»

Izšel FreeBSD 8.0

FreeBSD 8.0 v akciji

Slashdot - Ta teden je izšla osma verzija odprtokodnega operacijskega sistema FreeBSD. Gre za drugi najpopularnejši odprtokodni sistem, takoj za nešteto okusi Linuxa, ki se je razvil iz Unixa. Od zadnje večje revizije (7.0) je preteklo poldrugo leto, tako da je novosti kar nekaj. Med njimi izpostavimo podporo za Xen DomU, ZFS v13, nov stack za USB, vimage (virtualization container), binarno združljivost s Fedoro 10, kar omogoča poganjanje aplikacij za Linux, denimo Flash 10, GNOME 2.26.3 in KDE 4.3.1, Firefox 3.5.5 in tako dalje. Brezplačen prenos je že mogoč, najbolje ga je opraviti s slovenskega zrcalnega strežnika ali omrežja torrent.

25 komentarjev

Izšel FreeBSD 7.2

Slashdot - Če ste morda spregledali, vas obvestimo, da je včeraj izšla nova verzija drugega najbolj priljubljenega odprtokodnega operacijskega sistema. Nova različica FreeBSD nosi oznako 7.2 in prinaša kar nekaj novitet. Nič novega ni pri podprtih platformah, ki ostajajo amd64, i386, ia64, pc98, powerpc in sparc64. Nekatere vidnejše izboljšave so: podpora za popolnoma transparentne superstrani za pomnilnik za aplikacije, podpora za več IPv4 in IPv6 naslovov za jail, Gnome 2.26, KDE 4.2.2 itn. Celoten seznam si lahko prebrete na uradnih straneh, prenos pa je najbolje opraviti s slovenskega zrcalnega strežnika.

7 komentarjev

Test druge revizije Logitech G5

GotFrag Hardware - Logitech je svojo serijo G mišk in tipkovnic poslal na tržišče že kar dolgo nazaj, žal pa niso bili vsi najbolje sprejeti. Miška z imenom G5 je naletela na malce bolj hladen sprejem, saj se je v primerjavi s starejšo sestrico (MX518) kljub teoretično superiornemu laserskemu senzorju namesto LED diode slabše obnesla, za nameček pa so jo oropali enega od bolj uporabnih gumbov na levi strani.

No, po malce daljšem prerekanju in prošnjah uporabnikov se je Logitech le omehčal in nedavno (v ZDA se je izdelek pojavil v začetku aprila) na tržišče poslal posodobljeno različico njihove najmogočnejše miške. Prebarvali so jo v modro barvo, nam vrnili neznano kam izgubljeni stranski gumb ter popravili še nekaj malenkostnih tehničnih...

12 komentarjev

Nov slovenski IRC-strežnik

Slo-Tech - Nov slovenski IRC-strežnik je postavljen na Trieri (irc.triera.net). Glede na to, da je domenski zapis za irc.uni-mb.si že popravljen tako, da kaže na Trierin strežnik, je pričakovati, da ga bo le-ta v kratkem popolnoma nadomestil. Uradno je nov strežnik odprt za celotno Slovenijo, vendar pa je zaradi omejevanja škode povzročene z raznimi napadi, usmerjanje prometa nastavljeno, tako da preprečuje dostopanje iz tujine.

Pod tujino pa zaradi zanimivih poslovnih odločitev nekaterih slovenskih ponudnikov dostopa v internet spadajo tudi nekatera slovenska omrežja (na primer SiOL). Tako do nadaljnjega SiOL-ovim uporabnikom ostajata na voljo strežnika irc.link.si ter irc.arnes.si.

Do kdaj?

35 komentarjev