»

P182 Special Edition

AnandTech - Antec je posodobil eno svojih najpopularnejših ohišij, model P180. Predelana verzija sicer nima preveč bistvenih novosti, poleg nekaterih malenkosti (dodatna vodila za urejanje kablov, gumijasti priključki za vodno hlajenje, zunanji potenciometri za nadziranje ventilatorjev, ...) je najbolj očitna novost drugačna barva ohišja, ki ni več običajna, temveč gunmetal črna. Za bolj premožne je na voljo tudi omejena serija, ki ima poleg naštetega še popolnoma črno notranjost, vgrajeno prilagodljivo lučko za šarenje po...

22 komentarjev

Nova Thermalrightova "zverina", IFX-14

Slo-Tech - Znani proizvajalec vrhunskih hladilnikov za PCje, Thermalright, je predstavil nov hladilnik, ki sega v vrh njihove ponudbe, IFX-14. Glede na to, da njegovi hladilniki že sedaj pometajo s konkurenco, lahko pričakujemo, da bo zadeva postavila nove meje pri hlajenju procesorjev. Združili so dva hladilnika Ultra-120, uporabili pa večje, 8mm toplotne cevi. Za hlajenje reber skribita eden ali dva 140mm ventilatorja. Pri tem teža sploh ni pretirana, le 790g. Več o njem tule.

21 komentarjev

Hladilni sistem Thermalright Ultra 120

AnandTech - Na AnandTechu so bili po dolgem času na testu resnično navdušeni nad nekim izdelkom. Tokrat je bil to Thermalrightov Ultra 120, ogromen pasiven hladilnik, za katerega so povedali, da je edini izdelek na trgu, ki lahko brez ventilatorja odvaja toploto s Core 2 Duo procesorjev. Z njim so dosegli tudi najvišji overclock (v primerjavi z vsemi ostalimi konkurenčnimi hladilnimi sistemi), za zdaj pa se mu skupaj s Tuniq Towerjem obeta častni naziv Izbor urednika. Veselo branje!

31 komentarjev

Scythe Infinity

AnandTech - Na AnandTechu so danes objavili test zračnega hlajenja, ki je v zadnjem času eno bolj popularnih, njegovo ime pa ste lahko prebrali že v naslovu novice - gre namreč za Scythe Infinity. Impresivno velika naprava iz bakra in aluminija tehta slab kilogram ter se je na testih zelo dobro izkazala. Poleg tišine in nadpoprečnih performans so bili opisovalci zadovoljni predvsem s prilagodljivostjo, saj se da hladilni sistem namestiti na večino sodobnih podnožij (775, 478, 939, 940, 754, AM2), poleg tega pa je možno nanj z vseh štirih strani pritrditi standarden 120-milimetrski ventilator, za...

26 komentarjev

Test Cooler Master hladilnikov

X-Bit Labs - Na X-bit labs so opravili test treh procesorskih hladilnikov proizvajalca Cooler Master in sicer modele Mars, Eclipse in Hyper TX, ki imajo precej nevsakdanjo obliko. Namen testa je bil ugotoviti, ali ti hladilniki ponujajo poleg zanimive oblike tudi dobre hladilne sposobnosti oziroma vpliv njihove oblike na zmogljivost. Test je bil opravljen na procesorju Core 2 Duo E6300. navitem na 3300 MHz. pri 1, 4 V, za lažjo primerjavo pa so v test vključili tudi Thermaltake-ov Big Typhoon. Kako so se odrezali Cooler Masterjevi hladilniki, si oglejte v testu.

