»

Longhorn - minimalne zahteve in nekaj slik

Namizje

vir: Neowin
Slashdot - Po internetu krožijo prve govorice, ki omenjajo povprečen sistem, na katerem bo tekel Microsoft-ov dolgo pričakovan operacijski sistem Longhorn. Omenjata se dva procesorja s hitrostmi med 4 in 6 GHz, 1 GB pomnilnika, do en terabajt skupnega prostora na disku in kar tri krat hitrejše grafične kartice od danes dostopnih. Prav tako so se na internetu pojavile prve slike Longhorna. Zaenkrat vse skupaj niti ne izgleda tako zelo zahtevno. [:D]

115 komentarjev

Microsoftova nova ukazna vrstica

Slashdot - Na Microsoftovi PDC 2003 so med drugim predstavili tudi naslednjo generacijo ukazne vrstice, ki so jo poimenovali kar Microsoft Shell oz. s kodnim imenom MONAD. Nova ukazna vrstica predstavlja Microsoftov odgovor na vedno glasneješe zahteve po UNIX-like ukazni vrsti, ki bo omogočila izkušenemu uporabniku, predvsem pa sistemskemu administratorju ter programerjem, bolj efektivno delo v njihovem najljubšem operacijskem sistemu.

Jason Nadal je v svojem blogu opisal nekaj novih zanimivih zmožnosti, ki jih bomo nekoč ugledali v naslednji generaciji Oken - Longhornu. Glede na to, da lahko že sedaj v Windows Server 2003 vse postorimo iz ukazne vrstice je še izboljšana različica samo še dodatni...

36 komentarjev

Longhorn Razvijalska mreža

Microsoft - Microsoft je pred kratkim odprl novo poglavje v knjigi Razvijalskega omrežja MSDN (Microsoft Developer Network) - Longhorn Developer Center (LHDC). Zadeva je razdeljena na štiri podpoglavja: splošne informacije o Longhornu; stran za razvijalce gonilnikov in programja; neke vrste forum za vprašanja, odgovore in predloge ter še razna testna ali že razvita orodja in podobno. LHDC.

Dodatek 18.40: Na CNET so opravili intervju z Billom Gatesom v katerem se tudi sprašujejo, če ni naložba samo kockanje. Predlagam, da si intervju preberete, čeprav se vam bo morda zdelo, da Bill govori veliko a nič ne pove - mislim da boste lahko izluščili bistvo.

12 komentarjev

Razvijalska verzija Longhorna na internetu

vir: Neowin
več strani -

Malce preden bi Microsoft udeležencem konference razvijalcev (Professional Developer Conference) uspel razkazati 4051. prevod sistema Longhorn, ki je sicer še vedno v globoki alfa fazi, se je le-ta znašel na internetu. Seveda se ob tem postavljajo vprašanja, ali je to zgolj neroden slučaj ali hotena nevšečnost.

Da Microsoftove razvojne različice uhajajo, je splošno znano in pravzaprav pričakovano in popolnoma razumljivo. Pri tako širokem krogu razvijalcev in testerjev, kot ga ima Microsoft, je to pač nemogoče preprečiti, pa še škodljivo ravno ni. Zanimivo je tudi, da bo Longhorn decembra dobilo kar nekaj ljudi z MSDN naročnino, tako da če ne prej, se...

34 komentarjev

Razvoj novih Windows primerljiv z odpravo na Mesec

The inquirer -

Novica ali kost za glodanje, kakor pač obrnete, za vse, ki se pritožujete čez cene Microsoftovih izdelkov.

Na Etre konferenci, ki se te dni odvija v Berlinu, je Bill Gates podal zanimivo izjavo. Trdi, da bo razvoj nove različice Windows stal Microsoft toliko, kot je stala odprava Apolla na Mesec v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Ponovno je ponovil že znano dejstvo, da bo Longhorn zamudil, o čemer smo že poročali. Več o tem.

22 komentarjev

Windows 2006

OSNews - Microsoft je ta teden na partnerski konferenci uradno priznal, da bo naslednja različica operacijskega sistema Windows, znana pod delovnim imenom Longhorn, na voljo šele čez tri leta in ne že leta 2005, kot je podjetje iz Redmonda obljubljalo še pred meseci. Zanimivo je, da smo že avgusta poročali o prepričanju nekega tržnega analitika, da novi Windows ne bo nared pred letom 2006. To je spet voda na mlin Linuxu, saj ima tako še več časa, da se še pred izidom konkurenčnega operacijskega sistema izpopolni do te mere, da bo pridobil velik del njegovih uporabnikov. Za nameček pa je svoje dodal še Richard Seibt, direktor podjetja SuSE, ki je izjavil, da bo Applove računalnike čez 10 let poganjal Linux. [:D]

53 komentarjev

IDC: Windows še naprej dominira ...

OSNews - IDC je objavil raziskavo o prodaji in tržnih deležih operacijskih sistemov za strežnike in odjemalce za leto 2002. Glavna novica je, da Windows še naprej utrjuje vodstvo na računalniških namizjih, drugo mesto pa še vedno zadržuje Apple, a bi ga naj, tako IDC, že prihodnje leto prepustil Linuxu. Zanimivo je, da je Microsoft zaslužil ogromne denarje tudi na področju strežniških operacijskih sistemov, saj je lani prodal več kot pol vseh sistemov te vrste, na drugem mestu pa je Linux. Omeniti velja še, da brezplačne namestitve Linuxa niso bile obravnavane v raziskavi.

22 komentarjev

Windows 'Longhorn' leta 2006?

OSNews - Tržni analitik podjetja Jupiter Research, Joe Wilcox je prepričan, da Microsoftov nov operacijski sistem s kodnim imenom Longhorn ne bo na voljo pred letom 2006, kar je celo leto pozneje, kot trenutno napoveduje Microsoft. Wilcox trdi, da so spremembe, ki jih načrtuje monopolist iz Redmonda, preobsežne za izvedbo v tako kratkem obdobju, v zakup pa moramo vzeti tudi dejstvo, da se bodo morali tako razvijalci kot tudi uporabniki pripraviti na novi datotečni sistem.

Pri Microsoftu smo sicer navajeni na neprestano prestavljanje rokov izida njihovih izdelkov, še posebej, če pomislimo na Windows 2000 ali na prihajajočo pisarniško zbirko. Morda pa bodo pohiteli in tvegali kakšno stabilnostno in varnostno luknjo več!

15 komentarjev