»

Oskarji 2010 za pirate nezanimivi

Slo-Tech - Pred dnevi so objavili nominacije za letošnje oskarje in gusarski karteli to napoved vsako leto vzamejo kot vodilo, katere filme bi se res splačalo spraviti na internet v čim boljši kvaliteti (cam je že zdavnaj premalo), da bi resnično vznejevoljili MPAA, če jih seveda že niso. Andy Baio se je v svojem blogu lotil analize, kako uspešni so bili v zadnjih letih pri tem, in se dokopal do zanimivih zaključkov. Ni namreč res, da gre vsako leto laže.

Curljanje filmov na internet spremlja že od leta 2003 in prav vsako leto so pirati do objave nominacij uspeli izdati vse nominirane filme. Lani so vse razen treh izdali kar v DVD-kakovosti. Zanimivo je, da se trend obrača.

Do letošnje prireditve je le še mesec dni, a pirati so izdali vsega 14...

54 komentarjev

Pirati so neizkoriščena tržna niša

bit-tech.net - CEO enega izmed največjih, če ne kar največjega založnika iger na svetu, Electronic Arts, je na dan prišel z zanimivo izjavo, da so pirati, ki kradejo njihove igre zgolj neizkoriščena tržna niša. John Ricittiello (CEO) je tako povedal, da pri EA zdaj raziskujejo načine, kako pirate, ki igro dobijo zastonj, vseeno ožeti za nekaj zelencev, namesto da se z njimi bojujejo s pomočjo DRMja in zaščit proti kopiranju medijev.

Menijo, da so odgovor razširitveni paketi, ki jih uporabniki prenesejo s spleta. Po njihovih besedah le-teh ni mogoče spiratizirati (ja, seveda...), ponujali pa bi tako brezplačne kot premijske, plačljive pakete. V preteklosti so prenosljivi dodatki že ustvarili veliko zanimanja ter v nekaterih primerih precej zaslužka (v novembru je bil plačljiv dodatek za Dragon Age: Origins v prvem tednu po izidu prenešen kar milijonkrat), kar kaže na dejstvo, da so takšne razširitve potrošnikom všeč. Jasno je tudi, da meni, da nihče ne bi smel piratizirati iger, saj s tem pirati...

21 komentarjev

Nova Nokia 3650

Nokia - Nokia je danes predstavila nov mobilni telefon, Nokia 3650. Vanj je vgrajena kamera, ki omogoča snemanje krajših filmčkov in tudi fotografij. Telefon je zgrajen na podlagi operacijskega sistema Symbian serije 60 (enak kot v Nokii 7650). Poleg telefoniranja podpira še Javo, Bluetooth in delovanje na 900/1800/1900 frekvencah. Ima kar velik zaslon in nov -- če mene vprašate, čuden -- dizajn.

Več si lahko preberete tukaj, na voljo bo v začetku leta 2003 (v Slovenije verjetno kasneje).

6 komentarjev

A bad muthaf***a

CDRLabs - Tako nekako se glasi kratek opis novega dvanajstkratnega Plextorja, ki končno dela tudi na SCSI vodilu. Testa so se lotili na cdrlabs.com in popeljali novega Plextorja čez praktično vse mogoče teste. Primerjali so ga s konkurenčnim 12x Teacom ter s ATAPI inačico 12x Plextorja. Ah, kaj bi dolgovezil, poglejte si.

0 komentarjev

Nov Plextorjev CD - RW

Electic Tech - No ja, ne popolnoma nov...gre samo za 'dobri stari' 12/10/32 pogon, ki pa je bil predelan za zunanjo uporabo s pomočjo Ultra SCSI priključka. Zanimivo je to, da se lahko stvar priključi tudi na PCMCIA to SCSI adapter, kar omogoča priklop te enote na prenosnik. To pa omogoča snemanje kadarkoli, kjerkoli. Idealno za pirate, ki se veliko selijo (pred roko zakona[:D]), torej.

2 komentarja