imel T proc D600 brez OCja med 40 in 43 st., zdaj imam T med 42 in 45 st, samo da imam D600 OC na 900.
RAZLIKA JE OČITNA!
8-O

zizi ::

Corb sux
War is Peace
Freedom is Slavery
Ignorance is Bliss

element ::

Orbi sux!!! Bedn pritrdiln mehanizem, slabo hladi! ;( Vulcano rulz, nalepka na vulcanotu sux! Nalepko dol, pasto gor, pa maš 10°c dol! :D

Administrator ::

VOLCANO II ZAKON>:D

undertaker ::

Prej sem mel golden orba na P3-733@880 pri polni obremenitvi 46°C, zdej z volcano2 pa 34°C se pravi razlika 12°. Rajt ?
Mam pa volcano2 za AMD, ker je skor isti, samo da mal bl prtiska na proci (pomoje so amdji visji za kaksen mm al pa 2) Pobrusu ga nisem nic, samo termalni trak sm lepo odstranu pa s silikonsko pasto namazal ...

Huey P ::

Tak vam povem;
Vse je šit! Od Volcanoja do Orba, vse je šit! Sicer nisem imel možnosti sprobati Volcanoja ampak mislim, da kaj bolje od Chrome Orba ne hladi....

..::DOOM III: The Legacy::..

OZZY ::

Huey: He he: Vse je šit samo vodno z peltiljerem rula. :D Al pa kako kompresorsko.
Go with the flow.

krho ::

prej sm mu COrba gor 55°C zdej mam pa Volcanota II mam pa isto 55°C
pa tudi tpasto mam gor sej sm jo mel pr COrbu tud

OZZY ::

Ma maš pokvarjen senzor. Razlika bi se ti morlala absolutno poznati. dej poglej, če ti dobr leži gor al pa kok ti kaže temperatura v biosu.
Go with the flow.

Sumo ::

Volcano hladi dosti boljse od corba, vendar pa (vsaj moj primerek) mocno vibrira in se mi tako trese celo ohisje+miza ;((

Huey P ::

Dajte boste rajši kupili za 3.000 SIT en kurac hladilnik (Volcano, Orb) ali pa mailajte Overclockanjega Molja, IR_Babuna, Morphling1 in si za cca 7.000 nabavite vodni blok, potem pa greš na DumpYard pa enemu avtu odtrgaš hladilnik pa maš zelo dobro vodno hlajenje.
Tišje je, bolj hladi, pa iz različnih perspektivov gledano - ceneje je!


..::DOOM III: The Legacy::..

burekar ::

krho, če mene vprašaš si ti pozabu dat na volcanotu uno "nalepko" dol. Moj duron 700@800 je imel s Chrom orbom tud čez 60 stopinj, z Volcanotom pa ma pri 950 35°C, pa še celo stabiln je.

Binji ::

Ce se ti zdi, da Chrome Orb hladi bolje, pol si lihkar z 200metrskega hrasta dol pal in to tako, da se ti je vsak veja v glavo zapicla.
Aja sej za vodno hlajenje nej tak problem cena ampak zamisel voda+comp:D
Pa se mal zakomplicirano se mi zdi
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

faca9 ::

Jaz sem imel priliko sprobati oba. Vulcano hladi bolje, a je tudi moj primerek tresel celo kišto (nevzdržen hrup...). Zako je letel ven in sedaj Crom lepo opravlja svoje delo...

element ::

Vulcano 2 je bolši 100x!!! Krneki vas mede! Vulcano je tišji! Vulcano RULA! :D

Noodles ::

Vulcano II je prestige, prej sem imel Crome Orba In je razlika v temperaturah vsaj 10C. O.K. je res da sem imel prej na Orbu kr tisto nalepko in da sem na Vullcanota zdej napcku pasto.Ampak razlika je očitna!
Noodles

AtaStrumf ::

Chorme Orb res ni nevem kaj. Jaz sem imel na Duronu 800 na 872MHz temp 45-46C ob obremenitvi, zdej sem pa nadavu Mini Copper Orba in Imam cca 42-43, torej sem za 6.000 SIT profotiral 3C. Fuj, pa tja sem šel po Vulcanota II. Pizda sem jezen. Pomoje bom šel kar po Vulcanota tega pa prodal kakšnem naivnežu. Upam da bo hladil vsaj tko kot Copper Orb ki mi itak tolk trese ohišje da se mi že šravfi od mama platke odvijajo. Resno! Zadeva je precej masivna. Zdej je mal boljš k sem jih mal prej zategnu k prašiče. Bomo vidl za kolk dolg.8-)

Yohan del Sud ::

Corb res ne haldi najboljš D600@945 trenutno 65° 8-O ama koji ku*rac temperatura, če pa dela kolkortolko stabilno. Glasen ni, sem ugotovil, da je najglasnejši uni na matični plošči (abit kt7). Kšn predlog?

smartie ::

Moj Duron 800@960, se je pri polni obremenitvi segrel do 58C z CromOrbom, vceraj pa sem dal noter Vulcanota II, in morem rect, da se je temp. spustila za celih 10C, zdaj ima proc. okol 48C. Aja glede glasnosti Vulcanota, morem rect da nisem slisal nobene razlike.

faca9 ::

Na procu sem imel Mini Super Orba (z ustrezno termalno pasto). Pa sm ga zamenjal z Vulcano 2 hladilnikom. Razlike v temperaturi procesorja NI!!. Prej je bila po obremenitvi 49 stopinj in tudi sedaj je ista (pred obremenitvijo 44)! V kišti je temperatura cca. 30 stopinj celzija.

borut-t ::

jst mam zdej nek hladilnik, podoben volcanotu II...
durona800@950 mi hladi pri polni obremenitvi na 45', pri normalni pa na42 43'...=>seka, sm mi že mal ropota tako da ga bom verjetno zamenjal za volcanom...

lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vulcano 6cu VS 6cu+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211542 (1129) Jux
»

hladilnik za Athlon 1.2?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
201342 (981) Yurko
»

VOLCANO II - GLASNOST?!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
181494 (1203) Binji
»

Orb? Sux...Sem danes ugotovil...

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161279 (1018) Huey P
»

volcano ali orb? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
604139 (3389) miguell

Več podobnih tem