»

Nova Nintendova konzola Wii U 30. novembra

Forbes - Nintendo je končno razkril datum, kdaj lahko pričakujemo novo konzolo, in njeno ceno. Wii U, kot so bo nova konzola imenovala, bo premierno luč sveta ugledala 18. novembra v Severni Ameriki, na to stran Luže pa prihaja 30. novembra. Še teden dni pozneje jo bodo predstavili na domačem trgu. Datume smo nekako pričakovali, saj bi kasnejši začetek prodaje po božično-novoletni nakupovalni sezoni pomenil bistveno slabšo prodajo.

Na voljo bosta dva modela, in sicer osnovni model za 300 dolarjev in 50 dolarjev dražja verzija Premium. Evropskih cen še ni, bodo najbrž predstavljale enake zneske kar v evrih (res pa je, da so ameriška cene vedno citirane brez davka). Osnovni paket vsebuje konzolo v belem ohišju, en...

28 komentarjev

Nintendo predstavil krmilnik za Wii U

CNet - Nintendo je odgovoril na Sonyjevo predstavitev PlayStation Vite in pokazal svojo konzolo naslednje generacije - Nintendo Wii U. To bo prva konzola tega proizvajalca, ki bo podpirala ločljivost HD na zaslonu. Pokazali so krmilnik.

Poleg tega ima še na dotik občutljiv 6,2-palčni zaslon na krmilniku, ki sicer ne zmore HD, in prikazuje isto sliko kakor televizor ali pa dopolnilno. Ima štiri gumbe D-pad, analog slider in start ter select za upravljanje na prvi strani, štiri na zadnji in tudi kamero. Wii U podpira stare Nintendove igre, ima podporo za senzorje gibanja, in lahko hkrati uporablja tudi krmilnike za klasičen Wii, kar ponuja nove možnosti igranja.

Poleg tega lahko krmilnik za Wii U uporabimo za video klice. Nekoliko presenetljivo Wii U ne bo naprodaj za to...

32 komentarjev

3DS prihaja februarja

Ars Technica - Ob predstavitvi Nintendovega 3DS smo poročali, da niti cena niti datum izida male prenosne konzole še nista znana. To se je zdaj spremenilo, saj so pri Nintendu objavili oba podatka. Kot je običajno za japonski igričarski podjetji, Nintendo in Sony, bodo domači kupci nekoliko v prednosti. V deželi vzhajajočega sonca bo 3DS namreč na voljo že 26. februarja, medtem ko bo do svetovnega izida prišlo približno mesec kasneje, v marcu. Žal prav tako še ni znana svetovna cena, a bo 3DS na Japonskem stal 25.000 Jenov oz. okrog 220 €. Pri Ars Technici poročajo še, da bo prvič na Nintendovi liniji DS mogoče prenašati že kupljene igre, razširitve ter drug DSiWare, pa naj bo to s starejšega DSi, DSi XL oz. 3DS, a le na popolnoma nov 3DS. V paketu bo...

6 komentarjev

Uradna izdaja ljubiteljskih iger za Nintendo DS

Slashdot - Poleg pravih, komercialnih iger, za izdelavo katerih se porabi milijone dolarjev, obstajajo tudi take manj uradne, ki jih v prostem času spiše kak posameznik z obilico inspiracije ali pa nekaj nadobudnih glav. V večini primerov se tovrstni izdelki s komercialnimi ne morejo primerjati, tu in tam pa lahko tudi v spalnici kakšnega programerja nastane izdelek zavidljive kakovosti. Slashdot poroča, da je podjetje Datel izdalo Games ‘n’ Music, kartico za Nintendo DS, ki omogoča uporabnikom, da na konzoli predvajajo glasbo in videoposnetke ter se zabavajo z doma napisanimi igrami, brez da bi pri...

0 komentarjev

Resnične fotografije Wii dodatkov

vir: Kotaku
Kotaku - Tudi najgrši izdelki na fotografijah, namenjenih medijem, izgledajo nadvse lepo. Pogosto sploh ne gre za prave fotografije, temveč za računalniško izdelane 3D modele, če pa se proizvajalec že potrudi s fotografiranjem, pa je končni izdelek zaradi obilice retuširanja praktično neprepoznaven. Zato se zna zgoditi, da smo ob nakupu malce razočarani, ko iz embalaže potegnemo nič kaj svetlečo zadevščino čudne barve.

Da kot morebitni kupci prihajajočega Nintendo-vega Wii-ja ne bi imeli tovrstnih težav, vam priporočamo ogled svežih fotografij, ki jih je objavil Kotaku. Na njih se nahajajo nekateri že videni dodatki za Wii, kot je naprimer...

