»

Resnična resničnost 127: Svet zabave

Slo-Tech - Poletje je mimo in zopet je na malih ekranih Resnična resničnost. Tokrat se bomo podali v svet zabave, iger in podobnih drobnarij. Danes ob 18.05 na prvem programu TV Slovenija.

Bili smo na sejmu Games Convention v Leipzigu (največjem igričarskem v evropi) in preizkusili kako zabaven bo Wii v resnici. V studiu pa bomo gostili Aleksandra Hropota, nekaterim bolj znanega kot Quattro, da pove kaj se pravzaprav dogaja na igričarski sceni. Seveda ne bo manjkalo niti poročilo z NESTa.

Sergej bo poškilil med volane in paličice veselja, ogledali pa smo si tudi nekaj najbolj zanimivih social networking strani iz domovine in tujine.

39 komentarjev

Zalman CNPS7000A-Cu na bojišču

Zalman CNPS7000A-Cu

vir: NeoSeeker
AnandTech - Če od časa do časa odstranite pogled od monitorja in se zazrete skozi okno v naravo, ste verjetno že opazili, da se je sneg po večini stalil in se je mati Narava začela prebujati. To pa pomeni, da se temperature višajo in če posedujete visoko navit procesor ter po možnosti še zračno hlajenje, se bo število obratov in glasnost sčasoma ventilatorja precej povečala. In prav zato so na Neoseeker.com spisali test Zalman-ovega hladilnika CNPS7000A-Cu. Zelo težak, zelo tih in precej dober hladilnik, ki tehra 773 gramov, je z nizkimi obrati (oddajal je samo 36,2 dB hrupa) Athlon 64 3400+ ohranjal na delovnih 50 stopinjah,...

8 komentarjev

Nakupovalni vodič

Tom's Hardware - Kljub temu, da snega še ni in da Rudolph, Blitzer, Dancer in ostali jeleni še veselo spančkajo v Božičkovem hlevu, se je božična nakupovalna sezona že začela. Pri Tom's Hardware so za vse, ki jih je zgrabila mrzlica, pripravili božični nakupovalni vodič. Če ste za sedaj še brez idej, boste po branju zagotovo sestavili večstranski seznam želja, zaradi katerega bodo starši (ups, Božiček!) prekoračili limit. Tudi če ničesar ne pričakujete, je članek dober pregled trenutno najbolj zanimivih in uporabnih stvari, ki si jih lahko hardverska dušica poželi. Jingle Bells, Jingle Bells, zvončki pojejo...


Kaj, a nisem bil dovolj pliden?[:'(]

3 komentarji

Snežna freza

CPU Tweak - Ena bolj ne kot ja računalniška. Spet je huda zima, zunaj je minus 20°C, naneslo je meter in pol svežega snega (pe ne pri nas ), vam pa se enostavno ne da kidati snega in bi raje sedeli pred televizijo. Zato so sestavili snežno frezo na daljinsko vodenje. Lepo boste v hiši na toplem in boste frezo z joystickom krmilili po dvorišču. Kamera na mašini pa vam bo dajala sliko, kje freza je in kaj počne. Zanimivo. Tukaj.

2 komentarja

lunijeve nove igračke

Jaz - Hehe, danes zjutraj me je nadvse razveselil paketek, ki so mi ga poslali prijazni možiclji iz Electre. Gre namreč za Gigabyte GA-7DX DDR ploščo, 256MB PC2100 Thermaltake pomnilnika, TBird 1.33GHz ter Copper Orba. Polna hiša veselja za celo družino! Sicer zadeve še nisem imel časa testirati, sem pa posnel nekaj slikic za spodbujanje žlez za slinjenje... Mimogrede, TBird je AXIA Y model, tako da navali narod (spomnil sem se pogledati, ker so me nekateri spraševali kje se dobijo Y serije)!

6 komentarjev

Prihodnost izmenjave filetkov

Tech Report - Razsodba o usodi Napsterja je mimo nas potekla kar nekako neopaženo, saj so v ospredju bile druge stvari. Sicer je večini znano, da bo Napster poleti prenehal z zastonjskim poslovanjem, toda, po pravici povedano, se nihče ni prav zavzel za vse skupaj. Je tako prav, ali narobe? S tem vprašanjem in s posledicami, ki bodo nujno in neizbežno sledile, se ukvarjajo v tem zanimivem članku na Tech Reportu. Izmenjava glasbe in drugih datotek preko interneta se je zadnje čase razvila preko vseh pričakovanih meja, toda vprašanje je, kaj se bo zgodilo, ko bodo milijoni uporabnikov naenkrat ostali brez preprostih programčkov, kot je Napster... Ali lahko to pomeni konec proste izmenjave v širšem merilu?

4 komentarji

Sneeeeeeeeeeeeeži!

Jaz - Hehe, morate priznati da je s snegom vse drgače. Nekako še res dobiš tisti posebni praznični občutek, čeprav je že vse mimo. Po pravici povedano sem mislil, da sneg sploh ne pogrešam, toda občutek ob pogledu skozi okno danes zjutraj me je zelo presenetil. I love sneg!

Aja, ker sem ravno tako dobre volje vam izdam, da vas danes proti večeru čaka eno lepo presenečenje. Če se bo Primož zmigal, seveda.

10 komentarjev