» »

Hud boj

Hud boj

X-Bit Labs - Zadnjih par dni sem se posvečal bolj grafičnim karticam in novi strojni opremi. Zato sem vam pozabil poročati o pomembnih dogodkih na področju računalniških korporacij.
VIA je kljub Intelovemu nasprotovanju vseeno izdala VIA P4X266 čipovje. Če se še spomnite, to je čipovje, ki podpira DDR pomnilnik in Pentium 4 procesorje. Problem je, ker ima Intel v rokah vse licence okrog P4. Od procesorjev samih in patentov v njih do raznih čipovij vse je njegovo. Intel bi sam rad izdal DDR P4 čipovje (SDRAM P4 čipovje je že izdal; Brookdale), a ga ne sme, ker ga veže pogodba z Rambusom, proizvajalcem RDRAM-a. V pogodbi je jasno napisano, da Intel ne sme izdati DDR P4 čipovja za določen čas po izdaji P4 procesorja.
Ampak, to so že vse zelo stare novice. Novejše so, da je Intel začel z gonjo proti Vii. Jasno, tožijo zardi kraje patenta v primeru P4X266 čipovja. Via je odgovorila v stilu "Intel nič ne dela, razen, da se toži" in mu vrnila s tožbo o kršitvi Via C3 patenta. Intel je zdaj popolnoma ponorel in vložil tožbo proti Vii v treh državah. V Nemčiji, Veliki Britaniji in v Hong Kongu. Lotil se je tudi Viinih partnerjev; V Veliki Britaniji toži Elitegroup Computer Systems in Realtime Distribution v Hong Kongu pa Trend Electronics. Verjetno mu bo Via vrnila z dodatnimi tožbami.
Verjetno ste opazili, da nobena od tožb proti Vii ni bila vložena v ZDA. Verjetno zato, ker imajo Američani zelo močno varovanje konkurence na sodiščih. AMD je zmagal, ko ga je Intel tožil zaradi domnevne kraje x86 patenta.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konec P4 sporov med Intelom in VIA

Oddelek: Novice / Matične plošče
72375 (2375) AtaStrumf
»

Nova plošča za celerona

Oddelek: Kaj kupiti
71245 (1101) rhabdo
»

Speed fan +MSI Turbo2

Oddelek: Pomoč in nasveti
201264 (1103) [Default]
»

Kocka je padla - Intel bo tožil Vio

Oddelek: Novice / Matične plošče
102376 (2376) BigFoot

Več podobnih tem