» »

Nov članek!

Nov članek!

"Construction complete!"

Slo-Tech - Naš najbolj modri admin, alien-w, vam je že pred časom pokazal osnovne trike, kako iz Ti4200 iztržiti čim več, tokrat pa je šel še korak dlje. Brušenje jedra, izdelava bakrenega hladilnika, igranje z napajalno napetnostjo in še tisoč malenkosti. Se sliši tvegano? Hja, kdor ne riskira ne profitira, pravijo, ali z drugimi besedami, vse za čimboljše performanse. Obvezno branje!

21 komentarjev

Trubadur ::

niceeeeeeeeeee
Berite Thomasa!

Gejmer ::

Super članek.Mogoče bi pa morphling men ta rebra naredu za Radeona 9500pro. :D
Nanda yo?

Dr_M ::

zakaj si nebi kr sam naredu?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

undefined ::

> "Construction complete!"

Preveč igranja C&C? :D

mrTwelveTrees ::

zelo lepo, bravo !

ok, brusu pa zamenju cooler bi že, cinu na grafični pa ne bi, čeprav znam :)

Trubadur ::

ej morphling kok si se zajebavu s tem?
Berite Thomasa!

V-i-p ::

Kot vedno. Pefekten člančič™ izpod alien-wjevih tipk.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

morphling1 ::

Z voltmodom nič, z rebri pa kar lepo, problem je malenkost preslaboten motor moje namizne freze :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

undefined ::

Morphling, preveč cajta maš. ;)

OZZY ::

Za 300 pik razlike. Se ne splača. Moje mnenje.
Go with the flow.

Klemenn ::

ja se ne splača...komi čakam..da bo /me meu tut tolk poguma..pa keša :O, da nardi vse to na winfastu 4600 :D

tony ::

Osebno nebi tega delal.Ampak če kdo želi.

P.S.
Rajši imam počasno grafo kod ,da je nimam.

ŽirC ::

A bi se dal se probat se z Radeonom 9000 pro, k jih prov ni skoda k so tko huda, LOL >:D

monster-x ::

malo prej prebral...cool članek

Silence-r ::

Samo ena pripombica glede brušenja jedra. Mislim tisto vakumsko zavijanje v nevemkakšen polivinil in izoliranje z vseh koncev in krajev ... ni potrebno!

Mislim folkec, jst sem zbrusil že durona pa athlona pa VIA chipset pa TNT grafo pa 3 core od voodooja 2 ... pa še kaj bi se našlo. Vse delalo dobro in prav po brušenju!

Postopek: vzameš brusilni papir, brusiš, popihaš ... in je ... finito:)

Mikrodelci bakra ki letijo naokoli in uničujejo vso elektroniko so malo manj nevarni kot pa možnost da utrgate kakšen upor, ki se vam zatakne v poselotejpan polivinil.
In ko pomisliš da ne more biti slabše, ti nekdo vzame še to upanje!

morphling1 ::

Iceman, I wish. Za tole me je alien-w moral prosit več kot en mesec :)
Ozzy, to da je dobil samo 300 pik več je pomoje posledica ali prešibkega sistema ali zabasanih windowsov, če je navil iz default 250/500 na 325/685 je posledica hudo opazna pospešitev v vseh igrah. Ne vem pa zakaj še vedno tak strah pred lotanjem in mislijo da se bo kar vse skurilo, če veš kaj delaš, če pravilno nastaviš napetosti, ne pretiravaš in poskrbiš za boljše hlajenje, ti bo kartica brez težav služila. Vmod je čisto enostaven in če imaš vsaj malo prakse ne predstavlja nobene težave, skupno pa zelo lepo podaljšaš efektivno delovanje kartice, saj 30% povečanje hitrosti ni zanemarljivo in včasih še nova generacija hardwera ne omogoča takih pospešitev. Zato pripombe o tem kako je navijanje in modanje brezveze in nevarno nevedneži raje obdržite zase.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

alien-w ::

Silence-r: se strinjam s tabo. Fora je v tem, da procesorji niso tolk izpostavljeni tem delcem, ker se nimajo kam namestit, da bi delali kratek stik. Viin chipset je pa itaq verjetno plastičen in sploh ni problema, enako je verjetno z GPUjem od rive.
Res je, da mors bit previden, da kaksne zadeve ne odtrgas, samo v bistvu je ta zascita ne samo za delce kovine ki okol leti temveč tudi zato, da česa preveč kje stran ne odbrusiš (tiskanega vezja oziroma kaksnih stvari ki so gor). Res je, da ce si previden se ti kej takega ne more zgodit, samo, saj ves kako pravijo - preventiva boljse kot kurativa. :D

Glede cinjenja - sploh ni tak problem. Ena zicka se mi je kasneje odlotala, ena pa odtrgala, pa morm rect, da sploh ni problem zadeve gor prlotat. Res je, da mors imet zelo tanko spico na spajkalniku in mirno roko, ampak ce imas to, pa ce ves kam kej prlotat, sploh ni vec problema. Da bi kej unicil mors bit ze kr precej neroden, predvsem pa lahko uničiš šele potem - v kišti, ko previsoko nastaviš napetost.

Glede točk. Ja, res je, 300 pik je malo. S še kakšnim izpušnim ventom bi lahko verjetno s procesorjem dosegel tudi 350 MHz (tako pravi morph), pa ram bi sel lahko morda celo na 700. Tko da se zadeva splaca tistim, ki mate dobr poslihtan prepih po kisti. Jest sm bl pristas tisine, tako da zaenkrat se v to se ne bom spuscal, ce pa, vam pa sigurno sporocim rezultate. :))

alien-w ::

morph: razlike za 300 pik je bilo iz 315/625 na 325/685. Default proti voltmod je blo pa razlike 1561 pik.

OZZY ::

morphling. Jez sem rekel, da se voltmod ni splačal. Samo navitje brez njega pa ja. Ker pač ni prinesel željenih rezultatov, saj je bilo pročakovano, da bo šlo višje.

Če se hoče se lahko vsaj malo izboljša hitrost tako, da se kot
1. NAvije na najvišji fsb, kjer lahko furaš ram na najnižjihh možnih tajmingih ( sinhrono delovanje fsbja glede na proc). Bolje 166 na cas 2-2-2 kot 180 na cas 2.5-3-3.
2. S tem naviješ grafično do kjer gre.
3. Pa še procesor seveda.
4. voltmod po izbiri :)
Go with the flow.

TribesMan ::

Luštno si tole zrihtal, sam nekaj me moti zakaj za vraga si šel gor tlačit potenciometre??? Če bi bil na tvojem mestu (no sej tko sem nardil z mojim R9100) bi na kartico raje nalotal kakšen SMD uporček, ker zagotovo zgleda bolje kot pa ikebana kablov (je pa ikebana bolj impresivna če se hočes pohvalit kakemu neukemu sosedu).
Drgac maš pa kul cooler, itaq morph obvlada

Če te zanima kako sem modifikacijo naredil jaz poglej tole link poglej bolj zadnje poste.

Drgač pa modifikacije se splačajo, je pač tak good feeling pa čeprav dobiš samo 100 pik.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

morphling1 ::

Ozzy, v njegovem primeru je bilo jedro malo bolj leno in se ni toliko navilo, samo pač narediš skupen mod, DDR je veliko profitiral.
Tribesman, trimerji na žicah zato, ker omogočajo fleksibilnost napetosti in so nujni, smd že zgleda cool sam pa sucks za vse drugo :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)