» »

Windows 'Longhorn' leta 2006?

Windows 'Longhorn' leta 2006?

OSNews - Tržni analitik podjetja Jupiter Research, Joe Wilcox je prepričan, da Microsoftov nov operacijski sistem s kodnim imenom Longhorn ne bo na voljo pred letom 2006, kar je celo leto pozneje, kot trenutno napoveduje Microsoft. Wilcox trdi, da so spremembe, ki jih načrtuje monopolist iz Redmonda, preobsežne za izvedbo v tako kratkem obdobju, v zakup pa moramo vzeti tudi dejstvo, da se bodo morali tako razvijalci kot tudi uporabniki pripraviti na novi datotečni sistem.

Pri Microsoftu smo sicer navajeni na neprestano prestavljanje rokov izida njihovih izdelkov, še posebej, če pomislimo na Windows 2000 ali na prihajajočo pisarniško zbirko. Morda pa bodo pohiteli in tvegali kakšno stabilnostno in varnostno luknjo več!

15 komentarjev

Road Runner ::

pomoje si trenutno microsoft ne more privoscit tako dolgega casa izdelave, ker mu ostali operacijski sistemi kar ogrozajo monopol. in do 2006 bo se vleik ljudi prestopil na "drugo stran", saj jim drugi hitreje nudijo updejte :)

NoUse4AName ::

Ogrozajo monopol? Pot je se zelo dolga...

mathjazz ::

Lahko se zgodi tudi Windows XP Second Edition :-)
www.getfirefox.com

chuck ::

Se vidi, da se MS zadeva, da jim ne gre slabo. Najprej prestavljen SP2 na naslednje leto, nato Longhorn šele 2006 (sicer ni uradno).
Sicer skoraj ne potrebujem novih opcij pri Windows XP in tudi stabilnost je OK. Vendar Office pa res že od 2000 nima dovolj novih opcij in tudi v 2003 niso skoraj nič pametnega dodali.

WhiteAngel ::

Sam da bojo nardil dober OS (hehe, me prov zanima>:D), poj pa lahko prestavljajo v nedogled zarad mene. Sam, do zdej to ni bil nekak njihov največji cilj narest *dobr* sistem, tko da se bojim, da je to spet bolj marketinška poteza (sej veš, če ga dlje cajta razvijajo, folk bolj misl, da je boljši pa bolj dodelan).

andrej ::

RacerD: ce si lahko ali ne je druga zgodba. MS si to BO privoscil. Ne more pa si privoscit izdelka, polnega lukenj! Vse ostalo si lahko. Za Second Edition so pred casom rekli, da je ziher ne bo. Samo nikdar ne ves...
chuck: Office 2003 vsebuje kar dosti pametnih novosti, edino vprasanje je kaj je zate pametno. Recimo vgrajen spam filter v outlook je zelo dobrodosla novost, pa se dobro dela...

Tisto glede prestavljanja SP za XP pa je bil takrat tiskarski skrat.

Tr0n ::

Mah, isto so rekli za WindowsXP .. da si ne more privoscit bugov bla bla ... pa sami vidimo kako zadeva stoji :).

Ahiles ::

Kokr sem prebral kva nam obeta longhorn naj bi bil oblicen OS ce bojo vse tisto vgradili kar zdej oblublajo 15 min instal np zagon sistema takj ko das cd notr ker bo osnova sistema 1 in se jo bo dal takoj zagnat potem bos pa ob instalaciji dodal module pa nastavu vse kar naj bi trajal 15 min ter se 1001 stvar upam le da se bojo mal zamislili nad vsemi luknami ki jih majo in bojo mal bol varne winse naredil. Kar se pa novega datotečegai sistema tice sploh ni navo ampak je nadgradnja NTFS oz disk bo se zmeri NTFS vendar bo en dodatek ki bo skrbel za bolsi pregled fajlov etc..

