» »

MSI priznal navijanje FSB-ja

MSI priznal navijanje FSB-ja

Tom's Hardware - Na nedavnem testu matičnih plošč z novim Intelovim čipovjem 865, o katerem je poročal tudi Slo-Tech, so v laboratorijih strička Toma, opazili kaj nenavaden pojav. Po podrobnem pregledu rezultatov testov so pri MSI-jevi plošči Neo 2 odkrili nadvse prebrisan trik. Gre za t.i. dinamično navijanje FSB med poganjanjem aplikacij. Spremembe so med 6 % in 8 %, s čimer se avtomatično navija tudi procesor. Novica seveda ne bi bila tako zanimiva, če ne bi omenjena lastnost bila razmeroma dobro prikrita, saj je ni moč zaznati s sicer temu namenjenimi programi, kot sta npr. WCPUID ali SiSoft Sandra.



Zadeva najverjetneje ni vredna skrbi, jo je pa seveda moč razumeti tudi kot poizkus prehitevanja konkurence po desni in nategovanje kupcev. Kakorkoli, striček Tom je zaprosil pristojne za pojasnilo. MSI je v odgovor poslal kratko pisemce, v katerem priznava dinamično navijanje, prikrivanje oz. nenavedbo sporne lastnosti pa opravičuje z izgovorom, da je zadeva še v testni fazi in postopku patentiranja.

Jim verjamete?

4 komentarji

R33D3M33R ::

Heh, jaz mam pa asusko pa je fsb na default povečan za 1:D
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Filo ::

ne se hecat kera dobra fora.....Valda poslali so pač na review najbolj znani internetni preizkuševalni skupini, od katerih so pričakovali, da bodo THG-jevci neki pogruntal in valda tudi so......in kaj maš od tega naredil so si prow hudo reklamo....ane...sicer je zadeva pomoje odlična zadevca un ki pa bo naviju bo itak sklopu zadevo.....

reXor ::

Zanimivo in pomoje tut uporabno.

[-=Jaka=-] ::

Seveda jim verjamemo .... ddd


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD 6400+ & Intel E6750

Oddelek: Kaj kupiti
18922 (922) M-XXXX
»

Prebitih 5 GHz s tekočim dušikom

Oddelek: Novice / Procesorji
272211 (2211) Brane2
»

Pentiumi 4 z 800 MHz FSB

Oddelek: Novice / Procesorji
192568 (2568) krneki
»

Večerni kupček testov

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
92061 (2061) km-
»

socket 370 na slot 1 konverter

Oddelek: Kaj kupiti
10878 (791) rap3r

Več podobnih tem