» »

Microsoftova rošada imen

Microsoftova rošada imen

The Register - Prihajajoče Windowse.NET Server 2003 verjetno vsaj po imenu poznate vsi. Ali pa tudi ne, kakor kaže sledeča novica na Registru.

Gigant iz Redmonda oziroma njegovi vodilni so se odločili, da je končnica .NET preveč zavajajoča, ker njihov naslednji izdelek ne bo popolnoma podpiral .NET tehnologije in spremenili ime v Microsoft Windows Server 2003. Ker ima Microsoft menda vsaj to področje pod nadzorom pri sebi, so .NET prihranili za vse aplikacije s to podporo, kljub temu pa se bo na škatli novih Oken bohotil znak Microsoft .NET Connected.

Bolj za šalo kot za res pa si poglejte še prvi odgovor iz priloženega FAQ-ja (ta se je nanašal na spremembo imena, da ne bo pomote):
A) No -- we remain on track for a worldwide launch of Windows Server 2003 in April 2003

6 komentarjev

Ziga Dolhar ::

Kul, I like it.

Ker ko folku razlagam, da mam na compu rc1/2 Win .net serverja, me ponavad mal čudno gledajo...

ToniT ::

Zigga:
Kaj pa directx? Ti v redu dela, ali ga ne rabiš?

Ziga Dolhar ::

ToniT: sprobal sem v navezi z Voodoo 3 3500, kjer je stvar delala. V dxdiag rajtam nisem uspel omogočit ene postavke (se ne spominjam več natančno), a CounterStrike je delal. Težava je nastala ob uporabi najnovejših gonilnikov za SB Live! (1024), s starejšimi je delalo brez problemov, le program za nastavljanje (efekti, environment ipd...) Creative Mixer ni delal.

Z Radeonom 7500 LE še nisem probal, planiram v tekočem mesecu.

p.s.: načelen odgovor je, da ga ne rabim, ker je to server mašina ;).(Okej, CS poženem enkrat na tri mesece...).

roscha ::

??? osebno me en qrac briga kako se zadevščini reče. Pogoj je da deluje, tako kot mora. (zenkrat M$ takih stvari ne zna naredit) Ja, ja, blah, blah, kh kh, tko je.. In seveda "ovce" že kupujejo železnino, ki zna najbolje izkoristiti najnovejše M$ hrošče. No ne, se opravičujem, pravzaprav pretiravam. M$ pravi: THIS IS NOT A BUG THIS IS A FEATURE!

Kaj sem želel povedat? Za vsak prekleti M$ wapourware (!!!) je govoranc brez kraja, da bi pa nekdo malo popljuval? Nope to pa ne... V smslu to ne deluje OK, to in to sploh ni implementirano (etc), pa niti besede. Seveda je težko je pluvat (oziroma povsem neverjetno hvalit) nekaj , kar sploh še ni izšlo... WAPOURWARE!!!!

Je preveč, če prosim da stvari propagirate šele takrat ko so dobavljive? Še nikoli namreč nisem zasledil članka npr. Redhat ver. XYZ z naslednjimi izboljšavami napovedan! Ali pa Apple OS YY prihaja spomladi. Šele po izzidu se vam KOMAJDA zazdi vredno to omenit....

Kaj naj rečem: pristranskost? Na svetu ni samo plesnavi M$..... in vedno bolj se tega zavedajte!

by!


Matri[X] ::

Je pa na svetu 95% ljudi, ki ga. Sam uporabljam Microsoftove izdelke že leta in dosedaj nisem imel nobenih problemov z njimi. Če bi imel linux toliko uporabnikov kolikor imajo to Microsoftovi operacijski sistemi sem prepričan da bi imel vsaj 2x več bugov kakor Windowsi. Sicer pa lahko Windows 2003 Server dobiš brezplačno, beta različic je že zdavnaj konec, izdana je bila že RC2 izdaja.

andrej ::

pac marketing, kaj ces:D

roscha pa znova pretirava tako kot vedno.|O


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Web server na Windows Server 2003

Oddelek: Operacijski sistemi
161629 (1629) faganel
»

Kateri -win server 2003 R2-

Oddelek: Operacijski sistemi
462600 (1846) Mr.B
»

Ali bi z win server 2003 kaj pridobil?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
607078 (5634) krneki0001
»

Longhorn vse bližje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
607342 (5670) Poldi112

win2k3 enterprise ed., key change

Oddelek: Operacijski sistemi
61120 (1086) Ziga Dolhar

Več podobnih tem