» »

Reset masine v igrah.

Reset masine v igrah.

kitarist ::

Imam en problem. Racunalnik mi deluje popolnoma normalno, dokler ne zazenem kaksne igre. Ko startam igro, jo lahko igram najvec kaksne 2 minuti, nato pa se mi racunalnik sam resetira. Je mozno da gre za pregrevanje procesorja, ali je kaksna druga napaka?

Hvala

Lith ::

ni podatkov :|

kitarist ::

Imam
Athlon XP 2400+
Asus A7N266 - VM
512 MB ddr
pa onboard graficno...samo za take spile ko ji igram je cist dovolj.

Ko igram kako igro, se kr na enkrat resetira. Drugace pa lahko imam racunalnik prizgan 24/7, pa se ne bo resetiral (samo v igrah se to zgodi). Sumim pregrevanje onboard graficnega cipa. Je to mozno.

AngelOfDeath ::

kakšen napajalnik pa imaš ?

kitarist ::

Ne vem kera firma je, je pa 350W

pacman ::

Hja...men se je enkrat, pa še enkrat pol pa se ni več zbudu:D
Je šel napajalnik...pa sem ga zamenjal z boljšim:D

P_i_r_a_t ::

igre so v bistvu najzahtevnejši programi. sploh za grafiko. probi dodat kak ventilator. včasih pri starih mašinah pomaga, če jo odpreš, pa mal s čopičem in sesalcem prahu očistiš. nebi verjel kaj vse najdeš not, in to veselo zapira pretok hlajenja.
Co'ito ergo sum!

Dead_Eye ::

Če bi imel ati grafično bi ti priporočal da posodobiš driverje, tako pa ne vem. Lhako je tudi RAM - znižaj FSB oz. timinge, pa poskusi z odprto kišto če se slučajno pregreva.
The one and only

kitarist ::

Masino sem razstavil, ocistil, stestiral rame(kontakte od ramov sem scistil z radirko in rame postavil v drugi slot) z prime95(po pol ure nobenega errora). Ventilatore sem iz 5v preklopil na normalno napetost....Tako da ni pregrevanja. Ampak racunalnik se mi v igrah se vedno sesuva...kr na 1x se resetira, al pa freezne...Ker nimam drugega napajalnika kot tega (350W) in se enega 200W...ne morem stestirat ce je napaka v napajalniku..rami mislim da niso krivi(1x 512MB), procesor je tudi ok (Athlon 2400+...v prime ni nobenega errora tudi pri cpu testu), edina moznost je se napajalnik, oz. onboard graficni cip. Cudi me, da se racunalnik ne sesuje, ko pozenem 3d mark..Ker sem mislil da je napajalnik premalo mocen, sem odklopil rekorder,...pa ni blo pozitivnega efekta?
Se imate kaksen nasvet??

Daedalus ::

Nabavi drugo grafo, pa testiraj. Čisto možno, da je onboard grafična kaj kriva. Ma en moj kolega iste težave z onboard grafiko...

Za testiranje procesorja in posledično stabilnosti napajalne linije za proc pa potegni z neta folding clienta, pa ga pusti mleti kak dan al pa dva. Če ne bo napak, je problem verjetno kje drugje.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

kitarist ::

6 ur in 35 min sem pustil vklpljen Torture test..lots of RAM testef, max heat,...pa nisem dobil nobenega errora. To pomeni, da mora bit krivda v graficnem cipu oziroma napajalniku. Ker sem hotel navijat procesor, sem moral modificirat maticno plosco...tako da sem dodal nekaj jupmerjev. Mogoce graficni to ne pase..ceprav sem vse skupaj nastavil nazaj na dafault.

kitarist ::

Aha, to se. Na kaksen nacin (s katerim programom) bi testiral graficno kartico...(da bi dobil errore ob napakah). Ker 3dmark ti pove samo tocke iz graficnih testov...zanima me ce obstaja za graficno kaksen program, ki deluje podobno kot Prime95 za cpu+mem?

kitarist ::

Ker sem po vseh izvedenih testih ugotovil, da se vedno ne vem kaj je narobe, sem se odlocil da bom zvezal 2 napajalnika skupaj (iz clanka slo-techu). Tako imam 350W napajalnik + 200 W napajalnik, ki delujeta skupaj, a se vedno se mi med igrami racunalnik resetira. Ce ima kdo kaksno boljso idejo kot to, da je kriv napajalnik, bi prosil da mi jo pove.
Hvala

Daedalus ::

>Nabavi drugo grafo, pa testiraj. Čisto možno, da je onboard grafična kaj kriva. Ma en moj kolega iste težave z onboard grafiko...

Če bi dobro bral, bi pogruntal, da eni sumimo še kaj drugega ko napajalec:\
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

je ta oglas za računalnik nategancija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
937777 (5817) tjaz051
»

Sesutje sistema/zaslona

Oddelek: Pomoč in nasveti
6987 (742) Frenckie
»

Matična z vgrajeno grafiko - nasvet!

Oddelek: Kaj kupiti
212489 (1891) Dr_M
»

POMOC PROSIM Sapphire ATI Radeon VAPOR-X HD 5770 (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
575108 (4665) Xserces
»

Asus m2npv-vm in radeon 3850

Oddelek: Pomoč in nasveti
6829 (715) dëych

Več podobnih tem