» »

Spletne urice: Blog -> orodje spletne prisotnosti posameznika

Spletne urice: Blog -> orodje spletne prisotnosti posameznika

Slo-Tech - V sredo, 25.1 ob 19.00, vas vabimo v Kiberpipo na predavanje Ozrena Škondriča z naslovom Blog -> orodje spletne prisotnosti posameznika

Predavanje bo vrglo nekaj luči na fantastično hitro rast blogosfere in posledično odzive tradicionalnih medijev ob vse večjem odlivu bralcev/gledalcev. Govora bo tudi o kulturi fanzinov, različnih vrstah blogov (avdio, video, foto, mobi..), osebnih “poslovnih modelih”, storitvah in orodjih ki jih prinaša web 2.0 in …o lastni iskušnji.

Ozren Škondrič je spletni oblikovalec in kulturni aktivist. V preteklih letih je vodil tim spletnih oblikovalcev in multimedijskih inženirjev na spletni agenciji Parsek, kasneje pomagal ustanoviti studio CodeSign in kulturno društvo CodeEP, danes pa dela kot samostojni spletni oblikovalec in avtor bloga NuDo.nu

9 komentarjev

Looooooka ::

blogi...to je ze nesnaga na internetu.Vse strani si iste wordpress in podobne wiki style strani gor skopirajo.v design vlozijo tocno 2 minute tko da so res isti kot vsi ostali.In pol porocajo o svojih prehrambenih navadah in kopirajo oz se hujs...direkt not nabijejo rss feede iz shoutwire.
bi blo cool ce namest winsev najdejo kksn bug v kodi pa nardijo worma,ki bo na vse te bloge objavu en post z napisom "nobody gives a flying fuck.".
razvijalski blogi in blogi zanimivih ljudi,ki majo clo kj za povedat so seveda izkljuceni iz jokanje™ komentarja =)

BluPhenix ::

Ja približno tako kot debate na forumih.

Sicer ti pa nihče ne vsiljuje njih branja. Sej tudi big brother so smeti, ki imajo ogromno gledalcev. Pač senzacija spremljanja življenja neke druge osebe.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

tec ::

loooka: Zanimivost je relativna

f_w ::

Fora blogov je, da se folk pol ne zeza več z designom pač pa samo še z vnosi svojih novic ali pač kaj ma za povedat, da lahko to dela iz kjerkoli hoče (npr. dopustuje v Indoneziji pa da gor sliko Tsunamija k jih je ujel, iz cafeja... ), ne rabi orodij za obdelovat.......................
mijau

OwcA ::

Otroška radovednost - gonilo napredka.

Matevžk ::

Hehe:D
Sej v bistvu se strinjam. Edino pozabil je (ta tip) omeniti tisto, česar se je Looooka spomnu: razvijalski blogi znajo bit ZLO zanimivi, uporabni ... pa ponavad tut nimajo tkole grdih kolumn in povprečno 2 linka na članek:)
lp, Matevžk

B-D_ ::

Tko kot je težko prenašati nekoga, ki ti vsiljuje svoje fotoalbume njegovega "zabavnega" potovanja, je dolgočasno brati bloge, kaj se je nekomu drugemu zgodilo.

Če nisi bil tam nimaš čustvene podlage za uživat ker ne moreš obujat spomine na nekaj kar se sploh ni zgodilo v tvoji prisotnosti. Ni ravno rocket science... :\ večina blogov pa je usmerjena natanko tja. Sicer pa folk piše blog zase, če se voaerski narod šlepa zraven je pa njihov problem. ;)

BigWhale ::

Blogi so cool. Ze zgolj zaradi tega, ker ga jaz pisem... ;>

Berem jih pa prakticno ne, ker jih je vecina dolgocasnih. :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Roadkill ::

Tale madox je zanimiv tip.
Pizdi glede blogov, če pa pogledamo njegov page, ga pa ne moremo drugače opisat, kot slabo oblikovan blog.
Pa čeprav ima par prispevkov posrečenih, je v povprečju še vedno patetičen.
Ü


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako in kje do dobrega spletnega oblikovalca?

Oddelek: Izdelava spletišč
283025 (2283) Jerry000
»

Kako narediti užitno spletno stran?

Oddelek: Izdelava spletišč
192790 (2140) mitja_i
»

Microsoft Expression

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
163503 (2579) M.B.

Spletni oblikovalec

Oddelek: Loža
403869 (2881) Tody
»

http://www2.siddharta.net/

Oddelek: Izdelava spletišč
171690 (1239) Tody

Več podobnih tem