Road Runner ::

pol je pa spet vprasanje pr vseh teh novostih, kok hitr racunalnik bos rabu da ti bo delal tko k bi mogl (ze XPji na 600mhz celeronu so mi tekli pod pricakovanji)

smash ::

baje bo za nove longhorne min. konfig grafična kartica s 64mb rama, vsaj 1ghz procesot er pol giga rama......normalno bo pa delal s 128mb grafično kartico....

chuck ::

andrej: Filter je OK, vendar že vsega začetka pogrešam napredno iskanje mailov, predvsem po headerju, konkretno po IPju.
Kot drugo Outlook nima medote, da kličeš Macro iz drugega programa (Excel ima). V tretje so sedaj končno dodali različne podnapise za različen accout (pred tem sem imel napisan glup macro). Vendar še vedno ne omogoča, da si zbereš kateri reply naslov boš uporabil, če ti pošlje mail na eden drugi email naslov (avtomatsko mislim).
Prav tako ni možno napisati Macrota, ki bi izbral poljuben account in preko njega poslal email. Vedno se uporabi default account. Posledično ne moreš napisat Macrota za avtomatski odziv, če imaš več mailov.
Na te opcije že čakam dolgo in dočakal sem samo različne podnapise za različne accounte, ki pa je bila v Expressu že dolgo časa.

Seveda večina ne potrebuje teh opcij:\

andrej ::

TrOn: kako zadeva stoji? V primerjavi z prejsnjimi MS osi so XP-ji se najboljsi. ok, z w2k sta z rabo ob rami, drugace pa XP-jem ne nores ocitat nicesar katastrofalnega.

ahiles: drzi.

smash: hehe, priporocene konfiguracije se ni, ker sistema se sploh ni. taksne konfiguracijhe "izumijo" komaj proti koncu testiranja. Drugace pa bos lahko brez problemov zadevo laufal na danasnjih povpracnih racunalih (pod GHz cpu, manj kot 512 MB rama). Pa tudi 128 MB graficno ne bos rabo, ce ne bos zelel vseh novosti. Za izrabo vseh novosti pa bo potrebna malo hitrejsa masina ja. Vendar bodo danasnje kartice tipa Radeon 9700 cisto dovolj ;)

chuck: seda zadeva ni popolna, je pa zelo uporabna. drugace pa lahko izberes kateri reply naslov bos uporabo. to ti omogoca Accounts gumb - ta je vsaj pri meni zraven Send gumba ;) o makorju za avto reply se tudi ne strinjam. za kaj vec pa bi mogo pobarat kaksnega outlook struckota. ce hoces mi napisi mail pa se bom malo pozanimal.

mathjazz ::

@andrej: govoriš kot kak zaposleni pri Microsoftu :-)
www.getfirefox.com

swar ::

Heh a si predstavljate skatlo od winsew (requires Radeon 9700 or higher to run this baby :D )
Drgac pa kr nej si cajt vzamejo pa nej res nardijo sistem kot treba ne pa tko kot pri xpjih(no more blue screen-yeah right na hitr ga pokaze pa hitr resetira ccccc)

andrej ::

matjazz: hm, a se ti zdi? jaz sem samo povedal kako stvari stojijo in nic vec. drugace pa nisem softie ;)

swar: XP-ji niso tako katastrofalni in ne vidis pogosto BSOD. Pa se ko vidis je vecinoma kriv kak driver. Glede onega reseta pa je kar uporaben pri serverjih. recimo, da mas en server pac nekje, pri nekej providerju postavljen. ce bi prislo do BSOD-a in se masina nebi resetirala bi pac tam stala in delala nic in cakala na manualni reset. to te lahko kar dosti stane, ce more bit streznik vedno gori. ce pa se ti samodejno resetne pa se zopet dvigne in dela naprej. pri XP-jih pa se resetne zato, ker si obicajni racunalniki nimajo kaj zacet z BSOD-om - tako so vsaj ugotovili. Event Viewer pa se vedn pokaze nekaj informacij o blue screenu...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Office 2007 Home & Student SLO medij

Oddelek: Programska oprema
254262 (3521) Han
»

Spet o nevarnostih oblačnega računalništva (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
998767 (6424) poweroff
»

Resna ranljivost v Linuxu: Cheddar Bay

Oddelek: Novice / Varnost
305441 (4069) riba1122
»

Morska voda kot gorivo

Oddelek: Znanost in tehnologija
264456 (3863) Calligula
»

Microsoft bo morda poskusil s spletnimi programi

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
62442 (2084) neo81

Več podobnih tem