»

Double Agent slušalke

Gizmodo - Podjetje SkullCandy je predstavilo zanimive slušalke z imenom Double Agent. Prednost slušalk je, da ne potrebujemo posebnega MP3 predvajalnika, ampak da v nje le vstavimo SD kartico katere koli vrste. Slušalke imajo polnjivo baterijo, pri strani pa imajo gumbe za upravljanje z njimi. Začele se bodo prodajati letos spomladi in bodo na voljo v treh barvah.



Vir: gizmodo.com

16 komentarjev

Dell bo zahtevnim strankam ponudil izboljšano hlajenje

ZDNet - Največji proizvajalec osebnih računalnikov na svetu bo po novem na željo strank lahko velike sisteme, zaprte v strežniške omare, opremil z naprednim hlajenjem. Sklenili so pogodbo s podjetjem Emerson Network Power, ki se ukvarja z industrijskim hlajenjem in bo v Dellove računalnike tlačil svoj Liebert XD. Ta deluje na principu spremembe agregatnega stanja, podobna hlajenja phase change se pogosto uporabljajo za ekstremna navitja.

Stranke naj bi novost namesto običajnih ventilatorjev izbrale predvsem zaradi 30 - 50% manjše porabe električne energije, kar zna v prisilno hlajenih serverskih sobah predstavljati dobršen delež. Drugi proizvajalci zaenkrat ne ponujajo omenjenih rešitev, pri HP-ju in IBM-u lahko razen zračnega dobite zgolj klasično vodno hlajenje.

Izvorna novica.

9 komentarjev

Novosti iz Della

več strani - Eden največjih proizvajalcev računalniških sistemov v ZDA je za sezono pomlad/poletje 2007 predstavil nove linije svojih prenosnikov v očarljivih pisanih barvah (preberite poved še enkrat z glasom Lorelle Flego). Če se boste odločili za katerega od Inspirionov, boste imeli na voljo konzervativne črno, belo in rjavo, pa tudi vse običajne, bolj žive barve, zapakirane v klišejsko marketinška imena (alpinsko bela, pomladno zelena, flamingo roza, itd.). Poleg pobarvanih novincev so izdali še XPS M1330, za katerega pravijo, da je z 0,9 palca debeline najtanjši trenutno dobavljiv 13,3-palčni prenosnik. Tudi ta model je na voljo v svežih barvah.

Dell je malenkostno posodobil tudi svojo ponudbo programske opreme, uvedli so majhno, a pomembno novost, ki je bila dosedaj na voljo le lastnikom dražje XPS serije. Poleg operacijskega sistema na novem računalniku ponavadi dobite še kup nepotrebnega softvera (crapware), kar je zelo moteče, predvsem za zahtevnejše uporabnike. Opcija čiste...

11 komentarjev