»

Spletne urice: Blog -> orodje spletne prisotnosti posameznika

Slo-Tech - V sredo, 25.1 ob 19.00, vas vabimo v Kiberpipo na predavanje Ozrena Škondriča z naslovom Blog -> orodje spletne prisotnosti posameznika

Predavanje bo vrglo nekaj luči na fantastično hitro rast blogosfere in posledično odzive tradicionalnih medijev ob vse večjem odlivu bralcev/gledalcev. Govora bo tudi o kulturi fanzinov, različnih vrstah blogov (avdio, video, foto, mobi..), osebnih “poslovnih modelih”, storitvah in orodjih ki jih prinaša web 2.0 in …o lastni iskušnji.

Ozren Škondrič je spletni oblikovalec in kulturni aktivist. V preteklih letih je vodil tim spletnih oblikovalcev in multimedijskih inženirjev na spletni agenciji Parsek, kasneje pomagal ustanoviti studio CodeSign in kulturno društvo CodeEP, danes pa dela kot samostojni spletni oblikovalec in avtor bloga NuDo.nu

9 komentarjev

iTunes preko telefona

Slashdot - Podjetji Apple in Motorola utegneta že kmalu po novem letu predstaviti preprost in ne-predrag mobilni telefon, ki bo omogočal predvajanje glasbe s spletne trgovine iTunes. Telefon naj bi bil nekakšen dodatek za iPod, saj bo zaradi omejenih kapacitet omogočal predvajanje le manjšega števila skladb. Omenimo še, da je Apple včeraj sporočil, da je prodaja glasbe v iTunes presegla vrtoglavo mejo 200 milijonov skladb.

Kaj bo šele, ko bo iTunes na voljo pri nas? :)

7 komentarjev

Kitajska zaprla 1600 internetnih vstopnih točk

Reuters - Po poročanju agencije Reuters so na Kitajskem zaprli okoli 1600 internetnih vstopnih točk (kiber kavarn) od 1,8 milijona pregledanih v preiskavi. Vzrok temu ukrepu bi naj bil, da so lastniki vstopnih točk dovoljevali mladoletnim osebam, seveda za določeno vsoto, igranje njim neprimernih iger. Pod to kategorijo po njihovem spadajo nasilne igre in igre namenjene odraslim osebam. Poleg zaprtja pa so jim kitajske oblasti naložile tudi kazni v skupni vrednosti 12,1 milijona dolarjev.

"Pornografija, igre na srečo, nasilje in podobni problemi imajo negativne posledice na zdravo razvijanje interneta na Kitajskem," pravi Zhang Xinjian, drugi na oddelku za marketing na kitajskem ministrstvu za kulturo, po poročanju novinarske agencije Xinhua.

16 komentarjev

iTunes se širi po Evropi

Reuters -

Pri Applu so objavili, da nameravajo ta mesec storiti velik korak s svojim spletnim servisom za prodajo glasbe iTunes, ko ga bodo razširili na dobršnem delu Zahodne Evrope. Trenutno iTunes deluje v ZDA, VB, Franciji in Nemčiji, skupno pa so prodali prek 125 milijonov datotek. Pri Applu priznavajo, da je iTunes velik hit v Ameriki in v Veliki Britaniji, drugje pa se uveljavlja mnogo težje zaradi močno zakoreninjenega piratstva v ljudeh.

Apple pravi, da bodo iTunes razširili na pet novih držav v EU, zagotovo na Italijo in Nizozemsko. Analitiki pravijo, da bo imel Apple z uvajanjem in trženjem iTunesa v Evropi večje probleme kot v ZDA. Glavni razlogi so jezikovna pestrost, piratstvo in množična uporaba P2P-programov tipa WinMX, eMule, KaZaA in podobnih, poroča Reuters.

4 komentarji

Kazen mora biti vzgojna.

Si teroristične organizacije pri vseh denarcih res ne morejo privoščit spodobnih spletnih oblikovalcev?

Reuters - Da se kiberkriminal (zakaj ne preprosto hiperkriminal? -- oba izraza sta ekvivalentno nesmiselna oz. predvsem publicistično navdihnjena) ne splača, načeloma ugotovijo vsi prijeti nedonošenčki, dasiravno tega ne gre trditi tudi za one, ki vedo, kako se stvarem streže in v svoj porftelj izkušenj dodajo kredibilne reference.

Samozaupanja ni manjkalo niti štiriindvajsetletnemu (24) Johnu Williamu Racinu, kalifornijskemu spletnemu oblikovalcu, ki je s preprostim hlinjenjem pripadnosti medijski ustanovi Al Jazeera od njih pridobil gesla, s pomočjo katerih je preusmeril zahtevke po britanskih in arabskih straneh na prijaznejšo, katere sporočilo in globlji pomen ostajata neznana.

Najboljše gre...

9 komentarjev