7 komentarjev

Znane cene Zune-a

The Register - Microsoft je danes izdal podrobnosti o izidu njihovega prihajajočega multimedijskega predvajalnika. Napravica s kapaciteto 30 gigabajtov bo stala 250 dolarjev, kar je ravno toliko kot konkurenčni Apple-ov iPod, v ZDA pa bo na voljo 14. novembra letos. Kot najbrž že veste, se bo ponašala s podporo Wi-Fi, kar bo uporabnikom omogočalo izmenjavo datotek, ki pa bo žal omejena. Pesem, ki vam jo bo po zraku poslal prijatelj, boste lahko poslušali do trikrat v prihodnjih treh dneh, po tem obdobju pa ne bo več delovala, lahko jo boste le nabavili v spletni glasbeni prodajalni. To Microsoft namerava lansirati vzporedno s predvajalnikom, cene bodo spet podobne kot pri Apple-u -- za posamezne pesmi boste odšteli po en dolar, novost pa bo mesečna naročnina v višini 15 dolarjev, ki bo uporabnikom omogočala neomejeno poslušanje katerihkoli pesmi, ki bodo na voljo, za obdobje plačevanja naročnine. O dogodku poročata Register in Wi-Fi Net News.

7 komentarjev

Nizki udarci Sony-ja

Kotaku - Včeraj smo poročali o Microsoftovi napovedi, da bomo videli HD-DVD predvajalnik za Xbox360 že novembra, sedaj pa se je na izjavo odzval tudi Sony. Ker jim gre z njihovo prihajajočo IgralnoPostajo 3 že krepko za nohte (ne bom še enkrat omenjal vseh višanj cen ter nižanj performans in količin), so v izjavi za javnost brez prave podlage skritizirali Microsoftov dodatek. Njihovo potezo so označili za prevaro kupcev, saj po njihovo HD-DVD dodatek ne bo prinesel pravih HD iger, kakršne bo njihova prihajajoča konzola podpirala že ob izidu. Izjava je seveda popolnoma neutemeljena, resda bo imel Microsoft najbrž težave s prehodom na nov medij, ampak v končni fazi ne bodo igre na HD-DVD medijih nič manj prave od tistih na Blurayu. O umazani potezi poroča Kotaku.

13 komentarjev

Nintendo bo osvajal srca vseh generacij

The inquirer - Eden od razlogov, da je Nintendo svojo prihajajočo konzolo opremil s kontrolerjem, ki se ga uporablja na bolj realističen način kot ostale, je tudi ta, da nameravajo igranje približati družbenim skupinam, ki jih do sedaj videoigre niso zanimale. Upajo, da bo dedke, babice, nosečnice, gospodinje in ostale podobne ne-igričarje pritegnila kombinacija nizke cene, naravnega gibanja in raznolikih iger namesto sedenja na kavču, pritiskanja na neobvladljive kombinacije gumbov v igrah iz kopice ozko zastavljenih žanrov na pregrešno dragi konzoli. Tudi sami priznavajo, da bo tovrsten prodor težaven, primerjajo ga celo s poskusi prodaje kozmetike moškim, kaj pa se bo dejansko zgodilo, pa zaenkrat ne ve še nihče. Tudi Inquirer ne.

13 komentarjev

Wii bo tudi v Evropi točen

Wii Europe - Po tem, ko je sporočil cene in datume izida na Japonskem in v ZDA, je Nintendo osrečil še avstralske ter evropske kupce. Wii bomo ugledali sedmega in osmega decembra letos, bolj razočarajoče pa so cene. Lovci na krokodile bodo morali pripraviti 400 avstralskih dolarjev (približno 300 ameriških dolarjev), v EU pa bo Nintendo šel po slepih poteh Appla -- izenačil bo evre in dolarje. Tako se bodo naši prijatelji onkraj luže, ki uživajo enega najvišjih standardov, po sobi podili za 250 zelencev, medtem ko bomo mi isto vsoto odšteli v naši valuti in s tem plačali 25% več. Globalni trg pa tak.

Novico je odkril naš novi obveščevalec [ MYTiX].

22 komentarjev

Uradne informacije o izidu Nintendo Wii

Siliconera - Na tiskovni konferenci na Japonskem je Nintendo razkril uradne informacije o izidu njihove prihajajoče konzole naslednje generacije. V deželi vzhajajočega sonca bo zadeva stala 213 dolarjev, izšla pa bo 2. decembra, medtem ko se bodo Američani veselili že 19. novembra, a bodo morali odšteti malce več, 250 dolarjev namreč. Na voljo bo samo en paket, poleg konzole in ostalih dodatkov pa mu bo priložena tudi celotna igra Wii Sports, ki bi naj dobro prikazala koncept uporabe konzole. Za tisočaka ali dva bo možno kupiti stare igre z NES-a, SNES-a in N64, novi proizvodi pa bodo po pričakovanjih stali okrog 10 tisočakov. Poroča Siliconera. Počasi se bom moral odločiti, kako naj porabim...

