»

Kaj krmili največjo reklamo

Gizmodo - Na Times Squaru v New Yorku po novem obiskovalcem dan in noč sveti največja reklama iz LED-diod na svetu. Panel, ki se razteza na treh straneh stavbe in meri 1.600 kvadratnih metrov, je treba z nečim krmiliti, zato so se pri Gizmodo podali v žrelo zveri, ki skrbi za nemoteno mežikanje ledic.

Za vsako stran reklame skrbi 48 diskov, ki so povezani v RAID in s hitrostjo 3.2 GB/s pošiljajo podatke v procesno enoto. Od tod se podatki prek grafičnih kartic prenesejo v šest razdelilnikov (DVI pixel splitter), ki video povečajo na ustrezno ločljivost za prikaz. Potem vse skupaj zapakirajo in po štirigigabitni ethernet povezavi posredujejo 12.000 prikazovalnim modulom. Vsak tak modul je celoten računalnik, ki poleg izrisa točk skrbi za javljanje celega kupa statistik, ki pridejo prav ob odpravljanju težav.

Ločljivost reklame je 10.000 x 4.000 pikslov, za polminutni prikaz ene same točke pa preteče 150 GB podatkov. Širina točke v zgornjem delu reklame znaša 24 mm, v srednjem 12 in v...

26 komentarjev

Cooler Master ATC-710

Club Overclocker - Mljask, odličnih ohišij ni nikoli dovolj. Tole prihaja iz delavnic Cooler Masterjev. Notranji dizajn je podoben Chieftecom, ki jih na Slo-Techu dobro poznamo, vendar je ATC-710 popolnoma kovinski, torej je tudi sprednja maska aluminijasta, razlikuje pa se še v nekaj drugih podrobnostih. Po natančnem pregledu pri Club Overclocker so ugotovili, da je ohišje pravzaprav skorajda brez napak, neznano kam sta izginila le LED dioda za aktivnost trdega diska in reset gumb. No ja, nihče ni popoln, pa vendar je ohišje vredno nakupa, stane namreč (le?) 140 dolarjev. Kot vedno pa je vprašljiva dobavljivost v ljubi Kokoški. Klik!

4 komentarji

Velika familija

Slo-Tech - Danes, na ta zgodovinski dan, je Slo-tech dobil svojega 2000-ega člana! Ja, od danes naprej nas je 2000 in ta številka še kar raste in raste... Dragi slo-techerji odprite šampanjec kajti biti v tako veliki familiji pa ni kar tako. Hvala očiju luni-ji in mami Sergio-tu. Pa teti Primoz-u in stricu Pajotu, pa bratcu slycerju in OZZY-ju in dedku Thomasu in bratrancu Senitel-u in... in... in... Hvala pa tudi vam, draga 2000 glava familija, da ste tu in da sodelujete na največji slovenski tech strani. Živel Slo-tech!!!

7 komentarjev

Zanimive slovenske strani

Jaz - Nekoč je Slovenija veljala za eno izmed bolj naprednih držav kar se tiče razvoja medmrežnih komunikacij (s tem mislim internet), toda po ukrepih našega preljubega monopolista se je stanje precej "umirilo". Ena izmed mnogih posledic tega je tudi pomanjkanje kvalitetnih in zanimivih slovenskih strani. Seveda ne mislim razne domače strani, predstavitve podjetij in kot gobe rastoče portale (pa brez zamere), temveč strani, ki uporabniku ponujajo zanimivo in dnevno osveženo vsebino s svojega področja. Zatorej so te, ki jih imamo toliko bolj pomembne in vsaka nova vredna suhega zlata. Naj torej predstavim nekaj novih strani, ki se meni zdijo najbolj obetavne.

3Delavnica:
Mlada stran, ki se, kot bi lahko sklepali iz imena, ukvarja predvsem s 3D oblikovanjem. Je dnevno osvežena z novicami iz sveta dizajna in oblikovanja (pa tudi nekaj hardvera se najde), avtorji pa se vseskozi trudijo z raznimi šolami in vodiči po 3D oblikovanju. Poleg tega ponuja Forum, povezave na sorodne strani in download...

20 komentarjev

Zanimiva slovenska stran

Jaz - Med vsakodnevnim brskanjem po slovenskem webu sem naletel na zelo zanimivo stran, Eror.net. Sicer je zadeva šele na začetku (takšen vtis sem dobil, mogoče pa se motim...), toda na strani boste našli kar nekaj zanimivih informacij. Predvsem bo zanimala tiste, ki se radi poigrate z grafiko, saj je na strani rastoča zbirka trikov in nasvetov za Photoshop ter kar nekaj zastonjske grafike, ki si jo lahko posnamete na disk. Skratka, meni se je stran zdela zanimiva in primerna, da jo delim z vami. Vsekakor v slovenskem webu manjka takih strani...

0 komentarjev

500 aktivnih uporabnikov

Jaz - Hehe, yup, Slo-Tech je v tem trenutku dosegel magično številko 500 aktivnih uporabnikov. Toda bodite pozorni na besedo "aktivnih", kar pomeni, da so ti uporabniki dejansko aktivirali svoj uporabniški račun in da stran dejansko uporabljajo. Neaktiviranih računov je še precej več in če Primož le-teh ne bi brisal bi po mojem štetju bili že blizu 800. No, kakorkoli, gre za lep uspeh, kar nakazuje, da vam je stran všeč. Thnx [:))]!

1 komentar