»

Popolnoma tiha zver

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so naredili zanimiv poskus, pri katerem so računalnik popolnoma pasivno hladili z oljem za cvrtje. Izbrali so trenutno najhitrejše komponente, ki so bile na voljo v trgovini, in jih vse skupaj, razen napajalnika in diska, zaprli v vodotesno (ali bolje rečeno oljetesno) ohišje ter ga napolnili z osmimi galonami (okrog 30 litrov) olja. Sistem se je v praksi precej dobro obnesel, testiranje je namreč pokazalo, da se zadeva ni grela nič bolj, kot bi se pri uporabi zračnega hlajenja. Vsi, ki bi podobno operacijo želeli izvesti doma, čimprej preberite originalen članek.

45 komentarjev

AMD predstavil Athlona 64

Prenosnik z novim procesorjem

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Pred nekaj dnevi se je začel MillionMan LAN, ki je tokrat organiziran že drugič. Na njem je predstavnik AMDja ljudstvu prvič pokazal Athlona 64 v akciji. Da bi bilo vse še bolj zanimivo, je bil poleg namizne različice predstavljen tudi mobilni procesor, ki bo tiktakal v prenosnikih prihodnosti. Še pred predstavitvijo pa so na Tom's Hardware opravili kratek intervju, ki pa se je bolj malo navezoval na prihodnost AMDja, temveč bolj na prihodnost iger.

5 komentarjev

MSI priznal navijanje FSB-ja

Tom's Hardware - Na nedavnem testu matičnih plošč z novim Intelovim čipovjem 865, o katerem je poročal tudi Slo-Tech, so v laboratorijih strička Toma, opazili kaj nenavaden pojav. Po podrobnem pregledu rezultatov testov so pri MSI-jevi plošči Neo 2 odkrili nadvse prebrisan trik. Gre za t.i. dinamično navijanje FSB med poganjanjem aplikacij. Spremembe so med 6 % in 8 %, s čimer se avtomatično navija tudi procesor. Novica seveda ne bi bila tako zanimiva, če ne bi omenjena lastnost bila razmeroma dobro prikrita, saj je ni moč zaznati s sicer temu namenjenimi programi, kot sta npr. WCPUID ali SiSoft Sandra.



Zadeva najverjetneje ni vredna skrbi, jo je pa seveda moč razumeti tudi kot poizkus prehitevanja konkurence po desni in nategovanje...

4 komentarji

Pentiumi 4 z 800 MHz FSB

Intel vrača udarec!

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Poročali smo že o novih Intel procesorjih in čipovjih. Tokrat je striček Tom na test postavil procesorje in skušal ugotoviti koliko pripomore k hitrosti hitrejše vodilo. Testirali so najnovejše modele v najrazličnejših testih (članek obsega kar 25 strani).

Po rezultatih sodeč je Intel zadal AMD-ju hud udarec, saj se njihov trenutno najhitrejši procesor AthlonXP 3200+ v večini primerov postavi celo za Pentiuma 4 2,4 GHz. Prvo mesto si delita Intelova Pentium 4 s tremi gigaherci in 800 MHz FSB-ja ter Pentium 4 3,06 GHz s 533 MHz prednjim vodilom. Vzporedno s tem testom pa so izvedli še test...

19 komentarjev