19 komentarjev

Izid Wii-ja se bliža

Gizmodo - Naslednji teden bodo uradno znane vse informacije, povezane z Nintendovo prihajajočo konzolo, o katerih se špekulira že od sejma E3. Po mnenju magazina MCV bo Wii (nekoč poznan pod kodnim imenom Revolution) na voljo kupcem od štiriindvajsetega novembra letošnjega leta, stal pa naj bi 150 funtov, kar je občutno ceneje od prihajajočega Sonyjevega PlayStation-a 3 in tudi od oskubljene verzije konzole Xbox360. Več o tem v izvorni novici.

Na drugi strani je po poročanjih Gizmoda IBM potrdil, da že tri tedne izdeluje in dobavlja čipe Broadway, ki bodo poganjali novo Nintendovo konzolo, kar je znak, da bo gizmo, nasprotno od Sony-jevega paradnega konja, na voljo v velikih številkah, morda pa tudi bolj zgodaj, kot je bilo napovedano. Ne spreglejte dodatnih informacij, vse govorice pa bomo potrdili oz. ovrgli čez teden dni.

12 komentarjev

Nintendov Wii ne razume oznake "off"

Schneier.com - Bruce Schneier v svojem blogu piše, da lahko Nintendova nova igralna konzola Wii sodeč po specifikacijah komunicira z internetom, tudi ko je izključena. Nintendo je navedbe potrdil z besedami, da nov servis WiiConnect24 omogoča prenos novih presenečenj ali popravkov iger, tudi če uporabnik konzole ne uporablja. Vendarle pa zanikajo, da bi lahko Nintendo igro na daljavo deaktiviral, če bi se tako odločili.

Zanimivo je, pravi Schneier, da je Nintendo dal nov pomen besedi off, ki je bila doslej sinonim za izključeno. Očitno odslej pomeni le on standby, torej v pripravljenosti. Če želite Wii dokončno izklopiti, uporabite staro in preverjeno metodo - iz vtičnice izvlecite kabel.

18 komentarjev

Nintendo Revolution bo odslej Wii

Slo-Tech - Težko pričakovana Nintendova konzola, ki smo jo doslej poznali pod imenom Revolution, je dobila uradno ime: Wii. Po besedah proizvajalca, ime Wii, ki zveni enako kot we (angleško: mi), predstavlja, da je nova konzola namenjena vsakomur, poleg tega poudarjajo, da si besedo Wii z lahkoto zapomnijo vsi, ne glede na jezik, ki ga govorijo. Več o Nintendovi novi konzoli, ki bo predstavljena predvioma letos novembra, lahko preberete tule.

Izvorna novica na Nintendo-Europe.

28 komentarjev

Godzilla gre v penzijo

Godzilla == Michael Jordan?

Slashdot - Pet desetletij po prvem prihodu grozovite Godzille iz oceana se bo zgodila njena vrnitev nazaj v rojstni kraj, ne nujno stalna, pač pa morda le v slogu Michaela Jordana. Japonski Toho namreč ugotavlja, da kljub intenzivnim vlaganjem in uvajanjem najnovejših tehnologij niso uspeli prepričati novih navdušencev. Letošnji film o Godzilli je že 28. po vrsti in označuje 50-letnico filmov o pošasti, na Japonskem znani pod imenom Gojira. Premiera...

5 komentarjev

ATi Radeon 9800 XT na voljo

vir: Akiba
X-Bit Labs - ATi je pred kratkim izdelal z megahertzi obdarjeno različico Radeona 9800 Pro -- Radeon 9800 XT. Od 9800 Pro se razlikuje le po frekvenci jedra (412 MHz) in 256 megabajtih pomnilnika (pri 730 MHz). Končno so te kartice poslali na police trgovin in sicer pod lastnim (Built by ATi), Sapphirovim, ASUStekovim in VisionTekovim imenom. Priporočena cena se giblje med $485 in $564 v čezlužju ter med $593 in $665 v deželi vzhajajočega sonca. To je trenutno gotovo najboljša in najdražja izbira za zagrizene igralce iger -- edina prava konkurenca je Geforce FX 5900 Ultra. Klik!

11 komentarjev

Ah, spet ti Japončki...

X-Bit Labs - Zgodovina kaže, da iz dežele vzhajajočega sonca prihaja največ ekstremnih overclockov - tudi s tem, ki ga najdete na tem naslovu, je tako.
Kratek opis, za kaj gre - Athlon XP 2200+, tekoči dušik, hitrost jedra povišana z 1.8 GHz na 2.7 GHz (402,37 MHz vodilo), kar bi bilo ekvivalentno 3600+ performance ratingu. So nori ti Japončki[:D].

0 komentarjev