5 komentarjev

Test hladilnikov za grafične kartice

Hartware.net - Na spletni strani Hartware.net so opravili test treh novih hladilnikov za grafične kartice, ki temeljijo na heat-pipe tehnologiji. Med seboj so primerjali Thermalright HR-03, Thermaltake TMG AT1 in Apack Zerotherm GX810. Test je bil opravljen na grafični kartici ASUS EAX1950PRO (jedro R570). Na testu se je najbolje odrezal Thermalrightov model, ki se lahko uporablja tudi kot pasiven hladilnik, vendar ima tudi svoje pomanjkljivosti, predvsem zaradi svoje velikosti. Za podrobnejše rezultate si oglejte sam test.

5 komentarjev

Pentium 4 kmalu 60 % ceneje

Hartware.net - Neuradni kitajski viri namigujejo, poroča nemški Hartware, da se lahko januarja nadejamo konkretne pocenitve starejših Intelovih procesorjev. V skladu s strategijo uvajanja novih Core 2 Duo procesorjev se naj bi enojedrni Pentiumi 4 651, 650, 641, 631, 630, 541 in 531 pocenili za grobo rečeno več kot polovico. P4 650 bo cena padla s 272 na 84 dolarjev, dočim bo P4 531 cenejši za skromnih šest odstotkov. Prav tako lahko pričakujemo znižanje cen Pentiumov D Dual Core in Celeronov D.

30 komentarjev

Test heatpipe hladilnikov za grafične kartice

Slo-Tech - Pri THG-ju so včeraj objavili dokaj zanimiv test hladilnikov za grafične kartice. Za podlago so uporabili eno bolj vročih kartic - Radeona X1900 XTX - ki se je opremljen s tovarniškim hladilnikom pod obremenitvijo ogrel do 90°C. Nadležno brnečo napravico so zato poskušali nadomestiti s petimi različnimi aftermarket izdelki proizvajalcev Zalman, Thermalright, Sytrin, Arctic cooling in Evercool ter medsebojno primerjali dosežene nivoje glasnosti in temperature. Če vas zanimajo rezultati, si vzemite 15 minut časa in preberite celoten test.

5 komentarjev

Intel izboljšuje Pentiume

Hartware.net - Dober mesec pred uradno predstavitvijo Core 2 Duo procesorjev so se pri Intelu odločili za izboljšave sedanjih dvojedrnih Pentiumov D serije 900 temeljočih na jedru Presler. Predvidoma septembra letos bo namreč izšel nov stepping D0, ki bo zamenjal sedanjega C1, od katerega bo predvsem bolj varčen. Pentium D 960 naj bi tako z novim steppingom porabil le še 95 Wattov v primerjavi s sedanjo porabo 130 W.

44 komentarjev

Nov članek -- Pogosto zastavljena vprašanja o računalniških napajalnikih

Slo-Tech - Premnogi se za napajalnik začno zanimati šele, ko jim začne delati preglavice. Ob tem se odpre plaz vprašanj, vsako deležno večih nasprotujočih si odgovorov. Kateri so pravi? Da ne boste po nepotrebnem iskali krivcev za nedelovanje na podlagi vonja po zažganem, vam vse, od delovanja do tega kako zvezati ventilator na 7 V, ponujamo na enem mestu. Veselo branje!

25 komentarjev

100% navitje Thoroughbreda 1700+

Slo-Tech - Teden je naokoli in vremenologi so nam prinsesli zopet nekaj mrzlih dni. No, včerajšnega sem izkoristil ter poskusil izboljšati svoj prejšni najvišji overclock. Postopek je bil enak -- ohišje sem dal na polico okna ter ga priprl, da me ni preveč zeblo [:D]. Temperatura zraka ob hiši je bila okrog -10°C, kar se je pokazalo dovolj, da sem temperaturo vode ob delovanju spravil na -7°C. Zaradi dodatka hladilne tekočine G12, ki ga imam v prvi vrsti zato, da se mi kaj organskega ne zaredi v njej, se je le-ta čisto dobro počutila pri teh temperaturah, se pravi brez težav s kakšnim zmrzovanjem.

Po nekaj časa igranja z nastavitvami sem prišel do optimuma nastavitev za...

33 komentarjev